AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Eredetileg szállítóhajónak tervezték, és csak a Tiensin hadjáratban lett elsődlegesen gyors támadóhajó a gyarmatügyi flottánál. Másodlagosan orbitális bombázásokra használják, és emellett járőrhajóként is szolgál. Nem képes felszíni leszállásra, ellenben képes atmoszférában is haladni, így közvetlen támogatást nyújtani. A hajó a gyarmati flotta kötelékében szolgált. 36-ot gyártottak le. Második Idegen háború utánra a 36 darabból kevesebb, mint 20 marad meg.
Több mint 385 méter hosszú, és 78 000 metrikus tonna súlyú. A meghajtásért egy Westigland A-59-es reaktor a felelős, ami 3.6 terrawatt energiát bocsát ki. Az üzemanyag lítium-hidrid. Az üzemanyag 0.82 metrikus tonna helyet foglal. Az üzemanyag por alakú. Ha esetleg vízzel kerül reakcióba, akkor hevesen reagál. (Felrobban, és mehet vele a hajó is.) A reaktor hátul található és négy pár Gates-Heidman GF-240-es hajtómű ami meghajtja az űrhajót. Ha a hiperugrásra kerül sor, akkor a hajót a kívánt célponthoz egy Romberg-Rockwell-Cygnus hiperhajtómű juttatja.
A hajó burkolata szupererős ötvözetekből, és gerendákból áll. Ez erősebb a legénységi szállásoknál. Páncélzat rakéták ellen korlátozott védelmet nyújt, míg más sugáralapú fegyvereket egyszerűen szétszórja a burkolaton. A hajótestet olyan anyaggal van befedve, ami taszítja a radarokat, így hajó képes lopakodó üzemmódra. Emellett a hajót szürkére festik, hogy ezzel is csökkentsék a láthatóságot. Az elől található tüskék érzékelő feladatot töltenek be. De emellett még fenyegető külsőt is adnak a hajónak, és ütközés esetén felfogják egy esetleges ütközés erejének nagy részét.
A hajótest első szekciója nyújtja a rakteret a Conestoga számára. Itt két oldalról is be lehet jutni 5-5 rakodódokkon. A raktér alatt található a hangár, ahol két leszálló hajó található (UD-4L-esek elsősorban, de lehet más is.) De a hangáröblökben két gép tartózkodhat egyszerre. 4 járművet képes szállítani még. Az 5-5 rakodó dokk is alkalmas kisebb gépek szállítására. Így akár szállíthat 10 db AD-17A Puma vadászgépet is, de a Conestogákat nem használják anyahajónak, SV 90-es Reliantok töltök be eme szerepet.
A Conestogán található fedélzeti számítógép 28 terrabyte-os. A hajó vészhelyzet esetén képes magát kormányozni, és akár űrcsatát is képes vívni, ha meghalna a legénység, vagy hiperálomba lenne. De a döntéseket képes a hajó kapitánya felülbírálni. Ha egy olyan krízis helyzet történik, amikor a hajó már menthetetlen, akkor a hajó átmozgatja a hiperálom kapszulákat egy EEV-be. Nyolc ilyen EVV található a hajó fedélzetén.
A hajón található orvosi részleg, egy kisebb szabadidős társalgó rész a katonáknak, található egy minimális kis kutatólabor is. Természetesen, ahogy a Gyarmatügyi Tengerészgyalogságnál lenni szokott, itt sincs külön férfi és női mosdó, se zuhanyzó.

A harminchat legyártott példány nem mind egyforma. A Sulaco és Patna kiköpött más egymásnak. Míg a Melvillén kisebb változások találhatók. Pl. nagyobb hangárára van, nem kettő „kicsi”. Tarawa pedig zászlóshajónak készült. Nagy teljesítményű kommunikációs központtal látták el. Mellyel egy egész flotta és földi csapatok irányítását ellehet végezni.
Bár nem ez a legtöbb példányt számláló katonai hajó, mégis a legikonikusabb. Számos űrhajó eredeztethető tőle, legyen az katonai, vagy civil. (Erkaméder, K-014 Silver, Bougainville, Sailer, Galleon)

Ismert Conestogák:

  • Sulaco – Aliens: bolygó neve halálban szerepel először. Később megsemmisül.
  • Patna –WY tulajdona, az Alien3-ban szerepel.
  • Sephora – Aliens: Infestation és Aliens: Colonial Marines játékban szerepel. Sulacoval egyűt megsemmisül.
  • Esmerelda – AvP Extinction RTS játékban szerepelt
  • Verloc –AvP2 játékban szerepel.
  • Tyrargo – AvP1 játékban szerepel. Valószínűleg a Sulaco sorsára jutott.
  • Mackabee – Killers klán kilövi. Aliens vs Predator - Three World War képregény.
  • Tarawa – Aliens vs Predator - Three World War képregény.
  • Melville – A „bugman”-nak nevezett alien ember hibrid fajzatok ellen vezetett hadjáratban megsemmisül. Aliens: Colonial Marines képregény
  • Diomos – Aliens: Extermination játéktermi játékban szerepel. Kiküldik az Acheronra, de a WY szintetikusok és a tömérdek idegen miatt visszavonulnak. Majd a Sephora érkezik a helyszínre.

