AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Számos fegyver van mi nem sorolható be a hüvelyes, impulzus és energia fegyverek közé. Így eme kategória alatt eléggé sokszínű felhozatal lesz.


Kézi fegyverek és rakétavetők

Kábító

Egy általános pisztoly a rendőrségeknek, vagy a nemzetőrségeknek. Egy

Kábító

elektromos tüskét lő ki a fegyver, ami ütődéskor kisül, ezzel elkábítva az áldozatot. Egy átlagos ember leterítéséhez elég egy lövés.


Szigonypisztoly
Szigonypisztoly

Leginkább falak megmászásához használják, fellőni a kampót, majd a kötélen lehet felmászni. De persze nem feltétlen kell kötél. Egyesek csak simán szigonyt használnak, így egy elég halálos egy lövetű fegyvert kapva.


K9-es fáklyalövő

K9-es fáklyalövő

Legtöbb jelző fáklya kilövésére alkalmas pisztoly. Sűrített levegővel működik. Egyszerre csak egy fáklyát képes kilőni. Használt fáklyától függő a szerepköre. Leggyakrabban M-94 jelzőfáklyát használnak hozzá.Katonai számszeríj
Katonai számszeríj

Az elit különleges osztagok fegyvertárából nem hiányozhat eme roppant halk és alattomos gyilkoló fegyver. Manapság az íjpuskák nem fából és vasból készülnek. Speciális műanyagok és fémötvözetek teszik strapabíróvá és még hatékonyabbá őket.

Speciális katonai alakulatok használják őket. Kitűnő fegyver gyors és halálos rajtaütésekre. Lőszer minőségétől függő a hatékonysága. Sima átszúró vesszőkön kívül megtalálhatóak a robbanó veszők úgy, mint a szigonyok, melyek végére kötél van erősítve, így segítve egy magas akadályon való átjutást.


Taser

Taser hálóvető

Hálón kábító tüskék helyezkednek el. Illetve az elektromosan is sokkol. Kis segédnehezékek is gyorsíthatják a kilőtt hálót. A GrantCorp fejlesztése eredetileg. Átmérője a hálónak 6 méter, hatótávja maximálisan 30 méter. Kifejezetten az xenomorphok elfogására fejlesztették ki eme vállról indítható hálókilövőt.


PM101A Szónikus Puska

PM101A Szónikus Puska


Eredetileg rendőrségi tömegoszlató fegyvernek készült, ám hamar átvette a CMC, mint xenomorph létformák (Xenomorph eredetileg minden veszélyes idegen létformát jelölő gyűjtőfogalom, csak később ragadt át az idegenekre. Xenomorph eredetileg az arató vagy ghoul is.) ellen használható fegyver. A fegyver maga alapvetően nem öl. Koncentrált irányított hangot használ, mely fájdalom – égető érzést okoz. Rendfenttartásra és különböző élőlények kordában tartására is használják. Ha a hang kibocsájtó rész sérül, akkor a fegyver használhatatlan, ezért tartozik hozzá egy védőfedő is. Bal oldalt a kijelző az adott fokozat alapján meglévő energia mennyiséget jelzi ki, hogy hány másodpercig elég.
Tudni kell, hogy a fegyver legerősebb fokozaton képes egy embert megölni rövid időn belül. Lényegében roncsolja a sejteket. Erős fokozaton süketülést is okozhat. (Legerősebb fokozaton a telep három percig bírja.) Ezen a fokozaton egy idegent is képes megölni, ha folyamatosan a fejét célozza a fegyverhasználó.


GL XC10.B

GL XC10

Ha a jelenlegi CMC-s fegyverek többségéről azt mondják, hogy szemét akkor ez a gránátvető hatványozottan az. Egy mára már tönkrement cég készítette 10 millió példányban eme gránátvetőt a volt KÁNE országoknak. Az ember most azt mondaná, hogy ez múzeumba való, de pénzmegtakarítás gyanánt még használják ezt. Harctéren nagyon ritka látvány, ellenben néhány kolónián és annál több gerilla sejtnél megtalálhat. A szektások is előszeretettel használják, mert szinte ingyen megvehetik és kiképzés sem kell. Az "üsd és fuss" módszernél használják, ezért nem ritka hogy az elkövető helyet, ezt a gránátvetőt találják. Viszont nevetségesen nagy törődést igényel, napi tisztogatást különben az ember kezében robban. Nem mindenféle gránátot képes kilőni, a KÁNE és afrikai országaiban tonna számra található típust használja. Repesz, gyújtó és füstgránátot képes kilőni, 100 m-es távra. 2224-re eme gránátvető már tényleg csak a legvilágvégibb gerillák használják csak.
Megjegyzés: a pontosabb célzás érdekében a fegyvert rá lehet kapcsolni egy direkt e célra készült szemüvegre.


M29 gránátvető

M40-es U4-es gránátok használatára alkalmas. Revolver tárba 10db gránátot képes befogadni. Félautomata tűzmód mellet automata tűzmóddal is rendelkezik. Fejlett visszarúgás csillapítóval rendelkezik, emiatt a fegyver elég méretes, no meg költséges.


M26 és M92 gránátvető

M26 gránátvető

M26 elődje az M32 gránátvető, melyet az amerikai sereg használt, M26-ből pedig az M96 alakult ki, ugyan olyan hatékony ám

M92 gránátvető

könnyebb és hely takarékosabb. Egy revolver tárba 6 gránát fér. Minden gránát és az ahhoz tartozó tárnak megvan a maga előírt színe, a könnyebb felismerés véget. (a tárakat másfajta gránáttal is fel lehet tölteni) Hatótávolságok 10-50 méter, gránát függő.

M92 gránátvető 2

Gránátok:

Repesz: Kilövés után még kicsit „pattog”, és miután szilárd felszínt érzékel 5 másodperc múlva robban. Robbanás hatótávja 5m. Színe: narancssárga.
Időzített repesz: megtapad a falakon, és ha mozgást érzékel felrobban, vagy egy meghatározott idő után. Robbanás hatótávja 5m. Színe: vörös
EMP: Elektromágneses gránát, kisüti vagy megbénítja az elektromos rendszereket, illetve az élőlényeket elkábítja, túl sok találat esetén maradandó károkat okozhat. Robbanás hatótávja 6m. Színe: kék
Füstgránát: Leginkább arra használják, hogy a katonák rejtve maradjanak az ellenség szeme elől. Nem mérgező. (alienek átlátnak rajta, predatorok csak eltorzult képet látnak) Színe: fehér.
Spider: Megtapad a falakon, illetve ha mozgást érzékel a beépített mechanikának köszönhetően levegőben követi azt, és ha elég közel ért felrobban. Robbanás hatótávja: 2m. színe halványzöld.
Mérgezőgránát (CN-20 ideggáz): Mérgező füst áramlik ki belőle. Mely halálos, ha nincs gázmaszk az illetőn. (alienekre nem hat) ICC rendelet szerint, csak szükséges esetben használható. Színe: sötétzöld.
Könnygáz: Leginkább a rendőrség használja tömegoszlatásra. Az ember szeme bekönnyezik, fuldokolni kezd, illetve elerőtlenedik. Színe: szürke
Villanó: Leginkább rendőrségi razziákon használják. A gránát fényesen elrobban, ezzel rövid időre megvakítva és süketítve az embert. (alieneket összezavarja, és nem érzékelnek semmit) Színe: sárga
Napalm: Nem kell részletezni. Nagyot robban, akár 5m is lehet a robbanás ereje. Színe: halványrózsaszín.
Háló: Elég hülyén hangzik, hogy hálógránát. De célszerű volt így összevonni a hálóvetőt a gránátvetővel. Kilövés után a gránát szétpattan ezzel a háló kinyílik. Bár igaz hogy nagy távolságra használhatatlan. Színe: barna.
Páncélolvasztó: Megtapad a fémeken. A gránát kettő az egyben, először olvaszt, majd berobban. „szerencsés” esetben egy APC páncélzatát is át tudja olvasztani. Színe: fekete

