AvP:War FRPG Wiki
Advertisement
Régi 20. századi multinacionáliscégek jelentős rész fennmaradt, bár ezek száma megcsappant a Föld és más fontosabb planéták elvesztésével. Mercedes példának okáért haladt a korral és az űrhajó gyártási piacra is betette a lábát. Ez hasznos volt, révén a cég át tudta vészelni a háborút egy ilyen lépéssel. Heckler und Koch minőségi fegyverei mai nap közkedveltek, bár a cég kissé visszaszorult, maradtak stabil jövedelmező piacai. Monsanto az űr meghódításában kezdetekben nem látott lehetőséget, vagy csak túlkésőn cselekedett? Nem tudni, ám a Chigusa hamar fölé kerekedett és végül felvásárolta.

Tagadhatatlan, hogy a multinacionális cégek a földi nemzet szövetségeknél erősebbek, ehhez nagyban hozzájárult az Első Idegen Háború végeredménye, a Föld bukása. Cégek természetesen „kontrol” alatt vannak az ICC áltál. Sőt bizonyos cégek már nem is cégként működnek, hanem inkább kormányként, amihez cégek tartoznak. Ilyen C.S.C. vagy az Új Éden, melyekről elmondható, hogy az azonos nevű szektor is úgy ahogy az ő fennhatóságuk alá tartozik.

Minél nagyobb egy cég, annál több leányvállalata vagy alvállalkozója van. Sokan nem szeretnek nagy cégeknél dolgozni, így inkább kisebb cégeknél vállalnak munkát. Nagyon gyakran eme kisebb cégek ilyen-olyan kapcsolatok révén, de valójában egy nagy cég részei. Kallend Bányászati Társaság egy másik cég tulajdonában áll, a Prospectia tulajdonában. Eme cég pedig a San Rei alá tartozik. San Rei pedig a WY leányvállalata, 2147-ben vásárolta fel.Advertisement