AvP:War FRPG Wiki
Advertisement
Bioforme1
Bioformer2

Bioformer, biológiai formáló, evolúciós katalizátor, fekete anyag/szmötyi/dzsuva, A0-3959X.91. Illethető sok néven, ahogy a hatása is sok féle lehet. Pontos eredete nem ismert. Feltehetően a pilóták fejlesztették ki, majd a mérnökök ezzel szánták kiirtani az emberiséget. Az sem egyértelmű, hogy eme anyag segítségével hozták létre az idegeneket (ha a pilóták teremtették őket), vagy az idegenek alapján készítették el ezt az anyagot.

Bioformer rendszerint egy fekete, sűrű, olajhoz hasonló, víznél nehezebb folyadék, alacsony párolgási fokkal. A folyadék nem más, mint egy vírus. Minden organikus lényt képes megfertőzni. Van vélekedés, hogy növényzetre nem ártalmas, csak állatokra. Ez nem igaz. Feltehetően az instabilitása miatt lehet, hogy előfordul, hogy növényeket nem fertőz meg. Így előfordulhat, hogy állatokat sem fertőz meg, legfeljebb hordozóvá válik. Fejlett szintetikusokat (utódszéria és a fölött) képes megfertőzni és átalakítani, holott se DNS, se RNS, semmilyen más organikus információ nincs bennük. Képes halott szerves anyagot éltre kelteni, holott az örökítő anyag már elbomlott benne. Bioformer egy vírus, így tartalmaz örökítő anyagot (ami sajátja). Ezért lehet, hogy élettelen szerves anyagot (legyen az sima humusz, vagy egy holttest) és fejlettebb szintetikusokat képes átalakítani.

Mint a hatása, a bomlási ideje is változó, ahogy az is hogy az élő szervezetből mikor ürül ki. Megfertőzött organizmus egyben hordozóvá is válhat. Ez lehet pár óra, vagy akár évek, évszázadok. Organizmuson belül, lehetséges, hogy a következő generációban már nem található meg, de az is, hogy évtizedekig minden egyes generációban megtalálható. Szabad környezetben évszázadokig is megmaradhat, ezzel folyamatosan fertőzve a környezetét, ám órák alatt el is bomolhat. Egyszóval nem megjósolható, hogy az anyag mennyi ideig van jelen a tárolójából kiengedve.

Bioformer tárolók kőhöz hasonló (de nem kő) urnaszerűségek. Magasságuk 20-50cm közt lehet. Méretüktől függően a belsejükben akár 4 ampulla is lehet, ezek tartalmazzák a bioformert. Ampullákon található organikus anyag még egy védő réteg. Az urnák megfelelő körülmények közt jól zárnak. Nem megfelelő körülmények közt tartott ampullák a környezetük változására elkezdenek ereszteni.


Hatásai:

  • Organizmust elpusztíthatja. Ez lehet a szövetek eltorzulása, de akár elporladás vagy elfolyósodás is.

  • Organizmus örökítő anyagát átírja, mutációt idéz elő. Lényegében az élőlény még az életében akár több száz éves evolúciós folyamaton is áteshet.

  • Organizmus átalakulás közben több darabra is széteshet, melyek önálló organizmusként kezdhetnek létezni, vagy el is elpusztulhatnak.

  • Több különálló organizmust akár össze is olvaszthat.
  • Organizmusban folyamatos mutációkat idézhet elő, melynek vége az élőlény halála lehet.

  • Organizmusban egyszeri vagy néhányszori mutáció után semleges lesz az adott organizmusra, így az organizmus hordozóvá válik. Cseppfertőzéssel, de akár érintéssel is fertőzhet.

  • Organizmusban egyszeri vagy néhányszori mutáció után teljesen elbomlik.
  • Organizmusban megtalálható bioformer drasztikusan feljavíthatja a regenerálódási folyamatokat.

  • Fertőzött organizmus az öntudatát elveszti. Bár előfordulhat, hogy a fertőzött és átalakult organizmus megőrizze a személyiségét.


Idegenekre gyakorolt hatás

Bioformer3

Idegeneket sem kíméli. Három ismert hatása van az idegenekre. Egyik esetben egy emberrel olvasztotta össze a harcost. Másodikban nem változtatta meg az idegenek genetikai kódját, ellenben blokkolta a királynővé fejlődést, királynő mellkasrobbantók pedig életképtelenek lettek. Harmadik változatban teljesen átírta az idegenek genetikáját. Tehát idegenekre is éppúgy hat, mint más lényekre.

E mellet fontos megjegyezni, hogy bioformer fertőzött lényeket az idegenek felismerik és esetek többségében nem támadják meg. Valószínűleg, valamelyest tisztában vannak a bioformer hatásával és kerülik.

Advertisement