(megjegyzés: csak a hálógránát és páncélolvasztó nem használható kézzel. A többinek le kell hajtani a „kupakját” és megnyomni a gombot, majd eldobni.)Nagyhangágyú

Hangágyú

Lebénítja (lényegében szoborrá változtatja az idegeneket) egy ideig. Az

idegenek idegrendszerében megszakad az impulzusok továbbítása, ezzel „lefagynak”. Ez az állapot addig tartható fen, míg a fegyver működik. Ez kb. 1 perc. Optimális esetben leáll ennyi idő múlva, de az esetek 80%-ában felrobban. De a robbanás előtt, még el kezd pityegni, hogy ezt jelezhessen,
Kishangágyú
hogy még időben leállíthassák.

A fegyver a régi páncéltörő fegyverekre hasonlít. De egy kisebb méretű változata is létezik, de ennek ható körzete roppant alacsony, de meghibásodási esélye lényegében 0.

Z.C.T. Fejlesztése. Érdemi teljesítménye sosem volt. Roppant költséges és beszámíthatatlan fegyver.


M240A1FLAMETHROWER2

M240A Lángszóró

Az M240A a CMC-nél rendszerbe állított, közelharcra tervezett, könnyű,

karabély-formátumú lángszóró. Túlnyomásos, ultra-sűrített naftalt használ, melyet a csővégi égőfej gyújt be. Hatótávolsága nagyjából 30 méter, mely széles szögű pásztázással 50 méterre is növelhető. A célhoz érő égő folyadékcseppek még legalább harminc másodpercig lángolnak. A hagyományos tartállyal több, mint húsz másodpercig lehet folyamatosan tüzelni. Félelmetes fegyver, különösen közelharcban és elzárt területek
M240A1FLAMETHROWER 3
megtisztításában, mégis sok katona nem szereti rövid hatótávolsága és a tartály veszélyes sérülékenysége miatt.
Az M240 88 cm hosszú, súlya feltöltött tartállyal 2,7 kg. A tartály lecsavarható, de a fegyver végén található szelepen át is tölthető. A kiáramló folyadék mennyisége szabályozható, az égőfej elektromos begyújtására egy kapcsoló szolgál a markolaton. A tüzelés a ravasz nyomva tartásáig tart. A fegyver "permetező" üzemmódban is használható, amikor az égőfej használata nélkül szétszórja a levegőbe a folyadékpermetet, majd begyújtás
M240A1FLAMETHROWER
után intenzív tűzlabdává változtatja azt. Ugyancsak népszerű eljárás, amikor beépített területeken a szemközti falon "megpattintva" a lángsugarat, a sarok mögött lévő láthatatlan ellenséget semlegesítik a lángszóróval.


M260B

Új lángszórónak készült, viszont sérülékenyebb burkolata miatt az elődjéé, így nem lett túl népszerű. Sőt, nem is tudta azt leváltani. Bár kapott baloldalra egy kijelzőt, mely egységenként jelezte ki a tartály tartalmát ez a funkció nem volt elég. A falról való pattintás és a „tűz labdalövés” funkció hiányzik. Ellenben képes szétpermetezni a földre üzemanyagot, melyet be lehet gyújtani.


M360A „Spears” Lángszóró

M360A „Spears” Lángszóró

Az M240A nagy újítás volt a lángszórók harctéri bevetésében. Könnyű, hatékony és egyszerű. Hamar megalkották a kicsinyített mását. Lényegében egy pisztolyként használható ám méretéhez képest nagy teljesítményű halálos lángszórót.
5 méterig kielégítően használható. Legnagyobb rendszeresített tartája is csak egy - egy és fél percnyi folyamatos tüzelést tesz lehetővé. Tartály könnyen cserélhető. Az őrlángot elektromos szikra gyújtja be, mikor a fegyvert élesítik.
Spears név, Spears tábornokról ragadt rá a fegyverre. Okkal.


M560C Nehézlángszóró

M560C Nehézlángszóró


„Hagyományos” lángszórók nagy előnye a bőséges tüzelőanyag. Hátrányuk, a nehézkes mozgás. Így a harcterekről száműzték őket, ám biológiai laborokban vagy vészhelyzet esetén elő kerülnek. M560C rendszeresített tartája 15 percnyi folyamatos tüzelést tesz lehetővé. Hatótávja pedig 20 méter.


Weyland Yutani Anti Xenomorph Weapon (WYAXW)

Waylend Yutani Anti Xenomorph Weapon (WYAXW)

A „Társaság” a MAX egység mellet harcoló katonáknak egy hatásos fegyver próbált tervezni ez volt a WYAXW. Idegenek ellen végül sikerült egy roppant agresszív lúgot kifejleszteni.

A fegyver a lúghoz két tartályt tartalmaz két oldalt, melyben a sűrített nagy nyomáson lévő vegyszerek találhatóak. A szükséges oxigént és hidrogént a fegyver a légkörből nyeri ki. A három csőben végbemenő kémiai folyamatokat jelentős energia hozzáadásával segítik, így tüzelésénél a csövek majdhogynem izzanak. Maximális ható táv 12 m, öt percen keresztül lehet folyamatosan tüzelni, majd a két vegyszeres tartályt cserélni kell. Harmincpercnyi tüzelésre elegendő energia van a fegyver energia cellájában.

Roppant hatásos fegyver, az idegenek szinte elsorvadnak a lúgtól. Viszont hamar a kukában végezte a fejlesztés. Nem csak a lúg fokozott tűzveszélyessége miatt, hanem káros hatása miatt. Minden szerves anyagot felemészt a lúg, még az embert is. Továbbá erősen párolgó vegyület, és roppant mérgező. Egyszerűen nem éri meg használni. Hiába öli meg az idegenek, ha az adott terület elszennyeződik. Ezért a cég csak nagyon nagy vészesetben hajlandó használni, azt a pár darabot, ami elkészült belőle jóval a Föld vissza foglalása után.


S.H.A.R.P. Rifle (Sonic-harpoon Artillery Remote Projectile)

SHARP

Hogyan növeljük egy tengerész szakasz tűzerejét jelentősen csak egyetlen egy katona átfegyverzésével? Hát pont így. Kis robbanó dárdákat lő, mely becsapódás után nem azonnal robban. Pár másodpercig még az áldozatban van, majd szétszaggatja annak testét a detonáció. Kis hatókörű a robbanás, így lehetően pontosan kell célozni. Ám az Armat mérnökei tökéletes munkát végeztek. Fegyver elég pontos, sőt egy tárban tíz kis dárda foglal helyet. Eszményi fegyver az ellenség demoralizálására.
Két hátul ütője azért van. Költséges muníció és a súlya, 7 kiló csak maga a fegyver.


