AvP:War FRPG Wiki
Advertisement
Acheron2

Az "első" bolygó ahol az emberek „találkoztak” az idegenekkel. (Valójában, az egész emberi történelmet végig kísérték az összecsapások) A Nostromo kalandja után, hivatalosan nem tudva a veszélyről a Weyland Yutani kolonizálta a bolygót, persze titokban, tudtak az idegen életformáról, pont ezért a kolonizálás. Később az idegenek lerohanták a kolóniát, egy CMC csapásmérő egységet is kirendeltek, de a vége így is katasztrófa lett. Az atmoszféra processzor felrobbant, így a bolygó újra lakatlan, hivatalosan.

Ezután egy kisebb háború alakult ki a bolygón. A WY ideiglenesen még az UPP-t is be tudta vonni. Sulaco után a Diomos érkezett a bolygóra, ám azt a WY és tömérdek idegen megfutamította. Ezután a Sephora érkezet ide. Sephora katonáinak sikerült vissza téríteni az időközben WY kezére került Sulacot a Föld naprendszerétől. Sephora új legénysége pedig visszaindult az Acheronhoz. Itt végül mind a Sephora mind a Sulaco megsemmisült. Ekkora az UPP már felbontotta a szövetségét a WY-vel. Helyi WY erőket az idegenek és a túlélő tengerészek felmorzsolták.

A CMC egy kutató állomást telepített a bolygóra. Kutatták a Pilóta hajót. No és persze az idegeneket, bőséges tojás állomány maradt a hajón. Természetesen a katasztrófa ismét megtörtént. Egy tengerész élte csak túl…

USS Odobenus
CMC alacsony orbitális pályán levő hadműveleti platform az LV-426 körül, a CMC azután telepítette ide, hogy lefoglalta a bolygót. A Weyland-Yutani is használta, mint kutatóállomás ahol az új biztonsági rendszert a Xenoborgokat készítették. 2189-ben valahogy felkerültek a holdról a xenok és a katonákat a kiszorították. Predatorok is érkeztek, akik elpusztítottak minden átszálló hidat így elvágva a menekülési utakat az állomásról.


Advertisement