AvP:War FRPG Wiki
Advertisement


Bár sokkal modernebb fegyverek háttérbe szorították őket. Hosszú távon mégis bebizonyították, hogy nem szabad megfeledkezni róluk. Egy esetleges EMP robbanás esetén az pulzár és energia fegyverek nem mások jó esetben, mint lemerült fegyverek. Rossz esetben teljesen használhatatlanok.Pisztolyok

Maroklőfegyverek legjava hüvelyes lőszert használ. Egy esetleges EMP az energia és impulzus fegyvereket használhatatlanná teheti, éppen ezért a pisztolyok maradtak a hüvelyes lőszernél, hogy az EMP esetén is legyen használható lőfegyver.


VP 70 pisztoly

VP 70 pisztoly

A VP 70 „Predator” a Heckler & Koch által gyártott 9mm-es félautomata oldalfegyver, amit könnyűnek és strapabírónak terveztek. Eredetileg 150 különböző alkatrésze volt, amit 30 év alatt lecsökkentettek hatra. A fegyver előnye az egyszerűség, emiatt képes hihetetlenül zord környezetekben is működni, és szinte soha nem ragad be vagy sül el rosszul. Tizenegy lőszer fér a pisztolyban, egy a csőben, és mind katonai, mind civil lőszereket képes befogadni. A tűrőképessége és a sokrétűsége miatt szinte mindenhol előfordul.


VP 78

VP78

Sem a gyártó sem a stílus nem emlékeztet a VP70-re. Weyland Yutani társaság rendelkezik a fegyver gyártásának kizárólagos jogaival. Szabvány 9mm-res nagy megállítóerővel bíró rogyókúpos lőszert használ, mely a kitűnő tervezésnek hála 18 darab fér a fegyver tárába. Két tűzmód állítható be a fegyveren. Egyszeri lövés vagy háromlövéses sorozat.

Más kézifegyverektől eltérően a futószalagról már eleve beépített lámpával és lézeres célzóval gördül le. Amennyiben a lámpa és a célzó egyszerre van használatban az akkumulátor két órát képes kibírni. Telep cserélhető illetve akár újra is tölthető.

Sok helyen megállja a helyét. Méretes jószág és képességeivel együtt tekintélyt parancsoló a maroklőfegyverek közt. Így nem csoda, hogy rengetegen helyen használják.


VP 88

VP 88

Talán a valaha készített legbetegebb maroklőfegyverek egyike. 9mm-res ólomrepeszes lőszert használ, no és M40-es gránátot. Heckler & Koch válaszlépése volt, hogy a WY megszerezte a VP 78 jogait. Még kegyetlenebb fegyvert alkottak. Fegyver tárába 15 lőszer fér + 1 a csőbe. Egyszerre csak egy M40-es gránát tölthető a fegyverbe. Azért egy pisztolytól ez is szép tűzerő. Fegyver 60 méterig effektíven jó, ám a gránáttal már ügyeskednie kell, mivel pisztoly lehetőségei miatt a lő táv elég alacsony, így célszerű a lövés ívével számolni célzásnál. Maximálisan 15 méterre repíthető el a gránát. Két tűzmód létezik. Félautomata és mivel a gránátot lőhető ki.
No és természetesen civil forgalomban nem kapható fegyver. Viszont különböző hadseregek előszeretettel használják, úgymint pénzesebb cégek őrszemélyzet részére.


W-Y 88 MOD4 Combat Pistol

W-Y 88 MOD4 Combat Pistol

WY a VP70 jogainak megszerzése után átvariálta kissé a fegyvert, módolhatóbbá tette, így születet meg a VP88, hivatalosabb nevén W-Y 88 MOD4. Alapjáraton 18 lőszer van a tárban, ám gyártanak 27 lőszer kapacitású tárat is. Fél automata és automata tűzmód állítható a fegyvere. Ezen felük a fegyverre reflexcélzó is felszerelhető.


I.M.F. 130-as típusú kézi lőfegyver (röviden Type 130)

I.M.F

Az I.M.F. (Idegen Megszállókat Felszámoló) csapatainak a Föld visszaszerzésénél kellett egy oldalfegyver. Így született meg 2196-ben a Type 130, amit a tisztek és altisztek viselhetnek. Pár évvel később már civil használatba került és elterjedt pisztolynak számít. A jövőbeni bandaháborúknál nagyon elterjedt, a rendfenntartó egységek is használják. A pisztolyon van egy lézeres célzó, ami értelemszerűen a jobb célzást segíti, tár mérete kicsi, 7 lőszer férhet csak el benne + egy a fegyverbe. Hatótávja durván 40 méter, 20 méteren belül nagy roncsoló erővel bír. Hihetetlen gyorsan el lehet lőni a 7 golyót. A sima töltényen kívül gumilövedéket is tud használni. Bármelyik noname fegyverboltban megtalálható pár száz $ ellenében. Az idegenek ellen csak végső esetben használják a kis tár és kis hatótáv miatt, de tapasztalt kezelő 3 lövéssel kilőhet egy idegent.