M5 RPG

M5Rocket Propelled Grenade
M5 rakéta

Az M5 rocket propelled grenade rendszer egy kis újratölthető vállról indítható fegyver. Az indító sűrűsége 140 cm tömör acél, a cső súlya 2.3 kg. Minden egyes 2.2 kg-os lövedék egy 60 milliméteres robbanó fejhez csatlakozik. A hozzávetőleges hatótávja 400 m, és a maximum hatótávja körülbelül 2000 m. Bár a rakéta robbanófejének kicsi az esélye hogy áttör egy nehéztank páncélzatát, bizonyítottan népszerű és hatásos másodlagos tűzerő gyalogosok ellen a bunkerek és épületek erős pontjai ellen. A rakéta robbanófejben nincs elektronika, így nem lehet megállítani, csak kilövéssel, vagy megfelelő védőpáncélzattal.


M83A2 SADAR

Az M83A2 SADAR (Shoulder-launched Active-homing Disposable Anti-tank

M83A2 SADAR Az M83A2 SADAR (Shoulder-launched Active-homing Disposable Anti-tank Rocket) 2
Rocket) gy könnyűsúlyú egylövetű páncéltörő fegyver, ami képes lenullázni egy ellenséges járművet 1000 m hatótávolságról is. Ez a fegyver egyszeri használatra van, az indító tüzelés után eldobható, miután a rakéta elhagyta a fegyvert és elindult a célpont felé. A SADAR rendszer vízálló szénszál robbanótöltetet tartalmaz, belül, amelyik egy alumínium indítócső, ez tartalmazza a rakétát és az elektronikus vezérlőt. A fegyver aktiválva lesz az
M83A2 SADAR Az M83A2 SADAR (Shoulder-launched Active-homing Disposable Anti-tank Rocket)
által, hogy a CHARGE gombot a markolatnál lenyomásra kerül. Ettől a ponttól a fegyver elsüthető a vállról. Az M83A2 verzió úgy képes azonosítani a védelmi ellenintézkedést, mint egy hamis jelzést. Ez a fegyver képes elpusztítani a legtöbb könnyű és közepes páncélt, nehézben komoly károkat képes okozni.

M-6B Rakétavető (SADAR M6-B)

SADAR

Egy könnyű páncélozott objektumok elleni revolvertáras rakétavető. Cserélhető revolver tára három rakétának ad otthont, melyeket egymás után hat másodperc alatt lőhető ki. Hagyományos lőszeresen kívül (céloz, lő és robban) létezik intelligens rakéta is, mely a fegyver digitális távcsövében befogott célpontot követi.
Fegyver robosztus mérete ellenére kedvelt demoralizáló eszköz. M22A3 Jackson közepes tank páncélzata ellen már nem alkalmazható, de egy M34A2 könnyű tank ellen hatásosnak mondható. APC és más könnyű páncélosok ellen kiválóan használható, vagy gyalogos egységek ellen is a tűzgyorsasága miatt.


SIM-118 Hornet

SIM-118 HORNET

Egy vállról indítható hordozható SAM (Surface to Air Missile -> értsd: légelhárító rakéta) képes az összes célpontot észlelni 10 kilométerig. A milliméter pontosságú kereső képes nagyon jól követni a célpontokat és engedélyezni a tüzelést a gyalogságnak. A SAM látókörén kívüli célpont vagy a felhők miatt bizonytalan lehet a célba érkezése.


Skeeter Launcher

Skeeter Launcher

Rakétavetőnek néz ki, de nem az. Nehéz élőerő elleni fegyver, nem páncélozott járművek ellen lett kifejlesztve. M83 SADAR-nál kétszer nagyobb hatósugárban pusztít. Korong alakú robbanó töltetett használ, miből egyszerre csak egy van a fegyverben. Korong kialakításának hála szilárd felületről lepattan. Így akár tereptárgyak mögötti ellenfél ellen is alkalmazható, révén a korong amint élő „puha” (xenomroph is ide számít) lényhez ér, robban. A korong pattogás közben igyekszik a legközelebbi élőlényt célba venni. A korongban robbanószer és repeszeken kívül érzékelők és számítógépes mechanizmus is helyet foglal, mi a találati esélyt hivatott növelni.
Tűzparancs kiadása után beállított tűzerősségtől függően a tüzelés késleltetve van pár másodpercig. A fegyver ilyenkor a beállított erősségre kalibrálja a tüzelő mechanizmust.

.

Robbanószerek

Pusztítás, mi más lenne a céljuk?


PN-30 gránátvetőhöz tartozó gránátok

M40 Gránát

M41A alapfelszereltsége eme gránátvető

M40 Gránát 2

M40 High Explosive Fragmentation
Az M40 nagy robbanóerejű repeszgránát az M41A karabély gránátvetőjében leggyakrabban használt lövedék, ismertetőjele a piros műanyag sapka. Robbanáskor több mint 300 darabra szakad, melyek öt méteres körben pusztítanak. Amennyiben kézigránátként használják, le kell pattintani a műanyag kupakot, majd lenyomni az orrészen lévő gombot. A gránát öt másodperc múlva felrobban. (Más PN30 gránátokra is igaz.) 87 métert tesz meg másodpercenként. Maximum 400 méterig tud repülni.
M38 High Explosive Armor Piercing (HEAP)
Hasonló mint az M40, de ez 7 cm vastag acélon is át tud hatolni, páncéltőr, nem repesz gránát. Annál hatásosabb minél közelebb a célpont. Lehet, hogy egy 300 méterre lévő páncélost eltalált, de lendület vesztés híján már nem tudja átütni. Zöld sapkájú.
M51A Bounding Fragmentation: Kék sapkájú. Mikor kilövik a levegőben robban 2 m-re a földtől és repeszeit szétszórja. Gyalogság ellen használatos.
M108 Canister (Buckshot): Egy nagy sörétes golyóra hasonlít, ami közelre jó. 30 m-ig lehet lőni. 30 méternél már hatástalan, csak addig repül el. Pár méteren belül viszont gyilkol.
M203 Baton: Civilek oszlatására gumi lövedék.
M60 White Phosphorous Incendiary: Fehér sapkájú. Foszfort tartalmaz, ami tüzet okoz, másodlagosan még a környezet is felgyullad tőle, ha az olyan.


U4 Tűzbomba

U4 Tűzbomba

Napalmgránát, bár pár másodpercig lángol csak önerőből, addig kellemes 1200 Celsius fokot képes kifejteni.


M80A/B/C/D

M80abcd gránát

M41A/2 fegyver gránátvetőjének tervezésénél a fő célkitűzés az volt, hogy többféle gránátot is képes legyen befogadni a fegyver. Ennek tudható be a gránátvető szégyenletesen alacsony hatótávolsága.
A – Napalm gránát
B – Repesz gránát
C – Spider – M41A/2-höz kifejlesztett változat.
D – EMP


Kézigránátok

Roppant sok fajta van. M26 gránátja is használhatóak kézben, de

Kézigránátok

kifejezetten kézi gránátok is megtalálhatóak a gyarmatügyi seregben. A gond az egésszel az, hogy a NATO megszűnése után nem hoztak létre szabványt a gránátokra. Így annyi féle kézigránát található a seregben ahány fajta beszállító cég szállít ilyen nemű fegyvert. Kis henger alakú, ovális, sőt még a régi Harmadik Birodalom féle nyeles kézigránátok is megtalálhatóak, igaz a modernkor követelményeit 100%-ban kielégítve.


