AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Eme lapon az FRPG oldal történései lesznek röviden leírva mégis kicsit olvasmányosan leírva. A számadatok (veszteségek pl.) képlékenyek. Mivel például Ryushi hadművelet folyamán a játékosok kalandjai mellet más hadműveletek is zajlanak és azokról a játékosok nem feltétlen kapnak részletes információkat. Így a leírt veszteség számadatok valójában sokkal nagyobbak is lehetnek.
Fő kronológiai leírás a világ történéseinek váza. FRPG oldalon ezek eseményeit vagy ebben meg nem említett eseményeket játszanak le a játékosok. De kompatibilis vele.


Lapfelelős: Johny Borgia (Resident4ever)

Játékosok által megszerzett és birtokolt relikviák

Relikvia alatt olyan gyakorlati haszonnal rendelkező tárgyakat értünk, mik ritkák illetve ősiek. Ilyen lehet egy ősi fegyver, vagy egy mára kihalt faj valamely technológiája mi még használható. Vagy ritka speciális emberi technológia is.

Vash – Giff tolmács amulett. Tartaruson elfogták a Sötét klán, majd a hajón lévő börtönből megszökve talált rá az amulettre.


Játék világán belüli hírek

Ez egy kis játék mechanikai dolog, hogy a játékosok tettein kívül is történnek dolgok, vagy akár az, hogy a játékosok tettei milyen súlyos következményeket is okozhatnak. Bizonyos, nem rendszeres időközönként történnek „híradások” ahogy az oldal történései megkívánják.


Független Galaktikus Hírügynökség

Független Galaktikus Hírügynökség FGH magát minden államtól/szervezettől függetlennek vallja és elmondása szerint a kiegyensúlyozottságra és mindig az igazságra törekszik. Az, hogy mi mennyire igaz, mindenki döntse el, mindenesetre legutolsó ICC kis sziklakolóniára is eljutnak a hírei.


2195 Szeptember végi hírösszefoglaló

Szabotázs

Marsról Új Japán fele tartó katonai konvoj SV 100 Reliant vadászgép anyahajója ismeretlen körülmények közepette megsemmisült. Független információk szerint belső robbanás sorozat szakította ketté a hajótestet.
Gyarmatügy kiadott közleménye óva inti a bolygó lakóit az aggodalomtól. Révén az idegenek ellen folytatott hadműveletek sikere érdekében az Új Éden rendszerben tartózkodó USS Canis Lupus Z1 Razzia osztályú űrhajót átirányították Új Japánhoz.


Bliori döntés

Blior 2190. szeptember 21.-én csatlakozott az ICC-hez. A bolygó egy főt delegált a felsőházba. Mitsude Houtaro képviselő, nem volt hajlandó Livermore Evanston halálának körülményeiről beszélni és a lázadásról, egyenlőre. Ám mindenkit megnyugtatott, a bolygó továbbra is szívesen várja a kikapcsolódásra és egyben vadászatra vágyókat. A hatalmi viszony megváltozás nem érinti komolyabban a bolygó működését. Evanston egy régebbi alkalmazottjától hírügynökségünk úgy értesült, hogy a hatalmi átrendeződések mögött idegen kísérletek állnak. Új kormányzó Attila, pedig Machiko Noguchi, korai Chigusa alkalmazott androidja. Továbbá a konfliktusban egy harmadik faj részvételéről is szó van. Egyenlőre több részletet a hírügynökségünk nem tud.


Tüntetés állandósultI

CC marsi központja előtt már egy hónapja tartó tüntetés sorozat végül leült. Szó-szó szerint. Központ előtti egykoron kedvelt park immáron sátraknak és ingyen büféknek nyújt helyszínt. Több ezer ember azért demonstrál, hogy elérjék az életkörülményeik javulását.
Több ICC képviselő szerint, az embereknek nem az ICC-től kell várniuk a segítséget, hanem azoktól a kormányoktól, amikhez tartoznak. Weyland Yutani, BioNat, Summit, Új Éden, Egyesült Királyság, USA, Turáni Szövetség és Egyesült Arab Emirátus, nyíltan is kifejtette, hogy ők nem érdekeltek eme egy hónapja tartó demonstrációban, révén ők gondoskodtak az embereikről.
Ezt követően a BioNat képviselőjét a tömeg lejárt szavatosságú gyógyszeripari készítményekkel dobálta meg. Demonstrációban résztvevők minden ICC képviselő feltűnése setén „Igazságot! Szabadságot!” szavakat skandálják.
Mindenféle petíciójukat az ICC olvasás nélkül elutasította. Továbbá felhívta a „sátortábor” lakóit, hogy a tér elhagyására egy hetük van. Ellenkező estben erőszakot fognak alkalmazni.
Már így is hatalmas rendfenttartói erők állomásoznak a központnál.


Tisztogatás

CMC sajtó referense nyilvánosságra hozott közel fél tucat katonai bevetést, melyek a Marson történtek. Fő és opcionális célkitűzésüket 100%-ban teljesítették.
Fő célokban a különböző xenomorph párti szekták felszámolása volt kitűzve. Opcionálisan pedig további szálak felgöngyölítése.
Nyilvánosságra hozott jegyzőkönyvek részletesen kitérnek, hogy a szekták, hogy kívántak volna idegeneket a bolygóra csempészni. Továbbá kitér rá, hogy nincs idegen infesztáció veszély a Marson, míg a jelenlegi szabadságjog megfosztások vannak érvényben.


2195 December eleji hírek

Bracken’s World karantén

Bolygón kitörő idegen fertőzést a Gyarmatügyis csapatok sikerrel megállították. Ellenben a bolygót még nem nyilvánították tisztának. Három hónapos megfigyelési karantén áll fent a bolygón. Ez egyes elemzők szerint katasztrofális következményekkel fog járni az elkövetkező egy / másfél évben.
Bracken”s World állította elő az ICC segély élelmiszerezésének közel 50%-át, továbbá jelentős arányban kivette a részét a kész élelmiszeriparban, mely leginkább az űrhajózást érinti. Továbbá kihatással van a bioüzemanyag piacra is. Összességében szakemberek szerint akár 300%-os élelmiszer árdrágulás is következhet az elkövetkező egy évben. Ezzel emberek százezreinek élelmezése került veszélybe.


Rituális gyilkosságok

Mars City-ben az utóbbi hetekben több keresett bűnözőnek a lenyúzott és fejjel lefelé felakasztott holtestére találtak a hatóságok. Kiadott információk szerint őrült szekták állnak az ügy hátterében.
Független csoportok szerint viszont kísérteties a hasonlóság a Gideon Suhn Lee életrajz könyvében írtakkal. Figyelembe véve, hogy a könyvben az xenomorphok feltűnnek, amiket annak idején kinevettek, így Gideon Suhn Lee által emlegetett ragadozók is több mint valószínű, hogy léteznek.
Független Nyomozói Testület mindenestre óva int mindenkit a „zöld vérű” vadászattól. Az ICC sem a CMC nem ismerte el eme lényék létezését, noha már több leírás is közkézen forog róluk több mint másfél évszázad óta.
Újabb igazságot követelő civil szervezetek csatlakoztak az ICC székház előtti tüntetésekhez a lenyúzott holtestek és elhallgatások ügyében. Több képviselőnek is megpróbálták átadni petíciójukat. Egyedül a bliori képviselő tett egy rövid egy mondatos nyilatkozatott az ügyben:
„Ne menjenek közel a „predatorokhoz” mivel eléggé kellemetlen a testszaguk.” – Képviselő nem volt hajlandó kérdésekre válaszolni. Ezt vajon vehetjük megerősítésnek, hogy egy idegen vadász ólálkodik a bolygón?


Oszlatás

December elsején a hatóságok erőszakkal feloszlatták az ICC székház előtti tüntetőket. Oszlatás közben több embert letartóztattak, még többet korházba kellet szállítani. Egyes tüntetők Molotov koktéllal válaszoltak a hatóságoknak.
Oszlatás megkezdése után a rohamrendőrök kénytelenek voltak vissza húzódni. Felmentésükre hét Gyarmatügyis szakasz érkezett tömegoszlató fegyverekkel. Az utcai harcok hajnali ötig eltartottak, több milliós károk alakultak ki Mars City-ben.
Független hírforrások szerint több halálos áldozata is volt az incidensnek, de ezt egy hivatali szerv sem erősítette meg.


2195 December végi hírek

Statárium

Mars City és környékén statárium van érvényben. Tengerészeti csapatok járőröznek a legszűkebb sikátorban is. Tengerészgyalogság szóvivője szerint az idegen pempőből készül drog készítőit és terjesztőit keresik.
Szóvivő szerint a tüntetésből lázadássá alakult tömegmegmozdulás elleni altatógáz bevetése az utolsó békés eszköz volt, amit alkalmazhattak. A lázadás szítás felelősei pedig az idegen imádó szekta soraiból keresendő. Míg tartottak az utcai harcok, a tengerészgyalogság két kisméretű jelzés nélküli civil hajót lőtt ki a Mars közelében. Roncsok közt pedig arctámadókat találtak. A szekta célja a lázadás szítással és a drog terjesztéssel anarchikus állapotok megteremtése volt, mire a jelentős katonai erőforrások csoportosultak volna át, így az könnyű szerrel csempészhettek volna be xenomorphokat, mik a káoszban megfertőzték volna a várost végül a bolygót. – Ezt sikerrel megakadályozta a Gyarmatügyi Tengerészgyalogság és többi fegyveres erő, mely az akcióban részt vett. Ennek függvényében a gáz bevetése csekély agressziónak tűnik, mint ami történhetett volna nélküle.


Fertőzés

Egyes utcai harcokban részt vett emberek szerint a drogot fogyasztó emberek rövid időn belül megbolondultak és nem csak lázongást elfojtani kívánó fegyveresekre, hanem saját társaikra is rátámadtak.
Magukat megnevezni nem kívánó források szerint a drogban egy vírus volt, mi az embereket megőrjítette. Eme forrás szerint a tengerészet ezért van nagy erőkkel az utcán, ugyanis a vírus nyál útján terjedhet. A lázongások folyamán eltűnt közel félezer ember pedig fertőzött volt és tengerészet semlegesítette őket.
Tengerészgyalogság eme értesülések igazság tartalmát 100%-ban tagadja.


Offenzíva

Gyarmatügyi Tengerészgyalogság két flottája is úton van. Az USS Nautilus vezette flotta célpontja Ryushi. CMC szóvivőjének elmondása szerint egy éles gyakorlat. Bolygó egy kis része fertőzött idegenekkel, ezek elpusztítása a cél. Tengerészet jelentős fölényben van, így az új katonák első kézből szerezhetnek tapasztalatot, mit majd kamatoztatva jelentős előnyre tehet szert a CMC.
Második flottáról nem érkezett nyilatkozat. Az USS Tarawa vezette közel egy tucat hajóból álló flotta küldetése és helyzete ismeretlen. Független magukat meg nem nevezni kívánó forrás szerint az emberiség első alkalommal van háborúban technológiailag fejlett fajjal, ezért nem ismerik be a második flotta hadjáratát.


Sikertelen mentés

Földön rekedt túlélők mentésére irányuló kísérlet kudarcba fulladt. Alpokban található várban magukat elbarikádozó túlélőket az idegenek csalinak használták, a várat a tengerészeti csapatok megérkezésekor több száz idegen rohanta le.


2196 Január hírek

Japán döntés

Újév első napján Taisó császár aláírta az alkotmányos monarchia felszámolását és egyúttal aláírta a Turáni Szövetséghez való csatlakozást. Japán császárság felhagyott ezzel a kapitalizmussal és minden céget államosít.
Yutani már tavaly ősszel felbontott minden megállapodást Japánnal, ezzel kivonult az anyaországból. Viszont támogatásáról biztosította a császárt.
Chigusa viszont az ICC-hez fordult, mivel hivatalosan Japánhoz bejegyzett cég. Taisó kérésére, Chigusa ellenszegülése miatt Turáni Katonák ellenőrzésük alá vonták Mars Chigusa tulajdonában lévő létesítményeket. A cég vezetői CMC főtámaszpontján kaptak védelmet.


Az új fegyver

Melnitz Hadseregtábornok pár mondatot nyilatkozott, a Weyland Yutani társaság Capells nevű Galleon osztályú hajójáról, mért kapott engedélyt Föld orbitális pályáján való tartózkodásra.
„Weyland Yutani már számos sikeres fegyvert felmutatott a xenomorphokkal szemben. Capells egy kutató hajó, melyen remélhetően eddiginél hatásosabb fegyvert sikerül alkotni az idegenek ellen. Jelenleg csak ennyit mondhatok.”


Marsi lázongások vége?

CMC közrejárulásával közel másfélezer egyént találtak bűnösnek hangulatkeltés vétségével. Számos szektás is megtalálható köztük, úgymint egyszerű illegális fegyverkereskedő. Megszokott tüntetések létszáma csökkent, ám még mindig van kik az ICC székház elé mennének, ha a CMC nem zárta volna le a környéket.
Követelések nem változtak. Sokan követelik, hogy az ICC tegyen nyilvánossá minden adatot a többi értelmes fajról.

Bliort képviselő Mitsude Houtaro nyilatkozata után miben elismerte, hogy Blioron ember mellet magukat yautjának nevező faj közt megállapodás van, és nem kérnek a mindenféle diplomata, üzlet és hátsószándékos emberből, így is törékeny a béka a háború miatt.


Mutáció

Új Éden milíciája drogcsempészekre csapott le fényes nappal az esetet sokan rögzítették. Csempészek közül egy ember egész teste torzult volt. Szemtanúk beszámolói szerint, mintha ember / idegen keverék lett volna.
Meg nem nevezett források szerint a meg semmisült Melville is eme hibridekkel folytatott harcokban veszett oda.


Gerillaharcok

Helene 215-ön újra kiéleződtek a harcok a Gyarmatügyi helyőrs és gerillák közt. Számos környező helyőrség csapatokat küldött a gerillák végleges leverése céljából.

Új Japán (1. felvonás - Terjeszkedés)

Cmc1

Gyarmati Tengerészgyalogosok: Új Japán védelmének gerince.

Új Éden szektor egy felkapott üdülőhelye. A bolygó maga élettelen volt, de mára már aktív állattenyésztése és mezőgazdasága van. Kellemes éghajlata miatt hamar sok pihenni vágyó érkezett ide, mi mára másodlagos bevételi forrássá nőtte ki magát. Ennek érdekében sok látványosságot hoztak létre, mint pl. vadasparkok.

Xin Xhao Új Japán fővárosa, egy hegy lábánál fekszik, illetve kicsit kiterjed a hegyoldalra is, megannyi látványosság, hotel, és étterem található a városban, talán túl sok is, ebből kifolyólag nagy rivalizálás folyik a vendégekért. Több mint 10 millió ember él itt, s ennek megfelelően az utakon sok a forgalmi dugó.

Annak idején külszíni fejtéssel kezdték a bolygón a bányászatot, aztán kiépítették a bányászáshoz az alagutakat. Később egy kristály barlangba fúrtak nem messze a fővárostól. Viszont ekkor történt, hogy a Föld elesett, és több cég közt eme bányát üzemeltető is megszűnt, így a bánya bezárt. Időközben a bánya az emberek tudta nélkül új lakókat kapott. Idegeneket, amik egy laborból szöktek meg, az emberek azt hitték hogy a xenok is megsemmisültek a teleppel együtt, súlyos tévedés volt részükről.

 • Váratlan vendég

Az erdőben lezuhan egy űrhajó. A becsapódást négy ember éli túl, meg egy predalien (Éjlopó). Az idegen nem foglalkozik a túlélőkkel, célja elérni a közelben levő fészket, hogy eleget tegyen az úrnő akaratának. Egy csorda glumpf kerül elé, az egyik jószágot megöli élelemszerzés céljából. A csorda elmenekül, igen ám, de nem késlekedik a pásztorkutya, hogy megtámadja az alient. Szerencsétlen jószág saját halálát okozza azzal, hogy megharapja Éjlopót, a sav ugyanis szétmarja a kutya alsó állkapcsát, kis idő múltán a sav eléri az agyat, ezzel a kutya meghal. A gazdája sem késlekedik, rálő a támadóra, de dühe gyorsan elszáll ahogy Éjlopó fölé tornyosul és egy csapással lefejezi a férfit, aki még pár másodpercig tudatában van, hogy mi történt vele.

Éjlopó tovább halad a fészek felé, a távolban hatalmas lángokkal ég egy farm, harcok zajai szűrődnek el idáig (erről a következő kalandban lesz szó), Éjlopó gondjai nagyobbak annál, hogy ezzel foglalkozzon, ugyanis közel 50 glumpfot kellene a fészekbe terelni, a gond hogy csak három runner van jelen mint hajtók, ezt az állatok is tudják ezért is próbálnak szökni. A helyzet odáig fajul, hogy 8 hím rátámad a runnerekre, Éjlopó segít a harcban, hogy a megvadult jószágokat rendbe tegye. A különös küzdelemnek gyorsan vége szakad, pár állat teteme marad a földön, a többi pedig elér a fészekbe, ahol egy részükből keltető, a másik részükből élelem lesz.

Kaland sikeres!

 • Az első áldozatok

A nap lenyugvóban van, az emberek hazatérnek munkahelyeikről, készülnek aludni. A legelőkön az állatok már be vannak terelve a karámokba, senki sem veszi észre a gyorsan mozgó árnyakat a környéken. Beesteledik, 23 alien sorakozik fel, hogy megtámadjanak egy farmot. A cél gazdatesteket szerezni, ezeket elhozni a sziklához ahol egy másik falka alien fogja átvenni az állatokat, hogy a fészekbe vigyék. A támadó falka között van Darakon (chrysalis), Rémálom (monkeyalien), Koncoló (drone) és Préda (drone). A falkát egy runner vezeti. Az egyik karámban birkák alszanak, amennyit lehet el kell vinni, a többit megölni, hogy ne csapjanak zajt. A feladatot az idegenek végrehajtják, de az itt élő család észreveszi, hogy valakik vagy valamik gyilkolják a jószágokat. Apa és fia jön ki (egy pisztoly és egy sörétes van náluk), szétválnak, hogy nagyobb területet nézzenek át. Darakon gyorsan végez az egyikükkel és gyors iramban tart a ház felé, hogy végezzen két gyerekkel és anyjukkal. Az anya rácsapja a lényre az ajtót, Darakon feje beszorul az ajtóba és kap is némi sörétet a fejébe. Mindeközben Koncoló próbál a kutyával végezni, Rémálom támadása a másik fegyveres ember ellen nem sikerül, ugyanis a férfi fekete öves. Rémálom hamar a földön találja magát, kemény ütéseket kapott, de kezd magához térni, a férfi ugyan elejtette fegyverét, de máris kezd egy vasvillát felkapni.

Darakon áttöri az ajtót, megöli a nőt és a két kisgyerek után ered az emeletre, megöli a kislányt, de a fiú már kicsúszik karmai közül, a srácot a farm kapujánál fogják el az alienek, keltetőnek viszik el. Úgy tűnik minden rendben (alien szemszögből, mert nyilván az embereknek ez nem jó), de a ház kigyullad és a lángok martalékává válik egy xeno. Bár az alienek nem tudhatták, de már úton van egy kis konvoj a farm felé, ugyanis a család mielőtt elpusztult volna, leadott egy segélykérést. A konvoj 6 járműből áll, egy tűzoltó helikopter, két tűzoltó autó és három katonai autó. Préda, Koncoló és 6 fajtársuk már vár rájuk az út menti fákon. Préda ráveti magát az elől haladó tűzoltó autóra, farkával kilyukasztja a kerekét, aminek következtében a jármű fának csapódik. Két ember megsérül, egyet a xenok visznek el holtan, a konvoj pedig megáll. Az emberek létszáma négy katona és nagyjából 10 tűzoltó, igazi veszélyt csak a katonák jelentenek. Az idegenek támadást indítanak, a tűzoltók amivel csak tudnak próbálnak védekezni, de hiába. Nagyobb részükből keltető lesz, a többiek vérbe fagyva terülnek el. A katonák kezdenek menekülni, futva, mert nem mernek autóba ülni (egy tűzoltót az egyik alien pont akkor ölt meg, mikor autóba ült). Préda kivégez egy katonát és üldözőbe veszi a menekülőket.

Az úton tűzoltók hullái fekszenek, a járművek elhagyatva maradnak, csupán 5 alien hullája figyelmeztet arra, hogy mi történt az emberekkel. A tűzoltó helikoptert egy szerencsés xenonak sikerül leszedni, a farmházat emésztő lángok ekkorra már teljesen szétterjedtek a farmon, nappali fényt adva az éjszakába. Három katona és két lánglovag menekül, teljesen eluralkodott rajtuk a félelem és pánik. Préda beéri az egyik katonát, leteríti és végez vele, de mielőtt ez megtörténne, Préda a vállába kap egy lézer lövedéket, ami nem okoz jelentős gondot. Néhány alien szintén a menekülők után ered, az egyik xeno végez az egyik katonával, hogy aztán egy gránát széttépje őt is.

