AvP:War FRPG Wiki
Advertisement


P-5000 Powerloader

P-5000 POWERLOADER

Ezt a hatalmas rakodógépet a CMC is használja. A pilóta körül egy antromorf vázkeret van, amiben olyan hidraulikát szereltek mellyel képes akármekkora súlyt felemelni 4000 kg-ig. Ez a szerkezet a XXI. századi villástargoncák egyenes ági leszármazottja. Alkalmas rakodásra, és nehéz szerviz munkákra.

A gépezet alváza teherbíró acélból készült. Ehhez csatlakoznak a karjai. A hátán egy hidrogén üzemanyagcella felelős az energiaellátásáért. A csípőforgórész 60 fokig képes fordulni. A lábakat egy külön energiaforrás irányítja. A manipulátorai 2,5 méteresek.
A gépezetet a gépbe szerelt fogantyúk által lehet irányítani. A manipulátorok végére bármilyen eszközt fel lehet szerelni /lángszóró, hegesztő, stb./ A pilótát vaskos rudak védik a külső környezeti hatásoktól. De viszont ennek

P-5000 POWERLOADER 2

Végezhető mozdulatok

a gépezetnek vannak hátulütői is. Ha olyan terepen mozog, vagy olyan mozgást csinál, ami meghaladja a képességeit akkor tönkremegy. De ezt elkerülték egy biztonsági rendszer segítségével. Ha a pilóta képtelen mozdulatót szándékozik végezni, akkor a gépezet megáll, és nem mozdul.
Épp ezért a CMC-énél a vezetőknek rendelkeznie kell engedéllyel e gép használatára. Jól ki kell használni a képességeit, és tudnia kell hol a határ a teherbírásnak. Éppen ezért a kiképzésnél ezt is megtanítják. Hat-hét szimulátor tréning után kezdhetik meg a gyakorlati képzést, majd a munkát a rakodógépek használatára.


Altípusok:

- P-7999 –es erőgép:

Úgy is mondhatjuk, hogy a P5000 rakodógép felszíni verziója, vagyis terepen könnyebben mozog. Nincsenek fegyverei. Helyette emelőket helyeztek rájuk.- UT-05 Bányagép:

Ennek a gépnek zárt pilótafülkéje van. De ez csak a biztonság illúzióját kelti. Az átlátszó ponyva, ami védi a pilótafülkét a külső környezeti hatásoktól. De a fegyverek simán átütik. Csupán egyetlen fegyvere van. Egy erősen lebutított lángszóró.
Harci Exo ruhák:

- M-442 “RACK” — Powered Armor:

M-442 “RACK”—POWERED ARMOR

A pilóta nem igazán védett eme verziónál.

Ez az eszköz volt a Bersekerek páncélzatának őse, és ennek az eszköznek pedig a P-5000-es rakodógép.

Ez a gépezet elterjedt a csempészek, a helyi biztonsági erők, és gyarmati tengerészgyalogságnál. Elterjedésének a kiváló marketing lehet az oka, a Weyland Yutani kitűnő marketing szakértő, így nem csoda. Bizonyos bányavállalatok nagyobb példányaikat is működtetik. A Gyarmati Tengerészgyalogságnál használt RACK semmit sem változott a kibocsátás éve óta. Attól eltekintve, hogy a Bersekerek páncélzatát ez alapján készítették el.
Ezt a gépezetet egyszerű irányítani. Olyan, mint egy emelőgép. Bár fegyverekkel a manipulátorainak, végén. Az irányításban egy 2.5 terrabájtos processzor segíti a pilótát. A legtöbb változata nyitott pilótafülkéjű, csak a CMC-nél használatos verzió van lezárva.

M-442 “RACK”—POWERED ARMOR 2

M-442 RACK harcban.