S.E.B.B. (Sonic Electronic Ball Bomb)

SEBB
Sebb

Droidok és élőlények megbénítására tervezték. Kis kék gomb megnyomása után, úgymint minden más gránátot el kell hajítani. Nem pattog sokáig. Kialakításának köszönhetően talpra esik, négy kis talppal támasztja alá magát, majd rendszerint emberi arc magasságba felpattan. Pár másodpercig az eszközből előtörő elektromosság a közelben lévő vezetőket eléri és kifejti hatását. A gránátvetőkben használt EMP gránát látványosabb formája eme kis eszköz.
Elektromos rendszereket terheli, ám nem olyan drasztikusan, mint az EMP. Élőlényeket pedig sokkolja.


N időzített gránát

N időzített gránát

Maximálisan fél perces késleltetésre állítható időzített gránát. Biztosítószeg kihúzása után a beállított idő elkezd visszapörögni.
N1 – Repesz gránát három méteres biztos pusztító sugárral.
N2 – Napalm kétméteres sugarú lángtengert idéz elő.
N3 – Füst.
N4 – EMP, ötméteres körzetben minden elektromos berendezést kisüt.
N5 – Sűrített fagyasztott nitrogént szór szét. Igazán veszélyes, csak a robbanás epicentrumában, révén a nitrogén gyorsan megfagyaszt mindent, akár élőszövetet is.

Amennyiben a gránát energiája lemerül, használhatatlanná válik. A cryoban pedig a nitrogén felenged és a túlnyomás miatt a nitrogén gáz szétveti a gránátot. Emiatt mindig akkumulátorral ellátott szállítórekeszben tárolják az N gránátokat és csak bevetéskor veszik ki őket. A gránátok akkumulátora 12 óráig életképes.


Katyusa VI

Repeszgránátnak nevezik eme egy kilós rettenetet. A labda formájú biztosító szeggel ellátott gránát robbanása roppant erőteljes, ám ennek hatósugara csak három méter. A vibra-titánium repeszek viszont harminc méteren belül képesek egy M3-as páncélt átszakítani és így halált okozni. A titánium repeszek amúgy is roppant pusztítóak, viszont a kis dárda kialakításuk és a bennük lévő energiacella miatt vibrációba lépnek, így még brutálisabb hatásfokkal rendelkeznek.
Nem nehéz kitalálni, hogy csak külön engedéllyel alkalmazhatóak harcokban. Nem a brutalitás miatt. Az nem gond, hanem az ára…


M15 metál repeszes gránát

Kis hatókörű robbanás, ám a metál repeszek az M3-as mellvértet is képesek átütni. Aktiválás után azonnal robban, ha nekiütközik valaminek. Csak gránátvetővel használható.


H34 Repeszgránát

WY 15 millis repeszgránátja. Két méteren belül halálos. Csak gránátvetővel használható.


H68 Repeszgránát

H68

Vagy inkább mini rakéta. Nem épen legális fegyver, mégis valahogy átcsusszan a szabályok hálóján. Weyland Yutani Defender Heavy Auto másodfunkciójához kifejlesztett fegyver. Becsapódás előtt szétrobban és fehérfoszforos repeszek érik el a célpontot. Az pedig egy aliennek sem egészséges.

Robbanószerek

Robbanószerek

Egy hadseregben nélkülözhetetlenek a különböző robbanóanyagok. Legyen az egyszerű akadálymentesítés, vagy csapdafelállítás.

A robbanóanyagok armadája fedezhető fel a Gyarmatügyi Tengerészgyalogságban. Van amit be kell állítani, és elhelyezni. Míg van olyan kis hatóerejű, de erőteljes melyen pár gomb lenyomásával beállítható a visszaszámláló, és feltapasztható különböző felületekre.

Bár a CMC nem elterjedtek a munkakutyák, de fellelhetőek. Eme ebek számára is készült olyan bomba mit a kijelölt célponthoz elvisz a szájában, majd szimplán csak felhelyezi az adott felületre. (pl. mágneses akna)


Idom töltet

Bányászok és különleges egységek alkalmazzák. A töltet nem más, mint egy több fázisú savat képző bomba. Több fázisban robbannak fel a töltetek. Első töltet felrobbanását savképződés követi, mi marja a kívánt felületet, majd a következő savas robbanás folytatja.
Töltet lényege, hogy ha ismerjük az áthatolni kívánt dolog anyagát és vastagságát, akkor ahhoz beállítható, hány fázis legyen. A töltet egy egyenes sima üreget képes robbantani/marni. Különleges egységek ezt használják ki. Nem égetik át az egész akadályt, hanem az utolsó pár centit meghagyják, ezt anyag függően egy ember is át tudja törni.


'Aknák'

Legyen szó ellenséges gyalogsági vagy páncélos erőkről, az aknák létfontosságú csapda vagy védelmi eszközök. Modern korban is megtalálhatóak repesz aknák. Viszont villanó és EMP aknák is léteznek. Az M26 gránátvetőnél található Spider gránátnak nincs akna megfelelője, eme gránátot úgy simán magában is használják aknának. Páncélosok elleni aknák fő feladata a lánctalp működésképtelenné tétele.
Bár vannak aknaszedő katonák, mégis jó pár ellenséges aknamezőt vagy felesleges saját aknamezőt a nyulakkal számoltatnak fel. Sok bolygón szaporodtak el a nyulak, a kis állatok nem tudva a veszélyről aktiválták az aknákat, amivel a tengerészgyalogosoknak tetetek szívességet. A kieresztett nyulak melyek nem robbantak fel az aknánkkal, pedig tették amit egy nyúlnak kell.


Aknák
M5A3 Bounding Mine

CMC használja gyalogsági aknaként. Okos aknák közé tartozik, egy szenzor észleli a közeledő gyalogost és ha az akna hatótávjába lép aktiválja azt. Az akna felrepül 2 méterre és akkor robban, mikor ideális magasságban van és repeszekkel szórja meg a környéket.


M20 Claymore Mine

M20 Claymore Mine

Hagyományos katonai akna. Feltűnő lézeres érzékelő rendszere miatt a CMC veszélyes létformák ellen használja inkább. Bár a valóság az, hogy vannak olyan hülye ellenséges emberek, kik lazán belesétálnak a hatósugarába, hiába láthatóak a lézer nyalábok. Aki hülye, az haljon meg.
Kis hatósugarának köszönhetően épületben is használható, ha lehetséges a biztonságos elhelyezése.


Prox-Mine

Prox-Mine


Kis hengeres akna, elsősorban veszélyes létformák ellen kifejlesztve, bár vannak olyan hülye emberek kik nem vesznek észre egy vörösen villogó kis fém hengert. Két méteres körben halálosa detonációja.


Nuclear Failsafe Mine

Az NFM egy speciális fegyver, amit Berserker csapatoknak terveztek az

NUCLEAR FAILSAFE MINE

utolsó erőfeszítésként, hogy megszüntessék a fészket, ha elbuknak, hogy kitisztítsák a területet. Azt mágnesesen, vagy gravitációsan a fészekben erősítik hozzá egy objektumhoz, akár 12 órára is beidőzíthetik. Amikor az időzítő kifut, a töltet azonnal 40 kilométeren belül mindenkit megöl. Csak a helyes kód állíthatja le a robbanást. Ha erőszakkal akarják deaktiválni, 1 percen belül létrejön a detonáció.