M4A3 szolgálati fegyver

M4A3 szolgálati fegyver

A pisztoly az 2120-tóln a CMC hivatalos oldalfegyvere. Fémből készült, illetve néhány műanyag alkatrész van benne. Az egész fegyver belevéve a 12 lőszert a tárban nem nyom többet 1 kilónál. Megbízható maroklőfegyver.


M4A4 szolgálati fegyver

M4A4 szolgálati pisztoly

Második idegen háború alatt nagy szükség volt egy egyszerű és gyorsan pótolható pisztolyra. Az M4A3 lett ez jelentős átalakítások után. Lekerekített stílusos forma és fém alkatrészek helyet majd hogy nem teljesen négyszögletes műanyag a fegyver. Olcsó, gyorsan gyártható, könnyen javítható és karbantartható, meg véletlenül sem eszi meg a rozsda. Legfeljebb azt a pár fém alkatrészt. Alapból fegyver tartozéka egy lámpa, mely három órán át képes egyfolytában fényt adni, ám könnyen lecserélhető lézer pointerre.
Sima lőszeren kívül, gyártanak hozzá AP (Armor Penetration) lőszert is, ez képes még a Praetorianok páncélzatát is átütni. 12 lőszeres tárkapacitása megmaradt.


M6S8 Túlélő

M6S8 Túlélő

A fegyvert szélsőséges körülmények elviselésére készítették. Alapvetően egy hagyományos 9 millis lőszert használó pisztoly. Nyolc plusz egy lőszert képes befogadni. (Nyolc a tárban, és plusz egy a csőben.) Másodfunkciója egy irányított elektromágneses lövés, mely távolságtól függően fejti ki hatását, mivel gyengül a lövedék kilövés után. Két méteren belül egy átlag felnőtt férfit könnyen kiüt egy jó ideig. Ám tíz méter megtétele után már a hatása elenyésző, azon felül pedig az elektromágneses impulzus végleg szertefoszlik a levegőben. Továbbá a fegyver egy feltöltéssel csak két ilyen lövést tud leadni. (Ha lemerül, a hagyományos hüvelyes lőszer még mindig használható.) Másodfunkció lövések számát a két piros led lámpa jelzi. Markolatnál egy kis kapcsolóval váltható a két tűzmód.
Alapvetően űrhajók legénységének tervezték túlélő fegyvernek.

Snow Eagle


Snow Eagle

A Desert Eagle jövőbeli változata. A Polikov gyár ontja magából az orosz csapatok számára, nem mellesleg feketén a kommunista nemzeteknek, mert a főmérnök Polikov erősen komcsi nézetű, aki vissza akarja hozni a régi dicső Szovjetuniót. Valami hihetetlen erős lőfegyver lett az eredmény. Jobb ha erősen fogod a fegyvert mert egyetlen lövés után felrántja a kezed.
Kifejezetten közelre jó, állítólag a nehéz páncélokat is át tudja ütni de, függ hol találják el. Tár mérete 8 golyó, tűzgyorsaság éppen hogy nem lassú. Viszont 2190-re már amolyan oldalfegyver lett, amit utolsó lehetőségnek használnak a katonák (főként tisztek vagy altisztek). Civil fegyverkereskedelmi boltokban mindig megtalálható viszonylag drága áron.


Colt 1911 .45

Colt45

1911-ben állították hadrendbe USA fegyveres erőinél. Azóta enyhe módosításokkal gyártják már több mint kétszáz éve. Gyarmatügynél is rendszeresített fegyver.
Tárkapacitás 7 lőszer bár 11 lőszeres nagyobb, 60 méterig pontos. Újonnan gyártottak könnyen modolhatóak. (Már majdnem 300 éves fegyver…)D10 „Black Mamba”

D10 Derringer

Roppant népszerű két csövű Derringer. Civil önvédelmi fegyver első sorban, de olcsósága miatt számos katona is utolsó utáni esélyként tart magánál egyet, révén elég kis helyet foglal. Összesen két kilenc millis golyó a fegyver kapacitása.APX47

APX47

Foszfor 9 millis lőszerű pisztoly, 15 lőszeres tárkapacitással. Elsődlegesen a WY saját titkos projektjeit védő személyzetének fejlesztette ki, ám a Tüzérség programba is hamar bekerült, úgymint a feketepiaci kínálatba.


.

Sörétes puskák

Közelharci lőfegyvernek ideális egy sörétes, no meg a xenomorphok se lelkesednek érte. Egyes modern sörétesek pedig elképesztően brutális tűzerővel rendelkeznek.Lefűrészelt duplacsövű vadászpuska

Lefűrészelt duplacsövű vadászpuska

Nem kell félni, gyárilag nem hosszú csövű. Kedvelt mentődobást lövő fegyver a katonák közt. Modern világ követelményeinek megfelel, mégis van egy erős retro érzete. Két ravasszal rendelkezik. Egyikkel csak egy lövés adható le, másikkal kettő.
Leggyakrabban akkor kerül elő a fegyver, mikor a főfegyvert újra kell tárazni és pisztoly nem nyújtana elég nagy tűzerőt.