Préda az utolsó előtti bakát is leteríti, a katona viszont inkább főbe lövi magát mintsem egy idegen végezzen vele. A két tűzoltó nem jut messzire, egy megvadult bika végez velük. A felkelő nap fényei megvilágítja a mészárlás színhelyeit, az alienek már mind visszatértek a fészekbe, rendkívül nagy sikert arattak. A 40 fős fészek rövidesen 150-200 fősre nő, ehhez képest az elszenvedett veszteségek eltörpülnek.

Kaland sikeres!

 • Haltelep
Haltelep

Ehhez hasonló helyet fertőztek meg.

A királynő swimmereket akar szerezni, a feladatra jelentkezik Préda és Éjlopó (predalien). Feladatuk megfertőzni a haltelepet, értelemszerűen a nagyobb halakat és ha lehet akkor az embereket, végszükség esetén megölni a dolgozókat. A feladatra velük tart egy carrier, ami az arctámadókat viszi. A sötétedő felszínen hozzájuk csatlakozik Tövis (predalien) és Zúzó (chrysalis). A haltelepet 2,5 és 3 m magas fémkerítés védi az állatoktól, Zúzó könnyedén rést üt rajta. Ekkor csatlakozik hozzájuk Koncoló aki máris visszafordul a fészek felé. A haltelep több víztározóból áll, amiben különböző korú halak vannak, illetve van pár épület egy nagyobb komplexum közelében. Préda és a carrier marad halakat fertőzni, a többiek mennek az embereket likvidálni és elárasztani a helyet. Préda és nagyobb fajtársa sikertelenül keresnek elég nagy halakat, mire találnak néhányat akkor meg az jelenti a gondot, hogy megfogják és megfertőzzék őket.

Mindeközben Tövis bezúzza az egyik kisebb épület ajtaját, a xenok egy nappaliszerűségbe kerülnek, hallják ahogy a lépcsőről valaki lefelé jön. Zúzó marad elintézni a kislányt, de a farokcsapása célt téveszt, mindeközben fajtársai felmennek a lépcsőn, ahol balra és jobbra 2-2 ajtó nyílik, de nincs ott senki. Időközben megérkezik egy autó, amiből a lány apja ugrik ki, pisztollyal megzavarja a lányra támadó Zúzót. Éjlopó (lejött) farkával elkábítja, majd megöli a lányt, erre a férfi fogja és főbe lövi magát mielőtt Zúzó meglékelné a fejét. Mindeközben Tövis visszamegy az emeletre, mert az egyik zárt ajtó mögül mozgást észlel, betöri azt és meglát egy 20 év körüli nőt, aki éppen hogy kimenekült a tetőre. Tövis utána ugrik, de célt téveszt és a földre zuhan, a nő pedig a csatornán ereszkedik alá, hogy elmenekülhessen. Zúzó és Éjlopó kimennek a házból, elérik a legnagyobb épületet, a halfeldolgozót, de Éjlopó visszafordul, hogy elkaphassa a nőt.

Éjlopó rávetődik a nőre, de az kikerüli, így a predalien Tövisre zuhan. Zúzó próbál rájönni hogyan lehetne a zsilipeket kinyitni, a nyers erő itt ugyanis nem használ. Préda még mindig azon van, hogy sikerüljön néhány halat elkapni, a carriernek ez sokkal jobban megy, sikerül az utolsó, a királynő arctámadót is ráakasztani egy halra. Tövis egyedül folytatja a nő megölését, de az kitér a farok támadás elől, Éjlopó pedig nagy fajtársa segítségére indul a zsilipnél. Ketten szétvágnak egy kötelet, amit a megérkező carrier húzni kezd, segítenek neki és a zsilip végül kinyílik. Tövis is végre leküzdi prédáját és megöli a nőt. A második zsilip kinyitása (már minden xeno itt van) nehezebb, ugyanis a víz alatti része berozsdásodott, Zúzó ütései megteszik hatásukat és a zsilip kinyílik. A carrier megkérdezi társaitól, hogy a telep tiszta-e, a xenok igennel felelnek, holott csak egyetlen egy házat néztek meg. A fekete lények csendben térnek vissza a fészekbe.

Kaland sikeres!

Mars (1. felvonás - Összeesküvés)

 • Birtok
Bugmen3

Egy Bug-Men.

Mars City, a nyüzsgő nagyvárostól távol, ahol a gazdagabb emberek magánbirtokaikban tengetik idejüket, van egy elhagyatott birtok. Gazdája 2192 óta halott, ő volt Salvaje. A birtoka azóta teljesen lepusztult, az ablakok betörve, a gaz mindent belep, az erdő elvadult és a dísztó is inkább mocsárnak nevezhető. Eme lepusztult helyre érkezik be egy tengerészgyalogos M577 APC, egy km-re áll meg az álcázott jármű. Összesen 10 fő van itt, köztük van Wágner Balázs főhadnagy, aki nem is érti mit keres itt, mert ő egy tudományos tiszt a USS Nautilusról, és hogy miért nem a helyi rendfenntartókat vetik be erre a feladatra. Rajta kívül itt van Tollas nevű raptora, szintén a Nautilusról Duke (visszatérő NJK), illetve itt van Thomas Martinez közlegény.

4-4 fős rajokban (egy német juhász és egy raptor van velük) kezdik meg a behatolást, a sofőr és egy altiszt marad a járműben. A bejáratnál W.B. nyugtázza, hogy a headset nem működik, vagyis az APC-ben maradtak bizonyára halottak. Választást ajánl fel: megnézik őket, találkoznak a másik csapattal vagy folytatják a küldetést, aminek célja kideríteni vannak-e itt szektások és ha igen, akkor élve elfogni párat. Martinez az APC-t választja, így mindenki megy vissza, azaz mentek volna ha nem robbant volna fel. A mozgásérzékelő három jelet fog a földútról (ebből egy eltűnik, vagyis bármi is volt, halott), illetve a tó felől 6 jel közeledik. A katonák fedezékben várják a támadókat, W.B. egy EMP gránáttal megrázza a tóból közeledőket. Mindeközben impulzus fegyverek ropogása hallatszik, a másik rajt megtámadták, senki sem éli túl a katonák közül, a kutya is meghal.

W.B. raja eredményesen felveszi a harcot. A földúton támadókat elintézik, mint kiderül, ők szektások voltak. Csupán egyetlen egy fő menekül el, az alienek sem járnak jobban. A főhadnagy egymaga elintézi a nagy részüket, Martineznek csak egyetlen egy kifejlett alient hagy, amit cirka fél tárnyi M41A-val tud csak cafatokra lőni. Saját veszteség is van, a rajból eltűnik a negyedik katona, mintha ott sem lett volna. W.B. elhatározza, hogy ideje megnézni a másik rajt, ehhez át kell vágni az elvadult sövény labirintuson. Lesből egy pokolkutya csap le Martinez lábára, átharapni nem tudja, de azért leteríti a bakát. Tollas megy a segítségére és leköti a kutyát amíg Wágner a fekete érc kardjával odamegy és levág a menekülő lényből egy darabkát. Itt nincs mese, legalább egy yautja is itt van. A dzsumbuj közepére érve Balázs detektora jelez, érthetetlen módon a jel a föld alól jön. Tollas elkezd ott ásni és egy kulcsot talál, Wágner nem érti hogy került ez ide, mert ezt csakis a föld alól tehették ide, de miért? Mint kiderül a csapda az volt, hogy gondolkodóba ejtsék a katonákat amíg a yautja a váll-lövegével megöli őket. Az első két lövés mellé megy, utána már a bakák behatárolják, hogy melyik fán van.

Össztűz zúdul a nagy fára. A vadász súlyos sebekkel zuhan alá, de van annyi lélekjelenléte, hogy aktiválja önmegsemmisítőjét. Martinez egyedül marad, üres tárral mert a többiek elfutottak deaktiválni a bombát. A gond, hogy valahol ott van pokolkutya, ami a közlegényt nézte ki áldozatnak. Sikerül jól megsebezni, a haldokló állatot Duke végzi ki. Sikerül a yautja sisakjából visszanézni mit is csinált itt. Csak annyi fontos infó van, hogy van itt egy királynő és hogy a szektások a yautját el akarták fogni keltetőnek. A trió behatol az épületbe, aminek belseje is romos. Az ajtónál egy chrysalis támadja meg őket. A főhadnagy berepül egy bokorba, a lény pedig a közlegényt nézte ki. Duke és Thomas ellövik a dög lábait, de még így is veszélyes, mert mászva próbál előre jutni, miközben farkával hadonászik és fejével védi a lövedékeket. A főhadnagy a távolból emlékezteti a bakákat, hogy az M41A bizony rendelkezik M40 gránátokkal is amit ki tud lőni. Így is lesz, Martinez gránátja pofán találja a teremtményt és megdöglik. A távolból alienek hallatszódnak és váll-löveg lövések.

Elkezdik átkutatni a házat. Thomas mivel nem akar egyedül menni, Duke társaságában nézi át a koszos padlást ahol egy rádióállomás van, amit nemrég használtak. Duke az ablakon kinézve summázza, hogy nem egy másik predator, hanem Niki (visszatérő NJK) van még itt. A ládák között Martinez talál egy érintőképernyős ládát, amit a kérdésre helyesen válaszolva lehet kinyitni. Salvaje személyes ládája ez, benne fontos dolgokkal, de Thomas elhibázza az egyik kérdést, jutalma két darab, 2 m magas régi BioTech harci droid AK-P78 karabélyokkal. A tűzharcban sikerül ellőni az egyik gép karját, de ez nem állítja meg. Duke EMP gránáttal lebénítja őket, utána össztűzzel darabokra lövik őket. Martinez szétlövi a ládát amiben a BioNattól ellopott iratok vannak. Elviszik azokat és találkoznak a főhadnaggyal, aki elmondja, hogy a pince alatt egy komplett bunker van szektásokkal, droidokkal, alienekkel és egy Bug-Mennel. Niki éppen a bejáratot próbálja berobbantani, de az a gond, hogy mögötte van egy löveg. Az emberek fedezékbe mennek, a bejárat robban, feltárva a mögötte levő löveget és két fegyverest. Thomas elintézi az egyiket gránáttal, a másikat Balázs végzi ki (holott könnyedén elfoghatta volna, elvben a küldetés ezért volt, elfogni valakit). A löveget Duke intézi el EMP gránáttal. Az út balra és jobbra ágazik, de ugyanoda tart. Thomas és Duke mennek közösen, a főhadnagy és Niki meg a másik oldalra. A falat elkezdi a xenok nyála belepni, közel van a fészek. Az úton Martinez lelő egy alient, ami a plafonról támadt volna bajtársára, a sav így is szétmarja Duke páncélját.

Mindenki eljut a fiatal királynőhöz (W.B.-ék csak egy energiapajzsos droidba futottak), amit négy alien véd, illetve itt van az áruló altiszt és egy Bug-Men. Thomas feladata utolérni a menekülő Bug-Ment, lelőni még nem tudja, mert az egyik xeno felfogja a lövéseket. A szövevényes folyosók elvezetnek a csatornákhoz, ahol ládák és egy motorcsónak van. Sikerül lelőnie a lényt, illetve a biztonság kedvérét belelő a hullába. Visszatérve társaihoz (az úton lát egy nagyon gyorsan futó teljesen fekete ruhás alakot, mint kiderül, őt Drakula küldte körülnézni mi is volt itt), azt látja, hogy az ellenség mind halott. Kiérve a felszínre már reggeledik és az erősítés is megérkezett (itt beszédben kiderül, hogy mi történt a Nautiluson, erről majd később). Martinezt egy helikopter viszi vissza a támaszpontjára.

Kaland sikeres!

 • Anita Cuccsy

Anita (szabadúszó) és társa Rash (NJK, drogtermelő) a Prométheusz nevű hajójukkal (nem azonos a Prometheus filmben levő hajóval) landolnak Mars Cityben, mert a Rashid által dekódolt üzenetben szereplő szétlőtt hajóroncsot nem tudják lokalizálni. Rashid eladja a drogot amit termesztett, Anita meg a várost rója lovával. Este térnek vissza a hajójukhoz, amit egy férfi próbál megbuherálni. Ez volt élete utolsó tette, mert a nő egyszerűen lelövi a mesterlövész puskájával. A távolból robbanások és fegyverkerepelések hallatszódnak, Anita a lovával odamegy (Rash próbálja helyreállítani a hajón okozott károkat, bár az is nagy gondot jelent hogy nem tud bemenni). A birtok egy magánterület, de beengedik (mert Anita hazudik azonosságát illetően), a gondot a barlang belsejében levő kardfogú jelenti, amit a katonák próbálnak kifüstölni. Anitáról azt hiszik, hogy ő a kihívott állat befogó, a nő az egyik katonával bemegy a barlangba, ahol találkoznak is az állattal, ami egy embert marcangol.

Elintézik a lényt (több számszeríj lövést kap be, nem beszélve Anita lövéséről és szúrásáról, de a végső csapást a katona viszi be), váratlan dolog történik: egy kis kardfogú gyermek jön elő, amit a fejvadász szívesen elvisz Új Édenre. A barlangból kijutva Vlad Tepes gróf (predator vért és szívet fogyaszt, ezért is él még) faggatja ki ő és mit csinál itt, végül elengedi őt, hagyva hogy elvigye az állatot. Természetesen Salvaje birtokáról áthallatszódig a harc zaja, de nem zavartaták magukat a Turáni katonák. Visszakísérik Anitát a hajójához, ahol Rashidra egy pöröly vidra támadt, bár az állatot elintézik, Rashidot helivel kórházba viszik.

Anita két Turánival elindul a központi kórházba, hogy igazolják (lassan haladnak, mert a CMC járőrözik és ellenőrzőpontokat állított fel), de a drogkészítőt már ellátták és két napig még bent kell maradnia. A költségeket Drakula állja. Két nap múlva már a duó készen áll, hogy elvigyék a kis kardfogút Új Édenre (a gróf embere nem örül neki, hogy csak két nap múltán jelentkezett be a rádión), az út pár hétig fog tartani és alapos meglepetést tartogat majd.

(kaland folytatása Új Édenen)

 • George Doyle kalandja

Figyelem! A kaland az előtörténet végénél veszi fel a fonalat. A lényeg, hogy Doyle ismeretlen személyektől kap egy rakományt, amit az apjának kell adnia. A rakomány alien tojások, Doyle erre rájön. A W-Y (ők a feladók, de mások vannak a háttérben) üldözni kezdi őket, Doyle sikeresen mozgásképtelenné teszi az üldözők hajóját, a Boungainvillet.

George Doyle hajóját (TF-ALPHA-1 CARGO-CRAWLER) a CMC két Erkaméder gépe fogja közre. Négy darab HA-117 Stingray Harci Elfogó Vadászgép jön ki belőlük, a menekülés őrültség lenne. Hat katona és egy kapitány száll át, kérdőre vonják Doylet, hogy miért nyitott tüzet a másik űrjárműre. A csempész elmondja, hogy a W-Y nyitott tüzet előbb. A kapitány adóvevője felreccsen: a W-Y gépéről nincs adás, a hídon viszont vérfoltok vannak, esetleges alien fertőzés áll fent. Amíg ezt kivizsgálják, addig a hat tengerészgyalogos marad a csempészhajón és így érkeznek meg Mars City második legnagyobb űrkikötőjébe, ami a CMC tulajdona.

Három APC fogadja őket, katonákkal. 8 baka feljön vizsgálódni, miközben Doylékat (két NJK társa Lucy a szintetikus és Dave) levezetik. Fegyvereiket elveszik és beszállítják őket az egyik APC-be. Egy koreai tiszt eldarálja mi is lesz (hadbíróság, de ha ártatlanok, akkor távozhatnak, illetve fogadhatnak ügyvédet). Doyle nem kér ügyvédet, csak az apját, aki itt dolgozik. 20 perc múlva megérkeznek a CMC központi épületébe, azon belül egy szobába, ahol ott van James Doyle CMC tábornok (csak ő és a csempészek vannak itt).

George mindent elmond, az apja nem érti miért akarták őt megölni. Első teendőként megszerzi a kamerák által most készített felvételt, nehogy a seregben levő korrupt emberkék rájöjjenek, hogy James tud a támadásról. A tábornok elmondja, hogy 15:45-re fent kell lenniük a USS Nautilus Z1 Razzián, mert ott hűséges emberek szolgálnak. Különös módon egyetlen őr sincs, bár kamerák igen. A társaság szerez fegyvereket (Doyle egy M41ACM-et és két VP 70-est tesz el). Egy földalatti raktárba érnek, ahol sötét is van. Hangokat hallanak, Dave egy gránátot dob el George utasítására. A gránát felrobban, de nem öli meg a rottweilert, James időközben kinyitott egy ajtót, amin keresztül elmenekülhetnek a kutya elől.

A tábornok nem boldog a robbanás miatt, de egyenlőre még nincs riadó. Elérnek egy hangárt, ahol James kiüt egy karbantartót és a többiekkel együtt meglapul. Az utolsó pillanatban rohannak fel az éppen felszállni készülő űrkompra, nehogy meglássák őket.

A potyautasokat a Nautiluson egy rakás fegyveres fogadja, köztük három ZTC-I pajzsruhás. A tábornok elvonul beszélni Jozafat Oska kapitánnyal, miközben George a katonák között marad (köztük van Harwey Pattson). A vendégeket leellenőrzik, hogy nincsenek-e bennük alienek, utána szóba kerül: hogy lehet az, hogy ilyen könnyen megszökhettek a bázisról? A válasz nem várat magára, egy időzített konténerből elszabadul egy arcturusi (Predators film egyik lénye, ismertebb nevén river ghost, az arcturusi elnevezést javítani kell az Adatbázisban).

Az egész hajón 20 katona és a kiszolgáló személyzet van, úgy tűnik direkt időzítették ekkorra ezt a támadást, mert a többiek eltávon vagy rendfenntartási akcióban van. Mivel elkel a segítség George és és két társa segíthet, feladatuk a hűtőrendszer környékén keresni a lényt. Meg is lelik az egyik folyosón, Dave komoly hátsérülést szenved, ami miatt Lucynak itt kell maradnia, George jobban járt, őt csak mellkason ütötte és kiverte a kezéből a fegyvert.

George a lövöldözés zajai felé tart, útközben belefut a dokiba, aki máris elindul kezelésbe venni a sérültet. George három katonához ér, közösen mennek be a hűtőrendszerbe, ahol a lény jégcsapokkal szórja meg őket. Egy katona megsebesül, George biztonságos helyre húzza, utána a másik két katonával egymást fedezve nyomulnak előre. Az egyik katona leállítja a hűtési folyamatokat, csak egyetlen helyet hagyva, ahol hideg marad, ide kellene a célpontnak mennie. Így is lesz, csakhogy a csempészel tartó katonát egyszerűen kiüti, utána fedezékről fedezékre védi ki Dolye lövéseit. Egy sorozat eltalálja, de nem állítja meg, földre fekteti a férfit, akinek készül bevinni egy végzetes ütést, ám Dolye gyorsabb: benyúl a lény sebébe és létfontosságú szerveket fog meg. George életben marad, ellenfele meghal, miközben próbált felállni (szervei a csempész kezeiben maradnak).

George a sérült katonát elviszi a doktornőhöz, akinél ott van Dave is (egy hónapig kénytelen feküdnie, medencecsonttörés miatt). George a hídra megy, ahol Oska és a tábornok közli vele, hogy a nyomozás során (jogos volt-e anno a lövés a W-Y hajóra) indokoltan cselekedett, mert 10 kifejlett alien volt a hajón, azonban az ügy még nem zárult le. Továbbá kiderül, hogy a Nautilusra hozott lény mögött a BioTech áll (a lény ha tönkretette volna a hűtőrendszert, akkor az egész hajónak oda). George apja visszamegy a Marsra, fia kénytelen még itt maradni.

Némi pihenés után George felkel Pattson ágyából és elindul a menzához. Itt egy orosz földre küldi, mert a férfi próbált jópofizni. Amanda Wilson küldi el a bakát, utána elbeszélget a csempésszel. Egy hologram arctámadó miatt George rendesen kiakad és válogatott szitkokkal bombázza a két vicces katonát. Dühében elmegy, de Amanda beéri az egyik folyosón, ahol lenyugtatja, ekkor találkoznak Nikivel, aki W.B.-hez megy le a birtokra. George is vele tart a Marsra, így esik meg, hogy a csempész egy yautja űrhajóban utazhat (a Razzián kap némi infót, hogy valami nagyobb összeesküvésbe keveredett, illetve vannak úgynevezett Bug-Men fegyveresek). Még mielőtt elindulnának, Oska elmondja, hogy George a kérdéseire választ kaphat a hajójába betáplált koordinátákon, illetve oda kellene vinnie egy csapat katonát is.

