AvP:War FRPG Wiki
Advertisement
Bishop1

Weyland iparvállalat tulajdonosa. Őt tartják a modern robotika ősatyának. (és tovább is él eme módon) 2004-ben az antarktiszi expedíció során, az expedíció maradékáért feláldozza magát.

Még két éves sem volt, mikor anyja meghalt. Dadák nevelték fel apja szigorú kívánságai szerint. Sosem ismerhette meg a valódi szülői szeretetet, és hitet sem. Így nem remélhetett semmiféle emberfeletti segítséget. Megesküdött, hogy az emberi faj érdekeit tartja szem előtt. Kiterjeszti annak határait, mely nem más, mint az ismeretlen űr.

Huszonegy évesen harvardi diplomával a zsebében, örökölte apja kicsi cégét. Műholdas térképészet, több mint a semmi. Két év múlva felvásárolt, egy kisebb kábeltévé hálózatott, majd Nevadában egy telekommunikációs céget. És ez csak a kezdet volt. Tíz évig tartó folyamatos fejlődés végeredménye, egy hatalmas cégóriás.

Kettős életet élt. Nyilvánosság előtt gazdag gondtalan milliárdos. Fényes szállodákat vásárolt, partikat rendezett. Kaszinót épített Las Vegasban. Mindig volt mellette egy gyönyörű nő. Golfütő is volt mindig nála, amolyan hóbort gyanánt.

És? Mit csinált valóságban? Az álmát, mely az emberi faj álma is egyben.

Miközben megnyitotta a Weyland West Hotelt San Franciscóban, az emberei titokban megszerezték a Szilikon-völgy egyik nanotechnológiával foglalkozó cégét. Amikor részt vett egy londoni színházi bemutatón, az ügyvédei megvásárolták a Pittsburgh közelében lévő robottechnológiai üzemek egyikét. Amikor Párizsban, az egyik divatrendezvényen szórakozott, a cége meglehetősen erőszakos eszközökkel bekebelezte Seattle egyik gyógyszergyárát. Ugyanezen a napon az övé lett egy kyotói génkutató központ. Mire betöltötte a negyvenedik évét, az egész világon ő biztosította a legnagyobb támogatást a különböző tudományos kutatásokhoz. Mikor betöltötte negyvenedik életévét, kedvezőnek tűntek a dolgok, akár negyven év múlva a Holdon felépíthető lett volna egy állandó bázis. De nem sokkal később megállapították, Bishopnak tüdőrákja van. Először évek, majd hónap, végül napok, a halál elkerülhetetlen lett. Utolsó reménysége volt az antarktiszi expedíció, hogy neve fennmaradhasson, de elbukott. Az expedíciót nem hozták nyilvánosságra. Ám a cég tudomást szerzett a xenomorphokról, és a predatorokról.


Karl Bishop Weyland

Bishopv
Bishop2

Weyland Yutani Corporation igazgató tanácsának 13 tagja van. Ők hoznak minden döntést. Hivatalosan. Felettük két személy áll. Ms. Yutani és Karl Bishop Weyland. Nagyon kevesen tudják, hogy Karl valójában Charles másodgenerációs android testben. Nem vállalja a rivaldafény, háttérben láthatatlanul irányítja a céget. Ha szükséges, akkor egy „hagyományos” android mását küldi ki helyszínre az adott projektet felügyelni. Így volt ez az acheroni háború alatt, úgymint aBG-386 esetén. Ezek csak másai, a kiküldetésük célját tartják szem előtt, így nem igazán törődnek az emberi életekkel. Ripley esetén Bishop másként tett. Fiorianra személyesen ment el, így feltehetően nem hazudott nagyot mikor azt mondta, hogy meg akarja őt menteni, az idegeneket pedig elpusztítani. A nagyvállalatok közül a WY volt a legelső, évekkel az Első Idegen Háború előtt, akik nagy hangsúlyt fektettek az idegenek elleni védekezésre, így jöttek létre a berserker osztagok. Első Idegen Háború alatt Ripley „feltámadt” a halálból. Feltehetően ez is neki köszönhető.

Nem lehet azt mondani, hogy Karl vagy Charles Bishop Weyland olyan nagy szent lenne. Elvégre megoldhatná, hogy az általa kiküldött „avatárjai” ne öljenek meg annyi embert. Céljai nagyszabásúak és az emberiségért vannak, persze „járulékos” veszteségekkel.Magyar AvP Wikia:

http://hu.alienspredatoraliens-versus-predator.wikia.com/wiki/Karl_Bishop_Weyland

http://hu.alienspredatoraliens-versus-predator.wikia.com/wiki/Charles_Bishop_Weyland

Advertisement