Pirate Killer aka P.K. 220 modell

Pirate Killer

Valódi neve P.K. 220 modell, mára ősréginek számít, de ha nem is múzeumokban, akkor egyes fegyveres milíciáknál megtalálható. Szomália eme ország gyártója, a kalózok előszeretettel használták inkább riogatás céljára mintsem tűzereje miatt. Aztán beköszöntött az űrkalózkodás ideje és a fegyver is az űrbe került. Felmerül a kérdés hogy akkor miért kapta a kalóz gyilkos nevet? Mert a kalózok bizony ezzel intézték el egymást mikor osztozkodni kellett volna. Meg aztán a Parti Őrség is használta néhány hajóján, hogy ezzel öljék az űr martalócokat. Ez egy sörétes, pedig nem annak látszik. Ezzel érték el, hogy a fegyver veszélyesebbnek tűnjön és be is jött. 10 lövést lehet leadni majd, jöhet a fél perces újratöltés. Súlya a 4,5 kg-t súrolja, visszarúgása nagy, de legalább közelre jó vele lőni. A könnyű páncélokat átüti viszont a közepes páncélzatokat csak úgy ahogy. Jelenleg kiképzési célokra lehet kapni, meg ha nagy a gebasz akkor a frontra megy. Számos fegyverboltban kapható szinte ingyen. A fegyver maga megbízhatónak számít, kivéve hideg helyeken, mert ott hajlamos beakadni.


SKA Shotgun

SKA Shotgun

Orosz fegyver, nem néz ki valami jól és a képességei is éppen, hogy átlagosnak mondható. A Szibériában levő csapatok kapták meg először mert ez a legközelebbi hely ahol nagyon hideg van. A lényeg az volt, hogy egy nagyon olcsó, de hideget jól tűrő fegyvert kapjanak, ez meg is történt. A szibériai csapatok hamar megtanulták kedvelni a típust, mert nagyon elszórtan ugyan de előfordultak a jól ismert fekete lények. A fegyvernek nincs tára, hanem a bal oldalon levő lyukba kell betenni a sörétet, ez hosszas időnek tűnhet ám max 25 golyó fér el benne, amit gyorsan el lehet lőni. Ez eddig mind szép és jó, de a fegyver szórása nagy (a sörétesekhez képest is), a hatótávja is kicsi. Ajánlott lő táv 20 méter az ellenség és a fegyveres között. Ekkor a fegyver, ha nem is öl, de sebesít, 10 méteren belül pedig megmutatkozik igazi ereje: azonnal öl és a hullát még hátra is veti méterekkel. Az új típus kapott egy gránátvetőt ami 2 gránátot tud befogadni de csak 50 m-ig repíti. PN30-as gránátvetőhöz tartozó gránátokat képes használni.


Benelli M4 Super 90

Benelli M4 Super 90

Régi ám megbízható sörétes puska erősen módosított változata a CMC számára. 7+1 a lőszerkapacitása és 50 méteren belül nevezhető megbízhatónak.
Könnyen modolható.


M21A COMBAT SHOTGUN

M21A COMBAT SHOTGUN


A vadászpuskának a hossza a puskacsőtől kezdve a nyeléig körülbelül 3 és fél láb hosszú. Azonban amíg tartott Vietnami háború az alatt a katonák módosították a fegyverek hosszát így méretük közel 2 és fél láb lett. Az őserdei harchoz hozzászokva a fegyverek bebizonyították, hogy ez a leghasznosabb. A maximális hatótávja a „lefűrészelt csövű vadászpuskának” hozzávetőleg 2 és fél láb.
A vadászpuskát igazán egyszerű tárazni, rozsdamentes acél elágazással rendelkezik. Ott be lehet tölteni a lőszert egy karcsú „tárba”. Azután, a betöltött a lőszer, bezáródik és onnantól kezdve képes még tárolni plusz 3 töltényt a csőben. A leendő gyártmányoknál az összes lőszer száma 4.(Módosítást, amit készítenek ezeknél a fegyvereknél tehát képesek voltak még több mint 3 lőszerrel megtölteni. Néha 4 vagy 5 lőszer volt a vadászpuska csövében)
A vadászpuskát, kevert acélból gyártják a felső és az alsó csőt, ravasz szintén kevert acélból készül.


W-Y MK221 Tactical Shotgun

W-Y MK221 Tactical Shotgun

ARC lőszer által megbénított ellenfél

Egy automata sörétes puska két tűzmóddal, tárba 8 sörét fér. Automata és félautomata tűzmód. Három másodfunkcióval szerelhető fel. W-Y 21S ARC Rounds, W-Y ID16 Incendiary Shells, és W-Y H34 Fragmentation Rounds-al.M37A2 Pump Shotgun

M37A2 Pump Shotgun

Hagyományos pumpás sörétes puska, 8 sörétet befogadó belső tárral. Használhatósága két másodfunkciós tűzmódnak köszönhető. B15 Timed Explosive és R1 Flechette Rounds javít nagyban a fegyver használhatóságán.
- R1 Flechette Rounds
M37A2 pumpás sörétes puska egyik másodfunkciója. Kis acéldárdák, melyek nyílhoz hasonlókialakításának köszönhetően nem szóródnak úgy szét, mint a sörét, így elég nagy kárt tudnak okozni. 8 darab zsúfolható a M37A2 másodfunkció tárába.
- B15-ös repeszgránát
Fegyver belső tárába ebből négy fér.


