AvP:War FRPG Wiki
AdvertisementAJ[]

Mobil otthon. Leginkább pásztorok használják ezt a járművet. Az átlagos AJ hat embernek tud otthont biztosítani

AJ

Tülökorrúak tartása esetén is használják a csordák vándorlása miatt.

és a szükségleteiket kielégíteni. Strapabíró jármű, sebessége nem túl nagy, de sok féle terepen könnyedén mozog.


.

DAIHOTAI 8X 8 ATV[]

A galaktikus gyarmatosítás eljövetelével az emberi faj nem csak a földi körülményekkel találkozott. Gyakorta a bolygók felszínén hideg volt vagy túl nagy forróság. Gyakorta atmoszféra sem volt. A telepeseknek szüksége volt egy megbízható járműre. Ezzel a járművel a Weyland Yutani egy leányvállalata a Daithotai vállalat állt elő.

DAIHOTAI 8X 8 ATV


Az új gépnek hála ennek a cégnek a neve a megbízhatósággal és a minőséggel lett rokon. Ez a gép minden tereptípuson jól tud közlekedni. Nyolc kereke, egy-egy láb végén található. Ezeket a kerekeket lehet egymástól függetlenül is irányítani. A felfüggesztést, és a fejlett lengéscsillapítókat egy processzor figyeli. A terepjárókban J-160-as vagy J-180-as gázturbinák vannak. A jármű csúcssebessége 110 km/h bármilyen terepen.
A jármű orrában található egy tökéletes vegyi, és nukleáris védelemmel ellátott utastér, ahol öt ember is el tud lakni egy bizonyos ideig. /Persze ha megvannak a megfelelő tartalékok/. A pilótafülke a terepjáró hátsó részében található.
A járműre fel lehet szerelni mintavevő eszközöket, automata fűrészeket, kotrókat, hegesztőket, és sajtolókat. Ez a jármű minden gyarmaton ott van. A Weyland Yutani mindenhol a telepesek rendelkezésére bocsátotta.
A gép felfegyverzett változata az M-242-es homokfutó a gyarmati tengerészgyalogságnál szolgál.


DAIHOTAI 9KT

8X 8 ATV nagyobb változata. Felszerelés és személyszállításra tervezték a kisebb testérre mellé. Kitűnő terepjáró képessége miatt a CMC is alkalmazza speciális alkalmakkor, mint APC. Előnyös tulajdonságai ellenére mégsem terjedt el.

Helikopterek[]

Civil szférában is megtalálhatóak, bár 21. századhoz képest nagymértékben átalakultak.


Robogó[]

Régi motorkerékpárok nem haltak ki, bár a robogó már nem ő rájuk vonatkozik. Ezek egyszemélyes gyors sikló

Robogo11

járművek. Városi tereptől egészen a sziklás zord terepig szinte mindenhol használható. A jármű lebeg, és akár 10 méteres magasságba is fel lehet vele szállni. De viszont ezért sok üzemanyagot fogyaszt. Üzemanyagterén nem válogatós. Kőolaj származékok, bioüzemanyagok de akár keselyűhöz hasonló módosított hidrogénmolekulák is lehetnek üzemanyagok.

Különböző alapelveken működő fajtái vannak. Van mely levegőt nyomat maga állá. Viszont a legdrágább típus antrigravitációs erőt használ.
Gépjárművek
Gepjarmu
[]

Természetes a régi nagy cégek nem mind haltak ki. A személyi gépjárművek két nagy csoportra oszthatók. Kerekes ill. lebegő. A kerekes fajta olcsóbb, így az emberek nagy része ezt választja. Míg a lebegő a már fent említet robogók által is használt technológiákra épülnek.
Összességében civil jármű fajtákból annyi, mint égen a csillag. Különböző bolygókon különböző új típusokat találnak ki a helyi terepnek megfelelően. Továbbá a Föld bukása után az űrforgalom csak minimális civil forgalmat tett ki, így jó 20 évig a különböző bolygóknak maguknak kellet előteremteniük a járműveiket. Helyenként rövid távokra visszatértek az állat vontatáshoz is.

Advertisement