Kisebb a tűzereje a Bersekerek páncélzatánál, de ugyanolyan jól manőverezhető. Fegyverzete egy Boyars Pars 150-es plazmaüteg aminek 80 lövésre elegendő töltete van, M2025 lézerek, és egy M-240-es lángszóró 5 perces folyamatos tüzelést tesz lehetővé. Illetve a plazma üteg helyet létezik US M309 10 mmx24-es, acélköpenyes, robbanóhegyű lőszert használó változat is, melyhez a gépbe szerelhető 2000 db-s lőszeres rekesz alapfelszereltség.- ST-BETA-5 SECURITY RACK:

P-7999-es erőgép felfegyverzett verziója. A pilóta fülkéje nyitott, de egy páncél védi a pilótát. Csak a fejet hagyja szabadon. A manipulátorok maradtak, de a rajtuk lévő fogókat leszedték, hogy jobb mozgékonyságot érjenek el. Egy-egy gépfegyvert szereltek rájuk helyette a normális duplájának kapacitásával. A gépfegyverhez 50 sorozatra elegendő töltény van, szabvány 10mm-res impulzus lőszert használ. Aztán cserélni kell.- Heawy M-442 “RACK” — Powered Armor:

Bal karján lézer mellet lángszóró is található, melye folyamatos tüzelés mellet csak 5 perc múlva fogy ki. Jobb karján két hatcsövű minigun mellet rakétakilövő is van, melyben 10 rakéta fér el. A két minigun egyszerre képes tüzelni, gyorsan két perc alatt képes felenni az ősz lőszert. Akár 6 méter magasra is fel lehet vele ugrani. Roppant masszív és erős. A pilótát fejét egy erős plexi védi, ami kisebb kaliberű golyókat kivédi egy ideig… A Tengerészgyalogságon kívül, cégek is alkalmazzák.Ulysses

Borgia Industries, később a WY által gyártott egyik legelső harci EXO ruha. 2030-ban már alkalmazták. Kezdetben a Borgia saját védelmi eszközként alkalmazta, de az USA rendőrségi erői is alkalmazták bandaháborúk és tömegoszlatások esetén is.
Irányításához egy szintetikus szükséges mi összekapcsolódik a géppel. Ilyen szempontból feltehetően a MAX egység elődje lehet. Természetesen ember is használhatja, bár ez nehezebb révén manuálisan kell mindent irányítani és az elülső védőpáncélzatot le kell szerelni, mert nincs elég hely egy embernek.
Alapfelszereltsége két gépágyú és egy fogókar, bár rendőrségi erőknél könnygázgránát vető a felszereltség, és nem éles lőszert, hanem gumilőszert alkalmaznak.
Rendfenntartói erőknél máig megtalálható.

Katonai Ulysses

Katonai Ulysses

Az Ulyssesek továbbfejlesztett változata. Ez már a hadseregek számára lett elkészítve. Ettől eltekintve a Borgia Industries néhányat megtartott magának, mint védelmi egység. Fegyverzete ugyan az, mint az előző modellnek. Páncélzata viszont acél-titánium-carbonszál ötvözet illetve egy speciális kiegészítő ötvözet, mely üzleti titok maradt még akkor is mikor a WY-hez kerültek a gyártási jogok. Magyarán csak a WY ismeri. Későbbi MAX egység páncélzata is ebből eredeztethető.MAX (MOBILE ASSAULT EXO WARRIOR)

MAX MOBILE ASSAULT EXO WARRIOR 2

Bár ember és más létformák ellen is alkalmazható, a páncélzata az idegen ellen lett kiképezve. Így a plazma a páncél ötvözetének gyengébb részeit képes megolvasztani.

Ez nem egy kormányozható harci ruha, és nem egy robot. A MAX az egy humán intelligencia, amit bezártak 10 tonna felfegyverzett páncélborításba. A MAX-ot a Weyland Yutani társaság fejlesztette ki. Ezeket a gépeket a xenomorphokkal való harcra fejlesztették ki, még a földi háború előtt. A hadsereg ezek irányítására nyomorékokat, és elmebetegeket keres. Illetve bűnözőket is alkalmaz. Pilóta a gép háti részén képes beszállni. MAX és a kísérő katonai különítmény a bersekerek. Egy speciálisan

MAX MOBILE ASSAULT EXO WARRIOR 5

MAX szállítása egy antigravitációs platformmal.

