AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

A lepra és az idegenek[]

A lepra nagyon különös hatással van a megtermékenyített gazdatestekre. A fajt magát nem bántja, de ha beadjuk egy olyan egyednek, akibe / amibe egy arctámadó belepetézett, akkor megállítja az embrió növekedési ciklusát, így időt nyerve a kioperáláshoz, amíg ezt nem ismerték, addig csak a hibernációban bízhattak. Míg a folyamat leáll az kb. 1-2 óra szóval egy kitörni készülő mellkasrobbantót már nem lehet megfékezni, de egy frissen implantált egyedet meg lehet menteni. Az egyed teljesen egészséges lesz, leszámítva a leprát, amivel megfertőzték. Egy idő után persze érdemes ellenszert beadni a megfertőzött alanynak, hogy ne fejtse ki hatását rá a betegség. Az ily módon megfertőzött, majd leprával „kezelt” embereket nem támadják meg a dolgozók, mivel a fészek egy újszülöttét hordozza, maximum a királynő parancsára.


Cián hatása[]

A mellkasrobbantó, legyen az bármely fejlődési stádiumban, rögtön megpróbál kitörni ha a gazdatest szervezetébe a gazdatestre halálos mennyiségű cián dózis kerül. Magára az idegenre nincs hatással, de ennek ellenére őrült módon próbálja elhagyni a gazdatestet. Ezt követően a szokásosnál is agresszívabb lesz az éppen előtört idegen lárva.


Fekete Penész[]

Egy nagyon egyedi anyag, amit eddig csak egy RLW-1289 kódjelű bolygón találtak. A matéria semmi hatással nincs az emberekre, ellenben a xenomorphokkal, akikre halálos betegségként hat. A penész megtapad a fészek falán az idegenek páncélján, bárhol. A fészek szinte rohadni kezd, a dolgozók elerőtlenednek, kifáradnak, az arcmászók terméketlenek lesznek, a tojások elhalnak, a tojócső rohadni kezd, a királynő is hamarosan követi. Egy átlagos fertőzés 1 hónap alatt írt ki egy fészket, ám ha a királynői kamrát fertőzzük meg, akár napokra is ledegradálódhat az idő. A többi életformára még csak nem is mérgező az anyag.

Csak azon az egy kolonizálatlan bolygón találták eddig, és nehéz előállítani, ritka elem. Azt valószínűsítik, hogy az anyag egyszerű célja miatt, valószínűleg a titokzatos pilóta faj kísérletezte ki.

Az idegenek a betegséghatására érdekes módon kísérletezni kezdenek a gazdatestekkel, bár ezek semmire nem vezetnek. Az is érdekes, hogy azon a bolygón ahol ezt észlelték a fészekben lévő tócsákban kis ebihalszerű lények éltek, ezt valószínűleg gyógyszerként próbálták az idegenek tenyészteni és fogyasztani. Ebben az a probléma, hogy a bolygón 0 állati populáció volt, így eme ebihal lények mibenléte is sötétségbe veszett, mint a penészé.


Tömjén[]

Kerüli, mint ördög a tömjént. - Kifejezés, melynek az a hiedelem az alapja, hogy az ördög nem bírja elviselni a tömjénfüstöt.

Idegeneket szokás ördögnek is nevezni. Nem csoda, hisz szinte a pokol legmocskosabb bugyraiból másztak elő. A lényeg, hogy kevesen tudják, sőt szinte senki, hogy az xenomorphok szagérzékelő receptorait a magas emberszámára még könnyen elviselhető tömjénfüst koncentráció ingerli és e miatt nem mennek bele a füstbe. Elkerülik a tömjénfüstöt. Földi háború folyamán a keresztény hit megerősödött pár olyan pletyka okán, hogy volt olyan templom, amit az idegenek nem támadtak meg, vagy megtorpantak a bejáratnál. Az égetet tömjén ennek az oka. Ezek ellenére sem foglalkozott szinte senki a tömjén jótékony hatásával. Aki ismerte a titkot az megtartotta magának.

A tényleges felfedezést végül az Emerson nevű bolygón élőktől tudták meg a kutatók. Az egykori helyi szekta tömjénnel tartotta magától távol az idegent. Ki próbálták élesben és működött. A tömjénfüstöt elkerülik az idegenek. Bár képesek hozzá szokni, ehhez viszont idő kell. A füst heves nyál és test nyálka termelést idéz elő az idegennél, és szagérzékelését teljesen megbénítja.


