AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Pár szó a játék körüli mizériáról:
Hivatalosan a Gearbox fejlesztette, gyakorlatban a játékra kapott pénzt más programok fejlesztésére csoportosították át. Így minimális költségvetéssel kisebb fejlesztő csapatoknak adták a játék elkészítését. A kijött játék az alapvetően a harmadik A:CM. Volt egy még régebben mit leállítottak. Majd újra elővették a nevet és új játékba kezdtek. Majd ezt is lefújták. Eme eredeti koncepció a megjelent vázlatrajzok alapján, hosszabb játék lett volna, révén más már lakott, sőt akár több tíz ezer ember által lakott bolygón is játszódott volna. Ehhez képest a végeredmény sokkal kevesebb, hiába eme második projektet folytatták.
Volt fejlesztőktől kiszivárgott infók szerint a Gearbox, sok mindent kiszedett a játékból és leginkább csak a multival és bug javításokkal foglalkoztak. Battlestar Galactica írói pedig kritikán aluli történetet hánytak össze a játéknak. Rengeteg előrendelő lemondta a rendelését, vagy pénzét követelte vissza. Igen a játék nem sikerült túl jól, de a rossztól is messze van. Egy erős közepes. (AvP3 is jobb ennél.)


Egész játék összképben szórakoztató, ha igények nélkül ül neki az ember. Nem ijesztő, hanem egy hentelde az egész. Történet átlagos lenne, ha Hicks nem tért volna vissza a halálból. Így viszont elégé nonszensz. (Erről később.) Oldalba való belecsiszolása, olyan mint a többi csiszolat, teljesen át kell pár dolgot írni a játékban, hogy legyen értelme. Ezzel párhuzamosan a játék számos más hibáját is kivesézem lényegében ez inkább egy kritika. (W.B.)
Hibák felsorolása mellé javítást remélem nem kell adni. Tehát, a játék Conestoga belső felépítése nem canon, a Boilerek rendesen érzékelik a környezetüket stb. – Amúgy is leírásokban bent vannak az átvett és javított elemek.


Conestoga

Csiszolat A-CM Conestoga hiba 2

385 méter hosszú egy Conestoga. Ráadásul széltében elég keskeny. Mind két oldalon ilyen két sávos út lenne… De nincs, ilyen utak nincsenek Conestogán. Játékalkotók valami hatalmas csillagrombolónak hihették, közben messze van attól.


Igen, a Sulaco belső felépítése és az űrcsata valami kritikán aluli VérPistiség. Grafikai hibákról nem beszélnék, itt a tartalomé a szerep.
Tehát a Sulaco tüzet nyit a Sephora hajóra. Az egészben a legviccesebb, hogy olyan plazma ütegekkel teszi ezt, amik nem léteznek. Sem a filmben, sem a CMC technikai kézikönyvében és egy képregény/könyvben sincsenek. Egyszerűen alap nélkül betették őket. Viszont amikor megyünk át a hajóra a

Csiszolat A-CM Conestoga hiba

Ilyen lövegek sem léteznek. Sem a filmben sehol, még a játékban sem látjuk őket, mikor átmegyünk a hajóra, ismét egy ordas nagy baklövés a készítőktől.

zsilipen és az összekötő hídon keresztül, eme lövegeket nem látjuk. (Nem csoda, hisz itt még nem tették rá a hajóra, később az űrcsata alatt játszódó pályán tették be ezt. Elég komoly logikai hiba.) Tehát nem létező lövegekkel lövik szét a hajónkat. Csodálatos. Ráadásul ezek olyan ütegek mik elvben kis hajók ellen jók, egy Conestogának ki kéne bírnia. (Nem használják a háti és hasi lövegeket.)  Ráadásul a leglogikusabb az lett volna, ha a WY szembe fordította volna a Sulacot a Sephorával, ekkor pedig

