AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Egy hideg és zord bolygó, az Arcturus gyűrű lényeges pontja, pár cég ellenőrizetlen kereskedelmi csomópontja, feketepiaca. Az ICC próbálja ellenőrzése alá vonni a rendszert, de a CMC túl gyenge és felsőbb körökben valószínűleg korrupció van. Található itt egy furcsa kezdetleges emlős-rovar életforma, amik falkákban élnek, kezdetleges szerszámokat használnak, kb. a majmok szintjén vannak intelligenciában, gyűjtögető életmódot élnek.

Több cég is jelen van a bolygón, révén fontos kereskedelmi csomópont. Állandó lakossága úgy 30 000 fő, ám ez apránként nő.

Bár az átlaghőmérséklet az emberek lakta régiókban rendszerint nulla alatt van jóval (mínusz 15-5 celzius), mégis lakható a bolygó, révén oxigén szint megfelelő és kiszámítható az időjárás.
Arcturiai
Arktúriaiak

Emlős-rovarszerű lények az Arcturuszon hangyaszerű királynő szociális rendszerrel. Tojással szaporodnak, fél-intelligensek, az intelligenciájuk kb. a majmok szintjén mozog. Olyan mintha egy rovar és egy emlős keresztezése lennének, melegvérűek, oxigén alapú levegőt lélegeznek és nagyjából humanoidok, noha szemük nincs. Ultrahanggal kommunikálnak és mozognak, érzékelnek. Az ifjak kétéltűszerűek és meleg tavakban nevelik őket. Az arcturiaiak intelligenciája elég alacsony, ám együtt tudnak dolgozni nagyobb feladatokon, tanulnak az eseményekből, tudják egymást tanítani, egyszerű eszközöket tudnak használni, mint a bot és csökevényes kezdetleges nyelvük van. A faj összességében magában hordozza a viszonylag gyors fejlődéshez szükséges elemeket. Az arcturiaiakat szónikus korlátokkal tartják távol az emberi településektől, ami sikeres is, ám mivel a királynőik mozgásképtelenek, az emberek néha erőszakot alkalmaznak, amikor új területeket építenek be.

Érdekes, hogy szimbiózisban élnek egy csótányszerű rovar fajjal. Eme rovarok tisztán tartják a gazdájukat, cserébe viszont a gazda csupán a test hőjét adja és otthont a teste formájában a rovaroknak.

Bolygó élővilága elég szegényes. Legnagyobb növényevő állat sem nagyobb

Xeemean

Xeemean elől menekülő hópakányok.

egy pézsmatuloknál, bár eme jószágok hasonlítanak is földi társaikra. Más kérdés, hogy fejdíszük nagyobb és a tülkük vége ellaposodik, ezzel kotorják fel a havat, az alatta megbúvó szegényes növényekért. Nevük is innen, kotrók. Védelem miatt általában a kotró csordák mellet számos hópatkány is található. Kicsi, fürge szőrmókok ezek.

Xeemean egy robosztus kotrókra specializálódott ragadozó. Csak párzás idején találkoznak, amúgy magányosak. Nőstények egy évig nevelik csupán az utódokat. Két lábra ágaskodva ez a lény akár 3m magas is lehet.


Fagyterror

Fagyterror egy maximálisan két méter magas fürge magányos vadász. Roppant agilis és intelligens. Persze az Arcturiaiakkal nem ér fel intelligenciában. Valamiféle oknál fogva vonzzák az emberi települések, ám a szónikus kerítések számára is áthatolhatatlanok. Előfordul, hogy néhány példány annyira be akar jutni a kolóniákba, hogy a defenzív szónikus kerítéssnek annyiszor neki feszülnek, hogy végül a stressztől és az agyvérzéstől kimúlnak.
JégraptorJégraptor távoli rokona a hópatkányoknak. Egyenlőre rejtély, hogy eme lények, hogy képesek szabályozni testhőmérsékletüket. Mindössze két méter hosszú ragadozók kisebb falkákban élnek.


Csatolmányforrások:http://davesrightmind.deviantart.com/art/Xeemean-Phoenix-168552204?q=favby%3Arpowell77%2F5988641&qo=310http://davesrightmind.deviantart.com/art/Glacier-Terror-115518209?q=favby%3Aisismasshiro%2F6372764&qo=1480http://davesrightmind.deviantart.com/art/Ice-Raptor-115517269?q=gallery%3Adavesrightmind%2F14604672&qo=179

Advertisement