kiképzett orvos kíséri őket, aki nyugtatóval mesterséges kómában tartja a MAX „pilótát”. Még az álomfázist sem tartják fent, mert a legcsekélyebb mennyiségű adrenalin is katasztrófát okozhat. Ezeknek az embereknek ez a kórterem. Amikor bevetés van, akkor felkeltik a normálisnál háromszoros szintetikus adrenalinnal és leküldik a bolygóra. A MAX innentől veszélyes lesz. Bármit elpusztít, ami az útjába kerül és nincs rajta baráti jeladó. Bármit megsemmisít, amire parancsot kap.Fegyverzete:

MAX MOBILE ASSAULT EXO WARRIOR 3

Az idegenek közül a királynőnél nagyobb variánsokon kívül csak a ravager lehet ellenfele.

- US M309 10 mmx24-es, acélköpenyes, robbanóhegyű lőszer melyet ball karján három csővel lövi ki a célpontra, 5000 darab a maximális terhelhetősége.

- Bal karján található egy gránátvető melybe páncéltörő 13 gránát fér.

- Jobb karján egy lángszóró található mihez 7 percen át tartó folyamatos tüzelésre elegendő üzemanyaggal rendelkezik a MAX.

- Továbbá lángszóró mellet egy kicsi de vékony fogó kar található a bal karján.De olyan veszélyes hogy csak vészhelyzetekben használják. Amikor beültetik a pilótát, egy idegbeültetést a tarkóba helyeznek /Egy több mint 10 centis tűt szúrnak a tarkójába/. Így képes irányítani. De a pilóta agyi beültetés nélkül egy bizonyos idő elteltével rosszul lesz, majd meghalhat a nagy dózisú adrenalintól. Kivételes esetben túlélheti, de akkor a tapasztalatok szerint „függő” lesz, és újra össze akar kapcsolódni a MAX-szal, és a gépet élőlényként kezeli. Továbbá skizofrénia léphet fel.

MAX MOBILE ASSAULT EXO WARRIOR6

A legtöbb agyi beültetéssel rendelkező MAX pilóta tízedik bevetése után meghal hála az adrenalin túladagolásnak. De keményebbje a húszadik bevetésig bírja.

Ha leküldenek egy ilyen gyilkoló gépet a bolygóra, akkor lehelyeznek neki egy jeladót, hogy a felé induljon el. Mikor ez elindul, útközben minden létformát elpusztít. Vagy a másik eshetőség, hogy egy sav és arctámadó álló speciális ruházatban lévő ember elfogatja magát, így az idegenek a fészekbe viszik. Eme ember jeleit követi eztán a MAX.A páncélzat saválló egy ideig. Ha az idegenek sava ráfröccsen, akkor csak egy koromfoltot hagy. De ha az idegenek savas vérének sokáig teszik ki, akkor lyukat mar bele. Későbbi példányok páncélzata már a legtöbb energia és szilárd lőszerű fegyvernek képes
MAX MOBILE ASSAULT EXO WARRIOR 4

MAX pilóta bevetés előtt halálozott el. Ami elég kellemetlen dolog. Ez is mutatja a MAX egység egyetlen lényeges gyengepontját. Ami az adrenalin túladagolás.

ellen állni.

A gépet nem az ember irányítja, a gép magától működik, csupán csak az emberi ösztönökre szüksége van a működésre. Az viszont tény, hogy néhány erős akaratú ember képes irányítani a gépet gondolatával, viszont az ilyeneket nem teszik MAX pilótává.Első tesztpéldányok még az idegenek földi megjelenése előtt tesztelte a cég. A markényi berseker csapat az idegenek rohamos terjedésével nem bírt el és elbuktak. Továbbá mivel még kísérleti technológia volt, így a Földön sem értek el lényeges sikert.

Elenben a tizenhét éves háború idején több tucatot gyártottak le, melyeket új felállásban és új operációs rendszerrel vetettek be. Így a rendszer képes ellenség – barát – semleges célpontközt baráti jeladó nélkül is különbséget tenni. Ennek hála, jelentős hadműveletek folyamán is bevetésre került.

Advertisement