AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

A yautják legpontosabb, és leghalálosabb távolsági fegyvere a dobókorong. A dobókorong széle pengeéles, szinte bármit szétvág, ami az útjába akad. A fegyver a maszk célzórendszerét használva igyekszik megtalálni az áldozatát. Miután a vadász eldobta a korongot, az azonnal a célra irányul, majd miután végzett vele, visszatér a gazdájához. Ha a korong valamilyen okból kifolyólag nem térne vissza, egy gombnyomás aktiválja a visszatérő rendszert. Maszk nélkül is használható, de erre csak a fegyver használatában igen tapasztalt vadászok képesek, mert a célzó rendszer nélkül a ragadozó csak a saját szemére hagyatkozhat.

Az idegenek ellen páratlan fegyvernek bizonyult, ritka pillanat mikor bármilyen élőlény elmenekülhet a korong elől. Több célponton is könnyedén átvágja magát. Több egymás mögött lévő marha sem akadály egy diszknek, szinte le sem lassul. Acél páncélajtót is könnyedén átvág egy diszk. A diszkek pengéi ionizáltak, eldobáskor az ion él aktiválódik. Eldobás nélkül is aktiválható az ion él. Tény hogy lendület nélkül nem vág át annyi mindent, de így is könnyebben veszi az akadályokat, mint a legtöbb penge.

Fegyver komplikáltsága miatt legtöbb predator akik életüket eme fegyver kitanulására szentelték, legfeljebb csak két diszket tudnak egyszerre használni. Két koronggal harcoló ragadozó képes az ellenfelét szétcincálni. Képes lehet mind két diszket úgy használni, hogy körülötte körözzenek, így nincs esélye a rárontó ellenfélnek. Ősök Klánjában szolgáló Diszk Mesterek képesek akár egyszerre kilenc diszkkel is bánni. Igaz, ők más fegyvert nem is igazán használnak.

Advertisement