AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Itt a fegyverek kategóriákba vannak szedve, úgy mint pisztolyok, géppisztolyok, stb. A kategóriákon belül a fegyvereket az erősségük szerint helyezzük el, tehát a legelső fegyver olcsó, de gyenge, míg a legalul lévő kész halálosztó és egy vagyon kell rá.

Néhány fontos dolog, amit meg kell említeni a fegyverek terén, hogy a játékosok tisztában legyenek vele. A fegyverek lövedéket lőnek ki, nem golyót, illetve a ravaszt elsütőszerkezetnek, vagy elsütőmechanizmusnak nevezzük. A szakbarbárság után nézzük meg, amik tényleg fontosak, hogy tisztában legyünk velük:

Félautomata tűzmód: egyszer húzod meg az elsütőszerkezetet és egy lövés jön ki, hiába tartod továbbra is lenyomva a szerkezetet. Folyamatosan le-le kell nyomnod, hogy lőjél. Az ilyen fegyvereknél nincs elméleti tűzgyorsaság, mert az emberek nem ugyanolyan gyorsan tudják elsütni a fegyvert, tehát valaki 1 perc alatt 15-ször lő, míg más 25-ször.

Automata tűzmód: Egyszer nyomod le a "ravaszt" és addig lősz, amíg ki nem fogy a tár, vagy amíg fel nem engeded az ujjad.

AP lőszer: magyarán páncéltörő, nevéből eredően a páncélozott célpontok ellen való. Ez lehet kisebb tank, APC, vagy páncélozott katona. Hátrányuk az, hogy gyengén, vagy sehogy sem páncélozott célpontok esetén a lövedék átmegy a testükön. Persze sanszosan így is - úgy is meghalnak (már ha nem létfontosságú szervre lőttek), de addig is képesek akár visszatámadni.

Géppisztoly, gépkarabély, géppuska, vagy gépágyú? A géppisztoly kis kaliberű lövedékeket lő nagy tűzgyorsasággal, magyarán egy pisztoly, ami gyorsan lő, innen a neve. Cirka 200 m-ig lehet velük lőni. A gépkarabélyt sem kell nagyon bemutatni, a géppuska és a gépágyú közti különbség a még kivesézni való. A géppuska nagy tűzerejű, de általában nehéz fegyver, a gépágyú meg még nehezebb és még pusztítóbb fegyver, amit harci járművekre szerelnek fel, például repülőkre. Ezeket járművek ellen szokás használni, szóval nem nehéz kitalálni, hogy ha az embert egy ilyen sorozzák meg, akkor csak húsmassza marad belőle.

Melléklet: Emberi Lőszerek

Maroklőfegyverek

Eme kategóriába beleesik a revolver, pisztoly, illetve derringer. A maroklőfegyverek a legelterjedtebb lőfegyverek (főként a félautomata pisztoly), mindenhol kaphatóak. Kis méretük folytán könnyű hordozni őket, vagy elrejteni. A haderőknél amolyan tartalék fegyver, eltekintve néhány kirívó példától a maroklőfegyverek nem jók páncélozott ellenségek ellen. A revolverek kiszorulóban vannak, elvétve találhatóak, hiszen egy félautomata pisztolyba több lőszer fél, gyorsabb újratárazni és gyorsabb vele lőni, igaz, a revolver esetén nincs olyan, hogy elakad a lőszer. Az AvP: Waron a JK az alábbi felhozatalból választhat.

Megjegyzés: Az alant látható maroklőfegyverek mellett jóval több létezik, nem ritka, hogy korunkbeli, vagy után gyártott pisztoly kerül elő. Reális lehet az, hogy például egy NJK Desert Eaglet, vagy Berettat tart magánál.

Maroklőfegyverek

Maroklőfegyverek a feloldásuk szerint.

Hüvelyesek:

Impulzus:

Lézeres:


Egyéb:


Hüvelyesek:

Impulzus:


Lézeres:


Egyéb:

Sörétesek

A sörétesek gyakori lőfegyverek, melyeket bárki beszerezhet. A fegyverrel nem lehet pontos lövéseket leadni, ellenben megszórni egy irányt már igen, éppen ezért kedvelt fegyver zárt terekben, hiszen nem feltétlen kell célozni, a szétterülő sörétek bevégzik a munkát. A vadászatra használt példányok hosszú csővel rendelkeznek, gyakran van a cső végén fojtás, aminek feladata, hogy összetartsa a sörétrajt és ezzel jobb találatképet adjon. A harcra használt söréteseknél elég gyakori, hogy lefűrészelik a csövet, így a fegyver jobban kezelhető, ráadásul a lövések is erősebbek (ezzel egyetemben pontatlanabbak). A dupla csövű söréteseknél dupla elsütőmechanizmus található, ezek egyszerre való lenyomása főleg nagyobb kalibernél elég nagy visszarúgást idéz elő. A JK-k az alábbi fegyverkínálatból választhatnak:

 • SPAS-12
 • SPAS-12

Precíziós fegyverek

Vagyis mesterlövész puskák, sínágyúk, rombolópuskák. Tisztázás: a rombolópuska (anti-material rifle) olyan fegyver, amit ellenséges járművek, pl. APC-k ellen használnak, vagy olyan célpontok ellen, akik mondjuk egy vastag fal másik végén vannak. Belehet vetni hagyományos mesterlövész puskaként emberek ellen, de ezt (legalábbis a korunkban) tiltják. A rombolópuskát ráadásul fekvő helyzetből, vagy mono-, bi- vagy tripodra helyezve lehet vele lőni, máskülönben az ember eltörheti a vállát, vagy hátraeshet. Összegezve: ez egy járművek ellen használt fegyver, ami óriási kalibert használ és nagy távolságból is pontos, ugyanakkor a kezelő kevésbé mobilis, mint egy mesterlövész puskával.

A sínágyú elektromágneses erőt használ, hogy a lövedéket felgyorsítsa. Itt nincsen hüvely, lőpor. Járművek és gyalogosok ellen egyaránt hatásos, nagy távolságokban is pontos. Az EMP kiiktathatja a fegyvert, erre a JK-nak ügyelnie kell.

A mesterlövész puska különösebb leírást nem igényel. Feladata nagy távolságból pontos lövések leadása. Civilek, rendfenntartók, katonák és zsoldosok egyaránt használják, nyilván egy vadászatra használt és egy katonai célokra használt mesterlövész fegyver között van különbség. Továbbá ide kerülnek azon távcsöves fegyverek, amik inkább mesterlövészek, mint mondjuk gépkarabélyok.

Sínágyú:

 • M44 Sledgehammer
 • M80 LP-Cannon
 • WY-102 Sniper Rifle


Távcsöves puska:


 • M4RA Battle Rifle
 • M42C Scoped Rifle


Mesterlövész puska:

 • L96 Sniper Rifle
 • SR01
 • MRS V2
 • M42A Scope Rifle
 • M42C Sniper Rifle
 • M59ML
Advertisement