AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

M236 Keselyű

M236 Keselyű

Elég otromba tégla alakú sikló. Az ember nem nézné ki belőle, hogy harci jármű. Kinézete ellenére roppant fürge és manőverezhető. 130 km/h a végsebessége. Üzemanyaga módosítót hidrogén szolgáltatják. Üzemanyag utánpótlása roppant könnyű. Minden jármű fel van szerelve egy átalakító berendezéssel. A csövet elég akár természetes vízbe is behelyezni. A gép kiszűri a szennyeződéseket és üzemanyaggá alakítja a vizet. Erre a megoldásra szükség is volt, mivel eléggé falja az üzemanyagot. De szennyező hatása nincs a járműnek.

M236 Keselyű2

Fegyverzete két plazma üteg melyek tíz másod perc alatt töltődnek újra. A pilóta a szokványos pilóta ruházaton kívül még el van látva egy légző maszkkal, mi a siklóhoz csatlakozik. Egyfős jármű.

Átlagosan őrjáratokon és felderítéseken használják. Keselyű nevét is innen szerezték. Mint a kondor keselyű ezek a járművek is úgy siklanak a levegőben, és lesnek esetleges célpontjukra.Helikopterek

Gravkopter

Gravkopter

Mintsem változtak az utóbbi évszázadban. Harci hatáskörük maradt, bár háttérbe szorultak. Leginkább nagyobb planétákon lelhetőek fel. Számtalan típusok létezik, ám a legelterjedtebb a Gravkopter. Kissé robosztus, ám kitűnően manőverezhető és bőséggel arzenállal felszerelhető.

M6 Villám


Könnyű gyors atmoszférikus kétfős cirkálógép. Nem képes elérni a hangsebességet. Ellenben nem is erre tervezték. Gyarmatügy is használja megfelelő légkörű bolygókon. Viszont legnagyobb mértékben különböző országok és kolóniák rendfenttartó erői alkalmazzák.

Viszonylag könnyű kezelni, amennyiben a pilóta képtelen manővert hajtana végre a gép blokkolja. Egy helyből képes felszállni. Talajon leszálló lábakon áll.

Fegyverzete:
M6 Villám

- Két 20mm-s impulzusüteg a szárnyak szélén.

- Szárnyak tövében két üteg.

- Pilóta fülke mellet pedig két plazmaüteg.

Advertisement