AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Z1 RAZZIA[]

A Razzia a legnagyobb csatahajó, amit valaha építettek. 3.5 km hosszú. Ez

Z1 RAZZIA

egy hatalmas repülő erőd, ami bármilyen flottának becsületére válna zászlóshajóként. Egy ilyen gyártása nagyon drága. Ezért nem csoda hogy csak hatot gyártottak belőle a földi háború előtt. Ez a legnagyobb hajó, ami az űrt szeli. (Leszámítva a Weyland Yutani Vörös Óriás központi hajóját)

De a mérete hátrány is egyben. Három embernek kell kormányoznia a méretei miatt, és ügyelnie kell rá, hogy ne kerüljön túl közel egy bolygó gravitációs mezejéhez, mert akkor irányítatlanná válik. Ezért egy külön leszálló hajóval rendelkezik.

Ebben a gépbe szerelték be a legnagyobb hiperhajtóművet, a McKinnley Ion Mark 1-est. Keveset fogyaszt, viszont nem is gyorsabb, mint egy Conestoga.

A Razzián teljes rakomány mellett hatszáz ember tud utazni, de ellátmány nélkül akár 15.000-en is. A Razziát néha kolonizálásra is használják, és persze ha nagy erőket kell a harctérről evakuálni/szállítani.De a Razziát általában nem ilyen feladatokra használják. A fegyverei képesek a bolygók felszínét felégetni.

A tűzereje tízszerese a Conestogáénak, a rakétáit nukleárisan felerősítették.

- 20 XIM-28-as nukleáris rakéta található rajta.
Razzia rakéta

Rejtett rakétaindító állás.

- Harminc automata 30 milliméteres gatling gun.

- Tizennyolc lézerágyú.

- 100 orbitális akna vagy fegyver platform és 60 csalétek.

- Emellett nyolc nukleáris bomba is található rajta, és 4 ballisztikus bomba.

- 6 részecskeágyú. /Kettő elöl található, kettő az oldalain, és egy lent, és egy pedig hátul./

- Továbbá csak erre a típusra jellemző plazma ágyúk, melyből tíz darab található. Ezzel a legtöbb hajót könnyűszerrel eltörli az űrből. 5-5 darab a hajó két oldalán.Emellett egy speciális leszálló egység mellett, még 20 leszálló egységnek is van hely (vagy másmilyen gépnek,
Z1 RAZZIA 2
rendszerint 15 vadász 5 leszállóhajó) és további 25 jármű.

A legénysége 3 navigátor, 10 mérnök. Emellett még 600 hiperálomkapszula is van rajta alapból. A fedélzetén harminc vészhelyzeti űrkomp található.

Védelemért az erőteljes kerámia-műanyagborítás felel. Ahol pedig eme védelem nem található, ott speciális erőtér védi a hajót. Érdekes módón a hajó energia forrása nukleáris eredetű, bár vésztartaléknak lítium hidridre épülő generátora is van, ha a reaktor valamiért felmondaná a szolgálatot. Ez viszont ritka, úgymint a meghibásodás is. Nukleáris reaktor hűtésével nincs probléma, hisz az űr elég hűtési lehetőséget biztosít. Ezért is néz ki a hajó egy biomechanikus rovarnak, melyet csövek hálóznak be.

Biztonságos, és erős hajó. De drága. A gyártása, és fenntartása dollármilliókba kerül. De megéri, hisz a CMC ezekkel a hajókkal nagy erőt képvisel. Sajnálatos módon a Föld visszafoglalása utánra csak a névadó Razzia marad meg a fél tucat hajóból a katonák nagy kárára. A hajó egy kisebb kikapcsolódást szolgáló kerttel is rendelkezhet, révén sok kihasználatlan hely adódik eme hajón. Így rengeteg kényelmi funkciót beiktatnak. Így egy ilyen hajó a gyarmati katonák mennyországa. Föld visszafoglalása után, az utolsó példányt csak ritka esetben vetik be.Razzia leszálló egysége:
Z1 RAZZIA 4

Razziánként 1 található belőle. 3 rakodó nyílása van, Képes 9 járművet szállítani, + katonák és ellátmány. (ha 9 járművet szállít, akkor már nem fér el 500 ember) Személyzete 1 pilóta, 1 másod pilóta, 2 mérnök.

Fegyverzete szegényes. Csupán a rá épített tüzérségi ütegek és gépágyúk, telepenként egy konzol van, mit egy fő kezel. A tüzérségi ütegeket csak leszállás után a harcoló egységek segítésére használják. Egy tüzérségi telep 3 ütegből ál, két oldalt találhatóak, szóval csak 6 üteg van.

Rendelkezik egy erőtér generátorral is. Ehhez előbb ki kell lőni négy szondát, melyek összeköttetésben vannak a leszálló egységgel. Amikor az összekötetés stabil, létrehozzák az erőteret. Az erőtéren keresztül nem tud semmi ki sem bemenni.


Obsidialis[]

500 méter hosszú hajó a Z1 Razzia mellet lett bemutatva a CMC-nek, bár az a Razzia mellet döntött. Ennek ellenére a C.S.C. közel 20 darabot gyártott le, ebből ötöt saját felhasználásra megtartott, másik 15 pedig szerte széjjel lelt gazdára a világűrben.
Hajó orbitális támadásokra lett kifejlesztve, illetve természetesen csapatszállításra. Sík terepen képes leszállni és 100 méteres sugárban 3-4m magas energiapajzsot generálni. 130 fő szállítására képes.
Fegyverzet téren eléggé változó. Fő koncepció alapján nincsenek rajta nehéz fegyverek, viszont a fegyverzet könnyen cserélhető. Nyolc fegyver platformja van, illetve négy másik fegyver rendszer mi rakéták vagy torpedók indítására alkalmas.
Négy kisebb légi járművet képes szállítani és négy földi járművet. Három saját kis leszálló egysége van még. 70 fényév/nap a maximális sebessége.