Az álcázott yautja hajó egy komp takarásában cselezi ki a radarokat. George három méteres zuhanás közepette éri el az egyik dokk tetejét, utána észrevétlenül lejut a hajójához, ahol jelentkezik a feladatra. 10 katonát és egy M577 APC-t kell vinnie Bracken's Worldre, illetve ugyanennyit visszahoznia. George a szobájában az apjától kapott pisztolyt vizsgálja és egy cetlit talál benne az apjától, amiben le van írva, hogy min is ügyködik (keresi a megoldást az alienek és a Bug-Men visszaszorításra, illetve a összeesküvők leleplezésére).

George a menzán egy gyanúsnak vélt tojást vág földhöz, ami valójában egy krokodil tojás volt (az embriót egy patkány gyorsan elviszi). George megint megkapja a katonáktól a beszólásokat, csak az indián származású felettesük mutat fegyelmet. A patkánycsapdák kihelyezése után mindenki befekszik a kryo kapszulákba, nem is sejtve, hogy egy űrcsatában fognak felébredni...

//Kaland folytatása a Bracken's World résznél, de amíg a csapat utazik, történnek az események a galaxisban//

Új Japán (2. felvonás - Hódítás)

 • Rizsföldek

Koncoló egy zsiliphez tart, hogy a vízzel árassza el a rizsföldeket. Csak egyetlen civil van az épületben, de a xeno számára sehogy sem lehet bejutni. A királynő odaküldi Kínzót, aki megoldja a problémát, hogyan is csalja ki az őrt: beindítja a járműnek a riasztóját, aminek zajára az őr kijön. Koncoló a tetőről veti rá magát az emberre és kivégzi, miközben Kínzó tönkreteszi az épületben levő berendezéseket. A cél sikeres, a földeket elárasztotta a víz. Az úrnő innen küldi őket Darakon nyomába, aki a bánya körül tűnt el.

Kaland sikeres!

 • Bánya környéke

Darakon az éj leple alatt behatol az emberek által épített táborba. Kilyukasztja a járműnek a kerekeit és észrevétlenül megöl egy magányos embert, testét elrejti, bár a vércsík jól jelzi hová is. Az egyik sátor ponyváját halkan felmetszve elkábít egy nyugovóra tért embert, akit szintén elhurcol. Eközben két fajtársa (Kínzó és Koncoló) érkezik ki, hogy a maradék embereket elintézze. Amint az erdős helyre érnek, üldözőbe veszik a geológust (Darakon - aki sehol sincs - a két segédjét ölte meg) és a négy céges fegyverest. A két idegen eltereléssel azonnal likvidálják az M41A-t kezelőket, így marad egy smartgunos és egy sörétes puskás fegyveres. A geológus félelmében esztelenül kezd el rohanni, nyomában a katonák, bár a smartgunos nem tudja tartani a lépést. Koncoló ered a geológus után, akit sikerül leterítenie és szekunder nyelvével meglékelni a fejét, mindeközben Kínzó kicselezi a nehézfegyverest és elkábítja. Kínzó Koncoló nyomait követve próbálna segíteni az utolsó ember megölésében, de elkésett, Koncolót a sörétes puska csúnyán megsebzi, így Kínzó magára maradt. Ennek ellenére sikerül becserkésznie a fegyverest, akit ételként végzi.

Kaland sikeres!

 • Kristálybarlang
Barlang

A fészek alatt mélyen fekszik a kristálybarlang, ahová a xenok félnek lemenni. A királynő bátor követői lemennek oda, először Zúzó és Éjlopó megy le, utánuk kicsivel Parancsnok, bár őt az úrnő egy másik helyre küldi, ő hozzá csatlakozik majd Tövis. Parancsnok harcba kerül egy óriásféreggel, sikerül a féreg fejét megsebezni a xeno farkának, ám a féreg ráveti magát ellenfelére és maga alá szorítja.

Parancsnok elkeseredetten forgatja banánformájú fejét, nehogy ő kapjon be végzetes csapást, miközben farkával szúrja a férget, végül is sikerül farkával átszúrni ellenfele fejét. Tövis ekkor érkezik és segít kiszabadulnia Parancsnoknak. Eközben Éjlopó és Zúzó szintén végez egy-egy féreggel (Éjlopó a farkával fejen szúrja a lényt, míg Zúzó a tülkeire szúrja fel saját ellenfelét), ám győzelmüknek nem örülhetnek sokáig, a talaj beszakad alattuk.

Daedric is megérkezik, ő is egy másik útvonalon halad, egy veszélyesebben. A talaj alatta kezd beszakadni, még időben ugrik be egy járatba, amiből számos más járat vezet máshova. Két féreg támad rá, az egyik combtájékon harapja, a sav egyenlőre visszahátrálásra készteti, a másikat Daedric elkapja. Az elkapott lénnyel a xeno agyonveri a másikat, rövid időn belül mindkét ellenfele meghal. Útját egy vékonyka földréteg zárja el, ami mögött ismerős feromonokat vél érezni, próbálja átütni a talajt, sikertelenül, mert az bármikor rászakadhat.

Parancsnokhoz Árny ér, akit az úrnő küldött (illetve, hogy az inaktív Tövist leváltsa). Daedric egy nagy rohammal átüti a talajt és üldözőbe véve a feromon okozóját. A kristályok miatt nehezen tud haladni, de aztán csak beéri a lényt, amit érzett. Árny és Parancsnok eközben lefelé ereszkedik, miközben forró gőz megy rájuk. A két alienre két féreg támad, nem kis gondot okozva a nagyon meredek felszínen közlekedő alieneknek.

Deadric találkozik egy vendoll-lal. A két gigász egymásnak megy, ám a küzdelmet a xeno nyeri, meglékelve ellenfele fejét, ám ez nem elég, egy második lékelés okoz csak halált (a kristályok nagyon zavarják a xeno tájékozódását). Időközben Parancsnokék leérnek, ők is szembekerülnek egy vendoll-lal, ahogy Éjlopóék is. Deadric nem tud segíteni Éjlopóéknak, mert két vendoll jelenik meg, velük van elfoglalva. Időközben Kínzó is elindul a barlangba, a királynő utasítására (vele tart Éjlopó is, de ez lehetetlen, mert ő már harcol, ezért inkább úgy veszem, hogy egy másik predalienről van szó), de szintén harcba kerülnek egy vendoll-lal. A predalien sikeresen átszúrja ellenfele fejét a farkával, a duó tovább megy, jó ideig a víz alatt úszva.

Meglepnek egy vendollt, amit a vízbe próbálnának húzni, ám nem megy, ráadásul újabb két lény jelenik meg. A xenok menekülni kezdenek, miközben egyre több behemót próbálja őket elkapni. Éjlopót el is fogják, ám savval arcba köpi a lényt, halálát okozva. A két alien biztonságban tér vissza a fészekbe, ám Kínzó itt rohanásában felborítja egyik fajtársát. Az úrnőtől megtudják, hogy a vízalatti fészket a katonák megtaláltál és azon vannak, hogy elpusztítsák.

Kaland sikeres!

A vendollok óriásiak és a bolygó születése után nem sokkal fejlődtek ki, még az emberek sem fedezték fel e fajt az elzárkózódott életvitelük miatt. Ezek szintén kegyetlenek és undorítóak, szemükkel jól látnak a sötétben. Igazi ragadozók, akik ha ritkán is, de vadásznak az éjszakában, inkább a barlangban vannak mélyen a föld alatt és az ott szintén

Vendoll

Vendoll

megtelepedő féreg fajjal vetélkednek a mélység egyeduralmáért. További külső jellemző a nagy termeten kívül, hogy humanoidok biofizikai kapcsolatban állnak a kristályokkal vagyis azok fényének sugárzásával. Akár éltető elemük is lehet emiatt kutikulájuk megkeményedett karmaik vannak igazi ádáz ellenfelek a xenoknak.

 • Erdő

Miközben a kristálybarlangban megy a harc, addig Préda sem tétlenkedik. Felderítést kezd végezni az erdőben, ahol emberi aktivitás van. Fényes nappal lévén a lopakodás nehéz, pláne, hogy sorban vágják ki a fákat. Préda ügyesen lopakodik, egyre több munkást és katonát vesz észre, ám ők nem szúrják ki. A xeno elkábít egy magányos munkást, akit a fészekbe vinne, ám két járőröző katona miatt rejtőzködnie kell. Egy harmadik katona kiszúrja, Préda gyorsan elmenekül, hátrahagyva az elkábított embert. Ettől függetlenül felderítette a helyet, ahol védelmi vonal épül.

Kaland sikeres!

Mars (2. felvonás)

 • Újabb szektások
180px-ZTC-1 Pajzsruha

ZTC-I Pajzsruha. Drága páncél, 3 szektás mégis szerzett belőle. Hárman mégsem voltak olyan erősek mint a ...

Két héttel a birtokon történt események után. A CMC újonc katonákat (50 fő) küld ki az ipartelepre, mert 5 ember tűnt ott el, illetve az ott dolgozók szellemről zagyválnak. A katonáknak meg kell nézniük, hogy nem-e idegenek vannak-e ott. Natasha Eicca közlegény is az újoncok közt van, ahogy Thomas Martinez is ott van a katonák közt (Natasha az eligazítás után a szobája ajtajánál egy névtelen levelet talál, melybe a Kezdet szót írták, illetve egy xeno nyakláncot tettek).

26 katona marad biztosítani a külteret, míg a többiek az épületet. Nat a kettes rajban van, ami a szervizraktárat vizsgálja (egy árnyékot xenonak vélnek itt), miközben a vezérlőnél egy másik raj nézi a felvételeket. Ezen egy rakodási procedúrát látni, ám a rakomány titkos és az őrök is páncélzatban vannak, szóval illegális rakodás folyt. Az APC-ben levő parancsnok Nat raját a szervizalagútba küldi.

Martinez közlegény csapatát három szektás ZTC-I ruhában leöli (illetve két proteusi vízköpő) és csak Martinez marad életben azért, hogy kiszedjék belőle hová kerültek a birtokról eltulajdonított papírok. A közlegény szerencséjére proteusi vízköpők támadtak a fegyveresekre és elég ideje maradt elmenekülni. A szektások egy főt veszítenek mire elintézik a lényt. A katona nem örülhet igazán, hiszen egy alien is ólálkodik itt, sőt, felette van. Öröm az ürümben, hogy úton van a segítség (az APC-ben lévő katonákat a szektások anno lelőtték, ezért nem volt kapcsolat). Martinez a sötétben lopakodik, hogy elkerülje a fegyvereseket, ám az alien így is követi, amíg egy nagy robbanás nem következik (Natasháék).

Eközben Natasha csapata megleli az úgymondott fészket, ahol két tetem van, illetve egy fel és eltűnő hulla. Innen visszamennek, mert nem messze tőlük egy raj bajba került, csupán hullákat és egy sokkos katonára lelnek. Nat fáklyával világítva vezetné ki az embereket, de szembekerülnek egy ghoullal. A lény elragadja a sokkos bakát, a többieket pedig leöli, csupán Nat és egy smartgunos férfi maradnak életben.

318px-Ghoul

... ghoul. A galaxis egyik legerősebb lénye.

Kiérkezik az erősítés (egy Viharmadár, amit 'kopterrel hoztak), amiben Pattson, Lizzy Redway közlegény, Duke és Amanda is ott van. Ők megtalálják Martinezt és közösen elfognak egy szektást. Az utolsó fegyverest pedig Natasháék intézték el a csatornákban (a ghoul járatát gránátokkal berobbantották). Martinez, aki sikeresen megszökött az épületből a felmentőcsapatba fut.

Az erősítésre az egyik szektás nyit tüzet, szerencsére senki sem sérül meg és sikerül élve elfogni a támadót. Redway egyedül ment be az épületbe, Gropius Lysenko pár mondat erejéig segíti a nőt a harcban, majd eltűnik (lője ki a vezér idegent, illetve a tetemet vigye a proteusi elé, hogy lenyugodjon). Így is lesz, a vízköpőt majd később ártalmatlanítják, bár az utolsó alient sehol sem találják. Natasha az utolsó szektásba fut bele, a tűzharc egyoldalú, hiszen sínágyúval meg nehéz páncélban könnyű harcolni, legalábbis ha az ember kezéből nem esik ki a fegyver. Ezt használja ki Nat, hogy késével meglékelje az ember fejét. Felveszi az ellenség páncélját és sietve távozik, hiszen a ghoul itt ólálkodik, ráadásul a smartgunos társát már egy ideje elragadta. Legalábbis távozna, a ghoul ugyanis rátámad, szerencsére a páncél bírja a farok pengét, ami megakad, így Nat megsorozhatja az ellenség fejét. A lény elhajítja a nőt és eltűnik. Natasha a ghoul nyomába eredne, de a sisakmikrofonban jön a paranacs, miszerint meg ne próbálja, inkább jöjjön a felszínre. A nő Lysenko szavát hallja, "Megéri?".

Az akció során két szektás meghalt, egyet elfogtak, 1-1 xeno és vízköpő szintén elpusztul. A tengerészgyalogosok viszont nagy árat fizettek: 20 katona halt meg. Ami nyugtalanító, hogy egy idegen elmenekült, a legnagyobb baj: a ghoul is elmenekült.

Az akció után Natasha közlegényt Adam Doyle irodájába hívatják, ahol a tábornok azt akarja tudni, mit mondott Gropius Lysenko. A közlegény elmondja amit hallott a testetlen tudóstól: "Megéri?". Adam megköszöni együttműködését és egy borítékot ad át neki. Sword Coast (Kard Part) helyi egységébe vezényli ki a nőt.

Kaland sikeres!

 • Kard Part
Kardpa10

Egy közel 800 négyzetkilométeres ívelt kardra hasonlító sziget a marsi óceán közepén. Sziget körül rengeteg zátony van, így a hajóknak vigyázniuk kell. A sziget lakossága főleg horvát menekültekből áll, kik mezőgazdasággal és tenger segítségével próbáljak valahogy fenntartani magukat.

Natasha Eicca a kikötőnél bontja ki a levelet amiben közlik: mostantól őrvezetői rangban szolgál. Egy őrült ember ront be hozzájuk, akit elkapnak (pempőfüggő lehet), nem tudják kivallatni, de az ismeretlen eredetű ikrákat amit a férfi elhelyezett mind felszedték a hajó legénységének tagjai. Hogy mi lehetett az ikra gazdája nem derült ki, a hajó elindult a tengeren Kard Part felé, amit magyar-horvát emberek népesítettek be. Az út során viharba keverednek (előtte látnak elrepülni egy hidroplánt), Natasha bár tengerészgyalogos, de őt nem ilyen hajókról, hanem űrhajókról desszantolják, így meg lehet érteni, hogy imbolyog a hajón. A hullámok nem kevés medúzát vetnek a hajóra, amik csípése kellemetlen. Natasha a gyengélkedőn tér magához, egyenest a szívébe kapott tűszúrást, hogy a méreg meg ne ölje.

Aquatic predator sketch by alienamoeboid-d5corup

Eközben Eferi Geni szabadúszót (társa Sora, NJK) a CMC kéri meg, hogy vizsgálja ki a szigeten zajló élelmezésügyi problémákat. Egy hidroplánt biztosítanak számára, de viharba kerülnek és egy villámcsapás tönkreteszi a bal szárnyat. A vihar szemében sikerül landolni, ugyan rádió nincs (bekrepált), de ez még nem is akkora gond, mint az a hatalmas tengeri szörny, ami a hidroplán körül várja az ebédet. Az ebéd ezúttal a pilóta, aki hiába próbált S.O.S.-t leadni. A szörnyeteg miközben az emberrel van elfoglalva, addig az eltérített gép kezd sodródni a vihar széléhez, ahol felborul, bár nem süllyed el. A két japán a vízben van, ahol a szörnyeteg nekik támad. Sora még időben megsebzi a kardjával, ezzel menekvésre késztetve a lényt.

A páros felfújja a gumicsónakot és próbálnak nem vízbe kerülni. Meglátnak egy hajót, Sora fellövi a jelzőrakétát és kicsivel több mint 10 perc múlva a fedélzetre léphetnek. A gyengélkedőre küldik őket rutin vizsgálatra, ahol megismerkednek Eicca őrvezetővel. Az immár új barátok az étkezőbe mennek, ahol a két japót nem igazán szívlelik a legénység tagjai, ugyanis alga szagot árasztanak és felzabálják a kajájukat. Végül az első tiszt jön, a kapitány küldte őt, miszerint fogadja a két potyautast és Natashát.

A kapitány azzal elintézi Eferi figyelmeztetését a szörnyről, hogy valami gazdag fószer "állatkája" lehetett, csak megszökött. Közli mikor fognak kikötni, illetve az őrvezetőnek átad egy borítékot, amit majd a helyőrségnek kell átadnia a fogollyal együtt. A hajó a Sjever Gard nevű városnál köt ki. Két horvát katona átveszi a foglyot, Natasha nem kell, hogy rendészt játsszon és inkább új barátaival tart. A trió megfigyeli, hogy egyes házak falán lövésnyomok éktelenkednek. A piac körül elválnak útjaik, Eferiék a városházára mennek, míg az őrvezető vásárolna valamit, de eldördül egy lövés és katonák kezdenek az elkövető felé futni.

Kaland fagyasztva!

Amadeus missziója

Amadeus Osborn Mars City egy külvárosában tengeti életét, birtokán egy széfben tartja vagyonát, miközben a világ azt hiszi, hogy ő már rég halott. A fejvadász egy nap üzenetet kap, miszerint lenne egy munka. Osborn nem akarja, hogy a házában folyjon majd a tárgyalás, így vonatra száll és egy ócska kocsmában vár, hogy munkaadói feltűnjenek. Már készülne távozni, mikor két öltönyös alak tűnik fel, a testőr megáll a bejáratnál, miközben egy bizonyos Gabe Miller bemutatkozik és ismerteti a küldetést. Csupán arról lenne szó, hogy egy Silver űrhajót kellene a Bunda Survey-ig vezetni, ahol egy titkosított csomagot kell leadnia. Gabe lead egy dokumentumot, majd távozik testőrével.

A papír ismerteti a küldetést, illetve, hogy kap négy társat, akik majd a rakodást intézik (Luke, John, Matt és Casey), illetve hol kell megjelennie és mikor. Osborn másnap 06:00-ra a kijelölt dokknál vár, a négy férfi berakodja a csomagokat, miközben Gabe újra ismerteti a küldetés paramétereit. A 6 láda bepakolása után a Silver elstartol, fedélzetén 5 emberrel. Az út akadálymentes ahogy a landolás is az új megfigyelőállomáson. Mivel Osborn nem maradhat a kirakodáskor, ezért inkább tesz egy sétát. Mivel kíváncsi, hogy mit is szállított, így utánajár. Egy magasabban lévő szintet néz ki magának, ahol csak egyetlen őr posztol. Szigonypuskával és mászókarmával leküzdi a távolságot, majd kábító nyíllal elintézi az őrt, akit elrejt a növények közt. Kitűnő rálátása nyílik a Silverre, amiből megkezdték a kirakodást. Különös, hogy a ládák facsavarjait leszedik, de magukat a ládákat nem nyitják fel, tehát ha élőlény van benne, az már kitörhet.

Osborn elveszi az őr kártyáját, majd egy lifttel lemegy a hajójához. A kirakodás véget ért, ám Luke közli a kellemetlen hírt: a Silver hajtóműve vacakol, egy napot itt kell tölteni. A fejvadász elhatározza, hogy leitatja társait a munkásszállón, ezért bevásárol, miközben magának alkoholmentes piákat vesz. Semmi érdekeset nem tud meg tőlük, csupán azt, hogy a cég, aminek dolgoznak nem igazi, egy titkos társaság arra használja, hogy tisztárra mossa a pénzét. Az egyetlen választ Matt nyújthatja, aki a melósok főnöke, ő tényleg tudhat valamit, de ő a szállásán van, mert elcsapta a gyomrát. Osborn felkeresi és megmutatja neki a talált időzárat. Matt mindent elmond: a feladó és fogadó cég között jó ideje nagy a harag, a ládákban időzárral ellátott tojások vannak, amik ma este fognak kinyílni, idő előtt. A fejvadász és a melós a ládákhoz rohan, miközben szólnak a többi melósnak is. Azonban Matt hirtelen menekülőre fogja, Osborn a fúvócsövével egyetlen mérgezett nyíllal megöli, majd a Silver felé kezd rohanni. A Hajtómű majdnem kész, ekkor két munkás kiszúrja őt, ám a fejvadász megőrzi lélekjelenlétét és kényszeríti őket a munkára. Miután kész vannak, megöli őket, aztán gyorsan nekikezd a hajója átvizsgálásának, mert mintha egy arctámadót látott volna a raktárban.