Xenoborg[]

A katonaság egyik hivatalosan félbehagyott kísérlete az volt, hogy a xenomorphokat irányíthatókká tegyék. (gyakorlatban nem hagytak fel ezzel) Ennek az egyik legkézenfekvőbb módszere ezen lények fel turbózása kibernetikus beültetésekkel. De kísérleti alany hiányába sajnos nem sikerült teljesen ezért leállították. A projektet Livermore Eveston a gátlástalan üzletember vitte tovább. Ő neki sikerült egy idegent klónoznia és megcsinálni a főbb bővítéseket. Ezeknek a xenoborgoknak kiegészítették az agyát, bizonyos processzorokkal így irányítva őket. De Machiko Noguchi és az androidja Attila leleplezte Evaston tervét és a yauthákal szövetségben megrohanták a Evaston biolaborját. Evaston a xenoborgokat küldte ki. De azok fellázadtak. Machikoék végeztek velük és felrobbantották a biolabort

A Weyland Yutani hamarosan újra megnyitotta a projektet. De nem tudni meddig mentek benne.„Nagyobbak, mint a normális rovarok, jóval magasabbak a ragadozóknál. Kiborgexcsontvázzal és számos extra végtaggal kibővítve. … Egyesek inkább a királynőre hasonlítanak, pengeéles fogaik közül csepeg a nyál… Mások a karmoktól a tépőfogakban végződő cső alakú fejformáig sokkal inkább egy közönséges Kemény Húsúra (egy Idegenre) emlékeztetnek. Ezeknek azonban fémburkolatú mesterséges látószervük van. … Ennek ellenére mindannyian szögletesen mozognak, nem olyan olajozottan, mint természetes hasonmásaik”

Részlet: Aliens vs. Predator: Vadászok bolygójaEz a lény a genetikusok szerint már egy kutya intelligenciájával rendelkezik. Csakhogy a kutyákkal ellentétben nem idomítható.”Hiperneurológiai transzduktor van beléjük építve, géphez kötve rádióirányítású programmal töltötte fel őket, fegyvereket és páncélt tervezett nekik. “

Részlet: Aliens vs. Predator: Vadászok bolygójaAz eredmény: a jövő hatékony, szinte teljességgel megállíthatatlan harcosai. Olyan hadsereg, amellyel az egész világot meg lehet hódítani. … A lény feje otromba ötvözete volt a rovar kitinpáncél koponyájának és egy komplex kiborg krómötvözet burkolatának. A lény képes fegyvert használni és nagyon érzékeny.


Bugman[]

Idegen imádó vallási fanatikus szekták nem a végkifejletség volt. De nem ám. Idegen királynő pempőből, színtiszta idegen DNS-ből és más hatást elősegítő vegyi anyagokból előállítottak egy anyagot. Mely az idegen DNS-t beépíti az ember DNS-e mellé. Az ember DNS a gazdatesttől átvett DNS funkcióját tölti be. Míg a teljes idegen DNS miatt az idegenek fajtársként kezelik őket.
Eme szekta szerint az idegenek a tökéletes lények, ezért kezelték magukat idegen DNS-el íj módon. Vallási vezetőjüket Apának hívták. (Ernst Kleist, volt tudósa a ZCT-nek.) Célja az volt ilyen lénnyé tegye az embereket, vagy megölje őket.
Az anyag hatása függ, hogy milyen pempőből készítik. Sima királynő pempővel enyhe a hatása miatt hosszas „szedése” szükséges. Míg az anyakirálynő pempőjével nagyon gyorsan átalakítja az embert.
Embernek születtek majd egy bizarr genetikára fittyet hányó anyag révén ilyen lénnyé alakultak. Idegenek fajtársként kezelik őket. Bár külsőre és belsőre is jelentősen megváltoztak, emberi értelmük megmaradt. Mindenre képesek mire egy ember, ám az idegen DNS miatt mentális képességeik jóval erősebbek, mint egy embernek. Érzékszerveik is erősebbek úgymint fizikai erejük.

