AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Daniel Grant a cég feje, már gyerekkorában elkezdte pályafutását, később amint bányászati és orvosi jogokat szerzett, elkezdet fejleszteni csapatával az új technológiákat, amik nem csak úttörőek voltak, hanem olcsóak is. GrantCorp akkor vált igazán híressé, mikor piacra dobta az új legkisebb plazmagenerátort, amit rögtön több mint egy tucat téren használtak, ezek között volt a meghajtás, védelem, vagy épp támadó harci eszközök. A GrantCorp erőssége a biztonságában rejlett, minden ellenük végrehajtott ipari kémkedés és tervrajz szivárogtatás kudarcba fulladt. Hamar közkedvelt lett a fázisolt gyalogsági plazmapuska, amiből több ezret vásárolt a CMC. A plazma energiás meghajtás az űrhajók tartalék meghajtásává vált, később a vállalat keze majdnem minden térre eljutott, járművek, űrhajók, orvosi technológia.
 
Daniel Grant, a cég feje, aki egyébként egyedül képezi a cég vezetőségét, úgy gondolta a xenomorphok túl ellenségesek ahhoz, hogy megtűrjék őket, a cég irányelve az, hogy elpusztítsák az idegeneket. Emiatt az álláspont miatt többször is ellenségeskedések támadtak a cég és a többi nagyvállalat között. A Gyarmati Tengerészgyalogság a költségeinek nagy részét, a GrantCorp adományaiból fizeti. Illetve GrantCorp teljesen szabaddá tette nekik a plazmapuska licenszét. A vállalat a Nutra-géllel válaszolt az idegen fenyegetésre, az első olyan anyaggal, ami könnyen és gyorsan semlegesíti a xenomorphok tömény savát.
 
A cég általában a gyarmati gyalogságot vagy zsoldosokat hív segítségül. Sokszor szerveznek gyarmati gyalogsággal akciókat idegen fertőzte területeken, hogy megszerezzék a pempőt. Egyik fő alvállalata a Neo-Pharm ami egy orvosi cég, ez a cég gyártja a nutral gélt és a Xeno-Zip-et, ami egy nem addiktív szuperdrog. Ám nekik azaz alapelvük, hogy el kell pusztítani az idegen fertőzéseket, a két fő gyártmányuk is csak a pempőt tartalmazza mint főbb alapanyag.
Maga a cég a Második Idegen Háborúban tesz szert komolyabb életére, mikor felvásárolja a hanyatló Neo-Pharmot és olcsó mégis minőségi gyógyszereket ad el a Föld visszaszerzésért küzdő tengerészgyalogságnak.
Advertisement