AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Triceratops rejtély, avagy: WB admin agya helyén és rákok vernek tanyátAvP 2 filmben látható egy trófea fal. Azon pedig két dínónak titulált koponya.

Theropoda

Kezdjük azzal mit lazán le tudtam söpörni az asztalról, hogy nem dínó. Ez a Theropoda koponyája. Képen láthatunk összehasonlításnak egy Allosaurus, Deinonychus (raptor), T-rex és Carcharodontosaurus koponyát.

Dinosaurusoknak, főleg a Theropodáknak könnyített a csontozatúk így a koponyájuk is, igen ám, de bizonyos szabály szerűség látszik a négy koponya közt. Az AvP film koponyája bizony nagyon nem illik ide. Ez egy idegenvilág ragadozó állata. Koponyából ítélve agilis ragadozó lehet.


Amibe a bicskám beletört, az a Triceratops. Járjuk kőrbe kicsit ezt az állatot.

Egy madármedencéjű dinosaurusról van szó. Mely a ceratopsidák legismertebb faja. 9m hosszú és 10 tonnás állat volt eme… és nem gyík, nem hüllő. Dinosaurusok nem hüllők voltak, mint eme állaton is látszik. Ugyanis nem csak elől voltak védelmi eszközei. Csípőjénél és farkán tüskeszerűséggé módosult tollak voltak. Plusz kis meserombolás, hogy időnként evett dögöket. Ennyi

T horridus and T prorsus by T PEKC

Kép régebbi, ezért nincsenek tollai.

bemelegítés elég is.


Két hivatalos alfajtája létezik:
Triceratops horridus
Triceratops prorsus
És még hét vitatott alfaj, mikről nincsenek neten képek.
Továbbá újonnan a Torosaurus-t, mint a Triceratops egy amolyan fejlődési stádiumát tartják számon. Tehát a Torosaurus nem külön faj, hanem a Triceratops egy bizonyos életkorú egyede.
Mért lehetséges ez?

Szimplán azért, mint a képen látható, hogy az állat habitusa élete folyamán

061010 triceratop horns 02-horidus

folyton változik. És vágjunk bele a lecsóba!


AvP2 Trici koponyája a képen látható C életkor (már ivar éret, de nem felnőtt) állapotban van. Mindenben stimmel lényegében, pár dologtól eltekintve, de ez az egyed jellemvonásai. (pl. a törött szarv) Egy valami viszont nagyon feltűnő. Ez az orrán lévő kis tülök. Képen a horridus típus faj látható.
Nézzük meg a prorsus koponyáját! Internet áldásos dolga, hogy minden van, de tökéletesen az ami kéne, az nincs.

Lényeg a lényeg, hogy az elülső szarv miatt inkább prorsus eme koponya, mint horridus. Bár az is lehet, hogy a hét vitatott alfajból való.


Rendben fogadjuk el, hogy 2004-ben egy Triceratops prorsus koponya van azon a kis predator hajón, mi a PredAlien miatt lezuhan. Rögtön zárjuk ki az időutazás képtelenségét, és ez pedig nem AvP stílus ráadásul. Ennyi időt nem élhet egy predator (65 millió év). Ismert legidősebb predator is már öreg volt a maga 1000 évével. (Predator: Xenogenesis – bár nem nagyon tekintem eme képregényt érvényesnek)
Örökölhette? Nem, mivel túl jó állapotban van a koponya, plusz 65 millió évet nem bírna így ki. Replika, vagy múzeumból lopott cucc nem lehet, ellenkezik a becsületükkel.


Tehát levadászta.
Egy a gond, az ismert cryptid (Yeti, Nessi stb.) ceratopsidák egy tülökkel rendelkeznek csak. Tehát nem egy ritka fel nem fedezett faj képviselője.
Egy fent maradt Triceratops populáció egyede? Triceratops nem erdőkben élt, tehát bukta, hogy valahol a Földön még élnének. Plusz, Észak-Amerikában volt honos.

Akkor Jurassic Park? Nublaron és Sornán is T. horridus található meg. A film változat szerint. Könyvváltozatban pedig T. serratus, egy a gond, eme alfaj azóta horridus-nak van besorolva. Ezzel a Jurassic Park kilőve. Plusz furcsa lenne a JP-t az AvP részének kezelni. Bár ez megmagyarázná, hogy az első részben Robert Muldoon mért hiszi a fehérköpenyes tudósokat androidnak, talán. (Vagy csak a magyar szinkron hibája.)

