AvP:War FRPG Wiki
AdvertisementCMC (Colonial Marines Corps)

Más ismert neveken: Egyesült Emberiség Gyarmatügyi Tengerészgyalogsága, Űrgárda, United Star System Colonial Marines Corps, Gyarmati vagy Gyarmatügyi Tengerészgyalogság vagy Flotta.

1uscm

     

Háttér:

A 2101-es Nemzetbiztonsági Törvény négy hadosztályban és négy repülőosztályban, valamint az ezekhez szervesen kapcsolódó kiszolgáló-támogató alakulatokban határozta meg az Egyesült Államok Gyarmati Tengerészgyalogságának felépítését. (2104-ben USA megszűnésével a CMC közvetlenül az ICC alá került.) Eredetileg a Gyarmati Tengerészgyalogság hadereje 165 000 főt számlál. A tartalékos haderők létszáma 50 000 körül volt, ők alkotják az ötödik hadosztályt ill. repülőosztályt.

A Gyarmati Tengerészgyalogos Hadosztály a Tengerészgyalogság űrbéli Haderőinek alapvető szárazföldi eleme. Harcoló, támogató és kiszolgáló elemekből álló kiegyensúlyozott haderő ez. A három gyalogsági ezredbe szerveződő hadosztály különösen orbitális támadások végrehajtására lett kialakítva, és hosszantartó felszíni hadműveletekre is képes.

A Gyarmati Tengerészgyalogság Repülőosztály a Tengerészgyalogság űrbéli Haderőinek légharci eleme. A légi támogatásra és légi szállítási missziók lebonyolítására kialakított repülőosztály valójában adminisztratív jellegű alakulat, mivel harci erőinek jelentős része közvetlenül a Gyarmati Tengerészgyalogos Hadosztályhoz van csatolva. Egy tengerészgyalogsági repülőosztály tipikusan kb. 300 leszállóhajót, 30 Snakefigter-t és 100 csapásmérő hajót üzemeltet.

A Föld bukása után viszont a CMC létszáma drasztikusan megnőtt. Összességében millió fölé emelkedett. Ennek fő oka, hogy a hadsereg több mint fele odaveszett a harcokban. Ezeket pótolni kellet és a fenyegetés miatt bővíteni a sereg állományát.

A Tengerészgyalogság logisztikusainak roppant nagy kihívással kell szembenézniük; feladatukat ugyanazzal az agresszív hozzáállással kell végrehajtaniuk, mint a támadásban részt vevő gyalogosoknak. A rendelkezésükre álló készletek végesek, mégis "push mode" rendszerben kell dolgozniuk, azaz előre kell látniuk az előretolt egységek szükségleteit és még azelőtt kell eljuttatniuk hozzájuk a szállítmányt, hogy azok egyáltalán rájönnének, hogy szükségük van rá. Ez óhatatlanul is pazarláshoz vezethet, ha olyan egységekhez küldik előre a készleteket, amelyeknek valamilyen okból már nincs szükségük rájuk. Az ilyenfajta pazarlás azonban még mindig kívánatosabb, mint az a katasztrófa, amely akkor következne be, ha a készleteket csak azután küldenék ki a frontvonalra, hogy a szükséglet már felmerült.

Mivel a Gyarmati Tengerészgyalogos egységek még a "forró" konfliktusokban is gyakran kis csapatokban, egymástól kontinentális távolságokra vannak szétszórva, az CMC logisztikai erőgépként a széles körben elterjedt UD-4 Cheyenne leszállóhajót és az N-1 Snakefightert használja. A harctéren az M577 terepjáró szállítójármű szolgál szárazföldi erőgépként, melyről gyakran helyben, rakodógépek segítségével rakják le a szállítmányt.    Gyarmati Tengerészgyalogság Légiparancsnoksága