Conestoga lol

a két fő fegyverrel könnyen darabokra lőhette volna, hosszas űrcsata helyet. – Megjegyzés: Szerintem a készítők Conestoga fegyver arzenáljával sem voltak tisztában.
Továbbá a játékban a hajón vannak ilyen belső utak, miken járművel lehet haladni, ez könnyítené meg a gyors ember és ellátmányszállítást a hajóban. Nos, ezek sem léteznek. Ezt is a készítők tették be. Conestogán amúgy is helyszűke van, erre ilyen helyzabáló felesleges dolgot tettek be a készítők.
4 létfenntartó berendezés helyet csak 3 van a hajóban. A híd irreálisan nagy, sőt olyan helyen van ahol éppenséggel a Litium-hidridet szokás a hajóba tölteni. Sok dolog nem is létezik mit a játékba bele tettek a hajóba, míg mások kicsit, vagy irreálisan nagyok. Ám a legénységnek szánt helyek közül egy sem szerepel a játékban, vagy azokon a helyeken van az idegen fészek. (Étkező, mosdó, konditerem, pihenők, konyha [igen van konyha, ha nem lusták főzni a katonák] stb.) UD4 dokkja összezsugorodott, a hiperállom kapszulák egy része eltűnt, mintha nem is létezett volna…
Másik aranyos dolog, mikor a WY katonák a mentőkabinokba rohannak. Részlet kérdése, de az EEV a cryo-kapszulák evakuálásra szolgál, nem pedig cselekvőképes személyekére, azoknak van saját mentő egységük.

Conestoga teljes felszereltséggel 90 főt képes szállítani. Természetesen vannak eltérések Conestogák közt mi a belső felépítésre így a legénység számra is kihathat. Ám a Sephora ugyanabból az alomból, mármint gyárból származik, mint a Sulaco. Azzal teljes mértékben egyezik. Vagyis az eredeti Conestoga tervektől nem tér el. – Viszont a játékban a hadműveletet vezető Cruz arról értekezik, hogy 300 katonája meghalt és további 100 katonájáról nem tud semmit. Azért 90 és 400 közt kicsit sok Conestogányi különbség van. – Bár, mit lepődünk meg ezen? Feljebb írva vagyon, hogy eleve el van @&#%+ a Sulaco teljes felépítése. Készítők tettek mindenre magasról. Szó se róla, a Conestoga szállíthat 400 főt. Ám akkor hiperálomkapszulákat kell plusba a hajóba vinni, mik helyigényesek, továbbá alvóhely kell eme katonáknak. Ezzel pedig a hajó szabad helyeit (konditerem, társalgó, dokkok) foglaljuk el. Plusz ezeknek plusz ellátmány kell, ám lehet, hogy a plusz több száz emberrel eleve az ellátmányos raktárakba kell a cryokat betenni. Szállíthat 400 főt, mondjuk helyőrségre. Ám segélyhívást kivizsgálni már nem, komoly logisztikai hiba ez a játékban.


Nem tudjuk, mi azaz impulzus

Csiszolat A-CM - hüvelyes M41A

US M309 10 mmx24-es, acélköpenyes, robbanóhegyű lőszert használ az M41A, miből azért fér 99 a tárba, mert nem a puskapor robbanása lövi ki a fegyverből, hanem elektromos impulzus. Erre hüvelyes lőszer van a tárban, ráadásul olyan miből nem hogy 40, de még 20 sem férne egy ekkora tárba.


Igen a készítők nem tudják. M41A és többi impulzus is hüvelynélküli lőszert használ. Erre mit látunk rögtön a játék elején? Naná, hogy hüvelyes lőszer van az M41A tárában. Ráadásul akkora méretű, hogy olyanból nem hogy 40, de még 20 sem igazán férne a tárba.
M41A MK2. No igen, kevesebb lőszer van a tárban, de hatékonyabb blabla… menyivel? 55-el. Hüvelynélküli lőszert használ, tehát az a 95 lazán beleférne…

Csiszolat A-CM - Löveg

De cuki! A filmben még egy kijelző sem volt rajta. Ez a darab ráadásul az ami a filmben is szerepelt.

logikát ne keresünk itt, mint a görög mitológiában.
Még Hudson fegyverét megemlítem. 95 lőszer a tárban (jajdejó), ám valami csodás oknál fogva, lőszerkijelző került a baloldalra is. Valaki ide jött „modernizálni” a film és játék közti időben? (Ugyan ez az automata őrfegyvereknél is megtörtént. Filmben nincs lőszer kijelző, ám ama egységeknél miket a filmben láttunk és itt is ugyan ott vannak… már van kijelzőjük.) Még Hudson fegyvere aranyos, mert csak egy tűzmódot ismer, a hármas sorozatokat, az automata módot nem. – Ellopták a tűzmód váltót? Ciki.