Géntechnológia pedig a Föld bukása előtt nem sokkal lesz olyan szintű, hogy őslényeket lehessen klónozni. Aliens: Katlan – mamutok és kardfogú tigris, AvP: Vadászok bolygója – Trici kortársa és egyben az ellensége a Tyrannosaurus pedig nagy meglepetés volt a predatoroknak.
2004-ben nincs élőkövület Trici és klónozott Trici a Földön. Predek meg nem klónozgatnak maguknak.

A Pilóta faj pedig… igen valljuk be nagyon ősi. (Nem, nem a Prometheus féle skinheadek, révén a AvP2-ben is van pilóta koponya. A normális kb. 8m magas ormányos agyturkász szemétládáé.) Dr. Keitleltől ered ama zavaros elmélet miszerint, az idegenek 3.2 milliárd évvel ezelőtt kiirtották a Föld akkor élővilágát. (Aliens: Apokalipszis) Idegeneket pedig a pilóták hozták létre. Bár én véleményem, hogy reálisabb, az hogy a megtalált xenomorph foszília a kb. 10 000 évvel ezelőtti idegen balesetből maradt vissza, mit a predatorok sikerrel megállítottak. (Volt valóságban ilyenre példa. Ausztráliában egy sauropoda csontvázat tártak fel és találtak egy több kilós emlős csontvázat mellette. Minden régész örvendett a nagy felfedezésnek, hogy új faj… aztán kiderült, hogy egy pár millió éves vombat csontváz. Csupán csak leásta magát a dínó csontváz mellé és ott halt meg.) Arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy talált idegen foszíliát Keitle, de nem volt az előtt olyan földi élet, amit kiirthattak volna. Arról nem is beszélve, hogy a növényzettel és a kistermetű állatokkal nem tudnak/nem foglalkoznak velük az idegenek. (Aliens: DNS háború. Növényzet épségben marad és kistermetű fajok, pedig el tudnak bújni/menekülni.) Hibádzik az elmélete több sebben, de ott van a másik, hogy drága doktorunk csatlakozott az alien fanatikus bekattanó őrültek közé. Innentől nem tartom túl hitelesnek. (Képregényt hitelesnek tartom, de a szereplőjének elméletét nem igazán, mivel eléggé alien fanatikus lett szinte, mint Salvaje.)


Tehát lehet, hogy a pilóták révén 2004-ben Triceratops-ok szaladgálnak egy másik bolygón? Kétlem. 65 millió év is sok lenne nekik, nem hogy 3.2 milliárd év. Gyökereinél kell a kérdéshez nyúlni.

Blior, Ryushi, Bunda Survey, Gimeno, Emerson és még pár másik bolygó minek az élővilága hasonlít a földiére. Bunda Survey-n például olyan madár fajok is élnek, melyekről egy átlag ember nem tudná megmondani, hogy nem a Föld egy egzotikus helyéről valóak. Plusz az embernek nem vírusoktól kell félnie legjobban egy Földszerű bolygón, hanem az őshonos fajoktól. Melyek nagyrészt besorolhatóak a földi rendszertani egységekbe is. Összegzés képen alábbi lehetőségek vannak, hogy 2004-ben honnan van Triceratops koponya:
1, Az nem Triceratops. Ugyan azaz esett, mint Gimeno vagy Bunda Survey madarai esetében lehet. Konvergens evolúció. Tehát, úgy néz ki, úgy él, ám nincs közös ősük és két külön faj.
2, Egy ismeretlen idegen faj még annak idején a Földről elvitt őslényeket másik bolygóra. Evolúció dolgozik, tehát a Triceratops is tovább fejlődne... de mondjuk hibernálva, voltak majd valamiért felolvadtak aztán... predek látták a Trici csordákat... – Nem túl nagy a valószínűsége.
3, AvP: War FRPG oldal egyedi magyarázata... majd kiderül a játékban, ha kívánjátok. (W.B. admin elintézi és még jobban megkeveri nektek a szalámit.)
4, És persze a már elutasított elméletek:
- Jurassic Park – vagy más klónozás
- Természetes úton, Földön élő populáció.Ezen felül:

Triceratops

AvP féle koponyának nincs füle, és más jellegzetességekben is eltér. (amit ugye alfaji különbségnek betudhatnánk.) Tehát igazából a konvergens evolúció mi reaálisabb. Tehát egy bolygón Triceratops szerű állatok rohangálnak. (Ha az idegenek azóta nem irtották ki őket.)
Csatolmányforrások:

http://t-pekc.deviantart.com/art/T-horridus-and-T-prorsus-72166700?q=gallery%3At-pekc%2F18558757&qo=177

http://www.luisrey.ndtilda.co.uk/html/maxtops.htm

http://primevalboy.deviantart.com/art/Triceratops-horridus-362009620?q=gallery%3APrimevalboy%2F42557853&qo=6

Advertisement