AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Bracken's World[]

Egy rendkívül módosított planetoid, Bracken világa egy furcsa látvány. Egy

Bracken’s World

A Fém Velence.

beton rács fedi a bolygó nagy részét. Ezen a rácson található egy hatalmas tengeri moszatágy, ami ellátja az ICC-t a táplálék egy jelentős forrásával, (általában vészhelyzetekben, segélycsomagokban, fejadagokban van ilyen). Egy idegen fertőzés után az ICC némi katonai erőt telepített ide, mivel számos más bolygó elvesztése után az élelmezés nehézkessé vált, így eme bolygó prioritása megnőtt.

Számos ázsiai telepes él itt. A moszatok olyan stabil szőnyeget alkotnak, hogy helyenként egy APC is képes haladni rajtuk, viszont ha vékony moszatrétegen akarnak át menni, akkor a feneketlen mélység könnyűszerrel elnyelheti a járművet. Ezért a telepesek hajókat használnak.

Számos vízi faj él a bolygón, de túl sok fenyegetést nem jelentenek.Bolygóban kezdetekben sok potenciált nem láttak 2100 előtt. Csupán csak egy kutató állomás épült. A főleg élelmiszeriparban jártas Chigusa végül a kutatók adatait átvizsgálva meglátni vélte az arany ikrát rakó halat. Eme felismerés után azonnal lecsapott a bolygóra. Ám üzleti okokból nem sajátította ki a bolygót. A bolygó részvényeinek 65%-át magának megtartotta, a többit más cégeknek és magán személyeknek eladta.


A bolygón egy nagy fémfallal körbe vett város található. Lakosság 60%-a él itt és az űrforgalom 90%-a itt bonyolódik le. Egy groteszk fém Velencére hasonlít.

A bolygó kormányzata a városban a Kormányzati Toronyban ülésezik. A város lakossága nagyrészt az űrforgalomból, a kikötő forgalmából, logisztikából és kisegítő infrastruktúrából él. Kisebb része a város közeli moszat telepekből. Távolabbi telepek gazdái farmszerűen a telepeik mellet élnek.


Első idegen fertőzés után az ICC egy eme terepre is kiképzett elit helyőrséget telepített megfelelő
Brackeni Terror

Swimmer, vagyis úszó. Kiválóan úsznak, továbbá nem jelent nekik problémát átfurakodni a több méter vastag algarétegen sem.

felszerelésekkel.

Az idegenek terjedése miatt sok mezőgazdasági bolygó elpusztult, így eme bolygó jelentősége drasztikusan megnőtt. A Föld visszaszerzése utánra jelentősége csökkent, bár ténylegesen nem szűnt meg.

Bolygó első idegen fertőzését az BugMan nevű hibridek idézték elő. A központjukat a tengerészek sikerrel kiirtották, ám ezután az idegenek bosszúként megtámadták a várost, melyet sikerrel visszavertek a katonák.

Ezután rövidesen telepített az ICC ide egy helyőrséget. Bár többször is feltűntek az idegenek, a helyőrség sikerrel mindig kiirtotta őket.


A bolygó fő cikke a moszat vagy alga. Mindkét megnevezés hibás. Leginkább felépítésben a földi páfrányokra és zsurlókra hasonlít. Hibás megnevezés ide vagy oda, mind kettőt használják.

Vadon nagy telepekben növekszik a felszínen. Telepek vastagsága elérheti az egy métert. Egy növény akár százméteresre is megnőhet. A szálak összegabalyodva erős telepet alkotnak. A mesterségesen termesztet Bracken ágy több méter vastagságú is lehet. A termesztő dönti el, hogy mikor szüretel.

A könnyű szüretelés véget rácsos elrendezést alakítanak ki, melyek kisebb adagokra szelektálják a növényeket.
Bracken’s World2

Egy „farmház” és hozzá tartozó moszattelepek.

Szüretre hajókat, légpárnás hajókat illetve kétéltű járműveket használnak. A hatalmas rácsos telepközt nyílt vizű utak szolgálnak közlekedésre.