A Gyarmati Tengerészgyalogsági Repülőosztály egy adminisztratív alakulat, melynek feladata a hozzá tartozó Tengerészgyalogsági űrbéli Haderő összes légi- és űrjárművének működtetése. A repülőosztály feladatai többek között légifölény-missziók végrehajtása, felderítés, közeli légi támogatás nyújtása, légi csapásmérés, készletek előrejuttatása, szállítás, sérültek evakuálása, valamint keresés és mentés. A légi hadműveletek a standard Tengerészgyalogságnak is integrált részét képezik. Egy osztály három csoportra oszlik: A Leszálló Csoportok a megszálló tengerészgyalogosokat szállítják és támogatják. A Taktikai Csoport feladatai a felderítő- és a támadómissziók. Végül a Támogató Csoportra tartozik a sérültek kimenekítése (CasEvac), a keresés és mentés, a psyops, a különleges erők bejuttatása és hasonló feladatok. A Gyarmati Tengerészgyalogság fő igáslova a mindhárom csoport gépeinek nagy részét kitevő UD-4 "Cheyenne."

Langszoros

   


Gyarmati Tengerészgyalogos - Rohamegység

A Gyarmati Tengerészgyalogos haderők építőköve a Tengerészgyalogos - Rohamegység (Marine Assault Unit, MAU). Úgy képezték ki őket, hogy minden utánpótlástól elvágva is függetlenül működjön. Elég találékonyak. Egy egész fegyvertárral együtt érkeznek a bolygókra. A tartalékaik harminc napig elegendőek. Az ilyen alakulatokat felderítésre, és gyors lerohanásra szokták használni. Egy rohamegység általában négy gyalogosrajból, egy légi járműből, és két földi egységből áll. M-402-es aknavetőket, HIMAT páncéltörő rakéták és Sim-118-as Hornet, és LIM-417-es Phalanx föld-levegő rakétákat kapnak egy küldetésre. Egy rohamcsapatot egy ideiglenes főparancsnokság irányítja. Ezen az ideiglenes főhadiszálláson van a logisztikai, egy karbantartó, és egy egészségügyi egység. A terepen lévő egységek egy felderítőszakaszt, egy mesterlövészszakaszt, egy normál kiképzésű szakaszt és egy nehézfegyverzettel ellátott katonákból álló csapat, akik a hátvédet nyújtják.    


Logisztikai Egység

Nekik ugyanazzal az elszántsággal kell megközelíteni a célpontot, mint a rohamegységeknek. Náluk van kéznél azaz utánpótlás aminek a bolygó helyszínén harcoló tengerészgyalogosok nagy hasznát veszik. Gyakran követniük kell az előrenyomuló egységeket és be kell repülniük az ellenséges vonalak fölé. Előfordul, hogy néha a legnagyobb ellenséges tűzbe kell repülniük és ez katasztrófához vezethet.

De az erősítést vinni kell még a legforróbb helyzetben is. Általában UD-4-es Cheyenne szállítóhajókat használnak, a légtérben. A felszínen M577-es terepjárókat használnak vagy a gyengén védett ATV B9-es katonai tehergépjárművet. A terheket P-5000-esekkel, vagy más erőgépekkel mozgatják.    


Tengerészgyalogos Alakulat

A CMC főparancsnoksága fontosnak tartja, hogy legyenek olyan

CMCfelallas

egységeik, akik képesek minden utánpótlástól távol bevetni. Saját tartalékokat visznek magukkal, amiket aztán felhasználnak. A szállítást saját maguk oldják meg, épp úgy, mint a feladatokat. Csak a parancsot kapják meg, a végrehajtás módja már a saját dolguk. A tengerészgyalogos alakulatok alapja az osztag. Egy osztag négy tengerészgyalogosból áll: egy tizedes, egy őrvezető, és két közlegény. Mindegyik osztag két csapatra osztható. Egy „Géppuskás” csapat, és egy „Lövész” csapat. A lövész csapat M41-es Pulzuspuskával van felszerelve, míg az géppuskás csapat egyik tagja egy M41-es gépfegyver visz magával, addig a másik egy M56-os smartgunt "forgat". (ez az alap felállás, később több új fegyver jelenik meg melyek szimbiózisban léteznek tovább az M41A és az M56 mellet) Egy alakulat két osztagból áll amit egy őrmester vezet. A szállítást M577-es APC-vel oldják meg a felszínen, míg a bolygóra egy UD-4-es szállítóhajó viszi le őket.