A kiirtásukra a CMC nagy erőket vetett be, melyek pár katonát leszámítva az egymást követő bevetések folyamán felmorzsolódott. De sikerrel jártak, kiirtották eme torzszüleményeket. Remélhetően…

Egyes pletykák szerint a létrejöttükben az ekkor még fiatal Dr. Paul Church is közrejátszott, bár sosem vizsgálták ki eme híreket.

Ismert mutánsok / Alfajok[]

Vörös sereg

Amikor egy egyedülálló fészek (vagyis, egy bolygón, vagy nagy területen

Vörösereg

csak egy fészek van) királynője valami oknál fogva elpusztul, akkor a genetikailag torzult tojásokat nem semmisítik meg, mivel a fészek az új királynő kifejlődését várja.

Az ilyen genetikailag módosult egyedek, elhagyják a fészket, ha eltudják. És új fészket alapítanak. Mivel genetikailag torzultak, és egy új „fajtát” képviselnek, a normál idegenek megtámadják őket, mert nem fajtársak és ezért veszélyt jelentenek rájuk nézve.

Eddig csak kétszer észleltek ilyen genetikai torzulást, de orbitális bombázás után nem sok minden maradt belőlük.

Az ilyen genetikai torzulásokat rendszerint még tojás formában megsemmisítik. (a királynő nem érzékeli az ilyen tojásokat sajátja ként)

Fajta tiszta idegenek, csak nagyon ritkán támadnak egymásra.

/megjegyzés: a „vörös” jelző az Aliens: Királynő nevében című regényben csak a két fészek megkülönböztetése véget használták, képi formában pedig a képregény adoptációban./K széria

Lehetne „sárga sereg”-nek is nevezni, hisz sárgás enyhén fehérest testszínük van. A Weyland Yutani tudósa, Dr. Samuel Kadinsky, hozta létre eme új xenomorph fajt a Korari bolygón. A vörös sereghez hasonlóan őket is más fajként kezelik a normál idegenek. A kutatások kudarcba fulladnak, az összes mintapéldányt lemészárolták a „normál” idegenek.A széria

Korari bolygón létrehozott K széria utódja. Korarin nem sikerült a mesterséges új alien faj esetén a speciális fejlődési stádiumokat előállítani. Dr. Samuel Kadinsky a predalein királynőjére nagyon büszke volt, holott csak annyi a különbség, hogy predatorból kelt ki.
K széria megsemmisülése után a CMC engedélyezte a WY-nek, hogy új szériát hozzon létre. A koncepció természetesen kontrolált idegen hadsereg mi kiirtja a Földet megszállva tartó idegeneket. Kísérletek folyamán génsebészettel új alien alfajt hoztak létre, majd gazdatestekkel kísérleteztek, az ígéretes variánsokat pedig további génsebészetnek vetették alá. A „kész” prototípusokat pedig kompatibilisé tették egymással, hogy azonos fajt lássanak egymásban. Ezután pedig klónozással sorozatgyártás volt a cél. (Az életciklusos, gazdatestet szaporítást elhagyták. Nem maradt volna sokáig titokban az új „hadsereg”, és a közvélemény ellenszenvét csökkenteni akarták azzal, hogy sem embert sem állatot nem áldoztak fel a tömeggyártásért.)
A kísérletek és a gyártás egy több különböző modulból álló űrhajón folyt a Capells-en, a Föld orbitális pályáján. Ám a káosz természetesen kitört és az egész projekt ment a kukába. Űrhajó jó pár modulja pedig kényszerleszállást hajtott végre a Földön. Az A széria viszont elbukott. Tény és való, hogy a Földön maradt túlélőknek is köszönhető ez, mivel jelentősen megritkították az A széria létszámát, mire a normál idegenek is felvették volna a harcot velük.