Neptun Cirkáló[]

Egy régi típus, melyen már sokadjára végeztek el hajtómű cserét, hogy

Neptun Cirkáló 2

sebessége kielégítő legyen. Utazó sebessége kielégítő a maga 50 fényév/napos sebességével, viszont harci sebessége és manőverező képessége kis mérete ellenére használhatóvá teszik. Két plazma ágyúval rendelkezik, mik előre néznek, és pár torpedóvető csővel. (27 torpedót képes szállítani két oldalán 3-3 torpedóvető csöve van)

Neptun Cirkáló

Manapság járőrhajók, rendszerint egy tengerész osztagot szállítanak. Könnyedén képes leszállni a bolygók felszínére, saját maga jutatja le a csapatot a bolygóra.

Egy fő is könnyedén képes elvezetni. Túl sok szociális életre nem ad elég teret, egyedül a menza az ami biztosítani tudja ezt.

Maximálisan két földi jármű számára van hely, és 25 hiperálom kapszulának.


Pathfinder[]

Ezt a hajót az utóbbi időben a leterhelt Conestoga és Bougainville osztályú

Pathfinder 2

hajók tehermentesítésére tervezték. De így is kisebb az Ekrameder, és Silver osztályoknál, és azok leváltására készült. Teljesen más az elrendezése,

Pathfinder

mint a Conestoga, és a Bougainville osztályoknak. Ezt a hajót inkább csapatszállításra, mint támadásra tervezték.

Egy tengerészgyalogos osztagot és egy UD-4-es csapatszállítót vagy más gépet és két földi járművet képes szállítani. A hajót egy MicroDynamic 5-ös generátor hajtja.

A hajó fegyverzete két nagy erejű lézerfegyver, ami az orra van rászerelve, és négy védelmi lézerágyú a hajó két oldalán. Képes még két atomtöltetet is szállítani, bár ezt csak akkor, ha cél is van ezekkel. Általában rövidtávú bevetésekre használják.

Egy, vagy két osztagot tud szállítani. Le tud szállni a bolygók felszínén.

Személyzet: 1 pilóta, 1 navigátor,


SV 90-es Reliant szállítóhajó[]

A Reliant egy roppant elterjedt jármű. Olyan régóta használják, hogy nem

SV 90-es Reliant szállítóhajó

SV 90

tudni már melyik cég tervezte. Magánszemélyek, és vállalatok használják. És a gyarmatügyi flotta sem kivétel ez alól. A rakománytér cserélhető, ez teszi vonzóvá mindenki számára.

A hatalmas Arrow Ion Phulse hajtómű gyorssá teszi a Reliantot. Lehet rá szerelni fegyvereket, több ilyen Reliant szolgál a Tengerészgyalogságnál és emellett, ha nagy sereget kell szállítani az SV-90-esek ott vannak a Conestogák mellett /400 embert tud szállítani./ és nagy előnye az is, hogy ha űrharcra kerül sor, akkor leválasztja a rakteret, így növeli a manőverező képességét. Emellett olcsóbb, mint a Conestoga, így nem csoda hogy mostani helyzetben a CMC egy egész flottát tart fent ezekből a hajókból. Emellett olyan hadműveletekre is alkalmas, ahol a Conestoga képességei nem alkalmasak a feladat megoldására. A legénysége három navigátor, két mérnők, és 8 ember. Ennyi fér el a hajótérben. Míg a raktérben 400-at tud szállítani.

Létezik még az SV 100-as változat, mely nagyobb raktérrel rendelkezik ám ez már nem raktér, hanem egy jól felépített hangár és kiszolgáló modulok. A százast anyahajóként használják. Húsz Stingray méretű vadászgépet képes szállítani maximálisan és a hozzájuk tartozó személyzetet, kiszolgáló személyzetet (melyek jó része droid) és természetesen az ellátmányukat.


TT-86 szállítóhajó[]

Álmodozások és tervezgetések egy eszményi tank szállítóhajóra egy fontos

TT-86 szállítóhajó

kilométerkőhöz ért eme űrhajóval. Bár az UD-4L "Cheyenne” képes a legtöbb páncélost harctérre vinni, az M40 Ridgeway már túl nehéz falat számára, továbbá igény volt arra, hogy más CMC által nem használt páncélosokat is lehessen gazdaságosan szállítani. Így született meg egy kicsi mégis gyors csillagközi utazásokra képes hajó.

TT-86 szállítóhajó 2

Könnyűszerrel képes lépést tartani a hadihajókkal. Képes bolygókra könnyedén le/felszállni.

Olcsón gyárható és üzemeltethető jármű sajnos csak űrállomások és nagyobb hajók (Z1 Razzia) dokköblében képes csak dokkolni. Terhelhetősége 150 tonna, rakterében négy M40-es tank fér el, vagy 60
TT-86 szállítóhajó 3
hiperálom kapszula, egymásra halmozva.

Esetleges nagyobb hadmozdulatnál kisebb hajók és vadászok fedezik a fegyvertelen tankszállítókat. Roppant stabil jármű, UD4-hez képes sokkal kisebb a rezgése még viharos körülmények közt is.

Egy ember is képes elvezetni. Alapból 3 hiperálomkapszulát tartalmaz. Egyetlen lakható része a pilóta fülke ahol a hiperállomkapszulák is el vannak helyezve. Továbbá található benne egy vészhelyzeti mentő komp.

Advertisement