A növényt ezután üzemekben dolgozzák fel. Natur formában is értékesíthető. A mesterséges tápanyagokkal dúsított élelmiszerek egyik fő alapanyaga eme növény. Ha egy ember űrhajón vagy űrállomáson esetleg egy Isten háta mögötti kolónián ételnek valami furcsa pépes ízesített anyagot kap, az 80%-ban Bracken Világának algája lehet.

Az emberek nagymértékben elszaporították saját céljaiknak eme növényt. Évente több száz tonna tápanyagot szállítanak el így eme bolygóról. Eme hiány rövidtávon is ökológiai károkat idézhet elő. Jocasta Malvaux féle szerződések alapján ez élőbolygó kizsákmányolásának minősül. Ezért eme mennyiséggel és minőséggel megegyező szerves tápanyagot kell behoznia a bolygó vezetésének. Magyarán az egyensúlyt a moszattelepek trágyázásával pótolják. (Híg vagy granulátum formában) Bolygó kormánya egy jól képzett tudós csoportot tart fent, kik ezt az egész folyamatot ellenőrzik. Egy ökológiai átalakulás akár a bolygó megélhetését is tönkreteheti. Így is a megnövekedett moszat telepek miatt a légkőr oxigén tartalma 19%-ról 22%-ra nőt száz év alatt.Ezüst pisztráng és szárnyaskalmár

Maximálisan 2 méteresre megnövő ezüst pisztráng és szárnyas kalmár.

A bolygónak roppant fejlet vízi ökoszisztémája van. Számtalan „hal”faj él a vizekben. Meg persze puhatestűek, rákfélék, fejlábúak stb. Viszont jó pár faj számára szükséges az oxigén, mi roppant furcsa, hisz nincsenek szárazföldek még szigetek sem a bolygón. (csupán mesterséges emberlakta úszó szigetek)


Jelentősnek mondható a halászat is. Az alga telepek közt kisebb fajokat lehet fogni. Nyílt vizekben viszont nagyobb fajok fordulnak elő, ám ezekre nagyobb ragadozók is vadásznak.

A nagytermetű ragadozók miatt moszattelep közti védett nyílt vízfelületeken mesterséges halfarmok vannak. Leggyakoribb a gömb alakú kalitka. Ezekben a víz szabadon áramlik, a rács szemek közt pedig a kisebb tengeri állatok átférnek, melyeket a tényész halak megesznek. Persze kiegészítő takarmányozás is szükséges. Eme gömbökbe a halak előnevelés után kerülnek, itt érik el a kifejlett méretet. A gömböt daruval emelik ki, és alján lévő kis ajtót kinyitva a halak a hajó tárolórekeszébe kerülnek. Minimális sérülésüknek hála értékük is magasabb. Így eme halgazdálkodási mód jövedelmezőbb sok esetben, mint a halászat.
Gömb hal farm

Egyik legolcsóbb tengeri táplálék, amit a bolygó ad az a szöcskerák. Eme ollók nélküli rákra hasonlító állat leginkább elhalt szerves anyagokkal táplálkozik, de a Bracken algát sem veti meg. Kártevőnek is lehetne vezetni, viszont rák íze miatt fogyasztják. Leggazdaságosabb módot alkalmazzák eme kis lények összegyűjtésére. Előre beprogramozott kis kétéltű droidok gyűjtik be őket a moszat telepeken. Ázsiai telepesek előszeretettel fogyasztják őket élve szószba áztatva, minek néha az a vége, hogy az ebéd kereket old és elszökdécsel.


A szilásnak bolygón található sűrű algában való haladásra vagy azon való járásra fejlődtek ki lábak. Eme növény

Szilás

„szigeteket” menedékként illetve szaporodó helyként használja. Szárazon is boldogul a lény, viszont néhány zátonyon kívül más természetes „szárazulat” nincs a bolygón. Csupán csak félórát képesek egy levegővétellel víz alatt tölteni.

Maximálisan három méteres testét vízből kiszűrt planktonnal látja el. Szárazon lomha jószág, vízben viszont roppant fürge, bár ez nem mindig elég a ragadozók ellen.