Az A széria koncepciója szerint a sereg több különböző idegenből állt volna. A kísérletek folyamán nem sikerült ravagert előállítani például, kompenzációnak viszont T-rex-nél is nagyobb praetoriant sikerült létrehozni.
Létrehozott típusok az alábbiak:
•    Emberből kikelt drone.
•    Hatlábú runner.
•    Óriás mellkasrobbantóhoz hasonló végtag nélküli kígyószerű idegen.
•    Röpképes arctámadóhoz hasonló „lények”. Nem feladatuk a gazdatest szerzés, farkuk végén található pengéjükkel támadnak.
•    Óriás praetorian. Ravagerekkel szemben hozták létre. Mivel a ravagernél nagyobb így a páncélzata is képes felfogni a ravager karmait. Egy az egy elleni küzdelemben a ravager marad alul.
•    Köpő idegenek kimaradtak a palettából. Helyettük egy katyusaként viselkedő roppant torz idegent fejlesztettek ki. A lény hátából képes savas tüskéket kilőni, miket viszonylagos pontossággal ellenfeleire irányíthat. A tüskék egy normál emberből kikelt idegennel végeznek, míg a savasság talán annak tudható be, hogy a CMC előre készülhetett arra, hogy emberek ellen is bevesse az A szériát.
•    Szárnyas drone. Alapvetően emberből kikelt idegen plusz egy pár szárnnyal.
Kidnapped

Barabazonon hatalmas felfordulást keltett. Igen, egy darab

Rózsaszín tojás

mellkasarobbantó, mi tény hogy méteresre megnőtt. Egy ilyen kis lény miatt emberek ezreire dobtak atomot.
Szokásos rémtörténetnek indult. Űrhajó legénységének egy tagja megfertőződött, majd az idegen végzett mindenkivel. A magányos idegen királynővé fejlődött és tojásrakásba kezdett. Végül egy szabadúszócsapat megölte a királynőt és számos tojást elvittek és egy különleges tojást is találtak. Egy rózsaszínű tojást. Ezt a különlegességet bezsákolták.
Barbazonon túladtak a zsákmányon és a tojás végül egy TV sztárt fertőzött meg. Az idegen mi kitört belőle

Rózsaszín tojás szökevény

pedig, nem nőt fel. Már méteres mellkasrobbantó ként szedte az áldozatait. UPP elitjének fenntartott üdülőhelyen végül a kimúlt lényt megtalálták. Könnyű volt megtalálni. Nyálkáját követték mi rózsaszín volt.
Persze nem egy csillám xenomorph volt. Az áldozatait mikor megharapta azoknak harapás közele szövetei felpuffadtak és felrobbantak. Az idegen betegség hordozó volt és a betegség ölte meg. Eme járvány roppant ragályosnak bizonyult, ezért atomot dobtak a fertőzött területekre.
Tojás azét volt rózsaszín, mert egy megváltozott a genetikája és mivel nem volt dolgozó mi megsemmisítse, így megmaradt. A megváltozott genetikájú idegen pedig valamiféle vírusra fogékony lett, a vírus pedig mutálódott benne. Lehet ezért nem volt képes felnőni.
A vírus emberre roppant veszélyes. Akár néhány óra is lehet a lappangási idő, ám a tünetek mikor jelentkeznek pár másodperc alatt bekövetkezik a halál. A beteg felfújódik, majd lényegében felrobban.

Albínó Xenomorph[]

Tirgu Mires-en pár fiatalt támadott meg egy albínó harcos idegen, a kiérkezett CMC-s erők likvidálták a lényt. Valószínűleg a különleges idegen az ottani pilóta hagyatékkal valamiféle kapcsolatban állt.


Szuper hím vagyis „Rogue”[]

Z.C.T. cég tudósa, Ernst Kleist professzor fejlesztette ki a királynő méretű

Rogue

hímet. A kutatás célja, egy önálló reprodukcióra nem képes idegen létrehozása, mely képes elpusztítani a királynőket a Földön, mindezt önszántából. Erre a hím idegenek voltak megfelelőek. Mivel a hímek jóval kisebbek, mint a királynő, így a párzásnál ők meghunyászkodnak, végül pedig a királynő elpusztítja őket. Viszont „Rugoe” a szuperhím, erőszakkal akart pározni, mit ugye a királynő nem hagy, így elvben a királynőt megöli.

A testi ereje abban megmutatkozott, hogy a tudósok azt hitték, hogy biztonságban bezárva tartják. Végül gondolt egyet a szuper hím, és „lazán” végig csörtetett Charon egész védelmi mechanizmusán. Hiába volt erősebb a királynőnél, a királynő fürgébb volt, mint a nagy darab masszív hím. Végül a hímet a királynő megölte. Charonra kiérkező CMC - s erők csak feljegyzéseket találtak…


Raven[]

Aliens: Colonial Marines játék egyik boss-a. Powerloader-rel lehet legyőzni.

