AvP:War FRPG Wiki
Advertisement
Feketepenész1

Egy nagyon egyedi anyag, amit eddig csak egy RLW-1289 kódjelű bolygón találtak. A matéria semmi hatással nincs az emberekre, ellenben a xenomorphokkal, akikre halálos betegségként hat. A penész megtapad a fészek falán az idegenek páncélján, bárhol. A fészek szinte rohadni kezd, a dolgozók elerőtlenednek, kifáradnak, az arcmászók terméketlenek lesznek, a tojások elhalnak, a tojócső rohadni kezd, a királynő is hamarosan követi. A többi életformára még csak nem is mérgező ez a feltehetően gombaféle organizmus.

Csak ezen az egy kolonizálatlan bolygón találták eddig. Azt valószínűsítik, hogy az anyag egyszerű célja miatt, valószínűleg a titokzatos pilóta faj kísérletezte ki. Dr. Paul Church számolt be erről az anyagról, ám próbálkozásai ellenére sem sikerült reprodukálnia. Az idegenek a betegség hatására érdekes módon kísérletezni kezdtek a gazdatestekkel, bár ezek a „kísérletek” semmire nem vezettek. Az is érdekes, hogy azon a bolygón ahol ezt észlelték a fészekben lévő tócsákban kis ebihalszerű lények éltek, ezt valószínűleg gyógyszerként próbálták az idegenek tenyészteni és fogyasztani. Ebben az a probléma, hogy a bolygón 0 állati populáció volt, így eme ebihal lények mibenléte is sötétségbe veszett, mint a penészé.


BG-386

Feketepenész2

Bár hivatalosan párhuzamot nem vontak, érdemes megemlíteni, hogy BG-386-os bolygón számos furcsa idegen tetemet találtak még mielőtt a királynőt kiemelték volna a predator kriptából. Eme idegen tetemek közül jó pár, mintha mozgás közben megfogyatott volna és kirobbantak volna, részei melyekből furcsa nyúlványok merednek ki. Annyi bebizonyosodott, hogy a kinövések valamiféle gombaszerű organizmus volt. Élő sejtet, se örökítő anyagot nem sikerült kivonni. A cég tevékenysége miatt elszabadult idegenek sem fertőződtek meg.
Organizmus teljesen kipusztult a bolygóról.

Advertisement