SPAS-12

Ősrégi olasz gyártmányú jól megbízható fegyver a CMC kötelekében. Előágyszán ismétlő (pumpás) két tűzmóddal rendelkező sörétes fegyver. Tárkapacitása 8+1 lőszer. Szimpla tűzmód esetén egy lőszert lő ki a fegyver, másik tűzmód esetén két lőszert. Évszázadok alatt készült hozzá urániummal dúsított lőszer, úgymint foszforral dúsított lőszer a sima sörét mellet.

ZX-76 Combat Shotgun

Triplacsövű harci sörétes puska. A tárban nyolc lőszer található. Tárnak hála, gyorsan újra tölthető. Elsődleges tüzelési funkcióval egyszerre csak az egyik cső tüzel. A másodlagosnál egyszerre mind a két egymás mellet vízszintesen elhelyezkedő cső tüzel. Harmadikkal pedig a két cső alatt lévő opcionális harmadik cső használható, mint jelzőrakéta kilövő. A három tűzmód közt egy kis kapcsolóval lehet váltani.
Előfordul hozzá normál lőszer mellet urániummal dúsított is, mely még a praetorianokat is képes „befenyíteni”.


M28 Combat Shotgun

Pumpás sörétes puska Egyesült Amerika hadseregében. Méretes fegyver visszarúgás csillapítóval van felszerelve, így könnyebb célponton tartani és gyorsabb tüzelésre képes. Tárkapacitása tizenkét lőszer. Más sörétesektől eltérve kisebb a sörét szóródása, más sörétesekhez képest kétszer messzebbre is halálos lövés leadható.


M68 Assault Shotgun

M68 Assault Shotgun


Egy érdekes hibrid fegyver a Heckler & Koch gyáraiból. Elsődleges funkció sörét. Szabvány dobtárba 20 sörét fér. Másodlagosan 9 millis hüvelyes lőszert használ, 60 fér egy dobtárba. Viszont a két lőszertípus nem használható egymás mellet.
Fegyver két külön lőszertípust használ, ám csak külön-külön lehetséges, vegyíteni nem lehet, mivel az a fegyvert tönkretenné, és esetlegesen visszahatása lenne a kezelőjére. Négy féle tűzmód van. Ravasz meghúzása után egyet lő, vagy míg a ravasz lenyomva van, akkor folyamatos tüzelés. Ez a kettő van mind két lőszertípusra. Lőszerváltásnál tűzmódot is állítani kell. Más különben kellemetlen, ha 9 millis csőben akarja a fegyver a sörétet elsütni.
Eszményi automata sörétes fegyver, ama tekintetben, hogy távolabbi célpontok ellen nem kell második fegyvert használni, hanem csak lőszert és tűzmódot kel váltani. Ellátható célzó berendezésekkel. Baloldalán egy lőszerszámláló is található.

M7 „Rivet Gun”M7 „Rivet Gun”

Egyszerű olcsó szegecselt sörétes fegyver. „Basic Marine Armo” lőszert használ, tárkapacitás 8 sörét. Kolóniák számára készült könnyen karbantartható fegyver. Elég igénytelen. Annyi rozsdával, ami más fegyvert tönkretenne ez még működik. Egy lövéssel nem lehet elintézni egy idegent. Nem is erre tervezték eredetileg..

Géppuskák és géppisztolyok

Impulzus működtetésű fegyverek nem váltották fel teljesen a régi hüvelyes sorozatlövő fegyvereket. Új típusok is születtek, ám az impulzus fegyverek preferálása miatt jórészt régi típusok áttervezése vagy egy az egybeni újra gyártása mi megtörtént.


M67 „Puhatöltényes géppisztoly”

M67 „Puhatöltényes géppisztoly”

Egyik alap fegyver a különböző biztonsági erőknél. Könnyedén szétszedi egy ember fejét, ezért volt széles körben elterjedt. De csak volt. Az idegenek páncélzatáról lepattognak a golyók. Hivatalosan elavult. Alig gyártják. És csak civil ill. alvilági körökben található meg.
Könnyedén felszerelhető hangtompítóval, mely jelentősen lecsökkenti a tárból távozó 40 golyó hangját.


OPTIO

OPTIO

Leginkább egy Uzi-ra hasonlít modernizálva, mert az is. Ez a fegyver amolyan senki nem ismeri, de van típus. Gengszterek használják, ahogy a testőrök is. Ára olcsó, fegyverboltokban is lehet szerezni belőle. A tár 15 golyót fogad be, ezt gyorsan el lehet lőni, viszonylag pontos lövések adhatóak le vele kicsi távolságra. Bővített tárak is vannak a fegyverhez ez 20 vagy 30 lőszert jelent. Idegenek ellen annyit ér el az ember hogy kilyukasztja a testét, de nem feltétlen öli meg (kivéve, ha létfontosságú szervet ér).MP9