Aliens: Colonial Marines

Csiszolat A-CM Conestoga hiba

Ilyen lövegek sem léteznek. Sem a filmben sehol, még a játékban sem látjuk őket, mikor átmegyünk a hajóra, ismét egy ordas nagy baklövés a készítőktől.

A játék Sulacoja nem kánon az oldalon. Tehát a Sulaco tüzet nyit a Sephora hajóra. Az egészben a legviccesebb, hogy olyan plazma ütegekkel teszi ezt, amik nem léteznek. Sem a filmben, sem a CMC technikai kézikönyvében és egy képregény/könyvben sincsenek. Egyszerűen alap nélkül betették őket. Viszont amikor megyünk át a hajóra a zsilipen és az összekötő hídon keresztül, eme lövegeket nem látjuk. (Nem csoda, hisz itt még nem tették rá a hajóra, később az űrcsata alatt játszódó pályán tették be ezt. Elég komoly logikai hiba.) Tehát nem létező lövegekkel lövik szét a hajónkat. Ráadásul ezek olyan ütegek mik elvben kis hajók ellen jók, egy Conestogának ki kéne bírnia. (Nem használják a háti és hasi lövegeket.) Ráadásul a leglogikusabb az lett volna, ha a WY szembefordította volna a Sulacot a Sephorával, ekkor pedig a két fő fegyverrel könnyen d
Csiszolat A-CM Conestoga hiba 2

385 méter hosszú egy Conestoga. Ráadásul széltében elég keskeny. Mind két oldalon ilyen két sávos út lenne… De nincs, ilyen utak nincsenek Conestogán. Játékalkotók valami hatalmas csillagrombolónak hihették, közben messze van attól.

arabokra lőhette volna, hosszas űrcsata helyet. (Szerintem a készítők Conestoga fegyver arzenáljával sem voltak tisztában. Holott filmes kellékeket is megkapták.)
Továbbá a játékban a hajón vannak ilyen belső utak, miken járművel lehet haladni, ez könnyítené meg a gyors ember és ellátmányszállítást a hajóban. Nos, ezek sem léteznek. Ezt is a készítők tették be. Conestogában amúgy is helyszűke van, erre ilyen helyzabáló felesleges dolgot tettek be a készítők.
4 létfenntartó berendezés helyet csak 3 van a hajóban. A híd irreálisan nagy, sőt olyan helyen van ahol nincs is a hajó és éppenséggel a Lítium-hidrid tartályok fölött van. Sok dolog nem is létezik mit a játékba bele tettek a hajóba, míg mások kicsit, vagy irreálisan nagyok. UD4 dokkja összezsugorodott, a hiperállom kapszulák egy része eltűnt, mintha nem is létezett volna…
Másik aranyos dolog, mikor a WY katonák a mentőkabinokba rohannak. Részlet kérdése, de az EEV a cryo-kapszulák evakuálásra szolgál, nem pedig cselekvőképes személyekére, azoknak van saját mentő egységük. Conestoga teljes felszereltséggel 90 főt képes szállítani. Természetesen vannak eltérések Conestogák közt mi a belső felépítésre így a legénység számra is kihathat. Ám a Sephora ugyanabból az alomból, mármint gyárból származik, mint a Sulaco. Azzal teljes mértékben egyezik. Vagyis az eredeti Conestoga tervektől nem tér el. – Viszont a játékban a hadműveletet vezető Cruz arról értekezik, hogy 300 katonája meghalt és további 100 katonájáról nem tud semmit. Azért 90 és 400 közt kicsit sok Conestogányi különbség van. Szó se róla, a Conestoga szállíthat 400 főt. Ám akkor hiperálomkapszulákat kell pluszba a hajóba vinni, mik helyigényesek, továbbá alvóhely kell eme katonáknak. Ezzel pedig a hajó szabad helyeit (konditerem, társalgó, dokkok) foglaljuk el. Plusz ezeknek plusz ellátmány kell, ám lehet, hogy a plusz több száz emberrel eleve az ellátmányos raktárakba kell a cryokat betenni. Szállíthat 400 főt, mondjuk helyőrségre. Ám segélyhívást kivizsgálni már nem, komoly logisztikai hiba ez a játékban.
Advertisement