AvP:War FRPG Wiki
Advertisement
Bunda


Egy Weyland által futtatott mocsárbolygó. A planéta tele van növényi és állati életformákkal. Zöld végtelen erdőségekkel tarkított bolygó, melyet itt-ott mocsarak szabdalnak. Élővilága ehhez alkalmazkodott. A biodiverzitása nagyon magas a bolygónak. Száz meg száz fajta madár szeli az eget, tücskökhöz hasonló ízeltlábúak ciripelnek a napnyugtában. Roppant idilli bolygó, ám kolonizálásra nem került sor. Ennek talán a bolygó csekély nyersanyag tartalma lehet az oka. Ennek ellenére egy jelentős méretű és felszereltségű kutatóállomás épült itt. Mely végül tragikus sorsra jutott.Maga az állomást egy héliummal felfújt gömb tartja a levegőbe. Több erős acélkábel pedig masszívan rögzíti a

Survey- halászmadár 2

Mocsár fölött szálló halászmadarak.

térben. Az állomás a talajjal csak egy lift segítségével érintkezik, mely járművek számára is alkalmas méretben és teherbírásban is.

Bolygó vadvilágával szemben ennyi védelmi intézkedés és minimális kézifegyverzet bőven elégendőnek bizonyult. Bár a cég még egy UD-4L Univerzális leszállóhajót is biztosított a telepnek teljes fegyverzettel, igaz eme brutális tűzerőt egyszer sem alkalmazták. Jól képzett zsoldosok helyet is inkább maximálisan vadőrnek alkalmazható embereket alkalmaztak. Ez az ősz védelem bőségesen sok volt az esetleges agresszívabb létformák ellen. Haláleset is csak nagy ritkán történt, ezek többsége is munkahelyi baleset volt.

Az állomás minimálisnál több luxust nyújt. Kisebb mozi helység, belső konyhakert és bár sok kutató állomásról hiányzik itt viszont alap felszereltség.

Kutató állomás fő célja a bolygó tanulmányozása. Mivel roppant földszerű (konkrétan egyes fajok alapvető habitusban nem is különböznek a földi hasonló fajoktól), így a cég a teljes bolygó kisajátította. Roppant nagy potenciált láthat a bolygóban, hisz nem hozott létre kolóniákat sem mezőgazdaságot. Ritka, hogy a W.Y. teljesen természetes formájában birtokolna egy bolygót. Ennek tudható be az állomás minimális érintkezése az erdősséggel.Minden idill megszakad egyszer, nemcsak azért mert a Földön ekkor bukkantak fel az idegenek és

Max Bunda

Harc kimenetelét nem ismerjük, bár sejthető…

megkezdődött a háború. A Nemesis Berserker osztagának maradéka eme bolygón kötött ki, miután Anchorpoint megsemmisült. Ráadásul egy predator hajó ekkortájt küldött le egy szondát, hogy tojásokat helyezzen el a bolygó felszínén. Nem csak az idegen, hanem ember vadászat is céljuk volt. Machiko Noguchi eme hajó fedélzetén volt, ekkortájt jött rá, hogy átverték. Hajó fedélzetén lévő királynőt eleresztette, a hajóval pedig leszállt a bolygó dzsungelében. Nemesis legénységének maradékával karöltve a predatorok egy kisebb hajóját ellopták. A 09-es Max egységbe pedig már egy arctámadó által halálra ítélt eszméletlen céges végrehajtót ültettek.

Bolygón ragadt idegenek és predatorok nem csak egymással, hanem a Max egységgel is szembe kerültek. A harc pontos kimenetele ismeretlen.

Vad

Óvatlan vad, melyet a kíváncsiság az ismeretlen tárgyakhoz vonz. Nem tudja, hogy a végzete lapul benne.

Két évvel később a cég újra felépítette megsemmisült állomást, viszont ezúttal sokkal komolyabb védelmi intézkedéseket hozott.Bolygó élővilága zavaróan földszerű. Első példának rögtön itt van a vad. Egyszerűen csak ezt a nevet kapták ezek a főemlősök. Barna szőrűk, és hosszú farkuk van. Testmagasságuk felállva alig egy méter. Párzási időben, állandóan az ordításuk tölti meg az erdőt. Mindenevő állatok, ha húst kívánnak, nem csak hegyes karmaik és éles fogaik segítik őket a vadászatban, de remekül alkalmazzák tövises farkukat is.Tavi vipera

Mocsári sásból felnéző tavi viperák.

A bolygón gyakoriak a kígyófélék. Egyik leggyakoribb a tavi vipera. Eme nagy termetű kígyó akár 10 méteresre ismegnőhet, mely leginkább a vízben úszva közelíti meg áldozatait. Szemfogaiban halálos, maró méreg lapul, melyet fogait kifordítva ki is tud fröcskölni. Lesből támad, így ez még veszélyesebbé teszi eme hüllő félté.