A két osztag egy szekciót alkot. Két szekció már szakaszt alkot, amiben 25 tengerészgyalogos van, és egy főhadnagy vezeti őket. A szakasz tagja általában egy vagy kettő szintetikust, akik tudományos, orvosi, vagy pilóta feladatkörben tesznek szolgálatot. Az akciókra visznek magukkal nyolc M-240.es lángszórót, nyolc UA-571-es távolsági lőfegyvert, kettő M78-as PIG plazmafegyvert, vagy M5-ös páncéltörőt, tizennyolc SADAR tankelhárító intelligens rakétát, és egy M402-es aknavetőt.        


A CMC speciális osztagai


Berserker

A Berserkerek először akkor tűntek fel, amikor a külső kolóniákon annyira elharapózott a fertőzés, hogy a hadsereg vesztesége ezres nagyságrendű volt. A MAX egységek nem robotok, hanem olyan automatizált harci öltözetek, amiket egy ember irányít /elmebetegek, és elítélt bűnözök/. Weyland Yutani által kifejlesztett fegyver a MAX. Ő gyártja és tartja karban őket. A seregnek erre nagy szüksége is van.

Egy Berseker csapat elég kicsi. Két M-199 Smart Gun Mk. 2-t kezelő nehézfegyveres, egy M41A-t kezelő könnyű fegyveres, a csali személy kinél úgyszintén M41A van. Továbbá a kiszolgáló személyzet és a tartalékosok. Az osztagot Bougainville fregatt szállítja. A Berserkereket a felszínre pedig TSAPC szállítja. Föld bukása után a felépítés annyiban változott, hogy a két tartalék TSAPC-ből egyet elvontak és helyébe egy Puma vadászgép került és persze ezzel a személyzethez került két vadászgép pilóta is.

MAX pilóták csoda, ha 10 bevetést túlélnek. A szintetikus drogok megölik őket. Mégis sokan jelentkeznek erre. Egyesek elmebetegek és különleges öngyilkossági módot látnak benne. Mások pedig bosszút akarnak állni az idegeneken. A MAX-ot kísérő katonák pedig elítélt bűnözők. Büntetésüket a bevetések számával törlesztik. Például: 15 év börtön (lopásért) 30 Berserker bevetéssel ér fel. MAX állapotáért egy technikus felel, míg a benne lévő ember állapotáért egy orvos.

Ha a Bersekerek nem járnak sikerrel, akkor egy termonukleáris bombával nyírják ki a fészket. Ezt a bombát csak a Bersekerek tudják hatástalanítani.

Berserker

A csali ember beszivárog a fészekbe (ő a csali, egy jeladó van rajta, amit követ a csapat), vagy beviteti magát a xenokkal. Arra képezték ki, hogy ne álljon ellent. Csak annyira van ellátva fegyverekkel hogy az arctámadókat, vagy a gyengébb idegenekkel végezzen. El van látva egy arcvédővel, ami megvédi az arctámadóktól és azok savjától. Egy adóvevővel tartja a kapcsolatot az egységével. Miután a csali személyt a tojáskamrában falhoz tapasztották, az egység behatol és mindennel végez, ami csak az útjába kerül, majd azonnal végeznek a királynővel. A nehézfegyverzetűek pedig megsemmisítik a tojásokat. Ha további fertőzés veszélye áll fent, akkor orbitális bombázással a fészek maradványait és környékét porig rombolják.

Számtalan Berserker csapat veszett el a Földön és más planétákon. Hatékonyak ám túlerővel szemben esélyük sincs. Kisebb fertőzések ellen elegendőek. Nagyobbaknál már más Gyarmatügyi egységekkel karöltve harcolnak.