A hajójával felszáll, ám hangokat hall, körülnéz és leellenőrzi a kryo kapszuláját. Valaki(k) megbuherálták, így ha belefeküdt volna, megfulladt volna. Ekkor hirtelen egy teljesen feketébe öltözött férfi támad rá viperával a kezében. A két ember közelharcot vív, amiből Osborn jön győztesen, hála a csuklópengéjének, amivel átvágja támadója torkát. A hulláról leszedi az álarcot, felfedve Luke arcát. Csupán egy kommunikátort talál nála, ami idővel megszólal: Osborn szüleinek gyilkosa az, aki nem is sejti, hogy Luke halott és a fejvadász beszél vele.

Osborn visszatér a Marsra, a Silver fegyverzetével megszórja az LZ-t, jó pár katonát megölve, vagy megsebezve. A káoszt kihasználva lopakodik, két őrt hangtompítós fegyverével öl meg, majd miután kihallgatta Miller beszédét, már tudja, hogy az 1-es dokk alig védett. Osborn ide tart, ahol egyben Fekete Rózsa nevű hajója van. 5 katona strázsál itt, akiket csendben likvidál, csupán ketten maradnak életben. A visszaszerzett hajójával Osborn felszáll és a birtokára tart, tudja, hogy meg kell ölnie az összeesküvős fejeseit, ha végre békét akar.

Kaland fagyasztva!

Egyiptom, Gíza

A Delta Hydrae IX bolygóról elindul egy csapat yautja, köztük van Dra'quo aki beavatása céljából érkezik Gízába. Bár az ifjoncot Ten'ka egy teljesen új páncélzattal ajándékozza meg, ám a vadászatot vezető yautja, Zengutshu pikkel rá. A félkarú (a karját egy predalien legyőzésekkor vesztette el) és félszemű, illetve féleszű vadász megveti az ifjoncot, akinek atyja anno kiverte az idős vadász fél szemét és elcsábította a nőstényét. Még bevárnak pár ifjoncot, majd a hajó felemelkedik és meg sem áll a Földig, pontosabban Gízáig.

A helyre gyakran jönnek vadászni így viszonylag biztonságos hely. Három nagy és több kisebb piramis található ahova a beavatatlan érkezik. A közelben még egy modern város is van, de mivel már rég alien uralta a Föld, így emberek nincsenek. A feladat egyszerű, az ifjoncnak le kell vadásznia egy kemény húsút, majd felmászni a legmagasabb piramis tetejére, hogy itt felvegyék. Dra'quo egy sírkamrába megy, ahol több emberi tetem között talál két széttépett savvérűt.

Tumblrkz7577qyfv1qa1o5z

Leöl egy legyengült xenot, majd megtalálja a szfinx alá épített fészket, itt valami(k) már végeztek a lényekkel így csak hullák vannak, xenok, tojások és a királynő darabkái. Az ifjú yautja kijut a szabadba és a Nílusnál köt ki, aminek partján krokodilok fehérlő csontvázaira akad, felnyílt mellkassal. A vízben valami mozog, egy ifjonc az, akinek Dra'quo segít, a partra húzva derül ki, hogy a vadász alsó teste hiányzik, még mielőtt meghalna, a víz felé int, amiben valami mozog.

Egy gigászi krokodilból született xeno az, ami többedmagával pusztított végig a fészken. Az ifjonc surikenjével csupán feltüzeli a lényt, a lándzsaszúrás sem ér semmit. A suriken újra elrepül, beleállva a lény fejébe, ami nem öli meg, de legalább időt ad Dra'uonak, hogy levágja ellenfele farkát. A yautja ütést kap, jó pár métert repül, de feláll és a lándzsával kigáncsolja a xenot és az eltört fegyverrel fejbe szúrja. A dög kimúlik, az ifjonc csak most veszi észre fajtársait, akik (álcázva) végignézték a harcot. Az immáron beavatott rangú vadász kap egy váll-löveget és egy új lándzsát, ám itt még nem ér véget a vadászat, mert a féltucatnyi yautjára legalább tíz krokodil-alien támad. A vadászok lőni kezdenek, megölnek három lényt, de elvesztenek egy klántársat.

Kaland fagyasztva!

Főadmini (avpwar) megjegyzés:
La'yyk mesélte a kalandot ki szó nélkül lelépett. Továbbá a kaland megbeszélésében szó sem volt normál idegeneket gyilkoló krokodil xenomorphról. Tehát a realitástól eltért önfejűen. Meg aztán logika, több ezer idegen van ott, de pár krokodilból kikelt miatt aggódnak, holott azok is sima idegenek… teljesen mindegy. Elrontotta nem kicsit, nagyon.

Bracken's World

 • Űrcsata

George Doyle ugyebár a Marsról érkezett. Feladata 10 katona és egy M577 APC-t leszállítani a bolygóra. Viszont arra nem is számítottak, hogy egy űrcsata közepébe repülnek bele. De kik is küzdenek? Szektások és a W-Y, de ki is vezeti a Patnát harcba?

Patna

A Patna, ami volt már Fury 161-nél. Ezúttal Bracken's World a cél.

Nyikolaj Kerenszkij Vas Medve a Vörös Óriásról érkezett a bolygóra Ms. Yutani parancsával. A nő azzal bízta meg, hogy a Peremvidéken küzdő CMC-s csapatokat támogassa, egyféle jó pontot szerezve a W-Y számára, hogy ők kiállnak a haderő mellett. Persze az igazi cél kideríteni, hogy mi is történik a Peremvidéken, mert a xenok célzottan támadnak, valakik használják őket. Kerenszkij erre a feladatra kapja meg a Patna-t annak 80 fős legénységével (a hajó vezetésénél csak tanácsadó). Az Iron Bears vállalja a feladatot, miszerint Bracken's World nem fog elesni, vagy kiirtja a xenokat, vagy kitart, amíg a segítség kijön (a USS Melville CMC Conestoga már ott van). A bolygó kulcsfontosságú az emberiségnek, mert első számú élelmezési bolygó, no meg az orosz férfinak ott van még a személyes dolga is, hiszen Yutani elmondása szerint az apja egy Erkaméderrel tűnt itt el (ők voltak a W-Y első kiküldött csapata). A Patna felszerelése:

 • 1 db. M-1000 TSAPC
 • 1 db. UD-4M Killer Chincilla
 • 1 db. M467 Viharmadár
 • 1 db. M442
 • 2 db. UD-4L Rickis Raiders
 • 2 db. M557 APC
 • 2 db. M-242 harci homokfutó
Ape

APE ruhás W-Y fegyveresek.

 • Legénység:
 • 8 pilóta
 • 10 fő a hajón (utánpótlás, irányítás stb.)
 • 10 fő mint védő a hajón
 • 5 APE páncélos
 • 47 fő mint rohamosztagos és sofőr

Nyikolaj ezután átszáll a Patnára, itt felszerelést igényel és találkozik a kapitánnyal, aki beszél a bolygóról, illetve az alien-ember hibridekről, a Bug-Menről, akik bizonyára felfognak ott tűnni. Az orosz nem igazán van elragadtatva, hiszen alienek, szektások és Bug-Men várhat rá. A hajó elindul, 5 óra múlva mindenki a kryoban van. Nyikolaj számára nem kellemes az ébredés, mert MOTHER elrendelte az ébresztőt, ugyanis nem messze Bracken's Worldtől ellenséges hajó támadott rájuk.

A PMC-s a hídra megy, ahol láthatja a csata állását: 1 db. Silver, 1 db. Pathfinder és 7 db. UD-5 és még 20 xeno, amiket a támadók szórtak az űrbe közelednek feléjük. Nyikolaj 8 fegyveressel kimegy a hajó felszínére, hogy elintézzék a xenokat (Mk. 50-es szkafanderben mennek ki, Nyikolaj M40A Light-ot kap három tárral).

Ekkor érkezik meg George, akik szintén a kryoból keltek. A Patna felveszi velük a kapcsolatot és segítséget várnak tőlük, no meg a CMC-s tiszt is ezt akarja, hiszen az ellenség alieneket vet be. A Silver a Crawler felé fordul, hogy elpusztítsa, miközben pár lövést ad le Nyikolajék felé. A fegyveresek alapos ritkítást végeztek az alienek közt, de a Silver lövései három embert megölnek, egyet meg az alienek. A Patna által csatába küldött Csincsilla felsebzi a Silver reaktor környéki pajzsát, a Crawler és a Conestoga össztüze aztán bevégzi a többit, a hajó darabokra robban.

Mindeközben az UD-5-ök lecsapnak, végigsorozzák a Patnát, megölve egy kint lévő katonát. A kis gépek visszavonulnak, igaz, csupán egy marad meg (egyet a Crawler lövésze, egy néger CMC-s szedett le, a többit a Patna). A csatának vége, a Patna 5 főt vesztett, a hajón magán felületi sérülések vannak, az egyik ikerágyú viszont súlyosan megsérült. Nyikolaj a hídon lekéri a kárjelentést, illetve üzen a Vörös Óriásnak a helyzetükről. Yutani nem módosítja a tervet, a cél még mindig ugyan az.

A bolygó két napra van, a két hajó közösen tart arra. Ekkor még nem is sejtették, hogy az űrcsata még a kezdet, a bolygón még jó pár kellemetlenség éri őket, bár most már külön-külön utakon folytatják tovább. Addig is ünnepelnek, George és a néger katona közimádatnak örvend, a Patnán az ünnepet beárnyékolja 5 ember elvesztése, de a Nyikolaj iránti tisztelet nő.

Kaland sikeres!

 • George és Mondo

George a leszállópályán tette ki a 10 katonát és APC-t. A víz alatt valami mozog, George előveszi pisztolyait, de nem kell használnia, hiszen csak egy szilás az, ami kiterül napozni. Egy katona mondja neki, hogy elég paranoiás lehet, illetve a piacon találhat alkatrészeket a hajójához, hogy kijavítsa a hibákat. Egy arab árus 700 $-ért elvállalja a feladatot, bár ez a szemben lévő zsidó árusnak nem tetszik, ő olcsóbban javítana, még ha az ő "javítása" miatt egy Erkaméder a tengerbe zuhant. Egy japán árus megdobálja egy tintahallal, a hangoskodó zsidó boltját két katona bezárja. George szétnéz a piacon, betér egy bárba az illatok miatt, de inkább nem vesz semmit, visszamegy a piacra, ahol a zsidó boltját végleg bezárják és a férfit bilincsben viszik el.

Egy férfi egy főt keres halászatra, amit még ma ki is fizet, mivel csak George jelentkezik a könnyű pénz reményében, ezért csak ő tart a fazonnal.

Mondo

Herk Mondo

A cél a nyílt óceán, a horgászatban ott van egy igazi legenda, a bogarak réme: Herk Mondo, aki hozott magával sört és egy "kis bicskát" (értsd: Alphatech sínágyú). Mondo saját magát adja, miközben halásznak, ám a halak eltűnnek és a szonáron biztató jelek láthatóak. Biztatóak Mondonak, kellemetlen a kapitánynak, ugyanis alienek úsznak feléjük. Egy swimmer próbál feljutni a hajóra, ami nem akar indulni (a lény fején egy szék törik ketté, ahogy Mondo hozzávágja). George a nyílpuskával kilövi a swimmert, majd egy normál alient, miközben Herk megoldja a propeller problémát. A termetes fickó 5 lövéssel öt alient szed le, majd kiürül a fegyvere, ezért két számszeríjat vesz fel, miközben George a szigonyágyú mögé pattan be.

Mondo két idegennel végez, a harmadikat bevágja a kapitányhoz, aki kétségbeesetten próbálja most elfordítani a hajót a moszatmezőktől, ami alatt rácsok vannak. George a szigonnyal vállon talál egy swimmert, ami próbált a hajóra jönni, próbált, mert Mondo hozzávágja a dronet. George újratölt és fejen találja a dögöt. A támadásnak vége, Herk jól szórakozott, a kapitány nem éppen. Felszedik a hálót, amiben van egy M41A teljes tárral és 4 gránáttal, senki sem tudja hogyan került ez ide. A kapitány és George nem akar tovább halászni Mondo nagy bánatára. A zsákmány cirka 700 $, amit majd harmadolni kell.

A kis hajó térne vissza a városba, ám Fishker kapitány leáll, arcából kifut a vér, hiszen egy tengeri sárkány van a közelben, ami sanszosan kifogja őket szúrni. Ez még nem volt elég, két hajó közelít, 3-3 Bug-Men a fedélzetén jól felszerelve (Minigun, gépkarabélyok és egy SADAR). George utasítja a kapitányt, hogy menjen neki az egyiknek, így a SADAR-os felborul és többet nem kel fel, a szabadúszó VP70-ese megteszi a magáét. Egy Bug-Men átugrik és kicsavarja a férfi kezéből a pisztolyt, majd a vízbe hajítja, a vízbe, ahol a sárkány van, nem törődik az emberrel, őt a Bug-Men hajó érdekli. Mire George felmászik a hajóra, addigra Mondo végzett a két támadóval. A kapitány felgyorsít, szemben velük a másik Bug-Mem hajó, ami legázolná őket, ám a sárkány egyben lenyeli őket.

Fishker választást ajánl: mivel a hajó nem bírja sokáig, mehetnek a legközelebbi szervizállomásig, vagy mennek amíg ki nem fogy a szufla és utána a moszatmezőn gyalogolnak. George az állomás mellett dönt, amivel sikerül felvenni a kapcsolatot, de... a Bug-Men már bevette azt és túszul ejtették a Jon nevű szerelőt, aki a kapitány barátja. A Bug-Men a hajót követeli, cserébe Jont életben hagyják. Ez nagy dilemma, George nem akarna belemenni ebbe, a kapitány se, bár nem hagyná ott a barátját. Mondo miatt megindul a terv, ami abból áll, hogy George búvárruhában alulról hatol be az állomásba, amit a Bug-Men azért vett be, mert nehézfegyverek vannak itt tárolva.

A szabadúszó bár nem repes az örömtől, de behatol a létesítménybe, egyetlen fegyvere az M41A, aminek csak fél tárja van. Miközben Mondóék tárgyalnak a túszejtőkkel, addig Georga felkutatja a fegyvereket. Rálel egy sor ládára, ami mind üres, kivéve egyet, amiben egy felnyílt tojás van, de arctámadó sehol. A keresés során megtalálja Jont, akit kiszabadít, majd közösen fegyverkeznek fel.

(inaktivitás miatt a kaland nem fejeződött be, de a végkifejlet az lett, hogy mind sikeresen visszatértek a városba).

 • Nyikolaj új feladata

Nyikolaj a bolygó kormányzati épületébe megy, ahol a helyi W-Y fejes megkéri nézzen utána mi történt a cég moszattelepén, ahonnan 10 perce jött segélykérés (ezzel párhuzamosan egy CMC-s csapat egy másik telepet vizsgál át). A Vas Medve elvállalja a feladatot, magával visz:

 • 1 db. M-442-es Exosuit
 • 1 db. UD-4M (2 pilóta + taktikai parancsnok)
 • 1 db UD-4L Rickis Raiders (2 pilóta)
 • 1 db Viharmadár (1 sofőr)
 • 5 APE ruhás és 8 gyalogos

A telep üres, semmi dulakodásra utaló jel. Megnézik a biztonsági kamerák felvételeit, amin az látszódik ahogy a munkásokat kiterelik a 27-es moszat parcellára, ahol egy menekülő embert a Bug-Men lelő (egy másikat meg még a telepen, amiért riadóztatott). Nyikolaj az APE ruhásokat és a Viharmadarat a garázsba küldi szétnézni, két gyalogos és az Exo marad az érkezési helynél, Nyikolaj 6 gyalogossal elindul a moszattelepre. Ott egy swimmer támad rájuk és megöl két gyalogost.

Kaland sikertelen!

 • Tengerészgyalogos szemszögből

Atawhai Harrison közlegény még George hajóján érkezett a bolygóra, hogy helyőrségi munkát végezzen. Eltávon van három társával és civil ruhában róják az utcákat, de hat részeg bajkeverő köt beléjük. A szeszkazánok vezetője szépen arcon fejeli Harrisont, aki bár elterül, de nem marad adós és a következő pillanatban a csavargó kerül a földre. Igen ám, de a bajkeverők viperát, tőrt és egyéb fegyvereket rántanak elő, szerencsére a Patnáról két Vas Medve elzavarja őket (a katonákról lenézően vélekednek, hogy még ezzel sem tudnak megbirkózni). A katonák betérnek egy kocsmába, ahol nem sok időt töltenek, mert a parancsnok látni akarja őket. Wilson főhadnagy először is a négy bakát arra utasítja, hogy a jó adag piát tegye csak le, utána megkérdezi, hogy mi is itt a feladatuk. Senki sem tudja a választ, a főhadnagy sem tudja miért kell ezen a bolygón rohadniuk.

A harci helyzet az, hogy APC meg UD-4 van, de a bolygó jó 99%-a víz, tehát hajók, búvárhajók meg búvárruhák kellenének, de ezek nincsenek. A tiszt ötleteket vár, de sorra olyanokat kap, hogy gumikacsák, úszógumik meg ilyesmiket szerezzenek, nemkérdéses, hogy Harrison ötletét fogadja el, miszerint vegyenek járműveket a helyiektől, saját pénzből...

A közlegénnyel tart pár katona és Sid Wellnix közlegény is, akivel összeismerkednek az eligazítás után. Sikerül találniuk egy hajót, amit ingyen megkaphatnak, ha a kapitány és annak barátjának eltudják intézni, hogy elhúzzanak a bolygóról (ez a hajó az, amin Mondo és George volt, a két férfit látták elmenni, Mondo még egy rekesz sört is dob a "bogár nasiknak"). Harrison kikérdezi, hogy a hajóval hol találkoztak az alien és Bug-Men hordákkal, a helyszín a hajónaplóban vannak rögzítve.

Már csak térképet, búvárruhát és a hajóra való fegyvereket kellene beszerezni. Sid intézi a térképet, bár a helyi kocsmában nem sok segítséget kap és dolgavégezetlenül megy ki. Harrison a többi dolgot intézi, miközben azon agyalnak, hogy a Melville Dropshipje miért jött, nem a városban szállt le, de nem is jelentkeztek be. Nem jutnak sokra, mert valaki lelő egy embert és a katonák a gyilkos nyomába erednek. Az AKP-s férfi hihetetlen gyors, egy raktárépületbe menekül, amit a katonák körbevesznek és négy oldalról rontanak be. A helyi rendfenntartók is kiérnek, ám a gyilkos nem adja magát, egy EMP-t dob el, illetve egyszer lő, ami harcképtelenné tesz egy rendőrt. Sid utána fut, bár egy spider akna majdnem megöli. Eközben Harrisonék a kamerákkal vacakolnak.

Kaland sikertelen!

(mivel mind a 4 JK inaktív lett, ezért nem volt akik folytathatták volna a történetszálat, az eredmény az lett, hogy Bracken's World karantén alá került, ami hatalmas élelmiszer dráguláshoz vezetett.)

George Doyl céltalanul

George maga sem tudja hogyan, de egy kórházban ébred. A bolygót időközben lezárták, a hajója üzemkész és átvizsgálva, tehát mehet isten hírével bárhova. Felszáll a hajójával, ám az űrben gondok jelentkeznek: valami van a hajón. Doyl átvizsgálja a hajót, egy alkalommal egy gőzt eregető cső hozza rá a szívbajt, ami a nyakába fújta a forró gőzt. A lába közt patkányok hada kezd rohanni valami elől, ezért George utánanéz. Egy adag ürülékbe lép beée, miközben valami lekapcsolja a világítást és a kapitány hiába is csukja fel, a lény lecsukja. George elunja a dolgot és rálő a sötét sziluettre, de csak egy poroltót talál el. Eközben a hívatlan személy ürülékkel dobja meg, majd futásnak ered. A kapitány a hídra megy, a kamerák révén belátja a hajóját, amit finoman szólva lelaktak, egyszerűbb lenne a helyet felrobbantani, mint kitakarítani. Doyl lekapcsolja a létfenntartó rendszereket, abban a reményben, hogy a potyautas megfullad, ám akárki is az, számított erre és egy mentőegységben húzta meg magát. Kamera nincs ott, ráadásul ott van levegő.

Kaland fagyasztva!

Blior

 • Őserdő

Essen Xajo elindul megnézni, hogy a kihelyezett csapdái hátha elfogtak valamit. Rég egyedül él az őserdőben és amnéziában szenved. Fegyverropogás zaja hallatszik és Essen a zaj iránya felé indul a lombkoronák szintjén (így az esetleges ragadozók, mint a zangoidok nem támadnak rá), ahol meg is talál három fegyveres ember, két alien és egy xenoraptor hulláját (a dögevők nem piszkálják ezeket). Egy UD-4L landol az őserdőben létesített kicsi tengerészgyalogos táborban, bár Essen amnéziás, azért emlékképek ugranak be, határozottan látott már katonákat és járműveket, no meg alieneket. Essen érzi, hogy pár xeno van a közelben, kész lenne a saját maga készített lándzsával ölni, még ha a harc kimenete nyilvánvaló is lenne.