MP9

Ősrégi géppisztoly a CMC szolgálatában. Főképpen a kisegítő személyzet és logisztikusok elsődleges fegyverzete, ha harcmezőn lennének kénytelenek dolgozni. 55 méterig effektíven pontos fegyver. Kilenc millis lőszert fogyaszt. Alaptára 40 lőszert képes befogadni.
M78

M78

Csak kinézetre impulzus fegyver, gyakorlatban nem az. Hüvelyes nagy méretű lőszert használ. A fegyver különlegessége, hogy két csöve van egymás fölött, és párhuzamosan képesek tüzelni. Viszont tárban csupán 40 lőszer van. Amit hamar fel esz. Tűzereje roppant nagy, és a visszarúgása is.
Tűzereje ellenére nem kedvelt fegyver. Ez a gyors lőszer fogyasztásának tudható be, viszont a fegyver morálisan képes hatni az ellenfélre (ha ember) mivel a lövések hangereje dobhártyát repesztő és a torkolat tüze kivételesen nagy a fegyvernek.


FAMAS F82

FAMAS F82

Alapvető francia tervezésű géppuska a CMC-nél. Régi hüvelyes lőszert használt, miből a szekrénytárba 35 db fér, másodfunkció egy 3 lőszert befogadni képes sörétes. A lőszer régi 5,56×45 mm NATO szabvány. (bár a NATO úgy, mint az ENSZ már megszűnt) Súlya 3.7 kg. Maximális hatótáv 850 m.


Enfield IW/SA80

Enfield

Ezen fegyver első példányait még a 20 század végén és a huszonegyedik század elején gyártották. De olyan megbízható hogy a Gyarmati Tengerészgyalogság is használja a bevetéseiken. Eredetileg a brit fegyveres erők használták bevetéseiken még évszázadokkal ezelőtt.

Miben rejlik a megbízhatósága? A fegyver gázelvételes rendszerű, forgózáras reteszelésű. Ezen működési elvnek hála a fegyver nem rúg hátra annyira. Az optikája négyszeres nagyítást tesz lehetővé. Az optikán egy kör jelzi a célterületet így csak katonának rá kell helyeznie a kört a célpontra és tüzelnie kell. Ugyan azt a lőszert és szekrénytárat használja, mint az FAMAS F82. Ezért még közkedvelt a gyarmati tengerészgyalogságnál.


AK-783
AK-783

Híres Kalasnyikov végül elbukott az M41A-val és társaival szemben, de mégis még mindig képes fent maradni. Olcsó, és kicsit felszereltebb „fészerben” is elkészíthető. Roppant strapabíró, igaz űrben nem használható.
30 golyós tára mellet található másodfunkciónak egy gránátvető. Elölről kell be csúsztatni a gránátot a csőben, majd a ravasz meghúzásával kilőhető.
A CMC nem igazán használja, ellenben az UPP szektor és Alexandria előszeretettel fegyverzi fel katonáit vele.


PPS-78

PPS-78

Ki ne ismerné a híres PPS-41 géppisztolyt? A PPS-78 ennek a jövőbeli változata, a fegyvert a kommunista Kína tervezte (igaz, némi orosz segítséggel) hogy egy nagyon olcsó, de hatásos fegyverrel lássa el gyalogságát. Ahogy az UA-nál a M41A lett a híres úgy Kínánál a PPS-78. Hihetetlenül megbízható és igénytelen fegyver, belevághatod a sárba, eláshatod a homokba, de ugyan úgy megbízható marad. Csigatáras és ívtáras is lehet, csigatárban 80 golyó, míg ívtárban 40 golyó van. Súlya tárak nélkül 4 kg. Nevét (78) a gyártási évről kapta, az-az 2178, azóta 7 millió példányt gyártottak már le de, ahogy a Föld megbukott úgy széles körben elterjedt az alvilág köreiben és egyes kereskedelmi hajókon. Az idegenek miatt kissé módosították így került rá a nagyobb és vastagabb cső, ami a golyót felgyorsítja így halálosabb lett. AP lőszerrel pedig már páncélozott ellenfelek sem akadályok. Elméleti tűzgyorsasága 1100 lövés/perc.


Lanisa

Lanisa

Olcsó, szinte bárhol beszerezhető géppisztoly. 9 mm-es puha töltényt használ, miből táranként 30-at tud hordozni, inkább gyors sorozatok leadására használják, mert pontosan lőni vele csak közelre lehet. Űrkalózok vagy páncélozatlan emberek ellen tervezték, egy xeno ellen nem válna be, csak közelről, talán még egy kisebb runner testét átlövi közepes távolságból. A fegyveres erők nem rendszeresítették, talán pár zsarnoki rezsimben megtalálható, de főként csempészeknél fordul meg.


BioNat általános célú rohamfegyver

BioNat általános célú rohamfegyver

A BioNat zsoldosai és androidjai használták, kihúzható tussal rendelkezik, amit le lehet szerelni, ahogy a távcsövet is (ez úgy 50 m-ig ad plusz látótávot). A fegyver tármérete 30 golyót engedélyez a sima 9 mm-esből. Kizárólag közelharcra jó, űrhajók elfoglalásánál hasznos, de amúgy máshol nem igazán. Elméleti tűzgyorsasága 400 lövés/perc.