Az Idegenek
Tojás - Arctámadó
Harcos
Lurker
Spitter
Boiler
Crusher
Raven
Királynő – Empress?

Új elemeket vesézném ki. Játékban csak emberből kikelt idegenek vannak. Ezért új fejlődési stádiumokat találtak ki. (Holott, ha nem csak embereket használtak volna gazdatestnek, akkor lehet pár érdekes hülyeséget ellehetett volna kerülni.)


Lurker, az első filmből ismert idegen. Gyors és rejtőzködik, sőt fedezékbe is vonul. Ez egy alvariáns az emberből kikeltek közt… vagy dolgozónak minősül vagy űrhajón felnőtt egyednek. Logikai bakikba nem mennék bele. (Runnert helyettesíti a játékban…)


Spitter, lényegében olyan idegen, mi nem a vérkeringéséből állja a savköpést, hanem tovább fejlődve a fején savval teli hólyagokat növesztett, ezekből állja a köpéseit. E mellet elég pontos.


Boiler, talán a legröhejesebb része a játéknak. Csak a mozgást érzékelik. Idegenek képesek látni, szagolni, hallani, érzékelik a feromonokat, és az agytevékenységet, no és az élők auráját is látják. Ha az idegenek nem tudnak királynővé fejlődni és nincs közelben királynő, akkor a pszichés vevőszervük apránként elsatnyul és elpusztulnak. Mondhatnánk, hogy a boilerek ilyen idegenek, ezért érzékelik már csak a mozgást. De nem. Királynővé tudtak volna fejlődni, sőt van a közelben egy királynő. Alapvetően az önmegsemmisítő idegen, a fészekért mindent - jó ötlet, ám eme csak a mozgást érzékeli elégé „elrontották”.


Crusher egy érdekes dolog. Abszolút nem emberből kikelt jellegekkel bír. Tehát kijelentem, az nem emberből kelt ki, holott más gazdatest sehol sincs a játékban. Nagytermetű runner- vagy négylábú chrysalis- praetorian változatáról beszélhetünk eme lény személyében. Viszont emberből kikelet praetorian nincs a játékban. Tehát mi ez a dög? Valami négylábú állatból mászott ki a jellegei alapján, mert praetorian jellegei vannak, ám az emberből kikelet praetoien nem ilyen. (Bár az is rohangálhat négykézláb, viszont ez csak úgy tud.)


Csiszolat A-CM Raven

Raven mutáns lenne? Ha az lenne, akkor rátámadna a többi idegen. Ravent valószínűleg arcon lőtték és nem gyógyult be jól a sérülés, ezért látszódik, az emberi koponya jelleg. A bolygó idegen hordáinak fő falkavezére lehet, vagy átalakulóban van praetorianná (Ez megmagyarázná, hogy mért van ennyire elvonulva.) Viszont a kis kuckója tele van meglékelt tengerészeti sisakokkal, tehát valamiért gyűjti őket. Lehet a gazdatesttől örökült valamiféle gyűjtögetési szenvedélyt.


Nem sima királynő van a játékban, annál sokkal nagyobb. Ez bizony egy empress.


Ami még az idegeneket illeti, irreálisan sok van, főleg, úgy hogy a WY bázisát folyamatosan ostromolják és így fogynak. Filmből alig 100 idegen maradhatott vissza (igazából 0 maradhatott volna vissza – majd később) Rendben elkaphattak WY embereket, megszökhettek minta példányok, de így is egy életnélküli bolygón irreális, hogy lehet vadon több száz idegen.


Hogyan éljünk túl egy atomrobbanást?
Atmoszféra processzor robbanásának el kellet volna söpörnie a kolóniát. Ráfoghatnánk, hogy a vulkanikus szikla tenger felfogta a lökéshullámot, ezért roncsolódott csak kicsit a kolónia. De nem, a sziklák épségben vannak, sőt a terraformáló épület is túlságosan egy darabban van, ahhoz képest, hogy milyen robbanás volt. Kolóniában meg jó pár üveg ki sem tört, a dolgok az asztalon vannak, székek a helyükön és a világítás tökéletesen működik. Irreális.
Ja és persze nem maradt utána sugárzás? Szép…


Sulaco és Hicks

Csiszolat A-CM - Hicks

Hicks gyerek meghalt. Ripley észrevette volna, ha nem Hicks hullája az. Erre itt vidáman írtja az alieneket velünk. Sőt az arca is szépen beforrt…