Xenobiologiai bolygófelderítő csapat

Kezdetben csupán a Weyland Yutani társaságnak voltak ilyen egységei, majd hamarosan a CMC is megalakította a sajátját. Ha egy bolygón a xenomorphok jelenlétére utaló nyomok vannak, akkor a CMC őket küldi, hogy megvizsgálják az esetleges fertőzés lehetőségét. Ezek az osztagok hivatalosan tudományos céllal szállnak le a bolygókon, a katonák csupán védekező és semlegesítő csapatként mennek velük.

Feladatuk még az idegenek tanulmányozása. Nem feladatuk a fészkek semlegesítése. Általában a Bersekerek után érkeznek meg, hogy átvizsgálják a lerombolt fészkek területét. Nem vesznek részt a fészkek elleni támadásban. A katonák is inkább a tudósokat védik meg.

Általában egy Conestog-án, vagy egy Bougenvill-en mennek a bolygókra. Negyventagú egy ilyen csapat. Egy XBC-nek az ötven százaléka tudós. Gyakran használnak xenomorphoz hasonló gépeket, hogy bejussanak egy fészekbe. (szintetikus alienek)      


Ezüst Ikrek

A sereghez leglojálisabb és legképzettebb katonáiból álló elit alakulat. A CMC-ben nincs vallási vagy szexuális hovatartozás alapján történő megkülönböztetés, ám itt van. Csak mélyen vallásos, saját nemzetéhez hűséges heteroszexuális emberek lehetnek a tagjai. Ennek egy oka van: Amint letették az esküt, azonnali hatállyal engedélyt szereztek a vezetők titokban való nyomon követésére is.

Fő céljuk a titkosrendőrség szerepének betöltése. Kötelezően ki kell nyomozniuk minden illegális tevékenységet a seregben és semlegesíteniük kell, akkor is, ha azt saját feledtesük végzi. Ezzel a sereg saját magára gyakorol szükséges tisztító hatást.

Az Ezüst Ikrek szervezetének nincs hivatalos vezetősége. Amint egy újtagot felavatnak, az onnantól önálló, nem kap parancsokat. Saját józan belátása szerint kell döntenie. Tagok nem kapnak különálló jelzést és addigi alakulatuknál maradnak. A tagoknak maguknak kell egymásra lelni és kiépíteniük rendszerüket.

Föld bukása előtt a külső kolóniákon ők voltak azok akik végletekig kitartottak az idegenekkel szemben. És ők voltak, akik a cégek, az országok és még saját hadseregük illegális idegen kísérleteit is szabotálták.

Másik fontos ténykedésük a paranormális dolgok felderítése és ártalmatlanítása, úgymint minden más illegális tevékenység. Például folyton Gropius Lysenko nyomában vannak, ám olyanra rálelni, akinek nincs teste, roppant nehéz dolog. Pedig a tudós zseniális elméjére szükség lenne.

Mivel a szervezet hivatalos vezetőség nélkül működik így a vezérkarnak is időnként borsot törnek az orra alá.  


Elit beszivárgó és felderítő alakulat

Gyarmatügy kémhálózata. Ellenséges emberi objektumok megtámadása előtt már hónapokkal egy vagy több kémet jutatnak be, kik elvegyülnek. Közelharcra is jól kiképzett személyek lehetnek csak a tagok. Feladatuk beszivárgás, kémelhárítás, információszerzés illetve merényletek.

A CMC által futatott álmodók is eme szekcióba tartoznak bár őket, mint tanácsadóként küldik ki a harctérre harci tapasztalattól függetlenül, persze az önvédelemhez analfabéta emberek kapnak kiképzést. (17 éves háború idején eme részleg egyik tanácsadója Ripley lett.)


CMC támadóerői

Ők nyújtják a CMC űrerejét. A Gyarmatügyi Flotta általában ezeket az egységeket alkalmazza bombázásokhoz, vagy támadásokhoz. Nincsenek tudományos egységeik. A legtöbb fregatt csapatokat is visz. A fregattokon ezredesek, őrmesterek, kapitányok parancsnokolnak, egy flottát egy tábornok vezet. Harci flotta kisebb egységei gyakran járőröznek az Alexandriai és UPP határon. Egy harci erőben 3-12 hadhajó található, amik általában 12-24 harci osztagot szállít.    