Az idegenek nem támadnak, várnak. Két vadász, három tengerészgyalogos és Wágner Balázs főhadnagy a raptorával indul el a csata helyére. Ott 8 idegen támad rájuk, Essenre, aki eddig nem fedte fel magát most két idegennel áll szembe. A nő a lándzsával (aminek pengéje egy alien farok) szájon szúrja az egyik támadót és bár nem öli meg, de a lény legalább lezuhan, ahogy Essen is. A másik dögöt a katonák lövik le, bár nem látták, hogy van ott egy nő is. Xajo felfedi magát az emberek előtt, az egyetlen élő vadász majdnem lelövi döbbenetében. A harc véget ért, egy vadász, Balázs, a raptorja és egy katona maradt életben, a többiek meghaltak, ahogy a xenok is, bár legalább még féltucat várja az alkalmas pillanatot. Essen érzékeli őket és feléjük mutat, az emberek a főhadnagy utasítására szétlövik a lényeket.

Carnotarusok (két példány) tartanak a csatatér felé, Wágner könnygázt dobat el, hogy legyen idejük elmenekülni. Amint biztonságba érnek, kikérdezik, Essent, hogy ki ő és honnan jött. A nő mindent elmond, amit tud (a hajójára xenok jöttek fel, de egy predator megmentette és mentőkapszulával értek az őserdőbe, azóta is várja a yautja visszatértét). A vadász ezzel szemben elmondja az igazságot: azért él, mert a yautja nem öl gyerekeket, no meg a Blioron predator nem öl embert és fordítva, az űrhajón meg Livermore talpnyalói voltak, akiket a xenoborgok öltek le. Ha most a CMC nem éppen azért lenne itt, hogy behatároljanak egy fészket és azt egy Berserker egységgel kifüstöljék, akkor Essen a városba került volna, hogy megtudják pontosan ki is ő.

Az emberek visszaérnek a táborba, ahol Xajo lepihenhet és kap némi ételnek csúfolt valamit, amit a katonák fogyasztanak. A nő marad, hiszen a helyismerete nagy segítség lenne a fészek behatárolásában, hogy majd a MAX-et odaküldjék. A nő bemegy az eligazításra, ahol egy ezredes (ő nagyon lenéző, az a tipikus alak, akiket nem érdekel hogyan, de legyen a munka elvégezve, akár lebombázná a helyet), a főhadnagy és egy vadász van. A fészek egy állandó köddel bevont erdős völgyben van, a tanácskozás végére abban maradnak, hogy Essen bevezeti a csapatot, akik kijelölnek egy LZ-t, onnantól jöhetnek a többiek. Bár a főhadnagyon kívül mindenki lenézi a "primitív" lányt, mégis sokat segít, ő szól a Spinosaurusokról, amik gondot jelenthetnek.

A terv szerint majd 7 ember indul a fészek feltételezett helye felé: Balázs, Essen és 5 katona, de ezt majd csak holnap, mert már beesteledett. Essen még látja, ahogy Wágner és egy közlegény szagos halból készült kajákat tesznek el, hogy szükség esetén ezzel tereljék el a Spinokat. Reggel az idegenek támadást indítanak, bár egyenlőre "bőrnyakú" nem hal meg, de a kerítés romokban, több alien meghalt. Essen, mivel a táboron kívül, egy fán aludt, így pár xeno őt nézte ki. A nő könnyedén indával lendül a földre, ahol egy xeno majdnem elkapja, majdnem, mert Wágner a kardjával elmetszi a nyakát. A nő a katonák mögé kerül, ám még hátra van egy praetorian.

Kaland fagyasztva!

 • Vadászat a vadászra
Ll3b

A Sötét klán vezetője.

Riak'ja a szavanna területén keres prédát. Beesteledik, de ettől függetlenül 5 hiéna támad rá egy tetemnél, majd még négy hiéna. A yautja nehezen boldogul velük, lándzsával, csuklópengével és váll-lövegével gyilkol, ám az egyik nőstény felborítja és a torkát próbálná átharapni. Riak'ja a pengéjével elintézi az állatot, aminek láttán a többi hiéna elmenekül. A yautja elteszi eme nőstény koponyáját, majd újabb prédák után kutat (összesen négy hiénát pusztított el). Továbbkutatva préda után rátalál egy halott yautjára, majd valaki majdnem lelövi egy váll-löveggel, ám nem ő volt a cél. Nem messze egy sérült idős predatorra lel, aki odaadja a sisakját, majd meghal. Riak'ja deaktiválná az önmegsemmisítőt, de nem sikerül, ezért fut. A detonáció mindent elpusztít 50 méteren belül, az idős és a rossz vér teteme eltűnik.

A sisak lejátszója révén kiderül, hogy a vadászra rossz vérek támadtak, ám egy még él, a vezér. Riak'ja a nyomokat követve lemegy egy kanyonba, egészen egy vízesésig, ahol megtalálja a rossz útra tért ragadozót. A Killers klán vezetője megvetően és lenézően beszél a predatorral, majd megküzdenek. Riak'ja csupán behorpasztja ellenfele páncélját, aki megelégeli a játékot, ő vadászni akar, mégpedig yautjára. Termetes váll-lövege felizzik, a feladat egyszerű: ha Riak'ja élve kijut a kanyonból, akkor szabad, ha meg nem, akkor ő is trófeaként végzi.

Riak'ja egy fán lel menedéket, ahová egy éjjellátós ember vadász is jön, ő észleli a rossz vért és meglövi, majd felmászik a fára, ahol rátalál Riak'jára. Az ember jelzi, hogy nem akar ártani, Riak'ja nem törődik ezzel, ő háromszor meglövi a rossz vért, de csak egyszer találja el, a mellvért pedig azt hárítja. A különös páros lezuhan, az őket tartó ágat ellövik, a rossz vér vaktában lövöldözik, lángra lobbantva a helyet. Riak'ja felkapja az embert és egy másik fára mennek, itt a humán párszor lő, elérve azt, hogy a célpont sisakja széttörjön. Riak'ja megelégelte a lövöldözést, ő párharcba kezd. Talán nem győzött volna, ha a 'mber egy lövedéke nem üti át a rossz vér testét, igaz emiatt az ember az életével fizetett, a yautja lándzsája torkon találja.

A rossz vér csuklópengével és tőrrel támad, bár legyengült, de így is kihívást nyújt. Riak'ja győzelmet arat, a vesztésre álló predator felajánlja, hogy csatlakozhat hozzájuk, hozzájuk, hiszen időközben egy hajó érkezett, amin több Killers klántag és xeno van. Riak'ja nem akar áruló lenni, ezért szíven szúrja ellenfelét, aki elpusztul. A hajóról három alien ugrik le, amik körbeveszik a yautját, amíg a rossz vérek elviszik a klánvezér hulláját, majd felszállnak (ekkor visszahívják az idegeneket, kivéve azt, ami nem engedelmeskedik, az irányító dühében ezért megöli a mellette levő xenot).

A hajó elmegy és Riak'ja egyedül marad az általa megölt két idegen hullával. Megjelenik egy csapat yautja (az Éjvadászok klánból, ez egy nomád klán, ami mindenáron elakarja pusztítani a Killers klánt), akik a Sötét klánt akarták volna elkapni, csak elkéstek. A vezér (Anu'd) megdicséri Riak'ját, amiért megölte a sötétek vezérét, bár hozzáteszi, hogy szerencséje volt, hiszen a Killers klán nem szokott szemtanúkat hagyni, most is csak azért él, mert utálták a klánvezérüket.

Vadászat trófeái:

 • Egy hiéna és két idegen. Plusz jutalom a Sötét klán vezérének lándzsája.

Kaland sikeres!

Hortenzia

Az űr végtelenjét járó Hortenzia 9 fős nem éppen törvényszerető legénysége rátalál a gazdagságukat rejtő kincsre, jobban mondva egy rég sodródó yautja hajóra. Elviszik belőle a fegyvereket és amit tudnak. Csupán két halott ragadozót találnak, meg egy kapszulában alvó vadászt (Krurag). Átviszik őt a Hortenzia rakterébe, de nem is tudják, hogy akaratlanul elindították a lény ébredését, aki a raktérben tér magához. Viszont egy ember éppen felé tart, hogy megnézze.

Kaland fagyasztva!

Új Japán (3. felvonás - Háború)

 • Bánya környéke

Koncoló felderítésre indul, mert a környéken megnőtt az emberek aktivitása. Egy folyón kel át, felhasználva egy kidőlt instabil fát, ami rögtön utána a vízbe zuhan és a sodrás elviszi, immár nincs visszaút. Egy egykori vadőrházhoz megy, a kútban kivárja a sötétséget. Mire ez bekövetkezik, egy teherautó áll meg a háznál, Koncoló a jármű alól csap le a sofőrre, akit behúz maga mellé és kibelez. A padlást választja behatolási pontként, az ódon fa recseg a lába alatt, de az emberek nem hallják meg, mert bulit tartanak. Mindeközben kintről élőlényeket lehet érzékelni és egy helikoptert. Koncoló kinéz és mire felocsúdna, Új Japán rohamrendőrei körbezárták a helyi drog kartell tanyáját. A füstgránátok kilövését követően a rohamrendőrök megkezdik a behatolást.

Eközben a királynő nagyjából 40 alattvalóját küldi ki egy közeli település bevételére. A kint tanyázó felderítőkkel együtt a falka 50 főre duzzad, köztük van Démon. A gyors folyású folyón nem kelhetnek át anélkül, hogy el ne sodorná a falkát. Az idegenek három részre válnak, két csoport (vezetőjük egy-egy carrier) hidat keres, míg Démonék egy vastag fát próbálnak kidönteni, hogy azon keljenek át. A fa kidől és sikerül átkelni, miközben az egyik xeno csoport rálelt egy hídra, de emberek őrzik, a veszteségek minimalizálása miatt néhány aliennek hátba kellene őket támadnia a frontális rohammal egy időben.

A hidat kint négy katona őrzi, ketten a híd oldalain járőröznek, míg ketten két őrbódéban strázsálnak. Egy kisebb barakk, mint őrposzt található még itt, illetve egy sorompó a hídon. Démon üzen két társának, hogy egy időben rántsák a mélybe a járőrözőket. Ez félig sikerül, az egyik ember holtan zuhan a vízbe, a csobbanást a társa meghallja, ezért odasiet, mikor a hátába egy warrior farka áll. A haldokló ember még elsüti M39-es fegyverét, a lövések hatására az őrbódéból kijönnek a katonák, ahogy a házból is három ember (ketten lángszórókkal és egy tiszt M4-gyel). Démon megöl egy géppisztolyost, akinek testét a lángszórósok felé vágja. Az alien áradat legyűri a védőket, a tiszt ekkor a detonátorával felrobbantja a hidat, a robbanás során egy lángszórós tartálya repeszt kap és berobban. Több alien pusztul vagy kap súlyos sebet, Démon túléli a robbanást, mert a parton volt, de így a tiszt közelében van, aki pisztolyával elkezdi a sérült lényeket likvidálni.

Démon arcon köpi, majd farkával felmetszi a megvakult ember hasát és végül letépi a fejét. A harc véget ért, az emberek meghaltak, de 8 alien is, ráadásul a híd megsemmisült. Démon bemegy az épületbe körülnézni, ahol pontosan annyi ágy van, mint ahány embert megöltek, de azok őrszolgálatot adtak, vagyis még kellene embereknek lennie, akik pihentek. Ez a kérdés megoldódik, egy jármű tűnik fel, amit egy szintetikus vezet, a vakmerő android egy szerkezetet dob az épületbe, majd elhúz. Démonék a maradék emberek vélt helyé tartanak, ám ekkor egy M42A-t kezelő lövész nyit rájuk tüzet és 700 m-ről kilő két alient, akik nyílt terepen vannak és a sűrű erdő tőlük 150 m-re van.

Újabb lövések nem dördülnek el, felesleges, hiszen a szintetikus által eldobott jeladó pontosan jelöli a feltűnő 4 db. AT-47 Hummingbirdnek a célterületet, amit alaposan megszórnak. Démonék bemenekülnek az erdőbe, ahol több repesz sebzi fel a lényt. A veszteségek irtózatosak, a kígyótestű xenon kívül 6-7 fajtársa marad meg, az emberek tudtak a támadásukról. A királynő üzen nekik, miszerint egy nagy erejű álmodó van a településen, aki tudott a támadásról, őt kell kiiktatni és az embereket megfertőzni, míg egy frissen küldött 40 fős drone/runner különítmény leköti a katonákat itt.

Démon marad küzdeni és mint felderítő halad elől. Egy UA-571 löveg majdnem lekaszálja, de kihasználva a löveg holt terét átvág egy aknamezőn, ahol M20-as aknák találhatóak, ezeket eldobott földdarabokkal hatástalanítja (egy repesz felsebzi a bal karját). A mesterlövész mindezt látja és fegyverével újrakalibrálja a löveget, ami Démon felé mozdul, de túl későn, az alien tönkreteszi a fegyvert. Ekkor a szintetikus járműve tűnik fel, amiben három katona is ül, kiszúrják az alient és kiszállnak, igen ám, de további négy alien van a közelben, akik Démon parancsára várnak. Az emberek mielőtt lőhetnének, hirtelen egy plazmalövedék csapódik a járműbe, ami felrobban és mindenkit megöl. Démon végez a sérült szintetikussal, kettétépve a lábatlan androidot, majd az ismeretlen támadó felé tart, aki már két aliennek csapta le a fejét. Eme humanoid alak élvezi az ölést, hálójában több ember koponyája és gerincoszlopa van.

Időközben Koncoló a padlás tetejére mászik, innen figyeli, hogy a rohamrendőrök puskalövés nélkül fogják el a bűnözőket, akiket kivisznek megbilincselve. Azonban egy izomkolosszus bűnöző kihasználja a káoszt és a padlásra fut a fegyverekért, kopasz fejére Koncoló nyála csöppen, arra kényszerítve az embert, hogy felnézzen. Koncoló a tetőn üt lyukat és rohan ki, miközben a rendőrök vaktában nyitnak rá tüzet, de nem találják el. A xeno az úrnőtől új utasítást kap: vagy segít a település megfertőzésében, vagy a katonák lekötésében.

Koncoló az egykor 1245 főt számláló településhez megy, ahol még több száz ember él, nem éltek az evakuációval. Már több arctámadó talált áldozatot, ahogy az alienek ennél is több elkábított embert hurcolnak el. Koncolóra egy német juhász támad a gazdájával, egy vadásszal. A drone testével maga alá szorítja a férfit, aki leadott lövésével a xeno két ujját lövi el. A kutya bár lábon harapja a támadót, de a kiserkenő sav szétmarja az arcát. A lövés hatására, vagy más alienek ügyetlensége miatt a település végre rájön, hogy valami nem stimmel. Megindul a menekülés, páran próbálnak ellenállni, de hiába. A legnagyobb ellenállást a rendőrőrs fejti ki, ahol néhány alien is elpusztul. Koncoló kiveszi részét az "aratásból", majd segít a fészekbe hurcolni a zsákmányt.

Az égen három gép suhan el (nem helyi erők, nem is CMC-sek), kettőből deszantosok ugranak ki és siklószárnyaikkal manővereznek a talajig, míg a harmadik gép, mint támogató reflektorával világítja meg a felszín egy részét. Érdekes módon a katonák nem az alienek miatt jöttek ki, hanem valami másért, amit a királynő tudni akar, ezért Koncoló vállalja a felderítést.

Démon eközben hasztalan támad a predatorra, annak csak mellvértjét sérti fel. A yautja játszik velük, ám érdeklődését féltucat kiérkező katona kelti fel, ezért inkább velük foglalkozik. A tapasztalt vadász mindenkivel végez, Démon az úrnő parancsára felhagy a harccal és menekülőre fogja. Ennek ellenére egy pokolkutya ront rá.

Koncoló 4 drone társaságában megy a katonák után, akik egy tisztáson landoltak. Nem messze innen rájuk lelnek, legalábbis ami maradt belőlük, hiszen lelőtték, leszúrták, vagy szétvágták őket. Két plazmalövés robbantja le két drone fejét, majd három fiatal predator fedi fel magát. Koncolóék felveszik a harcot, az alien hárítja támadója lándzsa csapásait, aki ellentámadásként letudja teríteni és készülne meglékelni a fejét, de a predator nem ostoba: csuklópengéit belemártja támadója oldalába, így Koncoló gyorsan meghátrál, de egy kilőtt háló egy fához szegezi.

Társai már halottak, a három yautja mégsem végez Koncolóval, ugyanis féltucat katona tűnik fel, akik tüzet nyitnak a vadászokra. Koncoló kiszabadul, hiszen savas vére átmarja a hálót, majd figyelemmel követi a harcot, míg másfél tucat alien nem jelenik meg, akik közt Préda is van (ekkorra az emberek már mind meghalnak). A királynő semlegesíteni akarja a fészek felé tartó predatorokat és ha lehet, inkubátornak felhasználni őket. Az egyik yautja Koncoló felé tart (őt a kiérkező alienek koncolják fel), míg egy maulos predatorra maga Préda ront és bár farkával az egyik kezét lebénítja, de a másik szabadon marad. A halálos csapás nem történik meg, a többi alien a földre küldi a vadászt, így már csak a fán kuksoló lövész marad, aki pár alient már kilőtt.

A magányos predator kereket old, nyílt terepen fut, miközben Préda és két fajtársa üldözőbe veszi. A yautja plazmalövedéke majdnem eltalálja Prédát, aki nem vállalja a kockázatot, hogy nyílt terepen fedezék nélkül üldözzék a predatort, aki bármikor hátrafordulhat és lőhet. Hamarosan egy űrhajó száll fel és hagyja el Új Japánt, a predatorok még vissza fognak térni, hiszen kecsegtető vadászterületről van szó. Az alienek addig is ünneplik győzelmüket, a város lerohanva, az elterelést végző alienek felszámolása után a hadsereg csak üres épületeket talál.

Kaland sikeres!

 • Erdő, faipar

Telepített erdő, nagy kiterjedésű terület, ahol néhány tengerészgyalogos és milicista őrködik, az evakuációs terület már ki van jelölve, ahogy a diszkrét falak is állnak, ahol a fertőzött pozitív embereket likvidálják. Egyenlőre az evakuációs hajók nem értek ki, igaz, a civilek sincsenek itt, aki teheti elbarikádozta magát, vagy gyalog próbált szerencsét. Stalker (predalien) belefut egy másik idegenbe, Serpentbe (drone), közösen mennek felderíteni a területet abban a reményben, hogy a fészeknek pár gazdatesttel kedveskedhetnek. Emberi aktivitást érzékelnek egy fafeldolgozó telepről, amit beton épületekkel és szögesdróttal egészítettek ki.

Stalker az egyik betonépület tetején próbál bejutási pontot találni, de csak EMP csapdát lel, ami két emeletnyi zuhanást von maga után. Serpent mindeközben a földön próbál rést találni a védelmen, de minden zárva van, vagy elbarikádozva. Ettől függetlenül Serpent utat tör magának egy szellőzőben, de az emberek ezt észlelik és meglövik a területet. A drone vállalja a kockázatot és beljebb hatol, bezuhanva egy raktárba, ahol két civil már tud a jelenlétéről és idegesen bár, de elkezdik átkutatni a helyet. Eközben Stalker próbálta elvágni az energiaforrást, de csak egy villanypóznát tett tönkre, ami megrázta. A predalien mivel úgy sem tehet semmit, így felderítő útra megy, hátha talál másokat. Az úton egy CMC-s homokfutó süvít el, ami nem szúrja őt ki.

DeathFist és Koncoló is az erdő területére lép, bár külön-külön jönnek, de érzik egymást és már a terepen lévő két fajtársukat és az embereket. DeathFist túl nagy, hogy bejusson, így csak Koncoló hatol be. Eddigre Serpent csendben elkapta az egyik férfit, akinek testét a farkával ütötte át, de ezt észrevette a kollégája, aki duplacsövő sörétesével tüzet nyit, az első a hullába, míg a másik mellé ment, igaz, a drone testébe így is kerül pár sörét. A két drone hiába ered a menekülő ember után, az időben felrohan a lépcsőn, ahol egy pisztolyos férfi pár lövést ereszt Serpentbe, majd a raktárra zárja a tűzzáró ajtót.

Eközben DeathFist eléri Stalkert, aki rátalált pár tengerészgyalogosra, vagy inkább ők rá. Három katona egy német juhásszal tart feléje, a mozgásdetektor kijelzi a predalient, akire egy mesterlövész nyit tüzet. Csupán két találatot ér el a bordák és csípő között a bal oldalon, ami nem halálos. Az emberek kiszúrják az újonnan megjelenő nagydarab alient és úgy döntve, hogy nem tudnák elintézni, ezért egy zöld füstöt eregető tárgyat dobnak el. Stalker gyorsan kapcsol, társával azonnal elhagyja a helyet, még épp időben, mert a területet egy légijármű szórja meg bombákkal.