Sulacon is kísérletezett a WY. Hajót visszairányították a bolygóhoz. Nem részletezném az időrendi dolgokat. Filmek után irreális a Hicks él dolog. Sőt, számos fórumon szépen kivesézték, hol hülyeség. Pár dolog, hogy mért hülyeség:
- Ripley a mellkasrobbantó utáni kutatás közben észrevette volna, hogy az nem Hicks hullája.
- Pitiáner kis tűz miatt a hajó nem evakuálja a kapszulákat, főleg ha vannak emberek a fedélzeten. (Mert így elvben a WY vitte a tojásokat a hajóra.)
- Ha Hicks más testét tette a kapszulába, az akkor csak egy WY ember lehetett. WY letiltotta volna az evakuálást, ha tudja, hogy vannak túlélők cselekvés képesen.
- Amikor Hicks a videó üzenetet küldi… mért nem beszél a WY katonákról? Akkor még nem voltak ott? Akkor kinek a hulláját teheti a kapszulába, mert csak ők vannak a hajón.
- Stb. Időrend figyelembevétele miatt nincs logikus elfogadható válasz. Kivéve, ha a WY megjátszotta azt, amit a cégvezető Bishop és a földi háború idején Ripley esetében. Hicksben így egy újabb másodgenerációst köszönthetünk.
Hicks szerepe mi lenne akkor? Félre tájékoztatás, szabotázs? Jó kérdés, ő maga nem tudja, hogy android. Talán egyszer kiderül, de az sem biztos, hogy elérik valaha a Földet. WY ugyanis még 2230 után is virágzik, sőt ereje tejében van.


Pilóta
Pilóta hajó kívülről kicsinek tűnik, belülről külső kicsisége ellenére hatalmas. Viszont látszódnak a pilóta fogai, nem sisakszerű a feje és a testmérte is az első alien film bélié, tehát nem a Prometheus féle űr-skinhead van a játékban. Ellenben a film lézeres kutász droidjai feltűnnek. (Ez nem hiba, ez érdekesség.)Aliens Infestation – Vagyis az eredeti Aliens: Colonial Marines történet

Eredetileg az A:CM DS változatának szánták vagy tudja a

Aliens-infestation-1314226062

fene. A játék cselekménye ellent mond az A:CM-nek. Az A:CM-ben közvetlenül azután megyünk át a Sulacora, hogy az első felderítő egységeket meglepték a xenok.
Probléma ott kezdődik, hogy az Infestationban is a Sephora szerepel. Ám az A:CM szerint szinte akkor érkeztek oda frissen. Míg az Infestationban már végig lőttük a Sulacot és az Acheront is. No meg a Sulaco a végén már a Mars fele ment…

Az A:CM-et kikiáltották filmekkel egyenrangúnak. Holott ugye, - most csúnyát fogok írni – az A:CM fostosan szar. Mint feljebb is olvashattátok.
Gond ott kezdődik, hogy a játék csúszott és kiadták az Infestationt, ami az eredeti A:CM történet. Majd a csúszással karöltve átírták gyökeresen a játékot. Tehát egy átírt történetet tettek filmekkel egyenrangúvá! (Aminek a minősége khm… fostosan szar.)
Figyelembe véve, hogy Ridley Scott a Prometheussal a vallásos embereket akarja leszólni (Tehát intoleráns kissé a rendező bácsi, és erre mért kell az alien univerzumot használni!?), és erre át íratta az A:CM történetét. Mivel az A:CM készítéséhez a készítők megkapták a Prometheus forgatókönyvét. – Ami csak egy reklámfogás, mert az A:CM története már rég készen volt 100%-ban.

Mi itt a gond? Az hogy az Infestationban előkerül a pilótából kikelt idegen! Ami ormányos, vagyis az eredeti kanon pilótájából kelt ki. Nostromo se a kóloniásták nem futottak bele. Ám az CMC és WY/UPP csatározásaira felébredt a vegetatív állapotából. – Viszont a Prometheus szerint csillámskinheadek vannak, nem pedig ormányos gonosz óriások.

