AvP:War FRPG Wiki
Advertisement
Bányaállomás

Weyland Yutani által futatott vulkanikus bolygó. Perm kori nagy kihaláshoz hasonló folyamatok zajlanak a bolygón. Illetve már véget értek, de az utóhatások még több száz évig tartani fognak.

Bolygó kérge több helyen felhasadt így nagy mennyiségű magma került a felszínre, ezt pedig több vulkanikus kitörés kísérte. A vulkáni aktivitás
Bányaállomás2
elszennyezte a levegőt és a tengereket. Savas esők minden napossá váltak, a tengerek PH-ja pedig hét alá csökkent. (elsavasodtak) Eredeti élővilágnak kevesebb, mint pár százaléka maradt fent és küzd a túlélésért. Bár igaz, hogy a vulkáni aktivitás csökkent, de így is rengeteg lávató és magma ömlés jellemzi a bolygót. Az élővilág apránként ismét gyarapodhat.
Kolónia


A Társaság nagy üzletet lát a bolygóban. Kevés mégis jelentős létforma lakja a bolygót melyek nem töltöttek be minden életteret, így szabadon kisajátíthat rengeteg üres élőhelyet az ember. Tehát a bolygó hosszútávon emberek ezreinek fog otthont nyújtani. De addig is atmoszféraprocesszorokkal tisztítják a
Laborcru
levegőt, a javuló életfeltételekkel a maradék őshonos élőlények életfeltételei is javulnak. Szűrű maszk használata ajánlott a bolygón. Kivételesen az ember hasznos lény lett a bolygó élővilágában. Jelenleg a nagyobb felszíni lávatavakból bányásznak érceket, gazdaságos ám nehéz eljárás ez, de megéri.Ezen kívül nagyban kutatják a bolygó élővilágát és számos rekultiválási tervet dolgoznak ki. Növény visszatelepítések, állattenyésztés. Természetesen hosszútávon a bolygón mezőgazdaságot is kívánnak majd folytatni, viszont előre megválogatják a betelepíteni kívánt növényeket.Sziklahátú

Bolygó élővilága nagyon szegényes. Kihalást csak a legrátermettebb fajok élték túl. Egyik ilyen a sziklahátú. Egy csoportokban élő hüllőszerű növényevő ez. Minden nemű növényi táplálékot elfogyaszt. Ürüléke erősen savas, mely mállasztja a vulkanikus kőzetet, ezzel talaj kialakulást segít elő. Kissé az Ankylosaurushoz lehetne hasonlítani. Emberrel szemben bizalmatlan, ám nem túl agresszív. Inkább félénk.Gránitbéka a második ismert növényevő. Hímek gyakorta 10-20 fős háremeket tartanak. Hímek még az emberrel szemben is agresszívan lépnek fel. Bár nem túl nagyok, ám megpördülve a buzogányukkal, könnyű szerrel szilánkosra törhetik egy ember lábát. Nem kétéltűek, hanem melegvérű tojás rakó állatok. Nőstények eléggé ártalmatlanok legrosszabb, amit tehetnek, hogy leköpik az embert. Igaz, ez nem nyál, hanem bűzős gyomor váladék.

Magmasakál

Falkában élő ragadozó a magmasakál. Egy furcsa kétéltűről van itt szó. Nedvességet von ki mindenből, amiből tud és nem ártalmas számára. Ironikus, hogy a bolygó növényzetét legjobban egy ragadozó pusztítja. Jó párszor nem azért öl, hogy táplálkozzon, hanem hogy a prédából vizet nyerjen ki. A bolygó telepeseinek ez a lény a rémálma. Azok a falkák, amelyek rájöttek, hogy embereknél sok víz van, azok állandóan az épületekbe való bejutást keresik. Bolygón élők nem csak azért hordanak magukkal vizes palackot, hogy szomjukat oltsák, hanem hogy ha ilyen lények támadnak, akkor a vizet fogják elsődlegesnek tartani, nem az embert. Így időt lehet előlük nyerni.


Behemót

Behemót a lehető legalattomosabb lény. Hetekig képes egy helyben gubbasztani, várva hogy a zsákmány elsétáljon előtte. Zsákmányt súlyával teperi le. Még a csontokat is elfogyasztja. Kataklizma eme lénynek pozitívom volt. Hiszen az élőhelye az egész bolygóra kiterjedt ez által.

Advertisement