Vészhelyzeti mentőcsapat
Cmc zászló

Ezek a csapatok kizárólag a CMC-nek teljesítenek utasításokat. Képesek egy tengerészgyalogos alakulat igényeitől kezdve, egy egész kolónia igényeit kielégíteni. A peremvidéken járőröznek általában Conestoga osztályú hajóikkal, és figyelik az étert a segélykérő jelek miatt, és a feladókat kimentsék bármilyen veszélyből. Bármennyi tagja lehet egy ilyen csapatnak, persze az adott űrhajó kapacitásától függően.    


Biológiai Menedzsment

Ezek a csapatok mindig egy-egy bolygón teljesítenek szolgálatot. Ez a munka magas fizetséggel jár, és magas kockázattal. A CMC az ilyen csapatok általában a GrantCorp, a ZTC, és a Weyland-Yutani idegenkutatásait felügyelik. Ezek a vállalatok nagy pénzt ajánlanak fel azért, hogy a CMC katonákat küldjön. A CMC két okból küldi ezeket a csapatokat.

1. Hogy a vállalatokat megakadályozza a cégeket a bogarak törvénytelen használatában.

2. És hogy ha az idegenekkel valami gond van, akkor a csapatok közbelépjenek.

Legalább harmincan vannak egy csapatban. Nehéz fegyverzettel fel vannak szerelve. Általában standard fegyverzetük van.


     

Különleges Tengerészgyalogos erők

Minden katonai erőn belül vannak egyszerű gyalogosok, és elit erők. A

Siklószárny

tengerészgyalogság alkalmazza a mélységi felderítőket, és az utászokat. Ezek az osztagok teszik meg a gyors rajtaütéseket, és a mentőakciókat. Ezeket az osztagokat szabotázsra, partizánakciókra, orvgyilkosságokra, épületek lerombolására, és mentőakciókra képezték ki. Ezeknek az osztagoknak minden környezeti tényezőben helyt kell állnia. Még a víz alatt, és a légüres térbe is. Ezeket a csapatokat lopakodásra is kiképezték. Általában négyen mennek egy bevetésre. Az észrevétlen leszálláshoz nem használnak szállítóhajókat. A felső légkörben kiugranak, és ejtőernyővel folytatják az utat. De ahol a tengerészgyalogosok már leszállózónákat birtokolnak a bolygón ott szóba jöhet a leszállás. Ezeket a csapatokat 2 tengerészgyalogos, 1 mesterlövész, és 1 utász alkotja.

     


Halálfejesek

CMC legelitebb, parancsot maximális hatásfokkal teljesítő egységeit nevezik így. Leginkább lázadások vérbefojtására használják őket illetve más olyan akciókra ahol nagyon mellékes a fogolyejtés. Mikor a Földön kitört a háború, eme egységekkel próbálták a helyzetet kezelni, lényegében hamar SS-re emlékeztető kivégző osztagokká váltak. (Később már az egyszerű CMC katona is engedélyt kapott bármilyen fertőzés gyanús ember agyonlövésére.)


A Tengerészgyalogosok becsületkódexe

A fegyelem lényeges a küzdelembe. A tengerészgyalogosokat egy becsületkódex kötelezi, ami nélkül csupán egy rakás csürhévé válnának. Ha valaki megszegi ezeket az elveket akkor az büntetést kap.  


1. A tengerészgyalogosok csak az ellenséggel harcolnak.

Rangokv2

2. Ha az ellenség megadja magát, akkor azt nem szabad bántalmazni. Le kell őket fegyverezni, és átkell adni őket a felletess tisztnek.

