AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

ICC kredit

ICC kredit, vagy ahogy leginkább használják: kredit. Nevezhető az emberiség legfőbb fizetőeszközének is. Még az ICC-től elszakadt UPP és Alexandria területén is lehetséges ezzel bárhol a fizetés. Az ICC kredit egy kékes színű hajlékony plasztik lap, középen egy $ jellel, 10 egymástól független mikrocsippel a belsejében. A plasztik lap tíz kisebb lapocskára kis erő befektetésével szétválasztható. Később újra összeragasztható a megfelelő géppel, ami boltokban, bankokban, pénzváltókban megtalálható. Minden egyes ilyen cikkelyben van egy mikrocsip. Tehát egy kredit tíz kisebb cikkelyre választható, melyek önmagukban 0,1 kreditet érnek. Ez az apró pénz.


Mindenkori ICC előírás szerint felnőtt ember napi kalória igényét kielégítő alap ICC élelmiszer csomag nem lehet 5 kreditnél drágább. Tulajdonképpen a kredit értéke nem nemesfém tartalékoktól és nem a tagok gazdasági értékétől függ. Kredit értékének változása mindig úgy alakul, illetve irányítják, hogy az alap élelmiszer csomag ne legyen drágább 5 kreditnél. Tehát ha az alap élelmiszercsomag ára felmegy 8 kreditre, akkor a 8 kredit lesz 5 kredit. Ha le megy 2 kreditre, akkor azaz érték lesz 5 kredit. Ennek kialakítására azért volt szükség, mert el lehet kerülni papírforma szerint az éhezést. Tulajdonképpen a bérek a legaljasabb munkáltatóknál sem mehetnek 5 kredit/nap alá.


Bérezés

ICC területén átlagosan egy szalagmunkás 1000$/hónap bért keres meg. Jó irodai állással 2500 kreditet is meg lehet keresni havonta. Egy CMC közlegény havonta 500$-t keres meg. Legalábbis ennyi kreditet kap a CMC-től, erre az anyaországa vagy a szövetségirendszer miben az anyaországa bent van még rátehet valamennyit. Mért kapnak a Gyarmatügyi Tengerészgyalogos közlegények ilyen alacsony bért? A sereg ad nekik szállást, élelmezést, sportolási lehetőséget, sok helyőrségen van szórakozási lehetősség is miért nem kell fizetniük. Ideális esetben egy közlegény a teljes összeget el tudja tenni.

Advertisement