AvP:War FRPG Wiki
Advertisement
Gropius Lysenko
Gropius Lysenko2

Mentőcsapat a módosított pempős tartájjal.

Híres Weyland Yutani-s biológus, tőle származik az idegenek Linguafoeda acheronsis tudományos elnevezése. Lunar Maru nevű civil szállítóhajón volt biológus. A cég a rejtett idegenek kutatásait eme hajón végezte, állarc a civilek szállítása volt, akik sajnos ráfáztak ezen az úton.

Lysenko biológia és a tudatátvitel tudományában jeleskedett. Pempőből előállított egy anyagot mivel képes volt elszakítani a tudatát a testétől. Kutatásai folyamán megbolondult, és levette a tojászárakat a tojásokról, minek következtében az oda érkező biztonsági személyzet és ő maga is megfertőződött. Halála előtt elszakította a tudatát a testétől, azaz egy testnélküli tudattá vált (vagyis szellem), ki a hajón bolyongott és időközben megbánta tettét.

A kiérkezett mentőcsapattal csak úgy tudott kommunikálni, hogy mindig valamely tag testét megszállta és azon keresztül beszélt. Segítségével a csapat egy megváltoztatott fészekzselés tárrolót az automata tűzoltó rendszerbe engedett, tűzkeltés után pedig a pempőt szétengedte a hajón. A módosított pempő rá került az idegenekre, így a tudós képes volt az idegeneket megszállni és egymás ellen fordítani. Így az egész fészek kiirtotta saját magát. Hajót biztonságos kikötőbe vezették, a cég titoktartásra kötelezte a túlélőket.

Nem tudni Lysenko szellemként mit csinál. Időnként „feltűnik” és segít embereknek, beszél hozzájuk és tanáccsal látja el őket. CMC és a WY és más nagyobb szervezetek is megpróbáltak kapcsolatba lépni vele, sikertelenül.

Advertisement