AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Bár kétségkívül a céget leginkább a szintetikusok gyártásával azonosítják, ám a Hyperdyne is beszállt az űrben folyó dolgokba. Nimbus körül egy kutatóállomást tartanak fent, hogy a szondákat továbbfejlesszék. Ezen kívül a Borodino szektorban még meglovagolják az Arcturus gyűrűt, ami egy kereskedelmi útvonal és kihagyja a Földet. A kereskedelmi utat az Aerodyne Corporation és a Weyland-Yutani nyitja meg, de betársul a Hyperdyne is. Ez csak a jéghegy csúcsa, a cégnek saját szektora van. A cég a Weyland-Yutanival összeállva kezdtek neki a későbbi Hyperdyne szektor felfedezésébe és gyarmatizálásába. Az ICC alakulásának idején a Hyperdyne szabotálni kezdte társát, többek között tönkretéve a felfedező hajókat. A W-Y így kiszorul a további műveletekből és a Hyperdyne immár egyedül terjeszkedik tovább.

A W-Y kiheveri az árulást és megszerzik a Weyland-Yutani nevű bolygót, ami a szektor és a Föld között van, így revansként lassítják és adóztatják a Hyperdyne hajóit (a Hyperdyne emiatt új utat nyit). Háború nem tör ki, bár az ellenségeskedés érződik, aztán 2179-re már kibékülnek, újra együtt dolgoznak. A két cég gyártja ICC szerte a legtöbb kereskedelmi űrhajót. A Hyperdyne székhelye Hilo, ahol a szintetikusok zömét gyártják, a gyarmati háborúk idején a felkelőket a cég magánserege (ami a 2179-ben a legerősebbnek számít, zömében New Chicagon vannak elhelyezve) könnyen leverte és a következő években alapos tisztogatást végeztek a civilek között. Shinon ekkor kezd börtönbolygóként funkcionálni.

A cég több titkos telepet üzemeltet a szektorban, amik között nem egy illegális munkát végez. A felfedező flotta bázisa Transepten található, 2179-ben a cég egy közvetlen utat akar nyitni Pandorára, hogy titokban átvegyék az ottani biotechnológiai kísérletek irányítását, így az áttöréseket a Hyperdyne zsebeli be az ICC tudta nélkül.

A Feldsparon kiépítenek egy biztonsági és egy vámhatósági épületet, illetve erős űrelhárító védelmet építenek ki a közelben levő illegális forgalom megállítására, bár egyesek megkérdőjelezik, hogy a cég valóban érdekelt-e ebben. Temple világán pedig bőkezűen támogatják a kutatásokat, a Hyperdyne Systems azt akarja, hogy Temple legyen a példa rá, hogy a modern szintetikusok megállják a helyüket a kutatómunkában és a veszélyes helyeken való munkába. Az egyik forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy ember és szintetikus között memóriacsere zajlódon le, ami könnyebbé teszi a közös munkát, ráadásul az embereknek javul a gondolkodásuk.

Első Idegen Háború következtében elvesztik Hilot és még jó pár zömében titkos telepük az idegenek martalékává vélik. Így a WY lesz a szintetikus piacon az elsődleges gyártó. Ám a Hyperdyne anyagai tartalékainak hála nem marad le tőle jelentősen.
Advertisement