Mint a bolygó legtöbb élőlénye ő is petékkel szaporodik.Sziklacápa sekélyebb vizekben honos. Magányosan vagy kisebb rajban portyázik. A moszatágyakat messze
Sziklacápa
elkerüli, hálaégnek. A földi cápák hozzá képest békés kis aranyhalak. Falkában képes megtámadni a különböző hajókat is.

Roppant falánk bestiák. Nem csoda, állandóan úszniuk kell, hogy a kopoltyúikon átáramló vízből oxigént nyerhessenek ki. Állandó úszás miatt, sok táplálékra van szükségük.

Halászok már fogtak 10 méteres példányt is de leggyakrabban maximum 8 méteresre nőnek meg.Mélyvízi lidérc mélyvizekben él. Testén számtalan kis fénylő pont található. Ezek oda vonzzák hozzá a kis

Mélyvizilidérc

halrajokat. Végül a „pecabotján” lévő nagyobb „lámpással” a szájába csalogatja azokat. Viszont nagyobb lényeket is képes felfalni. Harminc méteres hosszával nem ő a legnagyobb ragadozó a bolygón, viszont ő legalább távol él az ember lakta területektől.Vitathatatlan csúcsragadozó a bolygón a tengeri sárkány. Oxigén szükségletét képes a vízből vagy a levegőből
Tengerisárkány
is fedezni. Közel százméteresre képes megnőni. E miatt rengeteg húsra van szüksége. Így nem csoda, hogy nem csak a mély vizekben vadászik, hanem a felszíni vízrétegben is.

Az emberek által épített mesterséges moszatágyak számára nem biztosítanak megfelelő környezetet, így azokat rendszerint elkerülik.

Sötét mélyvízben képes halványkék fényt kibocsájtani. Testén fény kibocsájtó szervek vannak, mivel magához csalogatja az áldozatát.

Feltehetően elevenszülő és egy maximum két utódot hoz világra, amik azonnal önellátóak méretüknél fogva.Vizi orrszarvú

Egy páncélozott növény evő. Aljzaton élő szivacsok, korálféleségek és kisebb halak táplálékénak csak a 10%. A vízfelszínen található algatelepek a fő tápláléka. Az ember térnyerése a természetes populáció 40%-nak
Vizi orrszarvú
eltűnésével járt.

Emberre nem jelent veszélyt, annak ellenére, hogy egyben képes lenne lenyelni. Válogatós jószágok eme lények.

Fején található szarv a moszatágyak áttörésére alkalmas. A mesterséges moszat telepek sűrű rácsozatának kialakítása eme lények miatt van. Moszaton gondolkodás nélkül átfúrják magukat, viszont a rácsozatot elkerülik. Oka ismeretlen.

Elevenszülők, a borjak felnőttek közelében maradnak.
Joliet Mining Facility[]

Joliet Mining Facility

Bracken naprendszerében lévő terraformált bolygó (lélegezhető levegő) bányászat és gyártás tevékenység folyik rajta, pár száz fős személyzettel. Alphatech tulajdona.
BugMan vész előtt titkos kísérleti fegyver depó volt itt. Melville legénysége itt szerelkezett fel hajójuk elvesztése után. Egy szintetikus (David Sereda) két hétig tartotta fel az idegeneket átalakított droidokkal a Melville érkezéséig. Ám végül az idegenek győztek.
Csatolmányforrások:


http://lenorekitty.deviantart.com/art/Elegant-Hunters-194248221?q=favby%3Ahyrotrioskjan%2F41085082&qo=511

http://xia0ma0.deviantart.com/art/Deep-Sea-Creature-206004269?q=boost%3Apopular%20ocean%20creature&qo=1529

http://vegasmike.deviantart.com/art/Glacier-Terror-74756044?q=boost%3Apopular%20creature&qo=1332

http://thekiller7.deviantart.com/art/Salamander-whale-213930833?q=favby%3Acano656%2F9977178&qo=154

http://rpowell77.deviantart.com/art/Star-hide-Angler-246705998?q=gallery%3Arpowell77%2F6005531&qo=13

http://conejoblanco.deviantart.com/art/Water-Dragon-75650042?q=favby%3Aisismasshiro%2F6372764&qo=883

http://foodfreedom.wordpress.com/2010/06/11/protect-our-oceans-from-factory-fish-farms/

Advertisement