AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Közel hétmilliárd ember otthona volt, ahol mindennapos volt a káosz. A nemzetek befolyásai fogyatkoztak, de lakosságuk nem igazán értette meg a változásokat. A cégek lettek az új nagyhatalmak, de azok el voltak foglalva saját magukkal és a kolóniáikkal, a Föld 7milliárdos lakossága nekik csak egy csekély számot jelentett. A nemzetek ereje és a cégek akarata közötti üres térben pedig a társadalom volt, szétesőben. Több nagyobb hely is törvény nélkülivé vált, pár ország elvesztette az uralmat saját lakosságuk felett. Etnikai, vallási és szociális kisebbségek léptek ki a gyengébb államokból, aztán felépítve a saját apró országaikat.

A gazdagság és a hatalom a legnagyobb mozgatórugó a Földön, akik uralják a vállalatokat azoknak szó szerint mindenük meglehet. Hatalmas villák, nagy körutak, töménytelen mennyiségű szolga, magánhadsereg és még ennél is több. A középosztálynak sincs egyszerű élete, akik életük nagy részét a munkahelyükön töltik. Alattuk pedig a nincstelenek helyezkednek el.

A Föld sokszínű környezete ideális bolygóvá teszi a kalandokhoz. A gazdagabb emberek, akik izgalomra várnak kimennek az utcákra szimpla „vadászat” céljából, ahol hataloméhes és brutális bandák lakoznak.

A CMC vagy más zsoldosok feladatai a Földön szinte bármi lehet, sok terület káoszban úszik, az emberek nem bíznak egymásban, még a civilek sem, más területeken eluralkodtak különböző szélsőséges csoportok. A Föld tehát teljes káoszban úszott.

Mikor a xenomorphok megérkeztek a helyzet még mindig ugyanaz volt. Így nem volt nehéz dolga a fajnak, 1 év alatt a Föld háborús zóna lett, fészkek tűntek fel szerte a Földön, könnyedén átalakítva vagy kiirtva az embereket. Még vannak szétszóródva megmaradt túlélő csoportok, a lakosság felsőbb rétegeit evakuálták a Gateway űrállomásra, Föld körüli pályára.

Közel 500 millió élő ember ragadt a Földön melyek nagy része követte ama több milliárd sorsát, kiket már az idegenek elpusztítottak. A földi nemzetek közül sok elpusztult.17 év után a Föld felszabadult. Bár még így is több millió idegen élt ekkor a Földön, de jelentős mennyiségű ember települt már vissza. Eme idegeneket később kiirtják. Ezután kisebb fertőzések minden naposak, bár amint érzékelik őket azonnal kiirtják a fészket. Az elpusztult néptelen területeket a túlélt és visszatelepülő nemzetek felosztják maguk közt.Föld ökorendszere az idegenek előtt már az összeomlás közben volt. Időjárás szabályzók és atmoszféra processzorok igyekeztek elkerülni az összeomlást. A háború folyamán eme állomások leálltak vagy megsemmisültek. Ellenben furcsa megállapítás, de az idegenek épp, hogy kapóra jöttek a bolygónak. A gyárak leálltak, háború feltörte a metropoliszok betontalapzatát, idegenek kiirtották a nagyobb növényevő állatokat, a kisebbek számat meg drasztikusan szabályozták. A növényzet szinte korlátlanul elkezdett szaporodni. Volt tápanyaga bőven. Így a Föld megtisztulni kezdett.


Amikor az emberek visszatelepültek tanulva hibáikból új lappal kezdték. Helyre állították a bolygó természetes állapotát a 19. század előttire. Összlakosság alig lépte eztán túl a két milliárdot. Ellenben a Föld ezután is az emberiség központi planétája maradt. Mind lakossági számban, mint élelmiszertermelésben és iparban.

Még hosszú éveknek kell eltelnie, hogy a Föld kiheverje sebeit, de jó úton halad.Bioszféra[]

Itt olyan lények kerülnek bemutatásra mik a valóságban nem léteznek, de az AvP világában őshonosak a Földön.


1997-es

Egy predator tengeri vadászaton volt és természetesen egy speciális osztag megpróbálta elkapni. Ebben az évben egy földrengés miatt a dél chilei partok mentén évmilliók vagy akár százmillió évekig izolált barlangrendszer felnyílt a tenger alatt. Ebben a mikro ökoszisztémában honos fajok pedig kijuthattak a nyílt óceánba.


Isopodák

Ászkarák

Magyarul ászkarákok. Szárazföldön legfeljebb pár centis kis rákfélék. Tengerekben és óceánokban pedig méretes több kilós fajtáik is élnek. Ha nem macerálja őket az ember és nem piszkálja a csáprágóikat, akkor jámbor jószágok.
Chilei törésvonalon fekvő barlangrendszerben viszont embernél is nagyobb faj is honos, mely a földrengés után elhagyta a barlang rendszert. Ő mellette egy kisebb ám így is méretes rokon faj is elhagyta a barlangrendszert. Mind két faj megtámadhatja az embert.
Nagyon jól bírják a nyomás különbséget és szárazon is képesek rövid ideig megmaradni, ám ők vízi lények, csak biztos zsákmányért hajlandóak a vizet elhagyni.
A több méteres Phreatoicideát féregráknak szokás hívni, hosszúkás teste miatt. A kisebb faj Bathynomus Imperator nevet viseli, köznyelvben simán óriás isopodának hívják.


Féreg félék

Nem csak isopodák, de két roppant bizarr féreg faj is elhagyta a barlangrendszert. Kisebb időnként csoportba verődő soksertéjű faj az ampipalta, mely csoportban az embert is képes megtámadni. Több millió éves izolált evolúció eredményei.
Úgyszintén a több méteres zsákmányt szőröstül-bőrüstül bekebelező mélységféreg. Eme lény a gyűrűsférgek egy merőben új típusát képzi.
Mind két fajnál, mint az isopodák esetében is az a legfőbb gond, hogy képesek felszínre is felemelkedni.

Egyik faj sem okozott ökológiai katasztrófát. 1997-es események után 20-30 évvel lett csak nyilván való a Csendes óceán négy új lakójának mibenléte, addig a kormányok és tudományos világ hallgatott.

Advertisement