AvP:War FRPG Wiki
Advertisement
Gateway2

Még 2189-ben a Weyland-Yutani és CMC közösen hozatott tojásokat és mintapéldányokat az állomásra hogy majd innen továbbszállítsák feltehetőleg a Föld felé (Lebowski volt a szállítás felügyelője). Arra nem számítottak, hogy a Ferarco mentőhajóján egy idegen is utazott. A lény hatalmas zűrzavart okozott ami oda vezetett, hogy kiürítették és lezárták az R és D blokkokat. Az Earthboundnak kellett volna a tojásokat elszállítani a Földre, de predatorok akadályozták ezt meg. A xeno bejutott a hajóba hogy védje a tojásokat, amíg meg nem érkeznek a Földre, a kiszabadult a kifejlett idegenek a CMC kiirtotta. Earthbound elindult végül a Föld felé, de még orbitális pályán kilőtték. Az incidenst alig tudták eltitkolni, illetve fedő sztorikkal elfedni.

Gateway űrállomás egy félkatonai létesítmény, egy óriási űrállomás, ami a Föld körül kering, a valaha épített legnagyobb űrállomás. Hat nagy külön állóblokkból áll, vagyis egységből, melyeket összekötő folyosó köt össze. Szinte az összes cégnek van itt székhelye leginkább a Mars miatt. Az állomásra minden beérkező és kimenő hajót átvilágítanak, és egy tucat teszten esik át, mire egyáltalán dokkolhat. Ezután a legénység összes tagja köteles fegyvereket leadni és egy alap orvosi teszten átmenni. Ezzel biztosítják, hogy az állomásra nem érkeznek idegenek, illetve spears illetők. A blokkokat katonák őrzik és a szabadság meglehetősen korlátozott. Civileknek tilos belépni a katonai zónákba, illetve vannak lezárt zónák is, ahová még a katonák is csak engedéllyel léphetnek be. Az állomáson, a magas biztonsági szint miatt, kevés a bűnözés és ritkán kerül sor erőszakra. A gyarmati gyalogságnak egy elég nagy hadteste állomásozik itt, illetve ide is kerültek kitelepített civilek.

A háború folyamán gyorsan hozzáépítettek még több blokkot, de ezek nagyon elkülönülnek kinézetileg az alap hattól és konstrukciós hibákkal bírnak. 17 éves háború után elbontják eme blokkokat.

Az állomás eredetileg 20 000 ember számára lett maximálisan tervezve. Háború folyamán hozzá épített blokkok ezt 200 000-re feltornászta. Háború folyamán szinte naponta indultak innen vadászgépek és kisebb csapásmérő hajók a bolygó felszínén portyázó idegenek ritkítására.

Több mentőakciót is indítottak, hogy túlélőket menekítsenek ki. De pár hónap alatt ezek fele mind untalanul veszteségekkel végződött. Idegenek hamar megtanulták, hogy ha életben hagynak embereket, akkor még több jön. Így az idegenek gyakorta csapdába csalták a katonákat. De olyan is előfordult, hogy szektások légvédelmi üteggel több gépet lelőttek. Hosszútávon már csak ritkán indítottak mentő akciókat a magas veszteségek miatt.

Eme valaha épített legnagyobb űrállomás mindig fontos szerepet játszott. Kapu volt az űr meghódításához. Később kulcsfontosságú támaszpont a Föld visszavételére. Utána pedig folytatta eredeti rendeltetését.

Advertisement