Természetesen, a bolygón találhatók nem mérges kígyók is.
Survey halászmadár az egyik leggyakoribb nagy termetű gázlómadár a bolygón, mely a mocsarak halállományát ritkítja. Jó repülő, a levegőben kiválóan manőverezik, s éles csőre, valamint karmos gázlólábai veszélyt jelenthetnek a kisebb állatokra is, bár embert csak akkor támad meg,
Flamingó- tukán

Flamingó tukánok naplementében, háttérben a kutatóállomással.

ha az utódait fenyegeti.

Flamingó- tukán egy papagájhoz hasonlatos, gyümölcsevő madár. Körülbelül hatvan centiméteres szárny fesztávolságával közepes méretű, de egyáltalán nem veszélyes. Szelídíthető, de fogyasztásra is alkalmas, húsa ínyencségnek számít a sok gyümölcstől édeskés íze miatt. Survey halászmadártól eltérőn eme faj már zavaróan hasonlít a földi fajokra. Be tudható ez a konvergens evolúciónak is.
Ausztrál galléros gyíkra nagymértékben hasonlító lény a Bunda Survey –szalamandra, mely egy körülbelül fél
Bunda-Survey –szalamandra

Emberek elől menekülő galléros szalamandra.

méter hosszú, hüllőszerű élőlény. Nem különösebben veszélyes, ha fenyegetve érzi magát, inkább elmenekül. Ugyanakkor, ha sarokba szorítják, gallérját széttárva képes mérgező váladékot az ellenfelére spriccelni, mely a nyálkahártyával érintkezve komoly mérgezést is okozhat.

Rajta kívül még több száz féle kisebb nagyobb hüllő és kétéltű él a bolygón.
Nem szegénykedik a bolygó ragadozókban sem, egyik leggyakoribb a dzsungelsakál. Fürge és ügyez ragadozó.
Dzsungel sakál
Bár nem hosszabb két méternél, falkában képes legyűrni a bolygó óriás kígyóit.

Tanulékony, intelligensnek mondható ragadozó, viszont nem szelídíthető. Falkák maximum 20 példányt számolnak, plusz a fiatalok.

Bár vérmes ragadozó, de azt megtanulták, hogy az embert jobb elkerülni és nem bántani. Amennyiben egy ember a kotorékhoz túl közel kerül, elkergetik, vagy elkapják és erőszakkal „kituszkolják”, vagyis elráncigálják, de nem ölik meg. (persze attól még fogaikkal komoly sérülést tudnak okozni) Emlősszerű hüllőnek írható le leginkább.


Hatalmas növényevők igaz, hogy nem élnek a bolygón, de közepes méretű, 3-4 méteres növényevő állat él eme
Nektoid
bolygón. Ez a nektoid. A lovakhoz hasonlóan jól úszik s ebben nagy segítségre vannak úszóhártyás lábai. Többféle növényt is fogyaszt, a puhább hajtásokat nyelvével tépi le és teszi szájába, akárcsak a zsiráfok, a keményebb leveleket pedig fogaival gereblyézi be. Kis agyarai a párválasztásban játszanak szerepet, valamint védekezésre is használhatják.

A bolygó egyik legelterjedtebb növényevője. Esőerdőkben, mocsarakban, szinte mindenhol előfordulhat ahol megfelelően nedves a környezet.
Bolygó ízeltlábú világa gazdag. Tücsökszerű ciripelő állatoktól kezdve a lepkehasonmásokig rengeteg faj él.
Süvítő

Süvítő épp zsákmányszerzés közben.

Süvítő denevérszerű lény, de inkább rovarra hasonlít, mely más rovarokkal táplálkozik. Maximális szárnyfesztávolsága fél méter, így csak a rovarokra, köztük fő zsákmányállatára, a Bundadongóra jelent veszélyt, melyet éles csáprágóival ejt el és fogyaszt el.

Fullánkos molynak maximum félméteresre nőnek meg bizonyos fajai. Alapjáraton gyümölcsöket és nektárt fogyasztanak. A fullánkban allergén méreg található, ezt védekezésre használják. Míg nem zargatják őket, addig nem veszélyesek.

Egyes fajok a dögöket is fogyasztanak, illetve legyengült sebzett lényeket meg is próbálják ölni. Ezeknek a két pár fullánkjukban, már nem allergén méreg van, ha nem egy gyenge lassan ható idegbénító méreg. Többszöri szúrással érik el a kívánt hatást.
Csatolmányforrások:http://lenorekitty.deviantart.com/art/Swamp-Dweller-260582166?q=favby%3Aisismasshiro%2F6372764&qo=123

Advertisement