AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

„A Doc Világa” néven is ismert elég „unalmas” bolygó. Hatalmas síkságok, nyugodt óceánok, hegynek alig nevezhető kidudorodások a hatalmas síkságokon, miken fűhöz hasonló növények nőnek, és marhaszerű növényevők legelésznek. Szép, szép, de ezzel el is mondtunk mind látványosságot a bolygóról. Éghajlat jó, időjárás túlságosan kiszámítható. Lényegében olyan békés és kiszámítható, hogy már unalmas.

„A Társaságot semmi más nem érdekli Doc világán, csak ami a mélyben rejlik. A bolygó egyébként a felfedezőjéről kapta a nevét, DoC Wardenről, egy iszákos kétbalkezes alakról, aki – hajótörést szenvedett – itt hajtott kényszerleszállást, és földet érve az eseményt ezzel a felkiáltással nyugtázta: „De innék valamit!”


Részlet: AvP: Vadászok bolygója


Weyland Yutani számára a bolygó értékes, révén a ritka narkon fém nagy mennyiségben található itt. A Társaság saját gyártású hajóinak hajtóműveihez használja. Fémet közeli holdon lévő feldolgozó üzemben dolgozzák fel.
Bolygó legnagyobb városa úgy durván 10 000 lelket számlán, főleg bányászok és azok családjai laknak itt. Várostól húsz mérföldnyire északra magasodó hegy bányáiba járnak vasútsegítségével dolgozni.

Advertisement