Visszatérnek a telepre, ahol Doragon (drone) csatlakozik hozzájuk. Mivel Serpenték nem tudnak tovább jutni, ezért kijönnek. Stalker utasítja DeathFist nevű fajtársát, hogy nagy termetét kihasználva törje át az egyik kaput, amit sikerül, de egyik alien se számított rá, hogy mi fogadja bent őket: 4 fegyveres ember, egy EXO ruhás és egy olyan hatlábú szerkezet, amit fák kivágására terveztek, de a favágók változtattak rajta és immár alieneket is képes kivégezni. Lőrésekből nyitnak rájuk tüzet, miközben a tetőn két ember jelenik meg, akik Molotov-koktélokkal kedveskednek az alieneknek. Stalker és Doragon tüzet fog, de elintézik a lángokat, miközben Koncoló hátulról mászik fel a tetőre, hogy végezzen az ottani emberekkel. A lángok és lövések hátrakényszerítik a támadókat, így az EXO behúzhatja a kaput és az emberek nekikezdenek behegeszteni.

Koncoló éppen akkor rohan rá az egyik gyújtópalackos emberre, mikor dobna, így a Molotov-koktél a tetőn okoz tüzet, a dobó megég, a társa lezuhan és meghal, miközben Koncolóra némi láng kerül. DeathFist immár akadálymentesen törheti a kaput, a kisebb kaliberű fegyverek lepattannak róla. Egy savköpettel elriasztja a lőrésnél lévőket, így ő maga is követheti fajtársait, akik mind a tetőre másztak. A lépcsőház ajtaját és barikádját könnyen töri át, így végre valahára megindulhat a vérengzés.

A lépcsőházban egy férfi meglövi DeathFistet, majd egy kést vág a nyakába, ami csupán hergeli a lényt, ekkor megjelenik egy lángszórós és két fegyveres, akik tűz alatt tartják a lépcsőházat, miközben Serpent és Stalker a menekülők nyomába vetik magukat. Az egyik teremben egy fegyveres férfi elvéti Stalkert, többre nem jut, mert Serpent kitöri a nyakát. Időközben Préda és két követője (Vérengző és Rém) felbukkan, sietve teszik meg a távot a telepig. Elkéstek, mert az emberek felgyújtották az épületet, Stalker még időben kiparancsolja fajtársait, így csupán a lökéshullám veti őket le a tetőről és senki sem ég halálra bent. Az emberek sehol, kereket oldottak.

A fészek egy felderítőt küld ki az alienekhez. Az úton egy lövés lerobbantja a fél fejét. A xenok valamit érzékelnek észak felől, ám Stalker rájön, hogy a lövésnek az ellenkező irányból kellett jönnie, tehát északon valami csapda lehet. Stalker és Rém a lövész, míg Préda, Vérengző és Koncoló a csapda felé tart. Mint kiderül, nem csapda volt, hanem egy fácán a fa tetején, tehát Stalkernek volt igaza, de sehol se talál senkit. Megérzéseire hagyatkozva felmászna egy őrtoronyba, ahol egy női szintetikus fogadja és sokkpálcával meglepi. A predalien lezuhan, a kiérkező fajtársak sem járnak jobban, egy EMP gránát sokkolja őket meg, miközben a szintetikus leugrik a toronyból és lángszórójával a fatelep felé veszi az irányt. Préda a követőivel utána ered, miközben Stalker és Koncoló próbálnak a menekülő emberek nyomára bukkanni. Csupán egy elhúzó UD-4-et látnak, ami a menekülteket szedte fel. Prédáék nem lelnek rá a szintetikusra, aki az égő telepnél bújt el, majd tört ki.

Kaland sikertelen! Bár több ember meghalt, de nem az összes.


A felkutatás

Egy ismeretlen beavatási bolygón eltűntek a beavatatlanok. Vash és két beavatott érkezik utánanézni mi is történt. Az út a piramisig nem volt veszélytelen, 9 idegen támad rájuk, de mind lemészárolják (Vash két lényt öl meg, az utolsó elég nagy gondot okoz, ugyanis leteríti és majdnem léket üt a fejébe) habár egy yautja is elpusztult. A piramisban kettéválnak a predatorok, Vash megy a királynő terme felé, míg társa a fegyvereket nézi meg. Vash három kígyótestű xenot követ a királynő kamrájához, itt aztán megküzd az egyik támadó lénnyel, majd benyit a terembe, ami... üres. A királynő sehol, csak hatalmas lyukak, mivel többször látott idefele jövet lyukakat, így sanszosan a xenok kiszabadították úrnőjüket.

Vash lemegy az egyik nagy lyukba, a fészekben megtalálja társát, akinek segít lemészárolni a pár tucatnyi kígyó xenot. A mészárlás végére társára arctámadó kerül, Vash kénytelen őt megölni. Vash feladata visszajutni a hajóhoz, de ez nem könnyű, hiszen kígyó idegenek támadnak rá. Sőt, egy kígyó idegen megölése után a koponya túl nehéznek bizonyul, ahhoz hogy az eddigi járaton keresztül menjen vissza, így alternatív úton kell haladnia. Két újabb kígyó idegen megölése után már a szabad ég alatt van (a kijutás során félig beomlasztja a járatot, hiszen követték), de mielőtt beszállhatott a hajóba még meg kell küzdeni egy kígyó testű praetoriannal (mivel a váll-löveg lövéseit kikerüli, ezért csuklópengével kénytelen vele végezni). A fészekből idegenek hordái (ezek is kígyótestűek) jönnek elő, de a yautja a hajójával ekkor már távol van, szava és sisakja felvétele elég bizonyíték lesz arra mi is történt itt.

Trófeát nem sikerült szerezni.

Kaland sikeres!

Perzselő vadászat (Föld)

Délnyugat Afrika, annak is a legnyugatabbra fekvő része pár km-re Angolnától és az Atlanti-óceántól. Ritkán lakott hely, pláne hogy az idegenek azóta szintén megtizedelték az itt élőket. Egy yautja templom található itt nem messze egy kis falutól. A templomba 8 ember jött, hogy a királynő tojásait elvigyék, de mind megfertőződtek, a xenok az újabb tojásokat a faluba vitték, ahol az emberekből keltető lett, a királynő is egy új fészekbe ment. A W-Y különlegesen programozott szintetikusai jönnek, hogy elintézzék az idegeneket, nem mellesleg ha találnak valami hasznosat (pl. pempő) akkor azt is megszerezzék.

27 órával később... Bar'kha, Vash és Basil'isk nézi, ahogy 8 szintetikus ér a templomhoz, három android bemegy, őket a yautják követik. Basil'isk támad először, sajnos a kilőtt pengéje csak falhoz szegezi az androidot, de nem öli meg. A harc megkezdődik, de hamar véget ér, ahogy a meglepetés és remek kooperációt kihasználó yautják mind leölnek egy-egy szintetikust. Beállítják az önmegsemmisítőt, hogy 6 óra múlva robbanjon. Kiérve feltűnésmentesen elosonnak egy tábor mellett, szerencséjükre egy közelben becsapódó meteor eltereli az őrszemek figyelmét (bár a neszek alapján a szintetikusok lőni kezdenek a vadászok felé). Ám nem holmi meteor csapódott be, hanem egy yautja kapszula, amiből Heca'thei száll ki és hamar eléri az elnéptelenedett falut. Két xeno tűnik fel, a nőstény yautja plazmagömbbel elintézi az egyiket, ám nem marad ideje a másikra, a harc testközelben dől el... a predator javára.

A három hím vadász a síkságon rohan a falu felé fajtársukhoz. A csapatot Basil'isk vezeti, akit elfogadtak vezetőnek. Azonban három xeno bújik elő a földből, míg Bar'kha lándzsával, Vash meg váll-lövegével öli le támadóját, addig Basil'isk kemény húsú préda lesz. A két yautjának nincs ideje gyászolnia, mert egyre több és több xeno bújik elő. A páros a falu felé rohan, miközben pusztítják az elébük kerülőket (Bar'kha vagdos, míg Vash lő). A falu előtt 200 m-re egy szakadék tátong, az átvezető út egy rozoga híd.

Mindeközben Heca'thei egy épületben rálel egy nőre, akiből készül megszületni egy mellkasrobbantó. A nőstény hagyja a könnyű prédát, ám amikor kilép, egy arctámadó ugrik rá, a nyakára kerül a farok, miközben egy másik petehordozó is előkerül. Azonban egy bakuub földhöz szögezi a lényt, Bar'kha segít elintézni a másik lényt is. A két vadász elmondja egymás történet. De mi történt a harmadik predatorral? A hídnál Bar'kha ment elől, felkoncolva két xenot, miközben Vash fedezettüzet adott, mint hátvéd. Bar'kha még átjutott a hídon, de Vash már nem, a több tucat xeno közül számos a hídra ment, amitől leszakadt az egész.

A faluba beérkezik a W-Y konvoja, a fegyveresek kiszállnak vizsgálódni, eme alkalmat használja ki a két vadász, hogy potyautasként egy kamionra menjenek. A konvoj egy oázisban áll meg, ahol egy dzsip áll, a három kamionból 8-8 szintetikus jön elő, a vezér dzsipből két-két ember és szintetikus. Kénytelenek voltak kiszállni, hiszen a xenok rájuk támadtak. A két predator nem akar távozni, ők a 'mber koponyákat akarják megszerezni. A zűrzavart kihasználva közelítik meg a prédákat. Ám itt van egy harmadik predator is, Vash. Túlélte a zuhanást, bár a víz sodrása idehozta. Egy dzsipet követett, amiben négy szintetikus ült. Egyet sikerült kivégeznie feltűnésmentesen, majd kitört a káosz, a következő androidot csak azért nem tudja leölni, mert egy xeno zavarja. A gyilkos közelharc során Vash épp hogy nyer, mire feltápászkodna, látja, hogy a két predator tart felé. Bar'khaék elintézték a két-két szintetikust és embert (Bar'kha még egy xenot is) szinte pillanatok alatt. Azért tartanak Vash felé, mert cirka 10 alien tart arra.

Már csak 8 szintetikus maradt, ám ők állják a sarat és a földön egyre több fekete test éktelenkedik. Két tucat drone és három praetorian kerül elő, de ezt a vadászokat már nem érinti. Vash lelő két lényt, majd alatta beszakad a talaj, egy alien húzza le egy járatba. A csuklópengéit kilőve elintézi támadóját, majd felocsúdva látja, hogy egy földalatti hálózatban van. Bar'kha és Heca'thei látva társuk sorsát felhagynak a mészárlással és utána erednek. Három arctámadó kerül elő, ám a vadászok végeznek velük. Bar'kha, mint vezér úgy dönt, hogy nem mennek a királynő felé, hanem a hajók felé, hogy elhagyják a helyet. A többiek követik, ám egy tucat drone és egy praetorian kerül elő. A nőstény yautja hátramarad fedezettüzet adni, bár egy hirtelen földrengés többet öl meg, mint ő a saját váll-lövegével. Ettől függetlenül két drone eléri őt, amit Bar'kha segítségével felkoncolnak. Közben Vash fent támadás alá vonja a konvoj maradékát, egy dzsip és egy kamion van mozgásban.

A dzsip darabokra robban, Hece'thei a kamiont lövi meg, amiből 7 szintetikus jön ki. Mivel a kamion belerohant a dzsip roncsiba és még az androidok még nem ocsúdtak fel, a két hím könnyen lemészárolja őket (Vash három, Bar'kha négy fegyverest öl le). A nőstény ekkorra már távol van, elbúcsúztak egymástól. Hamarosan Afrikából három yautja kapszula száll fel, maguk mögött egy füstölgő krátert hagytak, ami egykor egy templom volt. Mindhárom vadász reménykedik abban, hogy egyszer újra találkoznak, egy másik vadászaton, egy másik planétán.

Vadászat eredménye:

 • Heca'thei: egy ember és két idegen koponya
 • Bar'kha: egy ember koponya

Kaland sikeres!

Új Éden

 • Anita Cuccsey

Anita és Rashid megérkezik Új Édenre, hogy a kardfogú kölyköt leadják. Természetesen átvizsgálják őket és hajójukat, a droglabort sikerül eltüntetni és legális gyógyszerkészítő helynek álcázzák, sikerrel. Anita leadja a kardfogút a helyi állat gondozóknak (az odaúton jót beszélget a sofőr nővel) és kap egy levelet magától Tepes gróftól. Mint kiderül: egy hétre kibérelte nekik a landolóhelyet, de már ideje behajtani némi adósságot: egy élő yautját akar Új Édenről. További két feladatot is ad majd később, de először is egy élő predator kell neki. Rashid nagyon nem örül ennek, de nincs mit tenni: ha nem akarnak meghalni a gróf embereitől, akkor keríteniük kell egy yautját.

Rashid (egy hosszas beszéd után) javasolja, hogy a helyi feketepiacon vásároljanak fegyvereket és majd csak előbukkan egy predator, mert a környéken időről időre felbukkannak rossz vér vadászok, akik az alvilággal üzletelnek, így a normális yautják sem rágnak be, és a gróf sem marad vadász nélkül. A dokkoknál levő fekete piac környékén a szabadúszót majdnem kiszúrja a CMC őrsége (egy Turáni tankot vásároltak valami nagy dologra, valami készülődik), de sikeresen eltűnhet a nő, mivel az őrök egy pempőfüggővel voltak elfoglalva.

A feketepiacos ház előtt egy bűnöző kötöszködik Anitával, de amint egy turáni katona feltűnik, a férfi bevizelve tűnik el. Anita nagy megkönnyebülésére nemcsak bejut, de bevásárol. A piacnál miközben Anita vásárol, a Turáni katona a bűnözők segítségét kéri a pempősök kiiktatására (a fekete piacon is volt egy pempős, de őt az egyik őr lelövi). Anita vásárol egy lézerpisztolyt, egy sima pisztolyt és egy gránátvetőt a hozzá való lőszerekkel.

Visszatérve a Prométheuszra már hajnalodik, Rashid a hírekből kiszűr néhány fontos dolgot: egy bandaháborúban négy ember meghalt, az állatkertből két hatalmas vízi lény eltűnt az éjszaka. 30 perccel ezelőtt pedig egy CMC-s dokk felrobbant, lehetséges hogy egy yautja tevékenykedik a környéken, aminek utána kell nézni.

Kaland fagyasztva!

A yautják lecsapnak

Emberek kísérleteznek ragadozó technológiával. A Delta Hydrae IX bolygóra érkezik La'yyk hajója, hogy önkéntes yautjákat toborozzon az emberek ellen. Négy ragadozó, illetve Flexys és Malakh'aij indul a hajóra. Másfél nap alatt már meg is érkeznek Új Édenre. A feladat egyszerű: megkeresni az ember bázist a vadonban.

A mélyerdőbe ugranak ki a ragadozók, hogy feltűnésmentesen menjenek a bázishoz (az élen Flexys, hiszen előre kinevezett vezető nem volt). Két kraahyuei kerül útjukba, Malakh'aij váll-lövege célt téveszt, Flexys spear gunja bár talál, de nem öl. A lény rátámad a vezetőre, felborítja, de nem öli meg. Mint kiderül a két lény a fészküket védte, jobban megnézve eme hely tele van fészkekkel. A yautják nem háborgatják a lényeket, így akadálymentesen érik el a labort. Ez az erdő szélén, egy kis folyó túloldalán van. Flexys azonnal nekimegy a katonáknak és le is mészárol hármat a pengéivel, viszont a többi fegyveres elintézi és az eszméletlen yautját beviszik a bázisba. Egy boncasztalon ébred felszerelés nélkül, vérző sebeit egy laborköpennyel köti el.

Hetvisor

A bázis képe hőlátásban. Gazdag prédát rejt, de sokaknak csak halált hozott.

Kint a yautják élére Malakh'aij kerül, Anu'd lefogja, nehogy ő is meggondolatlanul lelövesse magát. A csapat az új vezér parancsára bemegy a bázisba, miközben Jehdin'nagara kint fog őrt állni. Malakh'aij jól vezeti vadászait, feltűnésmentesen a szellőzőn át jutnak be, a kevéske érzékelőt hatástalanítják és mindvégig álcázva haladnak. Két üzenetet kap: La'yyk szerint emberek tartanak feléjük, illetve ha majd végeztek MINDENKIT öljenek le. Ezzel szemben Jehdin'nagara szerint nincs semmi gond. A valóságban persze már egy teherautó jött, amiről féltucat katona már valamit kipakolt. Eme féltucat katona aztán a yautja felé tart, mert bár hiába van álcázva, észreveszik a sziluettjét. Ezen az sem segít, hogy azonnal szól a bent lévőknek (akik egy rejtett ajtón át beljebb jutottak a komplexumba), illetve az meg pláne nem, hogy az emberek meglátják a teljes sziluettjét. A yautja eszeveszetten ugrik le és lándzsájával kaszabol, de senkit nem öl meg, ő lesz kilyukasztva és dől el holtan.

La'yyk és két ragadozó személyesen jön le a bolygóra, elkapnak néhány őrt és ki is végzik őket. Hozzájuk jön három újabb yautja, köztük van Steg-'in és Nat'ka'pu (az elder közli velük, hogy az előző csapat megnémult, ha még élnek, másodlagos célként őket is ki kellene hozni, de ha ők némulnának meg... nos akkor az elder megy utánuk, de abban nem lesz köszönet). Ők ketten külön-külön helyen jutnak be a bázisra. Nat'ka'put az őrök észreveszik, hiszen a bejáraton át jött be, rá össztüzet zúdítanak és riadóztatnak. Szerencsére lekaszabolja őket, majd továbbmegy, egyenesen 6 járőr elé, akik puskákkal céloznak rá. Gyorsan lemészárolja ötüket (persze közben párszor őt is eltalálják), ám a hatodik ember nem is ember, hanem android. Könnyűszerrel kirántja magából a yautja lándzsáját, majd felemeli minigunját és tüzet nyit... egy újabb predator pusztul el.

Eközben Steg-'in követi az előző csapat nyomát, kinyitja a rejtett falat és a folyosón lévvő ajtókba mind benéz, az egyik mögött egy halott embert és egy halott predatort talál. Aktiválja fajtársa önmegsemmisítőjét, ami lyukat üt két másik terembe, az egyikben lombikok vannak. A kíváncsi vadász ezeket nézi, 8 lombik, amiben mutáns xenok vannak, holtan. A baj az, hogy egyből hiányzik a lény, nem is tart sokáig, hogy felfedje magát: lábai csökevényesek, de karjai erősek. A xeno egy jó kis harc után Steg-'in trófeáit gyarapítja.

Azonban a yautja épphogy eltette a trófeáját, máris két német juhász támad rá, miközben egy tudós tartja rá pisztolyát. A 'mber fejét a suriken választja el a nyaktól, a csuklópengék pedig az egyik kutyát (amelyik a karjába harapott) tépik szét. A vadász felszed egy kódkártyát, ami pontosan illik abba a beléptetőbe, amit két marcona őr véd. A fehér folyosó jól ki van világítva, így az álcázott predatorra azonnal tüzet nyitnak, még ha a lövések vagy mellé, vagy a páncélba mennek. A suriken mindkettejük számára fejvesztést jelent. Steg-'in akaratlanul is aktivál egy csapdát, a csapda egy gigászi termetű és súlyú szintetikus, ami yautja páncélzatot visel és jó 50 kg-os buzogányt lóbál.

A gépezet komoly fejtörést okoz, hiszen a lándzsa nem üti át a buzogány láncát, sőt, a lándzsa elrepül. Steg-'in meghátrál, hogy váll-lövegével lője le a buzogányt tartó kart, ez három lövésbe kerül, ami idő alatt a szintetikus beéri a vadászt és földre küldi. Steg-'in megfogja lándzsáját és elvágja ellenfele nyakát. A hatalmas, bár lassú óriás a földre rogy, testéből fehér kenőanyag kezd szivárogni. A védett ajtó mögött egy nagyobb terem van, itt jó pár megölt yautja teste hever. Sokuk felismerhetetlenségig van szaggatva, alienek végeztek velük, ám a felszerelésüket az emberek vitték el. Steg-'in lövéseket hall, ezért oda tart, hátha van még élő predator rajta kívül.

Kimenne, de az ajtó bezárul, annyit még látott, hogy az 'mberek valamire nagyon lőnek. A kijárat bár lezárult, de egy rejtett ajtó kinyílt, ez egy hídra nyílik, ahol mérhetetlen nagy bűz van. Steg-'in úgy dönt, hogy egy létrán keresztül lemászik a mélybe. Azonban a súlya alatt a létre leszakad, a yautja pedig a bűz forrásába zuhan, ami... alien tojások maradványai mutáns xeno tetemekkel, ami elvegyül az ember és predator tetemek között. Valami evett belőlük, sőt, az a nagy valami kitört innen és jól követhető nyomot hagyott maga után. Steg-'in a lény nyomába ered, nem mintha lenne választása.