Telepített fegyverek

M112 Himat

A hipersebességű intelligens rakéta, páncéltörő egy hordozható, briliáns

M112 HIMAT

fegyver több mint 5000 méter hatósugárral. A rendszer változékonysága több lehetőséget engedélyez a terep kommandónak a telepítésre és használatra.

A rendszer elemeinek össztömege 11.3 kg. Himat egy egylövetű félig eldobható (egynél több indítást kibír, bár gyorsan leamortizálódhat) indító rendszer, mely komponált szénszál robbanófejet képes indítani. Ezt egy RTM port tüzelési rendszerrel lehet irányítani.

Az M112 sokféle tüzelési irányítása összhangban van a küldetéssel. Egy vagy több indító képes csatlakozni egy APS-100 tüzelési vezérlőhöz és 800
M112HIMAT2
GB intelligens rendszerhez, amelyik importálja az adatokat a helyi mátrix szenzoraiból, képes észlelni radar és robot őröket. Ha kész van a COMMAND mód, az APS-100 csatlakozik az operátor termináljához. Ha a célpont azonosítva van, a rendszer megvilágítja a TARGET LOCK gombot, ami jelzi az operátornak, aki engedélyezi a fegyver indítását, vagy, ha a célpont pontossága bizonytalan, továbbítja a kérdést az IFF – nek. Ha engedélyezi az önálló módot, az APS-100 átdolgozza a célpont azonosítási protokollját, amíg biztos lesz az ellenség kilövése, utána automatikusan elindít egyet a több rakéta közül. Ezzel manuálisan lehet tüzelni, így nem olyan, mint egy computer rendszer.M277/A2 Howitzer

Howitzer

Roppant mobilis 158mm-es tüzérségi üteg. Tradicionalitás technológiai korszerűséggel ötvözve teszi eszményi másodlagos tüzérségi erővé a Gyarmatügyi Tengerészgyalogságban. 2 kilométeren belül maximális hibahatára egy méter. Töltése manuálisan kézi úton történik, ám célzást számítógéppel végzik. Felderítőgép vagy műhold által a tüzérségi egységhez küldött topográfiai adatok egy kis monitoron jelennek meg. Melyen az X és Y tengelyen való haladáshoz két „csavar” szolgál. Ekkor a mechanika a cső állását is ezek alapján állítja be. A kis térképen nem lehet tovább haladni amennyiben az már a hatósugáron kívül lenne, vagy a cső forgatási szögén kívül lenne. 25 fokban állítható a cső vízszintes tengelyen, ha ezen kívül van célpont, akkor az egység támasztásait fel kell oldani és kézi erővel kell fordítni, hogy az 25 fokon belül legyen. Célpontra állás akkor történik meg, ha a monitoron a két X és Y vonal metszése rá esik. Ekkor a lövésznek kell elsütnie a tüzelés gombbal az üteget.

A löveget képes M577 is vontatni, de akár állati vontatást is lehet alkalmazni.


AA22-3R

AA22-3R

Két 88-as csövű légvédelmi üteg a legmodernebb szilárd lőszert használó telepített légvédelmi üteg. Lényegében utolsó hivatalosan gyártott képviselője a nem energia vagy rakéta muníciójú légvédelmi egységeknek. Könnyen telepíthető és a lőszer viszonylagos olcsósága garantálja a fennmaradását.


3000 megavoltos turbómeghajtású nehéz űrvédelmi részecskeágyú

Űrvédelmi ágyúk - Quantico, Virginia

Nem szerelhető hasonló űrhajóra, pedig jó lenne. 700 kilométeres távolságba képes eltüzelni, bár a távolság függvényében a pontosság csökken, 300 kilométerre lévő célpontot ideális számára. Amit a felszínen látunk az fegyvernek csak egy kis része. Egyetlen egy ágyúhoz majdnem egy egész földalatti atombunker dukál. Nem csoda, hiszen egyetlen egy lövés hatalmas energiát fogyaszt, szükség esetén pedig rengeteg lövést kellhet leadni, ehhez szükséges energia pedig a föld alatt nagy strapabírású tárolókban van eltárolva.
Az űrvédelmi telepek rendszere a Földön úgy van elosztva, hogy egyetlen egy holttér se lehessen, ahol ellenséges gép biztonsággal beléphetne a Föld légkörébe. Egyetlen egy ágyú a hozzátartozó tartalékokkal együtt, legerősebb fokozaton 20 lövést képes leadni, öt perces újratöltéssel. Telepenként legalább egy hosszabb csövű precíziós ágyút építettek, mely sokkal pontosabb, mint a sima társai, viszont célzása még időigényesebb.
Az ágyúk a Föld visszavétele után épültek fel, mivel 2196-ban egy pilóta úgy gondolta, hogy terraformálja a Földet. Jobb félni, mint kihalni alapon esetleges komolyabb támadás miatt épültek fel a védművek.


UA 571 Remote Sentry Weapon System

A CMC hordozható automata területvédő fegyverrendszere, melynek súlya 19,6 kg. Bélelt fémládában tartják, melyből 150 másodperc alatt összeállítható. Fő részei a szétnyitható háromlábú állvány, az akkumulátor, az egybeszerelt cső és závárzat, a szenzoregység és az 500 lőszer befogadására alkalmas rakasz. Az őrfegyvert mikrohullámú adatlink köti össze a távirányító konzollal. A felállított rendszer 360 fokos körben képes kifejteni hatását, bár rendszerint 90 és 180 fok közt állítják be maximum a figyelt területet. Mivel idő igényes míg át pásztázza a területet.
Az UA 571-C alapja egy impulzus-működtetésű géppuska, mely M250 10 mmx28 HEAP lőszert használ. Elméleti tűzgyorsasága 1100 lövedék/perc, de léghűtéses rendszere azonnal beszünteti a tüzelést túlhevülés esetén. A csőre szerelt szenzor infravörös, optikai, radar és ultraszónikus mozgásérzékelővel rendelkezik. A fegyver automataállásban minden érzékelt objektumra tüzet nyit, kivéve a Tengerészgyalogság Barát-Ellenség Azonosító (IFF - Identification Friend Foe) adót viselő tagjait és járműveit, de a konzolról más jelforrások is beállíthatóak. Annyira érzékeny, hogy meg tudja különböztetni az ártalmatlan természetes jelenséget - például egy lehulló vízcseppet - az ellenségre utaló mozgástól. Kézi vezérléses vagy félautomata állásban a fegyver a távirányító konzolról működtethető. A tüzelő fegyvert automata szervó tartja célon, a felhasználandó lövedékek és sorozatok számát a célpont profilja határozza meg.

571-C variáns 10 millis impulzus lőszer.
571-D variáns 20 mW-os HF lézerrel működik,
571-F 40 mm-es gránátvetővel működik. (80 db. a tárban)
517-C/2 megegyezik a C változattal, csak három két lőszer kijelzőt kapott két oldalra és egyet a tetejére. Ezzel viszont a léghűtése romlott, így sokkal gyorsabban hevül túl. Alig pár százat gyártottak, hamar beszüntették a gyártást.UA 582 Remote Sentry Weapon System

2185 után az idegenek elleni fegyverkezés során készültek el az első példányok. Masszív nehezen feldönthető, mivel súlypontja közelebb van a talajhoz. Ugyan úgy távolról vezérelhető konzolról, viszont a kezdeti példányok automatikusan leálltak, ha megszakadt a konzollal való kapcsolat.
35 kilós fegyver már nem olyan mobilis. Két részből áll, állványzat és a löveg a tárral és a számítógépes rendszerrel. Maximálisan 180 fokban forgatható a torony. Tárba 600db tíz millis lőszer fér.


