AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Jellegzetes több funkciójú hajó, ilyen hajókkal rendelkezik a Fekete penge, Elit és Jégvadász klán is. Eredetileg hadicélokra kifejlesztett hajó. Két plazmaágyúval és két gyors plazmaüteggel rendelkezik, melyekkel előrefele tud tüzelni. Utóbbival kismértekben oldalra is. Még az orri részen megtalálható egy nagy teljesítményű precíziós lézerágyú.

Hajó oldalról ellenben védtelen. Saját maga fedezésére képes négy kisebb hajót szállítani. Ezeknek a hajó elülső részén van kialakítva oldalanként két-két bemélyedés, ahol csatlakozni tudnak az anyahajóra. Továbbá még nyoc egy személyes hajónak van hely. Ezek fegyverzete elegendő, hogy az oldalról jövő támadásokat hárítsák. Yautják ritkán kényszerülnek klasszikus értelemben vett háborúra. Más fajjal való fegyveres összeütközés esetén inkább oldalról lerohanják az ellenséget. Vagy végig álcázva maradnak. Így az anyahajók által szállított hajók inkább leszálló hajóként funkcionálnak leggyakrabban. Már csak azért is, mert számos klán ezeket a hajókat alkalmazza klán hajónak.

Oldalanként három-három leszálló kapszula kilövő található. Ezeket akkor alkalmazzák, ha gyorsan kell lejuttatni harcosokat a bolygó felszínre. Illetve egyes klánok ezzel küldik le az ifjoncokat, hogy levadásszák életük első idegenjét.

Advertisement