Az út egy elágazáshoz ér, a vadász abba az irányba megy, ahol xenok és egy predator nyoma is kivehető. Nem számított rá, hogy egy bomba robban mögötte, így csak egyenesen mehet, egyenesen belefut egy karrba, ami nyak tájékon üti. Steg-'in a földre kerül, szerencsére nem ellenség, hanem szövetséges fogadja, R'ka N'ritja az, aki csalódott amiatt, hogy a csapdájába nem egy xeno került. A nőstény elmondja, hogy őt La'yyk küldte be, majd ezután elindul, Steg'in pedig utána. A hím vadász érdekesnek találja a helyzetet, hogy egy nősténnyel együtt vadászhat, talán tanulhat is tőle.

Jó ideig haladnak, majd a nőstény megáll és hallgatózni kezd, xenok neszezését hallja, majd... időben kapja el a fejét a faltól, mert egy alien töri át. Két praetorian jelenik meg előttük, amik bár betegesnek néznek ki, de ettől függetlenül veszélyesek. Steg-'in a bal oldalit támadja meg, ám lándzsacsapása csak megsebzi a lényt, ami öklelve támad rá. A vadász a csuklópengéjével fejen szúrja ellenfelét, ami reflexszerűen meglékelné a vadász fejét. Steg-'in kitér és újra lecsap. A praetorian vérző fejjel hátrál meg, majd ráugrik a célpontjára. A yautja kigurul alóla és mielőtt lecsapna, ellenfele összeroskad, hiszen a nőstény öli le. R'ka N'ritja megdicséri az ifjoncot, majd bemutatkoznak egymásnak (R'ka a harc alatt sebet szerzett a bal vállára).

Tovább sétálva három ajtót találnak. A kóddal lezártat próbálják feltörni, de R'ka feltörője nem működik, így hagyja Steg-'int érvényesülni, aki némi idő után beüti a helyes kódot. A gond az, hogy a vadász amint belép, az ajtó lezárul. Egyedül marad, miközben egy xeno közeledik felé. Eme alien az, ami anno meglepte R'ka-t, ez egy kígyótestű lény, amivel Steg-'in egy járműgarázsban küzd meg, ahol tankok és APC-k vannak. A lényt lándzsával megvágja, ám a xenot ez nem zavarja, kettétöri a fegyvert és kigáncsolja ellenfelét. A harc során Steg-'in nekirepül egy tanknak, de nem marad sokáig földön, rátámad ellenfelére, amit több lövés talált el... ugyanis egy APC indult be, belőle kommandósok szálltak ki és kezdték lőni a lényt. A yautja még fejen szúrja a xenot, ami meghal, csakhogy ezután egy tudós utasítására a fegyveresek kábító lövedékkel elintézik a vadászt.

Mikor magához tér és a tudósok is elmennek, a ragadozó csuklópengéjével kiszabadítja magát. A tudós által elmondottak alapján itt egy csodafegyvert akartak megalkotni, ami az utolsó fázisba lépett, ez egy ember-predator-alien hibrid yautja páncélban. A helyi xenok ezért voltak mutánsok és a predatorok ezért voltak megcsonkolva, mert eme teremtmény több lényből épül fel. A lényt Steg-'in is látja, hiszen a szomszédos teremben van. Felfeszíti az ajtót és hamarosan belefut egy predatorba, ő Éjpenge. A vezér segít az ifjoncnak visszaszerezni felszerelését (szétlövi az ablakot, így belehet értük menni), ám ekkor a hibrid rájuk támad. Éjpenge hosszan küzd vele, miközben Steg'-in végig útban van, többször kerül földre. Ugyan talál egy íjat, de nyilat nem, a szintén Éjpengéhez tartozó váll-löveg sem jó, így marad a csuklópenge, amivel az ellenség hátába vág.

De hogyan is került ide Vash? Mikor La'yyikkal megszakadt a kapcsolat, Éjpengével együtt ő is a terepre érkezett. Éjpenge a bázis alsóbb szintjeire ment, Vash a felsőknél kezd társai után keresni. A szellőzőkön át eljut egy szobába, ahol három fegyveres és két fegyvertelen embert megöl. Az ajtón kimegy és megpillant egy olyan lényt, amivel később megküzd, a lény egy emberrel végzett és nem próbálja megtámadni a yautját. Vash követi a lényt, de hívást kap Éjpengétől, hogy gyorsan jöjjön hozzá. A yautja majdnem beleütközik még egy lénybe, ami szintén nem támad. Mivel van itt egy lefelé vezető lyuk, így leugrik oda. Így találkozott Steg'innel.

Két pokolkutya is megjelenik, amik Éjpenge ebei, Vash tévesen rájuk támadt volna, de a vezér visszahívta őket. A hibrid elrepíti a vezetőt, így a két yautja magára marad. Steg-'in szintén elrepül, a hibrid figyelme Vashra vetül. Ez hiba volt, a felbőszült Steg'-in rátámad és a pengéivel kivégzi ellenfelét. A harcnak vége, Steg'-in visszaszerzi felszereléseit, majd a három vadász sietve hagyja el a tetőn keresztül a helyet. Egy hajóra szállnak fel, még látják, ahogy az anyahajó egyetlen lövéssel megsemmisíti a helyet.

Viszont nem esett szó egy zsoldosról, aki szintén itt járt. Most az ő története és egy másik yautja vadászata következik!

Enoch William Nakait felkeresi egy üzletember (Vektor néven), azt akarja, hogy hatoljon be a telepbe és töltsön le bizonyos dolgokat, majd észrevétlenül ahogy bement menjen is ki. Nakai négy társával megérkezik a telep szélére. Bejuthattak volna a szellőzőn keresztül, de azt már valami, vagy valaki használta, így ők a liftet vették igénybe, de ezt az őrség észrevette és elkábította a behatolókat. Ők később egy teszt teremben térnek magukhoz, de mielőtt rájuk küldenék a xenoborg szerűséget (normálnál valamivel nagyobb idegen páncélzatban) egy yautja tör elő a szellőzőből és kiengedi őket, illetve elkezdi megölni az őröket. Nakaiék fegyvert szereznek és rátámadnak megmentőjükre, akit sikerült csapdába ejteni a xenoborg szerűségnél. De ki is ez a vadász?

Ő Thla'loc, aki pár napja már az erdőben van vadászni, levadász egy gurdamot (egyetlen egyszer dobva el a surikenjét), majd a telephez érkezik. A szellőzőn keresztül halad a bázis mélyére és hallgatja, ahogy az emberek beszélnek a kísérletekről. Eljut ahhoz a teremhez, ahol a behatolókat tartják, Thla'loc kiengedi őket (ezzel kinyitva még minden más ajtót is), majd a meglepett őrökre támad. Kettővel végez is mikor Nakaiék a xenoborg szerűséghez zárják. Innentől a yautja további sorsa ismeretlen, de valahogy csak kijutott (nem lett leírva, hogy meghalt, de nem is kapott jutalmat).

Nakai és társai tűzharcba kerülnek néhány katonával, de egy yautja megölte őket, ám nem támadt a zsoldosokra. Elkezdik letölteni amiket kell, de az egyik kísérleti xeno (az egyik hibrid, yautja páncélban) rájuk támad és két társát megöli (pontosítva: a lény leöli az egyiket, miközben a gellert kapott lövedékek a másik férfival végeznek). Elmenekülnek (hátrahagyva egy gránátot), de még egy ilyen lénybe futnak, William egyik társa gránátot dob rá, ami azt eredményezi, hogy a csapat 2-3 emeletnyit csúszik le és ami rosszabb: Nakai elszakad másik két társától.

Egy szellőzőben megy tovább, a szellőző vége egy szobában ér véget, ahol egy hibrid van. Megvárja, míg kimegy, majd Nakai kimászik és kénytelen elviselni a lemészárolt emberek látványát és bűzét. A férfi üzenetet kap a rádióján keresztül, miszerint a CMC a túlélőket a keleti kijáratnál várja, de sietniük kell, mert a helyet robbantanák. Útközben a zsoldosok újra találkoznak és a trió már épségben eléri az UD-4 gépet. A CMC robbantását a yautják már megelőzték, a "bőrnyakúak" nem érdeklődnek kik okozták a robbantást, mert a munkájukat elvégezték.

Kaland sikeres a yautják és Nakai számára!

A vadászatban szerzett trófeák:

 • Vash: 5 ember koponya
 • Steg'in: egy praetorian, egy predator-idegen lény, egy kígyó-idegen, egy német juhász, egy android, három őr és egy mutáns idegen (ha lehet így nevezni).

Megjegyzés: habár a kaland sikeres, sok yautja pusztult el. A JK-k közül sokan feltételezhetően meghaltak (Flexys, Malakh'aij, Jehdin'nagara, Nat'ka'pu és talán még a mesélő, La'yyk is), persze ha újra aktívak lesznek nem kapnak harmadolást, mert nem lett leírva, hogy meghaltak, habár sejthető, hogy ez történt.

Kaland sikeres!

Új Japán (4. felvonás - Ellentámadás)

 • A vízalatti fészek (víztározó)

A vízalatti fészket az emberek megtalálták és katonákat küldtek ki elpusztítani. Zúzó, Préda, Tövis, Démon és 6 alien indul el a fészek védelmére, bár nappal van, a sűrű eső némileg eltudja őket rejteni. A kiérkező CMC-s konvojt meglepik (egy APC és három sima csapatszállító, az út bal oldalán erdő, jobb oldalán folyó). Két runner az első, míg Préda egy drone társaságában a második járműre ugrik, Zúzó puszta erejét kihasználva támad az APC-re, míg Tövis az utolsó járműre ugrik. Mivel a konvoj nem számított erre, hatalmas karambol történik, egy runner azonnal elpusztul, míg Tövis a földre zuhan.

Míg Zúzó nyílt harcban, addig Préda a járművek takarásában tizedeli a katonákat. Zúzó az APC tetejére ugrik, majd látva azt, hogy a torony leszedheti, így leugrik, megölve egy katonát, majd végez egy másikkal is, biztonságban érezheti magát, hiszen a páncélja elég erős, bár néhány lövés így is kárt tesz benne. Préda időközben már két katonát küldött a túlvilágra, még mindig nem vették észre, nem úgy Démont és Tövist, akik szintén öltek már. Préda a harmadik áldozattal végez, mikor előkerül egy lángszóró és mindenkit hátrálásra késztet. Démon kipucolta a konvoj végét, így ott biztonságos.

A tengerészgyalogosok az APC-vel elhúznak, 13 katona pusztult el négy aliennel együtt. Démont, Tövist és Zúzót a harc közben kiütik, így ők több harcban nem vesznek részt. Préda segítségére kiérkezik 5 idegen (köztük van Átok és Kínzó).

Amilyen gyorsan csak tudnak, úgy rohannak az idegenek, a rövidítés miatt előbb érnek ki. Lesben nézik a katonákat, akik valami rudat szúrnak a földbe. A mozgásérzékelőn kiszúrják Átkot, mire egyetlen lövés is eldördülne, a falka felkoncolja a kint lévő négy fegyverest. Az APC tüzelve menekül el, négy xenot lőtt le. Préda kitépi a rudat, nem is sejti, hogy még másik kettőt is kihelyeztek máshol a katonák, a fészek körül szabályos háromszög van, a tüzérség miatt kellett a bemérés.

A háború istene, a tüzérségi egység szitává lövi azt a helyet, ahol nem rég még Préda volt. Időközben egy kis hídon lévő APC-t a swimmerek szétkapnak, hiszen a tartópilléreket ledöntötték, a jármű meg a vízbe zuhan. A győzelem rövid életű, a tüzérségi lövedékek szétszedik a swimmereket.

Az úrnő a gáthoz rendeli Prédát, hogy árassza el a területet. Préda társul kap 2-2 dronet és runnert, illetve egy praetoriant. A gáton van a mobil tüzérségi egység, 8 gyalogossal és két homokfutóval. A falka úszva jut be, bár a lapátok széttépik a runnereket, amiknek sava menti meg a többieket ettől a sorstól. A generátorszobában kötnek ki, a praetorian a lépcsőházban gyorsan végez két katonával. A liftnél négy katona van, a praetorian gyorsan rájuk ront és a lángszóróst Prédához dobja. A dulakodásban Préda a vállba kap egy pisztolylövést, mielőtt kivégezné áldozatát és követné fajtársait felfelé (egy katona a lift alá esett és meghalt, a másodikat a liften ölik meg, a harmadikat meg az ajtajánál).

A gát mindeközben rohamosan telik meg vízzel és kezdi szétfeszíteni azt. Az idegenek nem csak emiatt, hanem egy önjáró löveg lövései miatt is rohannak. Még időben sikerül biztonságba jutniuk, a víztározó összedől és a víz elmossa a CMC-s haderőt (gyalogostul, tankostul). Azonban a harcok nem értek véget, a rizsföldeken ádáz harc megy, amit még nem igen látott Új Japán.

Kaland sikeres!

 • Rizsföldek

A rizsföldeken nagyobb harcok dúlnak. Éjjel az idegenek bevesznek bizonyos helyeket, de nappal a CMC azt vissza is veszi. Préda két társával indul neki az útnak és feladatuk az, hogy az emberek által bekerített xenokat kimentsék és a katonai tábort elpusztítsák. Rém (Préda követője) felderíti a terepet, a településhez több száz méternyi nyílt út vezet, az emberek tudják, hogy vannak itt xenok. Egy településnél az emberek tankkal, APC-vel és gyalogsággal felszámolnak egy alien falkát, 8 idegen veszti életét. A szakasz elmegy, Prédáék a fő település felé lopakodnak, ám esélyük sincs betörni, hiszen három alien több tucat katona ellen, akik beásták magukat esélytelen.

A feladat elbukott, hiszen a katlanba zárt xenokkal lett volna esély a támadásra, de így már nem. A királynő mindenkit visszahív, hiszen a fészek támadás alatt áll. Préda társa, Vérengző támad, megöl egy katonát, de utána atomjaira lövik szét.

Kaland sikertelen!

Eloise

A felkelő nap szomorú eseményre világít rá, egy újabb könnyű gépesített gyors csapásmérő egység roncsait mutatja lemészárolt katonákkal és néhány elpusztított idegennel. Viszont a bolygóról ennek ellenére is eltűnt néhány alien, őket személyesen Eloise vitte el, hogy a Ryushira kerüljenek és ott céljait szolgálják. Köztük van Préda, DeathFist és Gyilkos is.

(folytatás: Ryushi, a globál kaland)

Ryushi

Egy yautja hajó zuhan le Ryushi hegyi ösvényeinél, a hajón többek között egy ravager is van amit el kéne kapni. Egy elder, 3 beavatott, Riak'ja és Basil'isk érkezik először a bolygóra eme célból (ha nagy a baj akkor a ravager megölése is megengedett). A predatoroknak 2-3 km-t kell megtenniük, de hamar megtámadják őet a savvérűek. 8 runner és 10 drone támad rájuk de hamar véget ér a harc (Basil'isk és Riak'ja 2-2 idegent megöl). Később újabb idegen hordák támadnak rájuk (20 idegen és 5 arctámadó de őket is elintézik a ragadozók (Basil'isk 2 arcit, Riak'ja pedig 2 idegent öl le).

Megérkezik Akira Kazama az elfogócsapattal és követik az előző yautják nyomát a hajóhoz. Bekapcsolódnak a harcba így az véget is ér (Akira 3 savvérűt pusztít el). A lezuhant yautja hajó előkerül, Akiráék kint maradnak míg a többiek bemennek a hajóba. Akira a távolban meglát egy idegent és engedélyt kap levadászni a lényt. Végül 4 savvérűvel akad össze és még egy PredAliennel is, mind elintézi és Kraug'na-val visszamegy a roncshoz (Kraug'na nem rég érkezett, Akira nyomát követve ért hozzá, segít megölni egy idegent).

Eközben a roncsban Basil'isk pár yautjával egy teremhez ér ahol egy drone van. A lényt Basil 'isk elintézi majd újra találkoznak Riak'ja csapatával (ők a hangárba mentek anno ahol a fogvatartott idegenek voltak). Közösen érkeznek meg a raktárba ahol a ravager is van. A yautják sikeresen befogják az erős lényt és kiviszik a hajóból. Kint az a látvány fogadja őket hogy 20 társuk éppen az idegenek rohamát próbálja visszaverni. Sikerül a ravagert feljuttatni a nem rég megérkezett pred hajóra, az utolsó pillanatban még Akira és Kraug'na is megérkezik és felszállnak a hajóra.

Vadászat eredménye:

 • Basil'isk: 3 idegen koponya
 • Kraug'na: 1 idegen koponya
 • Akira Kazama: 4 drone és egy PredAlien koponya
 • Riak'ja: 4 idegen koponya

Kaland sikeres!

Delta Hydrae IX

10 savvérű megszökött (eredetileg beavatásra hozták őket), 5-6 idegen sikeresen bemenekült a mocsárba, a többit a yautják megölték. A gond ott kezdődik hogy a predatorok akik a kemény húsúak nyomában voltak mind eltűntek a mocsárban. A cél az idegenek megölése illetve az ellenséges vadászcsapat előtt megölni őket (ez opcionális).

A városból R1ka N'ritja, Yeggdra'sil, Wargor és Akira Kazama indul el a lények levadászására. A mocsár 100 km-re van, az idegenek pedig 3 napja szabadok. A kis csapatot meg is támadják, Yeggdra'sil aki lent haladt most 20 pokolkutyával néz szemben egy süllyedős vizes talajon míg a többiek a fák lombkoronájában megküzdenek 15-16 monkey aliennel. A lezuhanó idegeneket a pokolkutyák elintézik. A távolból pedig egy PredAlien nézelődik. A vadászokra támadó ellenfelek szépen hullanak. (aztán inaktívság miatt vége szakadt).

Eközben Vash és Basil'isk egy vezérrel indulnak az idegenek felkutatására. Találnak is egy helyet ahol yautja fegyverek és savnyomokat találnak. Vash majdnem belezuhan egy gödörbe ahol kihegyezett karók vannak egy felnyársalt predatorral. Fel kell másznia ha nem akar lezuhanni, a vezér viszont tiltja Basil'isknek hogy segítsen.

Stag-in és Bar'kha egy másik vezérrel más helyről indulnak ugyan azzal a céllal. Ő egy barlangba mennek ahol 4 üres tojást találnak de arctámadókat vagy hullákat nem találnak. Aztán egy drone kerül elő ami elmenekülne.

Kaland fagyasztva!

U.P.19-3

Antal Nimródhoz a W-Y egyik embere (Ray Volden, álmodó) állít be, hogy segítsen felkutatni az idegeneket a cég egyik friss telepén, az U.P.19-3 mocsár bolygón. A telepen korábban már volt fertőzés, de sikerült kiiktatni a lényeket, ám ezek szerint mégsem teljesen. Két hete eltűnt a bolygón levő személyzet és a hullájuk sem került elő. Nimród elvállalja a munkát, a Mars-U.P.19-3 közti távot egy Conestogával teszik meg, Volden viszont már nincs a fedélzeten, ő pár nappal korábban ébredt és fontos ügyekre hivatkozva elment.

Nimród a katonákhoz lesz beosztva mint tanácsadó (mint ilyen, folyamatosan kérdésekkel bombázza a parancsnokot, minden infót tudni akar, bár arról ő maga nem beszél, hogy a landolás pillanatától kezdve a királynő kommunikál vele), a katonák első feladata elérni a telepet és előretolt bázist létesíteni amíg Volden vissza nem tér. Összesen 13 katona és Nimród vág neki az LZ-től a telepig tartó 800 méteres útnak. Semmi különös nem történik, a telepet elérve Nimród, egy tizedes és Anders, a parancsnok elindul abba a terembe, ahol a kamerafelvételeket tudják megtekinteni. Miközben a rossz minőségű videókat nézik (amik nem nyújtanak semmi új dolgot) eltűnik a tizedes, hiszen csak ő volt a teremben, a két férfi a folyosón őrködött. A szellőzőből két idegen jön elő, az ember páros elintézi őket, gyorsan csatlakoznak a katonákhoz (Anders már jóval a támadás előtt utasította őket, hogy a dokkhoz menjenek), hogy a dokkokba meneküljenek, de az ajtó zárva, az idegen horda pedig közeledik. Még időben sikerül kinyitni, a parancsnok által eldobott (Antal utasította rá) gránát ereje pedig őt, Nimródot és három idegent berepít. Antal kivégzi az egyiket, mire a katonák szétlövik a többit.

