AvP:War FRPG Wiki
Advertisement


Emerson bolygó

USS Emerson az egyik legelső M osztályú teherhajó volt, még a huszonegyedik század közepének végén gyártották le. Annak is a felfedező és kutató variánsa. Ennek révén több tucat embert volt képes szállítani és azok családját.

Családját, hisz a hajó küldetése nem más volt, mint naprendszerről naprendszerre való járás és lakható vagy más célból értékesnek mondható bolygó keresése. Maga a küldetésük több évig is eltartott volna… de csak volna.


A Weyland Yutani parancsára egyik bolygóról furcsa tojásszerű létformákat vettek fel, majd elzárták őket és folytatták útjukat. Kivételesen nem az idegenek okoztak problémát. Az egyik bolygón begyűjtött mintákban egy vírus lappangott, melyet el kezdtek feltérképezni. A vírus jól el volt zárva, de mégis kijutott valahogy. A felnőtt személyzetet teljes mértékben kiirtotta a fertőzés. A hajó egyetlen androidja Meeker még időben elzárta a fertőzött részeket, így a személyzet gyerekei életben maradtak. Bár az is lehetséges, hogy a vírus csak a felnőtteket öli meg.

Hajó készletei fogytán voltak sőt kommunikációs rendszer is elromlott, így egy élhető planétán 17 hónap elteltével letette Meeker a hajót. Gyerekeket tovább tanította. Idővel pedig felnőttek a gyerekek és az android mindenféle jósága ellenére is ellene fordultak. Mozgás képtelenné tették és elzárták.Az űrhajó miben léte és az emberek idekerülése végül elfelejtődött.A közösség gyors ütemben gyarapodott. A 150 éves elszigeteltség alatt 1000 főt meghaladta a bolygó lakossága. A világukat és a központi városukat Emersonnak nevezték el. Számos őshonos állatot megszelídítettek és elkezdték formálni kis világukat.

Egy vallás is létrejött mely eléggé misztikus keverék. A „Főatya” az isten,

Muir, Kartha, Polgármester

Muir, Ms. Kartha (a gyáralapító leszármazottja) és Emerson város polgármestere.

kivel csak a vallási vezető képes beszélni. Így a vallási vezetőn keresztül szól a hívekhez. E mellet eme vallás nagyon természet közeli, tiszteli annak miben létét. Így nem csoda, hogy a bolygón épült fosszilis gyár egyik legnagyobb kritikusa eme vallás. Carson Muir a vallás vezetője évekig hirdette a Főatya igéjét, többek közt, hogy minden természet ellen ténykedőt el fog pusztítani egy démon által.

Emerson

Emberek félték a szörnyet, de az csak nem jött el értük. Így a vallás ereje csökkent. Emberek elfordultak tőlük. Végül Muir a démont rászabadította az emberekre.


Milícia egy darab idegennel szemben már elbukni látszott, de Rachel az idegennel való összecsapás egyetlen túlélője erőre kapott a bosszú által mikor megtudta, hogy testvéréből kelt ki a démon. A vallás kolostorában megtalálta a „Főatyát”, vagyis ami maradt Meekerből. A súlyosan sérült android segített a nőnek, hogy elpusztítsa az idegent, a szektát és az űrhajót a tojásokkal egyűt.


Rachel sikerrel járt és elmondta a valóságot az embereknek. A szekta maradék pár tagját bebörtönözték, de jó párnak sikerült elszöknie.Valóság felismerése révén hamarosan primitív technológiájú rádióadásokat kezdtek küldeni az űrbe. A Társaság azonnal meg is érkezett és magáénak követelte a bolygót és persze a lakosokat azonnal, mint saját munkásainak tekintette. Pattanásig feszülő helyzetet végül a Gyarmatügy simította el a WY kárára. A bolygóra az ICC szakembereket küldött kik segítettek beilleszkedni az embereknek a számukra nagyon idegen világba. Bolygó független minden cégtől, ám ICC tag. Hosszú évtizedek kellenek, hogy beleszokjanak a gyors változásokba. Bár 2230-ra eme rendszer is fontos ugrórendszerré vált.
Emerson gyár

A bolygó a 150 éves elszigeteltség miatt roppant vegyes képű. Puskaporos lőfegyvert nem ismerik. Fegyverek közelharci fegyverekre, íjjakra és számszeríjjakra korlátozódnak. Járműveket sem ismerik, minden állat vontatású. Ellenben az elektromos áramot ismerik, melyet gőzenergiával állítanak elő. Emerson város mellet pedig egy gyár található mely acél termékeket gyárt. Nem messze tőle pedig egy bánya található.

Tizenkilencedik századi technológia nagymértékben szennyezte a környezetet, de jobb nem volt.

Bolygó száraz éghajlata mellet is van elég víz és termő talaj. Különböző őshonos növényeket termesztenek. Számtalan őshonos állatot szelídítettek meg.
Bolygó őshonos élővilága nagyon hasonló a földiére. A halak habitusa lényegében egyezik. Úgy a növényekről is egy hétköznapi ember nem tudná megállapítani, hogy ez nem földi növény.

Egyik legfontosabb megszelídített állat a horkantó. Eme prototollakkal

Horkantó

rendelkező dinosaurushoz hasonló állat jó memóriával bír és roppant békés. Kisebb igásállatnak alkalmazzák és hátas jószágnak. Sok féle terepen jól megállja a helyét. Növényevő mivolta révén roppant kezelhető. Ha meg nem hajlandó valahol előre haladni, csak le kell takarni a szemét és máris engedelmeskedik a vezetőnek.

Tehén

Egy „tehén” mivel végzett az idegen.


Húsállat például az általuk tehénnek nevezett négylábú növényevő jószág mely bár sertés nagyságú mégis a fő hús forrása az embereknek. Csoportosan élő állatok akár több százas nagyságú csordában is tarthatóak. Igaz, hogy roppant félénkek.Bolygó egyik legveszélyesebb ragadozóját simán csak farkasnak hívják. Hasonlít is rá, továbbá falkában is képesek vadászni. Biológiailag emlősszerű hüllőnek lehetne besorolni.


Advertisement