Figyelembe véve az A:CM tömérdek hibáját, az emberek pofátlan átverést, meg azt hogy a bedilizett Ridley Scott (Aki amúgy kitalálta az alient, ezért hálás is vagyok, ám saját Isten utálatának propagálására ne használja már fel ezt az univerzumot!) az ateista ömlengésével akarta összekötni a játékot és átíratta az eredeti törtnetet egy erőltetett katyvaszra. Ki kell jelenteni, hogy az Infestation az érvényes. Hiába emelték fel az A:CM-et a filmek kanonikusságához, a sok gerinctelen szalámi kavarás miatt, nem érdemli meg.

Infestation más történettel rendelkezik, Hicks elő sem kerül. Továbbá a pilóta idegen mellet vannak gorillából kikelt idegenek is. A Weyland Yutani pedig az UPP-vel szövetkezve próbálta uralni az idegeneket.Aliens Colonial Marines DLC

Az egy játékos kampány DLC-t a készítők előzménynek szánták mi végérvényesen törölni szándékozza az Aliens Infestationt. A gondok ott kezdődnek, hogy irtózatosan nagy baromságok vannak bene. Konkrétan a filmekkel és az alapjátékkal is képes ellentmondani.
Történet előre haladtával több különböző embert irányíthatunk.
Kivételesen nem oldalakat fogok írni, hanem végig játszási videóhoz adok kommentet, ahol előferdülnek elég vulgáris szavak. (Csak, hogy átérezzétek számomra ki Magyarországon az egyik legjáratosabb a témában milyen szürkeállomány sorvadást idéz elő a játék.)

Első videó:
04:10 – emberke mozdulatlanul áll miközben fújják lángszóróval. GG! Szkriptelési bug.
http://www.youtube.com/watch?v=7Nt0q_WbvPg

Második:
Jé az űrben rohangál az alien. Ez jó. Nem hiba, hanem jó.
FPS nézetből ahogy kitör belőlünk a mellkasrobbantó. Tetszik.
Hát ez a teher hajó nem igazán nagyobb, mint a Sulaco… ha a Sulaco irreális volt akkor… pf.
http://www.youtube.com/watch?v=Dfbmg3EBS0U

Harmadik:
01:00 – Az arci átégette a burát… abból való sav okozta az elektromos tüzet. És mivel nem volt senki a hajón, ezért evakuált. Plusz Hicks alapjátékban nem azt mondta, hogy a Sulaco ébresztette??? ASD! Meg ennyiért a hajó nem evakuál!!! Ilyen kis fitymántalanságért! Nem Hicks tette be a szerencsétlent? Ez mi? Mert itt egy WY-s teszi be a civilt. – Ez mekkora ratyiság.

Film: Hicks feje bekötve, sokkot kapott, telenyomatva fájdalomcsillapítókkal. Nincs eszméleténél.
Hiperállomkapszula: Minden életfunkciót lelassít, még a fájdalomcsillapító felszívódását is.
Alap A:CM: Hicks fején a kötés.
DLC: Hicks csúcsformában pattan ki a kapszulából fején nincs kötés. Sőt, arca is szépen begyógyult má’ amennyire. (Holott ez lehetetlen.)

Sulaco belső felépítése még mindig trágya. Értelmetlen belső termek stb.
Ó, itt a néger fickóval vagyunk.
SULACO! És MK2-es fos M41A van!? FÁK LOGIK!
Jé van rendes menza… akkor mi tosznak kellet az alapban ahhoz a pár kapszulához betenni kis lópukinyit?
09:40 –Óóóóó Van biliárdasztal… de könyörgöm, alapjátékban látott belsőfelépítéssel ez a hajó már dupla olyan nagy belül, mint kívülről.
10:15 – egyem a zuzátokat… olyan nagy irattár…
Alapjátékkal egyűt irreálisan nagy a hajó…. Olyan mintha dupla akkora lenne, közben nem.
http://www.youtube.com/watch?v=F5UYLyUDi7A

Negyedik:
Fogalmam sincs, milyen löveget kezel. De a hajó egymaga is megvív űrcsatát amúgy… ha meg a WY irányítja a hajót, lazán letilthatják a löveg kezelését.
Jó van megint „autóutak”…
Milyen cuki szellőzők vannak…
Úr Isten emennyi értelmetlen nagy tér. Ebben a hajóban már háromszor több dolog van, mint amennyi bele férne…
Ripleynél pár csepp savra riadó volt a hajóban. De később több száz liter savas vér az semmi.
Jó, azaz űrhajó a WY-től van. (Mert, ha nem akkor megint filmmel ellentmondás.)
Alien 3 végét és tartalmát is átírják. APE páncélosok voltak ott! Nem ilyen kis nyeszlett valamik!!! Ja és M41AMK2 van náluk, holott rendes M41A volt. (Vagy M41C)
http://www.youtube.com/watch?v=HBVQOY8UfBY