3. A tengerészgyalogosok nem kínoznak foglyokat.

4. A tengerészgyalogosok együtt segítik a sebesült bajtársukat, és nem hagyják hátra őket.

5. A tengerészgyalogosok nem támadhatnak meg orvosi személyzetet, létesítményt, vagy berendezést.

6. A tengerészgyalogosok csak azt semmisítik meg, ami a küldetésben a cél volt.

7. Minden civillel jól kell báni.

8. A tengerészgyalogosok nem lophatnak és tisztelniük kell más tulajdonát.

9. Ha valaki megszegi a becsületkódexet azt jelentenie kell a társának.         

Más katonai csoportosulások:[]

Vas Medvék

Bár Oroszország hadereje jelentős, így is szükség volt egy kifejezetten modern ütőképes speciális egység típus felállítása. Ők a Vas Medvék. Fegyver arzenáljuk hasonló, mint a Gyarmatügyé. Viszont szerepük más. Nagyrészük az orosz seregben teljesít szolgálatot, viszont, az ország bárkinek bérbe ad osztagokat, akik képesek azt megfizetni.

Lényegében egy jól képzett elit zsoldos hadseregről van szó. Ezt a lehetőség sok cég kihasználja, így olyan céges kolóniákon ahol komolyabb kutatóállomás van, ott nagy eséllyel állomásoznak ilyen egységek.

Eme katonák nagy része volt Gyarmatügyi tengerészgyalogos, illetve olyan személyek kik szinte bármit megtesznek a pénzért.

Harci hatékonyságuk magas, és fegyelmük is jónak mondható egymás közt és feletteseik felé. Viszont ha nincsenek parancsba adva bizonyos dolgok, akkor gyakran érdektelenség miatt nem megfelelően kezelik azokat. Ebbe bele lehet érteni a kolóniák lakossága fele időnként tanúsított erőszakos cselekményeket.    


Szabadúszók

CMC által ellenőrzött szabadúszó zsoldosok élete nem fenékig tejfel. Bár elég szaftos munkákat tudnak találni cégeknél és magánszemélyeknél. A Gyarmatügy gyakran bérli fel őket tapasztalatuk miatt csempészek és kalózok ellen.

Leghíresebb szabadúszó zsoldos Herk Mondo ki igazi legendává vált, neve mindenhol ismerté vált.    


Cégek, országok és kolóniák is rendelkeznek hadsereggel. Függetlenek a CMC-től bár kölcsönös segítségnyújtási szerződésben állnak. Cégek magánhadereje a tulajdonuk védelme köré épül. Páncélosok közül szinte maximálisan csak az APC mi elő fordul, bár a WY birtokol pár tankot is. Arról nem is beszélve, hogy a Weyland Yutani több fregattot is birtokol.

Országok hadereje, már amennyi maradt az idegenek után minden szempontból próbálja a haditechnikákat kiaknázni. Egyedüli teljes egészben független hadserege Oroszországnak és a Turáni Szövetségnek maradt. A többi olyannyira lecsappant, hogy jelentéktelennek lehetet volna nevezni, így a CMC magába olvasztotta őket.

A különböző bolygók furcsa helyzetben vannak. Vagy céges magán haderő, vagy CMC helyőrség szolgál védelmükül. Ahol ilyen nincs, ott a lakosok rendeződnek milíciába, melyek szűkös anyagi keretekből kénytelenek létezni.


Speciális katonai erők[]

AN MARK2

A Tüzérség

WY által kifejlesztett alternatív katonai formáció, speciális páncélzattal és egy prototípus kémiai fegyverrel felszerelve. Alapkoncepció szerint egy idegenek számára veszélyes kémiai anyagot használnak fegyvernek. A gond ott kezdődött, hogy eme vegyszer minden másra is veszélyes, és hihetetlen gyúlékony.
Tüzérség tagjai AN MARK2 páncélzattal voltak felszerelve. Fegyverzet terén APX47 és Weyland Yutani Defender Heavy Auto szolgált. Fő fegyver viszont a WYAXW. Bár pár fő is képes több száz idegennel megküzdeni sikeresen, a környezett elszennyeződik a vegyszer használata miatt. Több volt a kára, mint a haszna, így végül feloszlatták a Tüzérséget.Spearhead