Model

Model

Nevét egy az egyben az azonos nevű német tisztről kapta, aki kétség kívül a 2. VH. egyik legnagyobb alakja. Röviden összefoglalva többször megállította a szovjeteket keleten, meghiúsította a Market Garden hadműveletet és végül a hadifogság elkerülése véget öngyilkos lett. A keleti front varázslójának nevezték, a védelem mestere.
Ezért is adta a tervező a Model nevet eme fegyvernek, hiszen erős védelmet ad a gyarmatokon levő embereknek. Igazából kalózok ellen tervezték így nem is csoda hogy az idegenek megjelenésekkor nem vált be annyira. Tárjába 20 golyó fér, ez lehet gumi vagy éles lőszer. Hatótávja kicsi, nem is ölésre tervezték, hanem önvédelemre.


Camouflaged M41A „Weyland” Rohampuska

Camouflaged M41A „Weyland” Rohampuska

Armat Inc. és a Weyland Yutani közt történt egy incidens, az ügyet bíróság elé vitte a WY. Ellenben végül eljáráson kívül a két fél megegyezett, így kerültek át eme fegyver jogai a céghez. Csak külsőleg M41A, ez nem impulzus fegyver, csupán csak ama klasszikus formát követi.

Hőmérséklet immunis micro-perforált titánium ötvözetből készült, lőszer nélkül 1,3 kg a súlya. A fegyveren található távcső képes megállapítani, hogy a lövés talált-e. Szálkeresztmetszetnél négy kis vonal felvillanásával jelezve. Fegyver pontossága 300 méterig kielégítő. Ezen felül pontatlanság felléphet. Hüvelyes 5,56 millis uránium-karbid lőszert használ a fegyver. A tárba 35 db fér. Másodfunkció számára urániummal dúsítót sörétes található, M41A-hoz hasonlóan 4 db fér a fegyverbe.

A cég a Gyarmatügyis seregnek is szállít eme fegyverekből, de csak nagyritkán kerülnek elő. A tár és a fegyver megfelelően szigetel, így sugárszennyezés nem éri a katonákat, ellenben ha a találatot a célpont túléli, akkor akár sugárfertőzést is kaphat, mely hosszú lefolyású halálhoz vezethet.

Heavy Trash Mark 1


Heavy Trash Mark I

Nagy nehéz géppuska, ami hihetetlenül gyenge. Habár egyhuzamban 80 golyót képes ellőni ebből úgy 10-15 elmegy arra, hogy egyetlen idegen páncélját átüsse (runner esetében úgy 5 golyó is elég). Nem is vetik be idegenek ellen, ha meg igen akkor nyakra, fejre vagy bokára lőnek. Helene 215 a fegyver keletkezésének helye ahol a gerillák összetákolták és bevetették a CMC erői ellen, sikerrel. Az üsd és fuss módszernél használták ahol a könnyű fegyveres gerillákat támogatták ezzel a géppuskával. Kevés kolónián megtalálható, viszont Linna 349, Helene 215 és ki tudja még hány háború dúlta bolygón még most is ezrével találhatóak. A fegyvercsempészeknek hála a bűnözők olcsón beszerezhetik. Egyes cégek zsoldos csapataiban is előfordulhat, de független zsoldosoknál még inkább. Súlya úgy 4 kg lőszerrel együtt, mit kézben kell megtartani Összesen 500 lőszert tud cipelni egy ember a háton hordható egységbe, amit heveder köt a fegyverhez. A közepes páncélokat csak 30 méteren belül tudja átütni. A CMC és egyéb katonai egységeknél ez a fegyver nem elérhető. Ára nagyon alacsony.I.M.F. Submachine Gun Type 12

I.M.F

A fegyver tervei először 2193-ban fogantak meg hogy legyen egy használható könnyű fegyver az idegen fészkek ellen. Végül egyre csak tolódott az első prototípus elkészülte, de végül 2196 januárjában pár száz darab kikerült a katonákhoz hogy használják.Ryushin közel 200 db lett bevetve.
Maga a fegyver elég jól tűri a nedves hideg környezetet, a meleget kevésbé, de a karbantartás csodákat művelhet. Súlya az 1 kg-t is alig éri el tárral együtt, hála a 3D nyomtatóknak mik extra könnyű műanyagokból készítik el. Normál idegen páncélját átüti pár lövéssel, ember esetében a közepes páncélokat még úgy ahogy átüti. A tárba 35 golyó fér, ezt egyetlen sorozatban ki lehet lőni, de ekkor a cső túlmelegedhet és le kell hűteni (akár levizelni is lehet, ha muszáj). Csak 100 m-en belül pontos, de nem is a távolsága miatt, hanem a gyorsasága miatt tervezték. Ha egy katona kezében dupla ilyen fegyver van, akkor simán bedarálhat egy tucat idegent, ha jól céloz és nem melegíti túl a fegyvert. Összességében jó fegyver csak kicsi a hatótávja, elterjedőben van, de az alvilági személyek elit testőrei is használják leszámolásoknál.