Ötödik:
WY tudós bőrében vagyunk… érdekes. Jó érzésű WY munkás.
Eddig a WY nem igazán használt M41A-t… no mindegy.
WY hajóba nem igazán tudok belekötni… max, hogy sok helyiségnek nem látom értelmét. (De a WY-nek lenni pénze.)
Hicks látja liftből a pilóta hajót… pedig alapban csak azt mondta, hogy csak hallott róla.
Má’ vannak alienek a bolygón vadon, pedig ha jól értem most épül a pilóta hajó köré a bázis.
Kuv’a sok az alien.

Alien4 szerint (ha már a játék filmekkel egyenrangú) Fury-n kihaltak az idegenek… akkor erről a több száz Furys dolog utáni alienről az Archeronon mé’ nem tudnak? Nem az lett volna a logikus, hogy ott haltak ki? (Ami hülyeség, mert az alapjáték után még rohangásznak lent a bogarak. Nem is kevés.)
http://www.youtube.com/watch?v=FnxoPLVkAWI

Hatodik:
Vannak itt is kutász droidok :p (érdekes)
Jól látom, a királynő láva fölött vagy ahhoz nagyon közel trónol?
Nehogy tár csere animáció lenne M56-hoz… nem. Dobd el, vedd fel az újat. (alapban is úgy szintén ugyan ilyen ratyi.)
Mik azok a zöld világító izék? Kristályok? (nem hiba csak nem tudom mik azok)
Oké Crusher van, csak van testőre a királynőnek.
Még egy APC törő Crusher.
Nem csak alien honnan van ennyi, de WY katonából is hogy van ennyi? Van pénze WY-nek, de akkor is túlzásnak érzem.
http://www.youtube.com/watch?v=CHUUeh1o38Q

Hetedik:
Ó, ez ötletes, az üres királynős kamra.
Egy gázt ismerek, mit az idegenek nem bírnak, az pedig a tömjénfüst. Azt is csak egy elszigetelt kolónián ismerik. (Emerson) Bár úgy látom különösebben nem hatja meg az idegeneket ez a gáz a játékban.
Ez a gázmaszkos dolog szerintem már erőltetett.

Ha Társaság tudott a pilóta hajóról, akkor mért nem azonnal a katonai/kutató bázist telepítette? Mért kellet kolónistákat küldeni? Utána a CMC-t bele vonni. Ez így logikátlan. Mert nem rögtön kutatóbázis, ezzel csomó felesleges procedúrát megúsztak volna. Vagy ennyire hülyék?

Ez milyen bug a végén?
APC ikerlövege még mindig plazma/lézer… AvP2 játékban is elkúrták, itt is.
Oké, elkapták a királynőt… de hogy bilincselték le? Most agyaljunk ezen is? Meg az alapjátékban nem az volt, hogy kinevelték a királynőt? Itt pedig elkapják.

Egyem a zuzád! Végén itt a videó. Nulla köze van a rendes történethez. Sőt, már be van kötve a fejecskéje. SŐT! Levette a páncélját. De minek?
Oké lehet, hogy felvételről megy. De nem mehet felvételről! Ripley Hickset benyugatozva dugta a kapszulába… nem volt idő felvételt elkészítenie. DE akkor mért nem beszél, hogy a WY keveri a szalámit!? Mért nem mondja el mi folyik itt!? MÉRT?!

Azé me’ ez az egész játék egy FOS!
http://www.youtube.com/watch?v=Xvpg9z45oRsAliens: Extermination

Egy játéktermi gép. Röviden lefordítva: Kiküldik a Diomos nevű Conestogát 4 szakasszal az Acheronra. Kudarcot vallanak, maréknyian visszamenekülnek a Diomos-ra és elhúzzák a csíkot. Majd utánuk a jön a Sephora helyszínre.
Idegeneken (köztük röpképes idegenek) kívül WY szintetikusokkal is meggyűlik a bajuk.Összegezve a játék az oldalba és az eredeti kanonba csiszolva a következő:[]