Raven

(Elvileg robbanó fegyverekkel is megölhető, de az egész arzenált felemészti.) Játékban irreálisan erős a valósághoz képest.
Feltehetően Praetorianá válás előtt áll, ezért is van a fészek egy részébe elvonulva. Ám az is lehet, hogy azért ilyen nagy, mert ő a fő falkavezér. Érdekesség, hogy a kuckójában több meglékelt tengerész sisak is van, gyűjti őket. Emberből kelt ki, így a hajdani gazdatestének elég erős gyűjtögetési szenvedélye lehetett, ha az idegenre is átragadt.
Arcon lőtték, ám a sérülés nem megfelelően gyógyult be, ezért látszik az egyik szemgödör és orrüreg. Ezeknek semmi jelentősége nincs, gazdatesttől öröklött jellegzetesség. (Nem minden idegennek öröklődik át.)


Felső EF-sáv[]

Eddig csak erre a sávra bizonyított, hogy az idegenek ezen is képesek mentálisan kommunikálni. Eddig csak akkor észlelték, ha egy királynőnek kihívója lett volna. (ilyen természetes úton nincs vagy csak nagy ritkán. Lásd.: pilótából kikelt alien.)


Idegnek szaga[]

Jó régi záptojást sütni ki tudja hány éves romlott zsíron… bár ez csak a „kedvesebb” leírás eme a bűznek.


Fészekzselé vagyis pempő[]

Fontos elején elkülöníteni a fészekzselék terén az idegenek nyálkáját, mit

Pempő

Pempős „zsákok” és azok lecsapolására szolgáló jármű.

nyáladdzanak és felületükön választanak ki. Ebből és más anyagokból épül fel a fészek.

A másik fajta fészek zselé a pempő. Ezt királynő hatására az alattvalók nem termelik, csak a királynő. Pontos szerepét nem ismerjük, de az idegen rendszerint külön teremben királynőhöz közel gyűjtik. Dopping, vagy vész esetére tápanyag, de akár fejlődés serkentő is lehet a célja.

Egy biztos. Emberiség történetében volt arany láz, volt fekete arany láz, és most van „idegen arany” láz. Eme zselés sok színben pompázó anyag roppant érdekes termékek alapja.

Ott van a XenoZip. A pirula csak pár molekulát tartalmaz a fészekzseléből, de ez már elég ahhoz, hogy az erre allergiás személyekből olyan valamit csináljon, ami emberfeletti észnélküli gyilkoló gép. A XenoZip legális termék.

Viszont a pempő kicsit finomított higított változata már egy szuperdrog. (azaz ez nem pár molekulát tartalmaz) Már a megkóstolása is függővé teszi az embert, leszokásra az esély 0%. Ezt a szuperdrogot rendszerint az idegeneket imádó és kiszolgáló szektások terjesztik, hogy a messiásuknak gazdatestet vagy új követőt szerezhessenek. A Föld visszafoglalása után eme drog több millió embert taszít szinte állati sorba.


A fészek[]

Fészek

Idegenek bárhova építenek fészket, romokba, barlangokba, de ha van lehetőségük, akkor viszont különálló „épületet” építenek. Ilyet csak a legnagyobb fészkek csinálnak. Ehhez mindenféle törmeléket használnak alapként, mit aztán nyálkájukkal bevonnak és megformáznak. Fészkekben alábbi helyiségek ismertek, tény hogy nem minden fészek tartalmazza ezeket, de a pár száz fős fészkekben már mind megtalálható:


Királynő kamra
Királynő és a frissen lerakott tojások foglalnak itt helyet, néhány „hive node” és friss pempős zsákok. Bizonyos esetekben a királynő egy nagy pempős zsák fölött trónol mihez pentagram formában „köldökzsinórral” öt másik csatlakozik. Ez utóbbi esetben nincs külön pempő kamra. Előfordul, hogy az öt kisebb zsák vagy „gumó” 1-1 praetoriant rejt.


Tojás kamra
Idősebb fészkek esetén a királynő terme megtelik tojásokkal és a dolgozók a tojásoknak új termeket alakítanak ki. Több ilyen terem is lehet egy fészekben. Ha a fészek megtelik tojásokkal, akkor rendszerint a „vadonba” viszik a tojásokat.


