AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Bizonyos hajóknál visszatértek a „régi jó” nukleáris meghajtáshoz. Elrettentő példa erre a Dutton járőrhajó. Egy ideig még jól szuperált a gép, míg nem a Földre lezuhant egy Hawaii egyik szigetén egy kávéültetvényre. A sugárzás megölte a lakosságot, és a szigeten azóta sem terem meg semmi, nem hogy a kávé. Ezért innentől ezekbe a hajókba egy önmegsemmisítő rendszert építettek be, ami akkor lép működésbe, ha a hajó irányíthatatlanná válik, és a légkörbe ér. A hajó felrobban, de előtte a pilóták katapultálnak. Ezek a hajók a bolygók körül járőröznek.
Nincs csillagközi hajtómű, de ez csak azért van, hogy a hajó így könnyebb és gyorsabb lehessen. A szárnyak lehetővé teszik, hogy a hajó jól mozogjon a légkörbe is. Hajó célja a lakot világok „űrterében” való járőrözés.
Az alaplegénysége két pilóta. Gyors, és jól manőverezhető hajó. Bár a Pumákkal, és a Stingray-ekkel nem veszi fel versenyt. A kisebb cégek, és zsoldos bandák mellett még a bolygók védelmi erői is használják.

Dutton Drón

Érzékeli a sugárzást, a látottakat a hajónak továbbítja, univerzális két darab robotkarral van felszerelve így bármelyik hajóba bejuthat, minek nem páncélozott katonai zsilipje van. Felvan még szerelve egy mozgásérzékelővel is. Szondát lehet a hajóról irányítani, de mesterséges intelligenciája elég fejlett, hogy az alapvető műveleteket maga is elvégezze. Ha sugárzás érné a szondát, akkor a Dutton dokkjában levő sugárzás semlegesítő semlegesíti a sugárzást. Eme készülékkel szokták felmérni az űrben sodródó hajókat.
Advertisement