WY-ADT

WY-ADT

WY automata őrszeme. UA 571-es egységnél sokkal nagyobb és nem olyan mobilis. Két ember kell a mozgatásához. Hasonló módon működik a kisebb testvéréhez. 400 töltényes tárral rendelkezik.
UA 689 Remote Sentry Weapon System „Nail Gun”

Nail gun

571 továbbfejlesztett és átalakított változata. Három tappancsa nem más, mint három rotor, melyek segítségével képes levegőbe emelkedni, a tappancsok mozgatásával pedig haladni. M250 10 mmx28 HEAP lőszert használ, melyből a belső tár 500 darabot képes tárolni. Nail Gun elsődlegesen automata védelmi rendszerek része. Riadó esetén elfoglalja a kijelölt pozícióját. Szükség esetén öt órán át képes egyhelyben lebegni, ám a rotorok ugyan azt az energiát fogyasztják mit az impulzus fegyver is. Beprogramozható járőrözésre, úgymint objektum (pl. egy személy) védelmére.10milis impulzus K8-as négyütegű légvédelmi löveg

10milis impulzus K8-as négyütegű légvédelmi löveg

M41A-val közös lőszeren él. A különbség, hogy eme kicsike elektromágnese sokkal nagyobb kezdősebességet produkál így a lőszer páncélátütő ereje sokkal nagyobb. Telepített védelmi fegyverzet vagy járműre szerelve szokás alkalmazni. Legelterjedtebb változatot manuálisan kell kezelni. Bár űrhajók védelmi fegyverzeteként legyártott példányokat az űrhajó kezeli automatikusan.


M78KZ 10milis impulzus ikerüteg

M78KZ 10milis impulzus ikerüteg

Járművek védelmi fegyverzeteként használják. Két különálló dobtárral rendelkezik. A lövegek külön is használhatóak és egyszerre is. Egy tár csak a hozzá rendelt löveget képes lőszerrel ellátni. Dobtár 600 lőszert tartalmaz.

Rakéták

Raketak
Mk. 16 150mm BANSHEE 70

A Banshee 70 rendszer alkotja a legfontosabb kísérő nélküli fegyverzetet a UA szolgálatában. A tengerészgyalogságnál a leggyakrabban társítják a LAU-180/A 16-csővetővel ami megtalálható az UD-4 Dropship orránál. Minden rakéta pörgés stabilizált. 1.800 m / másodperces sebességű a teljesítménye és kitűnő vele célozni a földi célpontok ellen. Az Mk.16 -ra egy rakás hasznos robbanófejet lehet tenni amik a következők:

  • M18: gyújtó robbanófej amiket célkijelölésre használnak. Bevethető épületek és könnyebb erődítmények ellen.
  • M451: 36 kg súlyú nagy robbanóerejű robbanófej aminek intelligens gyutacsa van ami lehetővé teszi hogy egy rakás dolog ellen bevethető legyen.
  • M597: 17 gyújtó lőszert tartalmazó robbanófej ami a tankok, bunkerek és földi védelmi egységek ellen jó, a robbanás után felgyújtja a helyet.
  • M598: harctéri célpontok ellen való mint a gyalogság, helikopterek, járművek és VTOL platformok. megközelítőleg 4.800 db 7.2 g-os kinetikus-éles dádából áll ami egy focipálya nagyságú területet képes tűz alá vonni.
  • M617,M618 és M680 csoport robbanófejek változatos lőszerű lehet: személy elleni, tank elleni, gyújtó vagy krátert képző. Minden robbanófejben 98 db al lőszer található ami szétszóródik 1.000 négyzetméteren.
  • Kémiai, füst vagy baktériumos robbanófejek is vannak amit be lehet venni az ellenséges célpontok ellen.

Hossza 3455 mm, súlya 70.8 kg (M451 robbanófejjel)


Mk. 10 70mm ZEUS:

70 mm-es kísérő nélküli rakétarendszer ami a CMC legfőbb rakétája volt 60 éven át különböző formáiban. Kicsi pörgés stabilizált rakéta ami már csak kétféle robbanófejet kaphat: intelligens gyújtású személy ellenes gyújtó robbanófej vagy füstképzőt. 1640 mm hosszú, 15.8 kg súlyú.


Mk. 88 120mm SGW

120 mm-es rövid távú (1.500 m max.) ami azért jött létre hogy olcsó alternatív rakétát kapjanak a Hellhound helyébe. Könnyű páncélosok és fegyverdepók ellen tervezték. Infravörös követő vezeti rá a rakétát a célra, 2.2 kg a robbanófej súlya. 1010 mm hosszú, 12.2 kg súlyú, hatótávja 1.5 km.


AGM-220C HELLHOUND II

Többfunkciós taktikai rakéta járművek, páncélosok épületek és bunkerek ellen. A HELLHOUND I túlméretezett vázáról mintázták 3 szakaszú motorral és harmadszakaszú gyorsítóval van ellátva. Kétféleképpen lehet kilőni: a fegyverkezelő tiszt lövi ki vagy a rakéta saját maga választja ki melyik célra menjen. A C variáns már beragadás gátló radarral van ellátva. A C és F variánst együtt szokták használni, az F variáns az UAASF egységeiknél van szolgálatban. 2187 mm hosszú, 264 kg súlyú amiből 107.3 kg a robbanófej, hatótávja 70 km felett van.


AMG-204A TSAM

Threat Suppression Attack Missile, alacsony költségű önvédelmi rakéta ami a csapásmérő és Dropshipeket védi a légi rakétáktól, korai figyelmeztető radaroktól, SAM állásoktól és AAA-tól. Motorja 2 másodperc alatt szupergyorsra növeli sebességét és becsapódik a célpontba. Kicsi, rövidtávú és könnyűsúlyú rakéta. Föld típusú atmoszférában a rakéta bevethetősége tengerszint felett 20-60 km között lehet hatásosan. Az ATLIS-hoz van kapcsolva ami ha veszélyt érzékel automatikusan kilövi a rakétákat. 2316 mm hosszú, 303 kg súlyú amiből 60.6 kg a robbanófej. 20-60 km a hatótávja.


AIM-90E HEADLOCK

Rövidtávú levegő-levegő rakéta közelharcra készítve. Kilövés után szuper gyorsaságra gyorsul és rásiklik a célpontra. 34 robbanó dárda található meg a robbanófejben. 2630 mm hosszú, 95. kg súlyú, hatótávja 18-24 km között van.

A robbanófej 34 robbanékony töltetet tartalmaz, ami kibocsátja a rakétát, és az megközelíti a célt. Hogy a célpontot biztosítsa, az AIM-90 egy egyedülálló olvasztó rendszerrel irányítja ezeket az objektumban, a cél aktuális helyzetétől függően. A rakéta „E” variációja belefoglalja az ellenintézkedések változásait a szoftverébe. A kibocsájtott robbanó töltetek nagy területen képesek nagymértékben pusztítani.XIM-28A LONG LANCE

Az XIM-28A Long Lance ASAT rakétát egy 5.6 méteres anti-staellite rakéta hajtja egy kétfokozatú Lockmart LP-XII szilárdtestű rakétaerősítővel. Az indítási „öbölből” való szabadulás után a motor a tengerre szálló hajótól távol kezdi el gyorsítani a rakétát és meggyújtja azt. Négy másodperc múlva az első szerkezet kiég és a rakéta végigsiklik az út többi részén a cél irányába. A második szerkezet meggyullad, és amikor a rakéta belép a terminális állapotába, hogy a szükséges égést tudjon nyújtani, befejezi a feladatát a cél ellen. Egy hűtőfolyadék sugár-rendszer a farokba segíti a lopakodó motor infravörös jelölését, amikor az ég. Ez a rakéta irányított.