LJN 00

LJN 00

Eme fegyver még túl új (2192-ben), alig pár katona használta csak, de a vélemények különböznek. A negatív oldala hogy a tár kicsi és hajlamos beragadni. Összesen 20 golyó fér a tárba, de mivel még nem lett orvosolva a beakadás ezért ajánlott 2-3 golyót egyszerre kilőni és nem az egész tárat. Viszont súlyára és erejére nem lehet panasz, a fegyver súlya max. 1,5 kilogrammot nyom, a tűzereje meg közel-közepes távra hatásos. Szándékosan arra van tervezve, hogy a közelben levő idegeneket leszedjék, mert a golyó átüti a normál xenok testét anélkül, hogy a sav szétspriccelne. Miután átütötte a testet nem fog kijönni a másik oldalon, mert addigra elveszti erejét a lőszer és a sav aktivál egyfajta robbanószerkezetet, ami kicsiket robban ugyan, de halálos sebzést okoz. (golyóban savval reagáló és robbanó anyag van) Támogató fegyver a felderítőknek, elvben közelharcban ezt kellene használniuk.


Mesterlövész fegyverek

Egy lövés, egy halál. Ideális esetben.


L96 Sniper Rifle (Magnum)

L96 Sniper Rifle (Magnum)

Az L96A1 a „Accurary International” cég által készül. A fegyverpróbánál, L96 megverte a „Parker” és a „Hale M85”-öt. A puska a kitűnő védelmező fegyver volt az Egyesült Királyságban. Ennek a fegyvernek szokatlan elrendezése van, a puskán van két darab csavar az „alvázon”. A mechanika ragasztott és csavart a „sub-chassis”-hoz. A puskacsőnek több variációja van a „heavy bull barrel” (ez új) és az anti-terrorista modell.(hosszú puskacső, nem vas irányzék a csőtorkolati nyílás.)

Ez a modell hangtompítós változata, teljes hosszúsága hangtompítóval rendelkezik. Ez egy nagyon pontos puska, jellegzetes fajtáknak a hatótávolsága 2 kilómétertől egészen 3 kilóméterig terjed. A kivitelezése és a megépítése a nagyon jó. A „syntech”-féle nyél résznek a vonal vezetése kiváló. Állítható rajta a ravasz hosszúsága is.
Tárkapacitás változó, 5 vagy akár 10 lőszert befogadó tárak is léteznek.M42C scoped rifle

M42C Scoped Rifle
Elődjétől eltérően nem pulzárfegyver. Ez egy fél automata magnum. Hatgolyós tárat a ravasz előtt lehet a fegyverbe helyezni. Kibiztosítás nincs, tár behelyezése után rögtön tüzelésre kész.
Fél intelligens fegyver, képes az esetleges ellenséges célpontokat a távcső képernyőjén kijelezni. Legyen az mozdulatlan, vagy álcázott.
M42C scoped rifle 2


Részben sínágyú ként viselkedik. A kilőtt golyót a speciális mágneses cső még jobban felgyorsítja. A fegyver elején található hangtompító sem képes eléggé lehalkítani a lövést.
Az elhasznált hüvelyt a fegyver baloldalon dobja ki. A fegyvernek léghűtése van. Beépített rúgás csökkentőnek hála a visszarúgás elenyésző.
Maximális hatótávolsága két kilométer.
Karabiner 198K/B4

Karabiner 198K B4


Egyik leggyakrabban előforduló vadászpuska. Köszönhetően annak, hogy könnyen szétszedhető és elemei cserélhetőek, így öt perc alatt átszerelhető, így könnyen lehet specializálni bizonyos vadakra. Pl. a cső is cserélhető.
Visszatért a hagyományokhoz, mégpedig a hüvelyes lőszerekhez.


M59ML mesterlövészpuska

U.A. Army által használt félautomata mesterlövészpuska. Tíz lőszeres tárkapacitással. Fejlett visszarúgás csillapítójának hála, állva is könnyedén használható az félautomata mód. Két kilométeren belül megbízhatóan el lehet vele találni bármit. Bár távolsággal arányosan csökken a páncélátütő képessége.

Nehéz fegyverek

Brutálisabb tűzerő, nagyobb izomerő szükségeltetik. Cserébe a pusztíts is jóval nagyobb. Nehéz impulzus fegyverek nagyrészt már kiszorították őket.Mini Gun (gatling gun)

Mini Gun


A 20. század egyik vívmánya, mi napjainkra még jobban elterjedt. Kezdetekben helikoptereken és más járműveken használták, de különböző módosításoknak hála ember is tudja használni.
Nagy tűzgyorsasága és ereje miatt a CMC rendszeresítette az arzenáljában. Csak erős és rátermett katonák használják a súlya miatt.

Hasonló kiegészítő felszerelések tartoznak hozzá, mint az M56-hoz. Viszont kiszoruló félben van az M-199 SMART GUN Mk. 2 miatt.


M90 MiniGun

M90 Minigun

MK2 Smartgun sikere után a Weyland piacra dobta a három csövű M90-est. Kisebb, könnyebb, pontosabb, és ereje nem csökkent. Forgási sebessége három cső miatt sokkal nagyobb, mint a sima gatlingoknak éppen ezért a páncélátütése is nagyobb.
Fegyvernek nincs tára. Hevedert egy rekeszből kell hozzá csatlakoztatni, eme rekesz hátra is vehető. Rekesz méretétől függ, hogy menyi lőszerrel lehet gazdálkodni. Fél ezertől pár ezerig is lehetséges. Fegyver alsó részét enyhén módosítani lehet, így egy kisebb doboztárat lehet rá erősíteni minek a kapacitása pár száz lövedék.