Spearhead

Egy titkos globális biztonsági erő volt egy évtizeddel a Borgia Indrustries megszűnése után. Legképzettebb katonákat tömörítette kiket kibernetikai beültetésekkel láttak el, legmodernebb fegyverzettel és páncélzattal mentek bevetésbe. Folyton fejlesztették a felszerelésüket. Erre meg is volt az ok. Ők voltak azok akik a Földre érkező predatorokkal leszámoltak.
Titkos központ Birmingham Anglia fővárosában volt. (Buckingham palota 30 m víz alá került és vele úgy egész London. Hála az ember által okozott globális felmelegedésnek.) Az ügynökök riasztókódja sárkánytűz volt. Kezdetben sorra hiúsították meg a predatorok vadász túráit. Végül egyik klánnal totális háborúba kerültek. Predatorok kiismerték a Spearhead taktikáit és keményen visszavágtak. Mindez mért?
Egy japán szamuráj becsülete miatt. Ezer évig várt a végső párbajra egyetlen egy vadásszal. Mikor ez bekövetkezett győzelemmel a szamuráj javára, a szervezet feloszlott a predatorok pedig nem háborúskodtak tovább.
Egy haszna volt eme titkos szervezetnek. Predatorok már nem egyszerű prédaként néztek az emberekre, sőt egyes klánok felhagytak a föld látogatásával.Parti Őrség (félkatonai)

Parti Őrség

Föld körül keringő szemét megsemmisítése. Minden ember vagy annál nagyobb méretű tárgyat meg kell semmisíteni nehogy a Földbe csapódjon és károkat okozzon. Azóta kapták a feladatot mióta egy hajó lezuhant és 100.000 ember halt meg. Szumátrából és más fejlett országokból szerzik a szondákat. 2192-ben a Dutton nevű hajó elpusztul egy Alien támadás következtében.
2193-ban a Parti Őrség feladata a karantén alá helyezett Ausztrália figyelése volt. Akik onnan menekülni próbáltak, azokat műholdak hamvasztották el. (Pontos adatok nem ismertek, de akár milliós áldozatok is lehettek.) Az ok egyszerű: az ICC/CMC nem akarta, hogy még jobban elterjedjenek az Alienek amik már így is jelentős területeket uraltak. Első és második idegen háború alatt a CMC alá tartoztak, a második háború végével vissza állították rendes jog és feladat körüket.


I.M.F. (Idegen Megszállókat Felszámoló)

Melnitz

Föld bukása után létrehozott katonai megnevezés. Melnitz Gyarmati Tengerészgyalogság hadseregtábornoka volt az IMF fő koordinátora. Közvetlen alá tartoztak a Földön harcoló CMC, UA, EU és más független bolygók által küldött csapatok. Többi földi érdekszféra hadseregei fölött pedig részleges irányítással rendelkezett.
IMF megnevezés minden Földön harcoló katonára vonatkozott. Ezen felül az IMF csapatok speciális idegenek ellen kifejlesztett fegyverekkel voltak ellátva. Ilyen az M23 „Jackson” támadó tank, Type 130 maroklőfegyver, SKA sörétes, Type 12 géppisztoly, vagy a GrantCorp színrelépésével az IMF erők főfegyverévé vált GC-20 plazmapuska.
IMF közvetlen a Föld bukása után lett megalapítva. 2196-ban hídfőállásokat próbáltak a Földön 40 különböző helyen létrehozni. Idegenek ellenálltak, sőt egy pilóta is megpróbálta a Földet ekkor elfoglalni, minek keretében terraformálásba is kezdett. Föld átlag hőmérséklete 40 fokkal lehűlt, ezzel az idegenek számos kiépített hídfőállást lerohantak.
2210-ben a Földet hivatalosan visszafoglalták, viszont számos fészek volt még a Földön. Ennek ellenére már jó pár millió ember visszaköltözhetett. Évek alatt az IMF az utolsó „vadon” lévő idegent is kiirtotta. 2220-ban az IMF fel lett oszlatva, bár ez komolyabb fennakadást nem jelentett, mivel nem önálló katonai formáció volt.

Advertisement