NIC-79 CAPTOR MISSILE

A NIC-79 egy alacsony hozamú atomfegyver. A robbanó kapacitást előre irányítják, ráadásul ezelőtt beleégetik a rakétába a céljait. A Captor rakétát csak űrben lévő célpontok ellen tervezték. Ez mindazonáltal annyira ügyetlen, hogy a kisebb járművek kitérhetnek a robbanótöltet elől. A Captor rakétái nem tudják túlélni az atmoszférába való lépést.


STG BALLISTIC MISSILE

Az STGBM a standard „SPace-to-Ground” robbanófejet hord. Minden, ami 100m-re van a becsapódás pontjától, megsemmisül és minden, ami 100m-ren kívül, de 20 kilométeren belül van, elszenvedi a becsapódás lökés hullámát. Az STG-seknek használniuk kell a kézügyességüket. Ők irányítják, de pontatlanok is tudnak lenni.


PD-87

Legnagyobb rakéta, vagy inkább rakéta meghajtású bomba, mit vadászgép

PD-87

vagy UD-4 szállíthat, persze csak speciális szállító állvány felszerelése után. Két fázisban robban. Először is utat robbant magának a falon/páncélzaton keresztül, ezzel elhasználva az első robbanó anyagot, majd egy másod perc múltán robban a következő, mely ereje háromszorosa az elsőjének. A második robbanás már a belső térben robban jelentős kárt okozva. Elsődlegesen erődök és felszínen állomásozó űrhajók ellen használt.


LIM-417 PHALANX

A CMC elsődleges SAM-je a LIM-417 Phalanx, nagy hatsugarú hiper sebességű rakéta. Ez az aktív önvezérlésű fegyver alkalmaz egy háromfokozatú erősítőt az indításkor, fenntartásért és a repülés terminális állapotáért, és használ aktív és passzív keresőket, köztük radart, IR-t, UV és „jam-önvezérlést”. A harmadik állapot erősítője biztosítja a rakétát, hogy mozgékony maradjon a repülés terminális állapotaiban, és a sok adatból álló kinetikus átható robbanófejet beállíthatja az összeolvasztó szerkezet egy optimumába. Ezt a fegyvert távvezérléssel lehet irányítani.


HIM-122 LANCER

Anti ballisztikus rakéta, sok robbanófejből áll. A repülés terminális állapotában a Lancer kijelölheti a tíz manőverező robbanófeje közül mindegyiket arra, hogy különböző célokat mérjen be, vagy esetleg egyetlen célt. Ezt a fegyvert képesek irányítani távolról.


HIM-78 SPRINT

A HIM-78 Spring egy nagy gyorsaságú földről indítandó űrfegyver, közeli

HIM-78 SPRINT

pályákon lévő űrhajók vagy műholdak megsemmisítésére tervezték. Általában csoportosan indítják őket, hogy megtörjék egy hajó védelmi pontját, a Spirint tartalmaz egy kétfokozatú erősítőt, amit arra terveztek, hogy egy ASAT rakétát egy kinetikus robbanófejjel állítson be egy pályára. Egy tucat ilyen rakéta elégséges a pilóta űrhajó cafatokra robbantásához.


HIM-36

HIM-36

Atmoszférikus AA rakéta. 3 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik. Kolóniák számára elérhető fegyverzet, hogy esetleges nem kívánt űrvándor egyénektől megvédhessék magukat.
Űrhajókra szerelhető szabvány fegyverek

Eme fegyverek nem hajótípus függők. Sorozatban gyártják őket, majd a kívánt hajóra szerelik őket.


25 mm-es Gargoyle Gattling ágyú

Ez a légvédelmi ágyú 300 golyót képes percenként kilőni. Bármilyen szerkezetre fel lehet szerelni. A golyók képesek nagyobb légellenállást, és a légmozgás mellett is elkapni a célpontot. A Gargolye-nak Jullet hűtőrendszere van, ami a motorokkal áll összekötetésben, s így hűti a fegyvert használat közben.Thunderhawk 30 mm-es sínágyú

A sínágyúk 12 km magasságba képesek lőni. De nagy erejű tüzük ellenére ezek a fegyverek pontatlanabbak, mint a részecskefegyverek, vagy a rakéták. A hatósugaruk 100 km-en belül van, de így is képesek katasztrofális kárt okozni az űrben lévő objektumokban. De mégis ezek a leghasznosabb fegyverek egy csillaghajó fegyvertárában. A fegyver tüzelési mechanizmusa abból áll, hogy plazmát gyorsít fel. 30 másodperc az újratöltési ideje, egy automatikus töltőrendszer végzi ezt.


800 megavoltos turbómeghajtású közepes részecskeágyú

Ezek az elsődleges fegyverei a CMC csatahajóinak. Ezek a fegyverek elsődleges módon a hajók rendszereinek megbénítására használják. 250 km a hatótávolsága. A fegyver képes az újratöltők segítségével 230 másodpercen keresztül tüzelni. A megbénított hajó elektronikus rendszerei kiégnek. A megtámadott űrjármű nem tüzelhet, de a mentőkabinokat, és EEV-ket még kilőheti. De ez a fegyver csupán egy bizonyos méretig képesek elsőre bénítani. Egy Conestoga, vagy Bougainville két lövés után feküdne ki, míg egy Razzia annyi lövésig bírja amennyit ember nem képes kilőni.


80 megawattos infravörös lézer

Ezek a fegyverek nem képesek nagyobb hajókat elpusztítani. A CMC az ellenséges hajók sínágyúinak, és a hajóra kilőtt rakéták, és vadászok „elpárologtatására” tervezték. A hatótartományuk 30 km.Kihelyezhető űrfegyverek

Orbitális aknamező

Ha egy hajó le akarja rázni az üldözőit, akkor a hátsórészéből tetszőleges számú aknákat szórhat szét, amik aztán rácsalakba rendeződnek, és összekapcsolódnak egy könnyű, és egyben kemény ötvözetből készült fonállal. Ha egy aknát érint meg egy nehéz test, akkor csak azaz akna robban fel. Ha az aknához érnek, akkor azok az aknát felrobbannak, és a háló úgy hajlik meg, hogy az űrjármű középső, vagy hátsó részét érje a kár. Lényegében a rácsszerkezet körbe öleli a hajót, miközben az aknák kárt okoznak benne.


Csali

Változatos fajtái léteznek. A kis objektumoknak/gépeknek a célja az ellenséges rakéták eltérítése, magára csalogatása. Igaz, hogy maga az eszköz is megsemmisül az ellenséges rakétával egyűt, de legalább megmenti így az anyahajót.


Orbitális rakétamező

A fegyver platformra felszerelt rakéták védelmi vagy ostrom célokat is

Orbitális rakétamező

elláthat. Az aknáktól eltérően a platform ideális esetben nem semmisül meg, újra felhasználható. Űrbázisok, bolygók körül az elsődleges aknamező védgyűrű után egy másodlagos védgyűrűt szokás velük alkotni.

