AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Egy amolyan érdekes energiát sugárzó kristály. Bár minden ásványnak megvan a maga energetikája, a fekete érc mégis különleges. Kristályos szerveződésről van szó mely sok planétán kis mennyiségben megtalálható. A fekete érc speciális körülmények közt építi fel magát, mit szintetizálni egyedül a Turáni Szövetségnek sikerült.

A bolygók és meteorok „energia vonalai” és csomópontjai alatt nőnek, földkéregben nagy mélységben. A Földön az összmennyiségük elégtelen a gazdaságos kitermeléshez, ráadásul nagyon mélyen találhatóak. Más bolygókon viszont nagyobb számban találhatóak, de ezek feltárása is roppant költséges.

Felhasználásuk annyiból áll, hogy ötvözetek kis mennyiségű alkotó eleme, de eme kis mennyiség elég ahhoz, hogy erőteljes legyen ama ötvözet. Mi sok fizikai és energia ártalomnak sokáig képes ellenállni. Viszont amennyiben az ötvözetbe bele akarják olvasztani, az „érc” elveszti különleges képességét. Molekuláris szinten lebomlik. Minden kísérlet hasznosítására kudarcba fulladt. Révén egy élőlényről van szó és a kohászatokhoz használt hőmérsékletet nem bírja ki. A helyes kohászati technológia egyedüli ismerője a Turáni Szövetség és még az idegen fenyegetés idején sem adta ki többszörös felszólításra sem.

Fekete érc tízszer keményebb a gyémántnál és ellenáll az idegenek savas vérének. Valóban, nem olyan erős, mint a trimonit, de ezt az anyagot boldog, boldogtalan fel tudja használni, így nagy is rá a kereslet. Fekete érc viszont szinte mindenkinek használhatatlan. Nyers formában kibányászott érccel legfeljebb dobálózni lehet, míg a Turáni Szövetség sisakokon át tankok páncélzatához is felhasználja.

Advertisement