AvP:War FRPG Wiki
Advertisement
Ghoul

Őshonos:

  • Ismeretlen

Hőháztartás:

  • Melegvérű

Táplálkozás:

  • Ragadozó

Idomíthatóság:

  • Nem Idomítható

Intelligencia:

  • Intelligens, Ösztönlény

Ivariság:

  • Hermafrodita

Tömeg:

  • 120 kg

Hő tűrés:

  • -30oC - 70oC

Megbecsülés:

  • 50

Ghoul, mit is jelent? Leginkább a fantasy történetek élőholt szolgálói. Már oszlanak, hiányoznak végtagjaik, ember húst esznek, no meg persze általában egy felsőbb entitást szolgálnak. Közben eredetileg föld dzsint jelet a szót. Amikor az emberek kirajzottak a hideg űrbe, párszor, de összetalálkozott egy furcsa rovarhüllő lénnyel. Mindig vérfürdőbe torkollottak ezek a „találkozások”. De mi is ez a lény és mért érdemelte ki a mitikus élőholt nevet, a ghoul-t?
Maga a lény, ragadozó. Roppant intelligens. Képes a rothadt húst is elfogyasztani, így szinte akármilyen régi fehérje és foszforforrást képes táplálékként hasznosítani. Foszfor, a lény egyik legfontosabb tápláléka. Képes a roppant mérgező fehérfoszfort is elemi formájában elfogyasztani. (talán számára abszolút nem is mérgező) Foszfor éhsége miatt, a yautja faj szinte tökéletes préda számára. A legrosszabb az egészben, hogy egy példány is képes túljárni több képzett harcos eszén is.
Mivel az átlagos élőlényekben kevés foszfor van, így annyit pusztít el s fal fel, amennyiből foszfor éhségét csillapíthatja. A felesleges fehérje, szinte emésztetlenül hagyja el az emésztőrendszert. Az emberi kommunális szennyvizekben rengeteg foszfor van (vizelet, mosószerek stb.) szóval egy ilyen lény minimális fehérje fogyasztása mellet eme „vizekből” képes foszfort felvenni, így sokáig rejtve marad az emberek elől, amíg a csatornarendszerekben él. Igen, szennyvizet iszik, és nem hal bele. Roppant szívós lény. Az idegenek sava a minimális kárt okoz benne, bár egy tömény fürdő több percen át már halálos lehet számára. Rövidtávon képes több száz fokos hőmérsékletet elviselni, így egy-két plazmafegyver lövést könnyedén túlél. Kültakarója egy módosult kitin-foszfor komponens, mellyen a szabvány M41A lőszer felületi kárt okoz. (egy pontra több leadott sorozat már átszakítja)
Tanulékony, egyszerű összefüggéseket képes megérteni és azt felhasználni vadászataiban. Ember és a xenomrpohok számára is végzetes ellenfél. A predatorok számára még rosszabb. Ugyanis a predatorok szervezete rengeteg foszfort tartalmaz és a lény természet adta tulajdonságai bizony egy tapasztalt vadásznak is esetek többségében túlontúl erős ellenfelet jelent. Az idegenek képtelenek belőle gazdatestet csinálni, az arctámadók képtelenek rá tapadni. Simán, pszichés miben léte miatt. Idegenek a lény körül sötét fekete aurát látnak, mely erősen demoralizálja őket, bár ettől még képesek megtámadni. Az ember pedig egyszerű préda. Az ember pazarló foszfor használata pedig a kósza példányokat hamar lakott területhez csábítja. A lény eredete ismeretlen. Nem a pilóta faj alkotta. Lehet, hogy ősibb. Az is lehet, hogy egy mára már kihalt vagy megsemmisült bolygón alakultak ki. Galaktikus potyautasok. Viszont oxigénre szükségük van, a probléma, hogy 3% oxigén is bőven elég nekik, ha több van, akkor csak sokkal élénkebbek. Átlagosan -30 és +70 oC az, ami közt képesek életben maradni. (rövid ideig több száz fokot is kibírnak, de maximálisan egy percig)
Lény fejének két oldalán tipikus rovar szemek ülnek. Feltehetően sokkal több fajta színt érzékelnek, mint az ember. Fején és gerinc mentén elhelyezkedő vörös primitív szemekkel csak árnyakat képes érzékelni. Két rovar szem közt pedig, egy emberéhez hasonló roppant sérülékeny szem, viszont ezzel 10-15 kilométeres távolságokba is könnyedén ellát és érzékeli a mozgást.
Farka egyensúlyozásra szolgál, no meg persze ölésre. Mérget nem tartalmaz. Képes a faágakra fellógatni vele magát, így lesből támadni. Karjai roppant furcsák. Elsőre a könyöki kinövés feleslegesnek tűnik. Gyakorlatilag roppant hasznos, a lény pajzsként használja. Élettartama ismeretlen. 500-1000 év közöttire tehető. De mivel jó eséllyel képes predatort elejteni, így annak elfogyasztásával 200-300 évvel képes meghosszabbítani életét. Gyakorlatilag több ezer éves példányok is létezhetnek. Képesek lehetnek száz évet is átaludni.
Szerencsére roppant ritka lény. Szaporodása roppant bizarr. Élettartamához képest a tojások egy hét alatt kikelnek és egy év alatt felnőtté válik a lény. Elméletek szerint 60-70 évente rak le 1-2 tojást. Hímnősek, ezért képes faj fent maradni, úgy hogy az egyedek fényévekre vannak elszakítva egymástól a galaxis különböző bolygóin.
A lény alvóhelye, az ami miatt a ghoul nevet kiérdemelte. Egy példány is képes több száz méter hosszú folyosókat kivájni puhább kőzetekben, ha nem talál barlangokat vagy hasonlót. A zsákmányaik maradékát pedig a katakombaszerű barlangjaikban szétszórják. Lényegében egy feldúlt kripta szerűséget alkot magának. Mikor és kik hordták szét őket a galaxisban az ismeretlen. Pár tucat példány, ha létezik, de azok már hihetetlenül tapasztalt gyilkoló gépek. Egy alien falka egy kellemes délutáni teázás egy veterán több ezer éves ghoulhoz képest.
Csatolmányforrás:
http://bramleech.deviantart.com/art/Scavenger-Predator-169901313?q=boost%3Apopular%20predator&qo=273

Advertisement