Sulaco után a Diomo hajót küldik ki a helyszínre, de az a rengeteg idegen és WY szintetikus miatt kénytelen visszavonulni.
WY az UPP-vel lekoperálva megszerzi a Sulacot és visszatér az Acheronra. Sephora összecsap a WY és az UPP erőkkel. A WY a Sulacot a Föld egészen pontosan a Mars fele irányítja, ám a CMC katonák elterelik a Sulacot. – Az UPP eme sikertelenség után kivonul a programból és a WY egyedül folytatja tovább.
Sephorát újra felfegyverzik, új legénységet vezényelnek rá és mindenhova ellátmányos ládákat gyömöszölnek. (Így lehet, hogy 400 katona lesz a hajón.) Sephora új tudatlan legénységét pedig a Sulaco után küldik. Nem akarnak nagy hírverést csinálni az idegeneknek, ezért egy hajót küldenek, de tele zsúfolva katonákkal. Hátha elég lesz. Itt kezdődik az A:CM

Egyedül Hicks kilétét kell kihúzni. Hicks egy másodgenerációs android, akiről senki csak a WY felsőbb körei tudják, hogy android. Ami miatt készítették, az ismeretlen. – Tehát az igazi Hicks halott. Az A:CM dlc történései csak Hicks fejében történtek meg, valójában nem. Ezért lehet, hogy APE páncélosok helyet mezei WY zsoldosok vannak ott.

Földre visszaérve a túlélők leadják a jelentést (persze ha egyáltalán visszaértek), a WY-t felelőségre vonják, de könnyen megússza. Továbbfolytatja a WY az idegenek üldözését, de biztonság kedvéért elindítják a Berserker programot.
A CMC lefoglalja a bolygót és saját kutatásokba kezd. Természetesen ez is dugába dől, révén elszabadulnak az idegenek. (Ez már az AvP1 játék.)

Vagyis az Acheron több hónapos vagy akár pár éves folyamatos Idegen – WY/UPP - CMC csatározások helyszínéül szolgált. Az A:CM-ben szabadon rohangáló rengeteg idegen innen eredeztethető. Továbbá így már biztos, hogy a crusher valami négylábú állatból kelt ki. A boiler (bojler…) idegenek pedig pont az A:CM idejére nevelődtek ki, mivel a bolygón idegenek számára hadiállapot volt.


Végérvényesen a folyamatos csatározásokban az alábbi idegenek szerepeltek:
•    Dron (emberből kikelt)
•    Röpképes
•    Gorillából kikelt
•    Különböző méretű Runnerek (Xenopédia a crusher esetében Triceratops és más Ceratopsia dinosaurus lehetőségét is felvetette.* Továbbá a telepeseknek voltak szarvasmarháik és más házi állataik.)
•    Pilótából kikelt
•    Gorilla és a feltételezett Triceratops mellet a WY és UPP egészen biztos használt más gazdatesteket is. Ám a crusher idegenek nagy számban kitartottak az A:CM idejére, lehet, hogy a WY eme variánsban komoly biofegyver potenciált látott.


Életciklusok szerint:
•    Tojás – Arctámadó – Mellkasrobbantó
•    Kifejlet idegenek (Harcos/Dolgozó)
•    Boiler
•    Köpő
•    Praetorian
•    Királynő
•    Empress
•    Raven – Kezdetleges Praetorian, a bolygó idegenjeinek legfőbb falkavezére, vagy valami egyedi hormonális átalakulása volt.


Acheron és Sulacon játszódó játékok időrendi sorrendje:
Aliens – Ez még ugye a film.
Aliens: Extermination
Aliens: Infestation
Aliens: Colonial Marines
Alien vs. Predator 1 – Tengerész kampány  • Xenopedia eredetileg tényként közölte, hogy a Crucher Triceratops vagy más ceratopsia dinosaurusból is kifejlődhetett. Azóta ezt levették az oldalukról.
    Megjegyzendő, hogy klónozott élő ősállatokról csak az eredeti kanonban van szó. Ám az Aliens: Colonial Marines történetét (Ami eredetileg az Infestation története és ez az eredeti kanonhoz hű.) átírták a Prometheus miatt. A Prometheus meg tagadja a predatorok létezését, sőt pilóták helyet csillámskinheadeket vonultat fel. Ezzel az egész első történeti vonalat törölni szándékozza. Tehát a Prometheus miatt nem lehet Triceratops. Ám mivel az AvP:War első történeti vonalat követi… így akár lehet Triceratops is.
Advertisement