AvP:War FRPG Wiki
Advertisement


Bolygót leginkább a szürkés sárga homok és sziklák uralják. Állandó viharok korbácsolják és alakítják óránként át a felszínt. Az eső időszakos kis tavakat és vízfolyásokat képez. Majd a víz elpárolog és újult erővel látja el az örökös viharokat. A levegő lélegezhető. Geológiailag aktív a bolygó, gyakoriak a földrengések.


Növényzet alig található, sőt állatokat sem lehet felfedezni a levegőből. Valószínűleg az élővilág a föld alá költözött. Ennek ellenére elég termetes állatfajok népesítik be a bolygót.


„A lény csak ült nyugodtan, és őket figyelte. Nagy feje volt, ami leginkább egy disznóéra emlékeztetett. Nyolc vézna lába tompa karmokban végződött. Malacszerűségét még tovább fokozta röfögő hangja és kurta csavart farka. Bőre rózsaszín volt, nagy fekete foltokkal a háta közepén.

- Szerinted mi a csuda ez? – kérdezte barátját Glint.

- Nyilván a bolygó egyik lakója – jelentette ki Ördög. – Lefogadom, hogy előttünk nem is látta még senki.

- Ugyan már! – legyintett Connie. – A Lancet legénysége biztosan találkozott vele.

- Bizonyítsák be! – közölte Ördög. – De lehet, hogy ez a valami ritka állat, ami kerüli az embereket. Mint mondjuk az amerikai hiúz vagy a rozsomák a Földön. Itt mért ne lehetnének hasonlóak?

- Hé, kisöreg! – szólította meg az állatot Connie. – Gyere ide szépen!

Disznószerű jószág hegyezni kezdte háromszögletű fülét és kiguvadó kék szemével kíváncsian vizslatta az embereket. Aztán egyik első lábával megkapálta a földet és odasomfordált a nőhöz.”

Részlet:

Aliens: A halál árnyékában


A „Júdás malac”. Kezdeti felfedezőket alaposan átverte szelídségével. Növényevő az tény, ellenben a ragadozók nem támadják meg, mivel ő a felderítő a ragadozóknak. Növényevő és ragadozó furcsa szimbiózisa ez.


„Nem hasonlítottak semmilyen eddig látott életformára. Akkorák voltak, mint egy-egy nagyobb testű kutya, óriási ragadozómadár-fejjel. Testükön azonban tollaknak nyoma sem látszott. Kettős farkuk, hegyes tüskékkel volt teleszórva, szájukban pedig hosszú, éles fogak sorakoztak – ez utóbbi már-már törvényszerűnek tűnt ezen a bolygón. A zümmögő hang első pillantásra a torkukból ered.

Mögöttük máris újabb csoport tűnt föl. Ezek az állatok kisebbek voltak, nagyjából akkorák, és kinézetre is olyanok, mint a mormoták. Zöld bőrüket kékes minták díszítették. Orruk alól furcsa rozmárbajusz meredt elő. Pufogó hangokat adtak ki futásközben.”

Részlet:

Aliens: A halál árnyékában


Szimbiózis még nem ért véget. Három különböző képességű ragadozó faj verődik falkába a könnyebb túlélés véget. Ezek közt ott van a „pokol griff”, mint erős offenzív ragadozó. A „gyilkos mormotának” nevezhető kis állatok az üregekből kergetik elő a prédát. Míg a harmadik ritkább egy négylábú hosszúnyakú hüllő. „Leső” név illik rá. Nyakát hihetetlen módon képes használni, így egy lesből támadó kegyetlen ragadozó, mintha egy 6m hosszú piton rendelkezne négy lábbal.

Három ragadozó faj és egy növényevő faj képes tökéletes szimbiózisban élni egymással a túlélésért. A felek motivációja ismeretlen, de hasonló dolog nem minden napi. Rajtuk kívül még számtalan növényevő faj él a bolygón. Szegényes felszíni vegetáció miatt mindegyik kiváló ásó, hogy a földalatti gombafélékhez hozzá férhessenek.


A bolygót 2230-ban a GrantCorp hivatalosan is megvásárolta. Egy kisebb félkatonai kolónia épül, ám nem a földön. Viharok fölött három hatalmas zeppelin biztosítja 200 ember biztonságos lakhelyét. Tanulmányozzák a bolygó élővilágát és a bolygó egyetlenegy több ezres idegenfészkének pempő termését csapolják le mind untalanul.

Advertisement