M38 smart

M38 SmartGun

Nagyon megbízható fegyver. Egy kíséreltben 3 hónapig a homokba ásott fegyverrel próbáltak lőni és az M38 minden golyót kilőtt anélkül, hogy beragadt volna. Az M56 korai változata ekkor még megbízhatatlan volt és gyakran beragadt. Sokáig az M38 volt a CMC-ben, de aztán az M56 végleg leváltotta amint tökéletesítették.
Tíz millis hüvelyes lőszert használ. Tárkapacitása 100 lőszer / tár. Ugyan úgy ellenség felismerő rendszerrel rendelkezik, mint az M56.

T666

Az a szakember, aki ezt a fegyvert megtervezte az elmeháborodott lehetett. Tradex mégis legyártott naná, hogy 666 darabot. Egy sereg, sem cég nem vásárolt belőle. Mégis szinte az utolsó darabig az első hónapban elfogytak. Zsoldosok, és mindenféle kétes tisztességű foglalkozást űző ember volt a vevő kőr.
Nagy, figyelemfelkeltő és demoralizáló fegyver kell? T666 a tökéletes választás. 20 millis páncéltörő vagy ólomrepesz lőszer és ordénálé nagy lángcsóva a fegyver specialitása. Ív alakú tárba 30 golyó fér, dobtárba 80. Lángszóróhoz pedig félpercnyi üzemanyag van. Nem csak a mérete, de a teljesítménye is nagy. Bár egyedül mit sem ér ez a fegyver, igaz Herk Mondo egymaga is tökéletesen eljátszadozik vele. Még akkor is, ha a bal kézfejét egy alien leharapta.


ATM-1 Bolter

ATM-1 Bolter

AlphaTech 30 millis páncéltörő puskája. Egy kilométeres távolságból képes átütni egy M577 páncélzatát. Egy Longstreet könnyűtankot oldalról 400 méteren belül képes átütni. Szemből megfelelő becsapódási szöggel 100 méter maximálisan.
Tárba öt lőszer fér. Fegyver mérete és súlya miatt szinte nincs olyan ember ki állva tudna tüzelni vele anélkül, hogy hátrazuhanna. Rendszerint támasztékkal használják a fegyvert hasalva vagy fedezékből.
Páncéltörő lőszer mellet repeszes gyalogság elleni lőszer is van hozzá. Repeszlőszer egyméteres sugárban totális pusztítást hajt végre. Repeszek pedig öt métere körzetben életveszélyes vagy legalább is súlyos sérüléseket okozhat.


M58 Assault Gun röviden: M58 A.G.

M58 Assault Gun röviden M58 A.G.

Nagy géppuska, aminek nagy rombolóereje van. A töltény a testbe hatolva felrobban, hogy károsítsa a belső szerveket. A hevederébe 40 golyó fér, félelmetes fegyver, amit be is tiltottak az ember vs ember harcokban, mert a golyó okozta sérülést ugyan túl lehet élni ám örök életig tartó károsodást okozhat. De az idegenek ellen már bevethetik, az M56 vagy M57 Smartgunok mellett ez a fegyver lett leginkább elterjedve az emberek körében 2210 után. A Z.T.C. gyártja és kezdetben a távoli birtokaikon próbálták ki majd innen elterjedt az UA majd az összes más nemzet soraiban. Megjegyezendő hogy, kissé lassú a tüzelése és közepes a hatótávja, de az ereje kárpótol mindenért.


AVGN (Anti-Vehicle GuN)

AVGN (Anti-Vehicle GuN)

Nem ismert kik és hol tervezték meg. Egy közepes súlyú lőfegyver, amit a könnyű páncélozott járművek ellen terveztek. A gyártási licencet megvette egy „Brit/Japán” cég és ők módosították tovább, hogy a közepesen páncélozott járműveket is átüsse. A 2170-es években a Linna 349-en a"bogárfiúk" számosat vettek belőle, amiket a páncélvadász csapatok között került elosztásra. Viszont kevés infó van arról mennyire vált be, talán attól a pár kilőtt csapatszállítótól kellene megkérdezni, amik most is egy névtelen területen rozsdásodnak. Hátránya viszont hogy roppant bátor és hidegvérű embernek kell lennie a használónak, nem utolsó sorban tudnia kell, mikor kell lecsapnia, mert a tárban levő 10 lőszerre nem mindig jut idő, hogy kilője. Jelenleg raktárakban találhatók meg, mert nincs értelme eme lassú, de erős fegyvert bevetni, Alexandria és az U.P.P. soraiban még található.Csatolmányforrások:

http://robbe25.deviantart.com/art/Future-AK-170262601?q=favby%3Apkpg%2F9564170&qo=154

http://wweapons.blogspot.com/2011/02/minigun-gatling-type-machine-gun-multi.html

Advertisement