AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Yautják legjobban megbecsült fegyvere a vállágyú. A vállágyú a ragadozók technikai csúcsát jelképezi. A ragadozó bal, ritkán jobb vállán nyugszik, összeköttetésben áll a főkomputerrel. A fegyver csöve vállon nyugszik, mely a fegyvert nyugalmi állapotában a vadász hátára tolja. A tartókar mérete a fegyvercső nagyságához képest lehet egész kicsi, vagy hatalmas kar is. A maszkon elhelyezett célzó rendszerrel összhangban mozog a fegyvercső, a pontos találatot segítve. Néha a hármas pontú célzó a váll-lövegben található.

A maszk beállításaitól függően bármit becéloz, és elpusztít. A fegyver plazmaenergiát lövell ki áldozata felé. A plazma mindent megolvaszt maga körül, feltéve, ha elég erős töltéssel rendelkezik. A plazma energiaszintje állítható. Ebből kifolyólag energiát fogyaszt, ám rendkívül erős is. Több fajta plazmatechnikát alkalmaznak a fegyvernél. Egyéntől vagy klántól függően a ragadozó ezekből választhat.

A fegyver főleg titániumból és kadmium240-ből épül fel. A yautják vadászatkor néha nem használják, mert közelharcban akarnak egy-egy ígéretesnek ígérkező prédát elejteni. A váll-löveg által megölt ellenfelek nem olyan értékesek mintha közelharcban ejtették volna el őket. Váll-lövegeket a predatorok klán függően kapják meg beavatás előtt, közben vagy után. Izolált környezetben (piramis) rendszerint belépésnél vehetik magukhoz a fegyvereket. Azok a klánok ahol a vadászok az ifjoncokat viszik magukkal idegenvadászatra, ott a vadászat végeztével kapják meg első váll-lövegüket.

Tűzmódok:

Fegyver alap árán felül a kiválasztott tűzmódért is fizetni kell. Egyszerre csak egy tűzmódja lehet a fegyvernek.

Név Leírás EI Ára
Plazmasugár

Fegyver egy plazmacsíkot lő ki. Kis mértékű robbanás, erejét előre a becsapódási pontra fejti ki. Egy erős lövés egy páncélzat nélküli embert képes szó szerint átlukasztani.

5-20 50
Plazmagömb

Plazmagömb, ami becsapódáskor robban, területi sebzést okoz inkább. Egy gyenge lövést M3-as páncélzat még kivéd, az ember legfeljebb hátra esik. Erős lövés esetén viszont darabokra robban a páncél ellenére.

5-20 50
Követő plazmagömb

Mechanikája nem ismert, a plazmagömb követi a befogott célpontot, de nem képes kis szögben rátartani, csak nagy ívben. A lövedék is lassabb, szemfülesebb célpont így kicselezheti a lövedéket.

5-20 80
Égető

Plazmasugárnál is koncentráltabb energia, oldalirányú sebzése alig van. MAX egységek saválló burkolatába is képes beleenni magát. 3 lövés ugyan oda képes átrágni magát a MAX páncélján, M3-as páncélt egy gyenge lövés átviszi.

10-30 120

Alternatív tűzmódok:

Pred lángszóró

Vállágyút a játékos fejlesztheti alternatív tűzmóddal. Ezek adott környezeti hatástól függően (szél, csapadék) akár 8 méterig is el tudnak lőni, igaz erejük eddigre alaposan lecsökken, tehát közelharcban használhatóak, esetleg szorult helyzetben, mint mentődobás. Erejük ezeknek is állítható, kompenzálva távolság és környezetfüggő hatékonyság vesztést. Egyszerre csak egy alternatív tűzmódja lehet a fegyvernek.

Név Leírás EI Ára
Lángszóró

Fegyver hidrogént von ki levegőből, majd ezt a csőben sűrűsítve és belobbantva kilövi. A tüzelés 1-2 másodpercig tart, melyet akár 5-20 másodperces feltöltés is megelőzhet. (levegő összetételtől függ) Gyengébb lövés alkalmas tábortűz gyújtásra. Erősebb pedig elszenesít egy védőfelszerelés nélküli embert. Idegenek ellen is hatékony.

2-20 100
Kompresszor

3-4 másodperces idő szükséges, míg a fegyver a csövében levegőt sűrűsít. Ezt kilőve 2-3 méterre lévő embert is képes pár méterre hátra lökni. Ha az ember közvetlenül a cső előtt van 30 centire, akkor csonttörést is okozhat.

10-30 120
Kézi használat

Ezzel a módosítással a fegyver használható kézben. Ekkor kézifegyverként kell használni, újabb lövés előtt fel kell húzni, mint egy emberi sörétes fegyvert. Csak alap energia igényű lövések adhatóak le vele.

- 50

Advertisement