Inkubációs kamra
Előfordul, hogy tojás kamrával van összevonva. Ám amikor nincs, akkor gazdatestek elé egyesével hordják a dolgozók a tojásokat.


Lakókamrák-xenofalban

Lakókamrák
Elég változatos lehet. Van hogy földön pihennek az idegenek, valamikor a falon van kialakított vackuk, van hogy kis üregek vannak a falban és abban pihennek.


Szeméttároló
Elhasznált és el nem fogyasztott gazdatestek, levedlett bőrök, halott fajtársak kerülnek ide. Vedlő kamrák rendszerint közel vannak, úgymint „hive node” gyökerek is rendszerint elérnek ide.


Vedlő kamra
Mellkas robbantók számára vannak kis üregek a fészkekben mik a vedlő kamrába vezetnek, nem csak ők növekednek itt békességben, más idegenek is vedlenek át, ha tovább fejlődnek. Kivéve a praetorianok, ha kifejlett idegen alakul praetorianná, annak bizony fészektől messze kell a hormonjai miatt vedlenie.


Pempő kamra
Gyakorta a pempő külön teremben foglal helyet. Eme terem rendszerint közvetlenül a királynő mellet van.


Hive node

Hive Node – „fészek góc”
Idegenek fészke bizony élőlény. (Erről lejjebb.) A hive node egy élőlény, ami fokozatosan növeszti savkiválasztó indáit azon a felületen, amin létrehozták. Ezek az indák piócaként vonják ki a tápanyagot a környezetből, ha nem fészekben vannak, akkor képesek létrehozni a fészek anyagot maguk körül. Hive node el tudja raktározni a tápanyagot. Mikor egy idegen megpihen egy fészek gócban, nagy mennyiségű tápanyagot tud felvenni így. (Ha egy idegen az űrben alszik, akkor is képes számára tápanyagnak minősülő dolgokat kivonni a környezetéből, így űrben sem pusztul el. Csak épp a hive node egy tápanyag turmixot ad neki.)
Hive node folyamatosan ereget feromonokat, melyek megtapadnak a nem idegeneken, és napokig is képesek jelezni annak útvonalát. Illetve az aurablokkolást semlegesítik. Legyen az technológiai vagy mentális. Fészek gócot bármely idegen létrehozhat, alapvetően pempő és a nyálkájuk szükséges hozzá. Ez alapján igen, a fészek góc is egy idegen. Illetve egy erősen módosult tojás. Tojás is tápanyagokkal látja az arctámadót a „gyökerei” révén. Tojást is képes szinte bármely idegen (ravager talán az egyedüli mely nem) létrehozni.
Fészek góc növényként viselkedik, képes magát is regenerálni természetesen. Tűz könnyedén felégeti. Fészek gócnak több megjelenési formája is van. Fészkekben leginkább óriási tasakokra emlékeztetnek, a sérült vagy legyengült idegen belemászik és megpihen a benti tápláló lében. Míg fészken kívül rendszerint kis tavacskára emlékeztető képlet alakul ki, mely több idegen számára is gyógyulást jelent.


A fészek anyag
Az idegenek által termelt nyálka lényegében. Melyet groteszk művészeti érzékükkel formáznak olyan biomechnikus formákká, mint amilyenek saját maguk. Mégis ugyan eme nyálkából képesek szerves anyag és pempő révén tojást alkotni, vagy fészek gócot. A fészek anyag lebont minden szerves anyagot, így apránként a fészek falában hagyott testeket is. Fészek anyag is alien lenne, csak épp folyik, majd megszilárdul? Elég merész kijelentés lenne. Idegenek termelik és groteszk dolgokat képesek vele művelni. Talán majd, ha egy tudós megvizsgálja alaposan… több száz év alatt egy se tette meg…

Gubo

Előfordulhat, hogy több fészek egymás mellé épül, vagy több kisebb fészek „össze” költözik. Ilyenkor persze a királynők külön kamrákban vannak. Amennyiben ez idegenek nem képesek fészket építeni, akkor képesek feltehetően maguk köré amolyan bábszerű burkot növeszteni, és ebben elvegetálni. Bár erre eddig csak egy észlelés volt a Proteus sekély vizű vizes síkságán.

Advertisement