Továbbá elhúzódó hadműveletek esetén szokás ostromtelepeket kialakítani az adott planéta orbitális pályáján. Így a harcoló csapatokat támogatása könnyebb, mint a hajókat felhasználni erre. Használhatóak távirányítással, de be is programozhatóak. A fegyverplatformokra rakétákon kívül szokás a feljebb írt fegyvereket telepíteni, ám ezek csak űrben alkalmazhatóak.

Aurora egy precíziós nagy teljesítményű precíziós lézer, mely földi csapatok megsegítésére is tökéletesen használható. Az orbitális rakétaplatformok erősen átalakított változata ez.Páncélosok fegyverrendszerei

Republic Elektomos 20 mm-es Gattling ágyú

Ez a két fegyver alkotja az APC-ék elülső két lövegtornyát. A fegyverbe épített szenzorok továbbítják a belső számítógépes rendszerbe, amelyek beindítják az APF-ét, ami a páncélosoknál kisebb testeket érzékeli. És amikor a tüzér jóváhagyja, akkor beindítja az ágyúk kettős forgó rendszerét. Azonnal elkezdenek tüzelni. A kettős hajtómű rendszerek nem megszokottak ennél a kalibernél, de gyorsabbá, és megbízhatóbbá teszi, ezzel az APC-éknek megbízható emberellenes támogatást nyújt. A fegyver egyetlen hátránya hogy egy-egy ágyú csupán 60 fokos szögben képes mozogni.


20 megawattos 150 fázisú Boyars plazmaágyú

Ezt a fegyvert egy 6 megawattos hidrogéncella hajtja. Ennek elég energiája

20 megawattos 150 fázisú Boyars plazmaágyú

van, hogy pulzáljon, és létrehozzon egy lézert az alagútba, ahol a lézer elpárologtatja a plazmát, és azt felgyorsulva végig megy a lőcsatornán. A plazmát az ágyúcsövébe szerelt mágnes tekercsek gyorsítják be. Az így felgyorsított plazma elpusztítja a célpontot. Az energiahasználat miatt a fegyver lövegei felváltva tüzelnek, és nem egyidejűleg.


Republic Dynamics M2025 Elektronikus lézerágyú

Ezek hatásosak földi, és levegő célok ellen. 10 megawattos hidrogéncella szolgáltatja az energiáját. Az elektronsugarat a részecskék kölcsönhatása által létre hozott statikus elektromos tér gyorsítja fel. Így egy elektronlézert hozz létre. Az elektronsugár tulajdonságai függnek az éppen aktuális légkör összetételének. A fegyvert két féle üzemmódban használható. Ezek a következők.

Káprázat: Ilyenkor az energiaforrások alacsony fokon vannak. A fegyverzet ilyenkor csupán az elektromos eszközöket képes lebénítani, vagy az ellenség lövészeit megvakítani.

Pulzus: Az energiaforrások a maximumon vannak. A fegyverzet ilyenkor fejti ki a valódi pusztító erejét. Képes átvinni a felszíni járművek, rakéták, és repülő szerkezetek páncélzatát.


Turbómeghajtású módosított részecskeágyú

Ez a fegyverzet össze van kötve egy20 megawatos magnethídrodinamikus turbinával, és egy részecskegyorsítóval. Elég üzemanyaga van, hogy 50 másodpercen keresztül képes legyen tüzelni, és 300 kg nehézhidrogén tartalék üzemanyag jár mellé, hogy ha esetleg kifogyna. Ha ez tüzel, akkor a célpontja tutira megsemmisül.

Közelharci fegyverek

Gyarmatügyi Tengerészgyalogsági Tiszti Díszkard

Edzett acélból készülnek a CMC tisztjei számára a díszkardok /

Gyarmatügyi Tengerészgyalogsági Tiszti Díszkard

díszszablyák. A régi katonai / lovaskatonai hagyományokat követik eme fegyverek stílusa. Markolata roppant díszítet, aranyszínűre festet. A kard megfelelő karbantartás mellet roppant hatásos fegyver tud lenni, bár alapból nem képes ellenállni a savas vérnek.


Gyarmatügyi Tengerészgyalogsági Díszkard

A sima közkatonák dísz egyenruhájához is tartozik díszkard. A tiszti kardtól nem tér el sokban, max. annyiban, hogy valamivel olcsóbb, és nem mindig aranyszínű a markolat.


Katonai kések

Modern korban, minden katonánál található legalább egy. Elsődleges céljuk

Katonai kések

nem a harc, hanem az esteleges vágás, fűrészelés (ha az adott típusnak van ilyen fogazott része) stb. Egy tapasztalt katonának pl. csavar kiszedése is roppant könnyen képes használni. De önvédelemben az utolsó védvonalnak is megfelelő.


Közelharci fegyverekről úgy általában

Míg a gyarmatügyi seregnél elvétve találkozni katonával ki bevetésekre is

Katana-ninja

magával viszi díszkardját, vagy esetleg saját kardját (mit lehet különböző készítményekkel sav immunissá tett) addig pl. zsoldos csapatoknál gyakran előfordulnak késnél nagyobb közelharci fegyverek.

Az orosz elit erők, mint pl. a Vas Medvék előszeretettel használnak nagyobb tőröket. A Turáni Szövetségnél viszont minden katona alap felszerelése valamiféle közelharci fegyver. (és ez nem késre értetendő)

Alvilági körökben, úgymint gazdag üzletembereknél (ez a kettő időnként összekapcsolódik) kedveltek a stílusos katanák.

Különböző elmaradott kolóniákon pedig örülnek, ha van valami fegyver szerűség.


Vibra fegyverek

Speciális fémötvözet mi elektromosság hatására észrevehetetlen vibrálásba kezd. Atomi szinten gyorsul fel a rezgés. Penge vibrálása csak sokszoros nagyításon látható. Rendszerint a markolatba van beépítve az energiacella.
Vibra fegyverek sokkal precízebb vágásra képesek, sőt vibráció miatt olyan anyagokat is átvágnak miket normál pengék nem. Egy átlagos vibra kard képes egy könnyed suhintással több centis tömör acélrudat átvágni. Egy civil forgalomban is kapható vibra késsel egy normál emberből kikelt idegen elintézhető, úgy hogy még használható a kés, ám a második idegennél a penge már annyira roncsolódik, hogy használhatatlanná válik.
Vibra technológia legjobb tudás szerint emberi sajátosság, a predatorok nem rendelkeznek vele. Vibra fegyvereket leginkább szabadúszók alkalmaznak és pár hivatalos sereg. CMC nem alkalmazza őket.


Plazma fegyverek

Plazma él működtetéséhez is energiára van szükség. Plazma fegyverek rendszerint egy kerámia vázzal rendelkeznek, mely körül energiamező tartja a plazmát. Így lényegében a klasszikus „fénykard” leutánozható. A több ezer fokos plazmáról nem kell szót ejteni, mennyire is halálos.
Predatorok és emberek is rendelkeznek a szükséges technológiával. Yautják speciális esetben használnak ilyet, míg az emberek… eléggé lenézik már a közelharci fegyverek jelentőségét.


Csatolmányforrások:

http://coldlightofthesun.blogspot.hu/2010/02/avp-flame-thrower.html

http://coldlightofthesun.blogspot.hu/2010/02/avp-sentry-gun.html

http://www.mostimpressive.nl/AKF/weapons.html

Advertisement