A magyar ember elmondja, hogy van valahol egy királynő, ami téglát akart belőle csinálni, de mivel könnyen lemondott róla, ezért sanszosan van még egy álmodó itt, a xenok célja ugyanis elhagyni a bolygót. A dokkokból nyílik egy lift az alsóbb helyiségekbe, amihoez tilos a bejárás, de a legfontosabb az itt levő két Alphatech Assault Craft, a Conestogáig nem bírnák az utat, de az UD-4 járműhöz igen. Időközben az alinek bejutnak a dokkokba, Nimródék abbahagyják az egyik gép belső vizsgálatát és kifutnak. Az emberek meghátrálnak és az egyik géppel elmenekülnek, hátrahagyva 7 katona és 5 xeno tetemét. A gép mivel szabotálva van, ezért csak az UD-4-ig jutnak. Elérve az UD-4 gépet szembesülniük kell azzal, hogy annak kétfős személyzetét a xenok elintézték, a horda most Nimródékra pályázik. A Snakefighter jármű lövegei alaposan megtizedelik a fekete áradatot és még így is feljut néhány a fedélzetre. A hajóval elindulnak a Conestogáig, ám pár xeno feljutott, így Nimród egy emberrel kénytelen kezelni őket. Négy xenot sikerül likvidálniuk, ám az itt lévő két fegyveresből csak egy kerül elő holtan, a másik eltűnt, tehát még kell lennie itt xenonak. A keresésre nincs idő, mert már sikerült bedokkolni.

A Conestogán kellemetlen dologgal kell szembesülnie Nimródnak: az akció kezdettől fogva álca volt, egész végig az volt a terv, hogy egy idegent hozzanak fel a Conestogára (ahol számos katona van egy tábornok vezetésével). Nimródékat elfogják és megvizsgálnák őket hátha van bennük idegen. Anders végig úgy tesz, mintha az ellenségnek dolgozna, csak az alkalmas pillanatban segít Nimródéknak. Antal megszédül, ugyanis a királynő már megint üzen neki, eme pillanatot kihasználva Anderson lecsap és elkezdődik a szabadulás. Sikeresen elintézik a két őrt, de belebotlanak egy adag másikba. A tűzharc során Nimródék egy főt vesztenek mire elérik a hangárba vezető liftet, itt szembesülniük kell azzal, hogy a lift tetején egy idegen van. Mint kiderült: a Snakefighteren több idegen volt.

Nimród elég ideig lefoglalja a lényt, aki karmaival és farkával csapkod, míg végül a lift megáll és az emberek kiszállnak. Falk és Anderson szétlövik a xenot, majd az üres hangárba sietnek. Megbizonyosodva, hogy egyedül vannak, Anderson választás elé állítja a magyart: egy UD-4-gyel mennek le a bolygóra, hátha sikerül az ottani űrhajót megjavítani, vagy a sérült Crafttal szerencsét próbálnak, hátha nem döglenek meg az űrben.

Mivel Nimród határozottan a Craftot választja (kryoban kivárhatják a segítséget, miközben a planétán nem biztos, hogy a feltételezett hajót egyáltalán sikerül megjavítani, már ha az alienek nem végeznek velük), ezért Anderson elmondja az igazat. Eszerint egy bizonyos Szolgálatnak dolgoznak, a W-Y valóban akart egy alient beszerezni, de nem maguknak, hanem egy Új Édenes tudósnak, akinek kutatási anyaga és a mintapéldányai megsemmisültek (Új Édenes predator kaland). A Szolgálatot ismeretlen személy(ek) bérelt fel, hogy az U.P.19-3-as komplexum mélyén az adatokat letöltsék.

Kaland fagyasztva!

Mars (3. felvonás + Bajor Alpok)

 • Szélhegy

Mars egyik nagyobb hegye amit erdő vesz körül. Dean Backett közlegény egy lezuhant landolóegységből mászik ki, nem emlékszik mi történt. Talál használható fegyvert és lőszert, útnak indul a hangok felé ahol bajtársait találja. A vezér rábíz három túlélőt miközben ő visszamegy 2 katonáért. A katonák eddig két főt vesztettek a xenokkal való harcban. Dean csapata sem ússza ezt meg és a roncsnál találnak védelmet amíg a többiek felmentik őket. Kiderül hogy a hadnagy és a pilóta halott de a másodpilóta él. A másik Dropship legénysége teljesen elpusztult.

11 katona maradt cak akiknek muszáj életben maradniuk az erősítésig, viszont kezd esteledni. Dean egy társával ivóvizet megy hozni. Visszaúton Dean elveszti társát a sötétben. Végül megtalálja de holtan, az őt megölő xenot lelövi. Egy praetorian jön elő de egy tengerészgyalogos visszavezeti Deant a roncshoz ahol az őrmester előre szétlocsolta a kerozint amit meggyújtva tűzfalat hoz létre. A több tucat idegen támadása megtörik és elvonulnak, a praetorian elpusztult. Dean egy nővel indul el a táborba a rádióért, megtalálják de visszaúton újabb támadás éri őket. Ezúttal a is egy praetorian vezeti a falkát de a katonák elég ideig kitartanak hogy az erősítés kiérjen.

Kaland sikeres!

 • Bajor Alpok

Fő cél: túlélők kimentése, opcionális cél a műkincsek kimentése. Egy német kastélyban 30 túlélő összetákol egy rádiót és üzennek a Gatewayra. A tengerészgyalogság újabb mentőakcióra készül, összesen 2 db UD-4 gépet és egy TSAPC-t mozgósítanak, illetve majd küldenek egy Pathfindert, az élőerő 30 főt tesz ki. A terv az alábbi: a TSAPC landol a kastélyban hogy gyógyszert illetve élelmet vigyenek, a járműn érkező katonák csak azokra a fegyverekre számíthatnak amik náluk van. Eközben a két UD-4 landol a város keleti és nyugati oldalán hogy kitegye az APC-ket és a katonákat akik biztosítják a terepet. Ha ez megvan jöhet az erdő biztosítása és csak ekkor fog a Pathfinder landolni hogy a túlélőket elvigye, természetesen az UD-4 gépek nem ülnek tétlenül hanem az égből segítik a tisztítást. A 30 fős csapatban ott van Atawhai Harrison közlegény, Joe Johnson közlegény, Natasha Eiica őrvezető illetve Dean Backett tizedes UD-4 pilóta.

Elindulnak a gépek de szembesülniük kell azzal hogy a légteret egy röpképes praetorian birtokolja, egyenlőre nem okoz gondot. Harrisonékat egy templomnál teszik ki, az egység fele a piacteret nézi míg ők a templom környékét. Dean feladata megtisztítani a Pathfinder LZ-jét a szerpentinúttal együtt, a másik UD-4 ekkor már elpusztított néhány idegent a pataknál. A TSAPC is rendben megérkezett. Úgy tűnt hogy a feladat könnyű lesz.

Harrisonék tömegsírt találnak a templomnál de további keresésre nincs idejük mert egyik társuk (Sid) meglógott és őt követi barátnője (Amanda) is. Harrison két társával utána ered míg Natashát Amanda után küldik. Harrisonék a városházához jutnak míg Natasha egy szállodánál jár, a nő talál egy rejtett lejárót és követi a nyomokat, talál még egy hónapok óta halott embert és idegent is. A csatornán keresztül eljut egy 2. világháborús óvóhelyig ahol nem tud továbbjutni így kénytelen-kelletlen felmegy a felszínre. Ott egy lövést hall, ezt Harrison és két társa is hallja miközben egy házban egy rejtett lejáróra akadtak. Végül Natasha megtalálja a triót és közösen folytatják útjukat a lövés irányába. Egy emeletes háznál meg is találják a keresett személyeket de későn: Sid felakasztotta magát (családja itt élt de meghaltak ezért ő bánatában öngyilkos lett) Amanda pedig főbe lőtte magát (szerelme halála miatt).

De mi történt Deannal és az APC-vel? Dean nyomokat fedez fel a hóban mikor a praetorian rátámad. A xenonak sikerült a gépet eléggé megrongálnia hogy az lezuhanjon. Az APC pedig szintén balszerencsés sorsra jutott: a katonákat ismeretlen tettesek megölték, csak Joe Johnson marad életben akit leütöttek. A néger közlegénynek szembesülnie kell azzal hogy három halott társa veszi körül és nincs értelme itt maradnia. A többiek nyomába ered és útközben találkozik egy kutyával aki követi. Végül Joe eljut ahhoz a házhoz ahol a csapat van de nem ismerte fel őket így tüzet nyitott, szerencsére senki sem sérült meg de csapat nem igazán bízik benne.

Megszakítja őket hogy a praetorian betör a tetőn át, Atawhai Harrison közlegény meghal, a többiek sikeresen elmenekültek egy hentesboltba ahol otthagyják a kutyát. Elérik az APC-t és a lezuhant UD-4 felé veszik az irányt. Natasha segít Dean kimentésében (a fegyvermester halott), de fejében hallja a praetorian hozzá intézett szavait, próbálva spearst csinálni belőle (abban az esetben ha Nat követte volna az utasításait), nem tudni hogy ez vagy a UD-4 által okozott zaj vonzotta ide a röpképes praetoriant. Natasha szétlyuggatja a lény szárnyát ami földre kerül de még le tudta vágni az APC lövegét. Válaszul a sofőr hátramenetbe kapcsolva eltöri a lény szárnyát. Sikerül elgázolnia de a lény farkával átszúrta a sofőrt, ezután a duó felé fordul (ekkor már sántítva tud csak járni), de miért duó? Hol van a harmadik katona? Ő medvecsapdába esett és meghalt.

Eiica néhány ízületét ellő a lényen de ez nem okoz halált a lénynek. Egy balszerencse közben Nat fegyverét a sav megrongálta így az felrobbant a nő kezében aki elájult és valami rémálom világba került. Joe számára komoly döntést kellett meghoznia: kimenti társát vagy újratölt. A nőt választotta és kimentette (a praetorian ekkor már nagyon lassan haladt). A duó számára eljött a szerencse egy APC formájában ami szétlőtte az idegent. A felszálló másik UD-4 gép még szétlő néhány xenot amik a város felől jöttek. A küldetés elbukott, 0 civil kimentve és súlyos katonai veszteségek (1 db UD-4, egy db APC és 9 tengerészgyalogos).

Kaland sikertelen!

 • ICC

Joe Johnson közlegény visszatér a sikertelen földi mentés után. A Gateway állomáson megismer 2 katonát akikkel egy csapatban érkezik meg a Marsra. Hamar tűzharcba kerülnek néhány pempőssel, egy főt lelőnek és a többit üldözőbe veszik. Egészen egy italboltig mentek.

Frank Mustang közlegényt kiküldik az ICC tornyához hogy segítsen megfékezni a tüntetőket akiket a szektások tüzeltek fel. Tűzparancs van érvényben, több pempőst is elkaptak de közölük kettő meghal. Frank egy 8 fős csapat tagjaként indul az utcákra hogy dílereket keressenek. A csapat végül 2 fős párokra oszlik. Mindegyikben 1-1 ember és szintetikus van. A csatornákon át mennek hogy a tüntetők mögé kerüljenek, a csatorna vizében egy hullát találnak. Mikor felérnek akkor nyomozókat találnak akik egy másik halálesetet nyomoznak, adnak egy papírt Frankéknak amiről a drogosok által harapás útján terjesztett betegségről van szó.

Civil ruhába öltöznek hogy ne tűnjenek fel, átjutnak egy rendőrkordonon és a tüntetőkön. Néhány embertől tudják meg hogy a pempőt ingyen adják. Frank és szintetikus társa eljut az Alkohholverzum nevű boltba (ekkor a tüntetőket gázzal altatják el így a boltban is van néhány alvó ember). Találnak is egy kivágott májú hullát, ekkor jön 2 fegyveres alak akiket elintéznek. Joe és 2 társa is ekkor érkezik. Újabb két fegyveres jön az épületbe de őket is lelövik. Még megölnek egy fegyverest de a kiérkező APC végigsorozza a boltot.

A szintetikus és a 2 CMC-s katona meghalt (ismeretlen számú civillel), Joe és Frank túlélik azt hogy az épület rájuk omlott. Joe közlegényt a felettesei később leszidták mert 2 társa valójában szektás volt és akiket megöltek azok CMC-s katonák voltak.

Kaland sikertelen!

 • Vadászok Hajnala

2 hónap telt el Natasha, Thomas és Redway kalandja óta. Ezúttal egy predator vadászik itt, egy fekete furgonban Dean Backett közlegény és 3 társa indul el elintézni a lényt. Rajtuk kívül még több csapat is keresgél. Habár az oszlatás az ICC-nél már véget ért továbbra is rossz a hangulat. 6 civiltől megtudja a csapat hogy a yautja megölt három rendőrt majd a csatornába ment le. A zöld vérnyomokat követve a csapat 2 részre válik szét hogy bekerítse. Dean és társa harcba kerül a lénnyel ami elmenekül.

A yautja egy járatba menekült amit a ghoul csinált. A katonák nem látják a harcot de hallják. Követik a predator vérét és rájönnek hogy az súlyos sebet szerzett. A szennyvíztelephez érnek ahol egy halott munkást találnak. Felmennek a felszínre ahol a lény egy irodaépületbe bújt el. A katonák klórral akarják kifüstölni (ez reakcióba lép a lény foszforos vérével és lényegében égetni kezdi). A sérült lény tudja hogy úgyis meg fog halni de még Deant is magával akarja vinni, ez nem sikerül és Dean megöli a lényt. A yautja hajója felrobban az ülepítőnél de nem hal meg senki. Csak 3 katona halt meg az akcióban: Dean egy társa akit a yautja ölt meg és a furgonban levő 2 katona akik a csapatot irányították. Az ő furgonunkat ismeretlen emberek robbantották fel.

A katonák között szóbeszédek terjengtek hogy valaki(k) segítettek a yautjának mert a lény tudta hogy az ülepítő hosszú ideig nem fog működni így ott tudta elrejteni a hajóját.

Kaland sikeres!

Rufus Wilkinson

Rufus egy szektás aki Mars Cityben él. Egy átlagos éjszakán egy bárban megtalálja őt egy másik szektás. Elviszi őt a titkos "bázisukra" ahol kap is egy feladatot: egy ember kell idehoznia hogy lefagyasszák és majd keltetőt csináljanak belőle mint a többi elrabolt emberből akik itt vannak (főként csövesek illetve olyan személyek akik senkinek sem hiányoznak). Rufus talál is egy nőt akinek bizalmába férkőzik, elcsalja a raktárhoz ahol leüti és lefagyasztja. A szektások újabb embereket akarnak keltetőnek így Rufusnak újra akcióba kell lépnie.

Kaland fagyasztva!

Blior (2. felvonás)

 • Az új variáns
Inostrancevia

Gorgonopsid

A Blioron meghalt két beavatott és egy vezető Yautja, állítólag dinókból kikelt savvérűek ölték őket meg. Ennek kinyomozására indul el a Delta Hydrae IX-ről két beavatott vadász: Yeggdra'sil és Chu'cca akiket Kcii'ale fog vezetni. Az őserdőben kezdenek el kutatni de gyorsan rájuk támad egy gorgonopsid, a trófea azé aki megöli. Chu'cca bizonyult gyorsabbnak így ő hátramarad begyűjteni a trófeát. A többik továbbmennek és megtalálják az egyik beavatott maszkját de azonnal rájuk támad egy rakás dinóból kikelt xeno. Chu'cca sem jár jobban mert őt is megtámadják.

A harcban Yeggdra'sil 5 savvérűvel végez. A vezető kettőt. Chu'cca pedig 1 runnert és egy másféle variánsú dinó xenot öl meg. Chu'ccat még megtámadná egy monkey alien és egy xenoraptor de a beavatott akinek maszkját megtalálják mind leszedi. Elmondja hogy a vezére megölte a fészek királynőjét de már van egy fiatal királynő is. Ekkor fut össze a másik két yautja társával. A vezér utasítja Chu'ccat hogy ölje meg a fertőzött fajtársat.

A trió bemegy a fészekbe ahol kettéválnak: Yeggdra'sil megy egyedül és talál egy egy mellkasrobbantó által megölt Ragadozót, de egy xeno támad rá. A duó sem jár jobban mert ott még több Idegen támad rájuk. Yeggdra'sil-ra még több savvérű megy de mikor csak egy ugró marad beszakad a talaj alattuk. Miután végez az ellenfelekkel társai hangjai felé megy (a további kalandban már nem vesz részt) akik már megtalálták a halott vezért akiből szintén PredAlien kelt ki. Kiszabadítottak még egy ott levő embert aki nem fertőződött meg. Az ember és 2 yautját bekerítették: hátul egy PredAlien ami praetorianná vált, elől meg 3 xenoraptor.

Megérkezik R'ka N'ritja is aki néhány savvérű megölése után nézi az eseményeket. Az ember megsérül de harcképes és együtt mennek tovább a királynő felé ahol az Idegenek élő falat alkotnak. Az embert (akinél pisztoly volt) megöli egy Ravager. Összesen 2 ravager és egy praetorian indult a 3 ragadozóra nem beszélve az arctámadókról.

A fészekben dúló vadászatban a vadászok az alábbi trófeákat szerezték:

 • Yeggdra'sil - 8 xenoraptor és 2 ugró (számára a kaland sikeres mert társánál előbb hagyta abba így még kapott jutalmat)
 • R'ka N'ritja - 3 xenoraptor
 • Az ember - 2 xenoraptor
 • Chu'cca - 10 idegen és a PredAlien (nem kapta meg az érte járó pontokat mert inaktívvá vált)
 • Kcii'ale - 6 idegen, 1 monkey alien és 3 xenoraptor.

Kaland fagyasztva!

Gaun'di beavatása

70892410

A helyszín Xaa'yyh piramis. Egy űrben lebegő hatalmas yautja piramis, melyet beavatásokra használnak. Az alapjainál 513 méter széles objektum a galaxis szélén, egy gázóriás körül lebeg. Két méretes toló-, s több kisebb, a hajó aljára függesztett segédhajtómű tartja pályán az óriást.

A piramis bejárata az egyik oldalon lévő hatalmas kiemelkedésből nyílik. A kilógó részben egy kisebb város működik, több, mint ötven yautjával. A gazdatestként szolgáló állatokat is itt nevelik, valamint ide tudnak csatlakozni a vadászokat szállító hajók.

Gaun'di és 2 beavatatlan érkezik ide beavatásuk céljából. Gaun'di egy társával megtalálják az áldozati oltárt ahol hét üres tojás van de csak 6 tetem. Hamar kiderül hogy a 7. fertőzött állat egy rynth amit éppen hogy sikerül kikerülni. Nem támadni akart hanem menekülni az őt követő 2 savvérű elől. Gaun'di végez első savvérűjével de a másodikkal is végzett volna csak a piramis falai változtak. Megtalálják a szarkofágot amit harmadik társuk már kinyitott és elvitte az egyik váll-löveget. Gaun'di felszerelkezik eggyel.

Kaland fagyasztva!

Katedrális (LV-854)

Egy BioNat bányabolygó, kb 350 ember élt itt, közülük 30 volt képzett fegyveres. 2 hete megszakadt a kapcsolat velük, a kiérkező CMC-s előőrsnek az a feladata hogy a kapcsolatot visszaállítsák illetve túlélőket keresni. Ha idegen fertőzés lenne azt fel kell számolni de a kolónia maradjon épen (opcionális). Az UD-4 gépből egy APC gördül ki, összesen 10 katona, 2 sofőr és Parker hadnagy érkezik eme feladatra. A katonák között van B.J. Wolf őrvezető is. Őt és Natot kiszállítják hogy új útvonalat találjanak az APC-nek mert a jelenlegin túl sok az űrhajóroncs. Az új úton a csapat megérkezik a telep bejáratához (egy hegy aminek felsőbb szintjén van a kolónia, a bejárat egyből a raktárhoz vezet).

Wolf Keeperrel megy felderíteni a keleti szárnyat miközben 3 másik katona a fényt megy visszakapcsolni. A duó 3 civil hullát és rengeteg hamut talál, egy újabb hulla után Parker visszarendeli őket. Wolf mikor hátrafordul azt látja hogy társa nincs sehol, az őrvezető épségben visszajut a többiekhez ahol kiderül: összesen 5 katona tűnt el. Az új feladat: Wolf, Nat és egy másik katona elmegy letölteni amit csak lehet az irányítóban, 4 katona a kolóniát nézi meg míg a többiek maradnak a raktárban. Viszont fegyveresek támadnak a CMC-sekre a raktárban mielőtt elindulhattak volna. Wolf leszedi az egyiket akiről kiderül hogy Keeper volt az, egy másik támadót pedig villanó gránáttal elvakít míg a többiek elkapják. Őt sehogy sem lehet kihallgatni mintha megveszett volna. A terv változatlan (pedig egy katona meghalt a támadás közben), Wolfék elérik az irányítót és elkezdik a letöltést mikor megtámadják őket. Az idegenekhez nagyon hasonló lények amiknek vére nem savas, Nat meghal mire a 3 főt számláló mutánsokat elintézik.

A kamrán keresztül valami különöset láthat a duó: egy űr utas patkó alakú hajót a bányában. A duó visszamegy a raktárba de váratlan dolog történt: Wolfot megtámadja társa aki megőrült (váll sérülést szerzett az egyik mutánstól), az őrvezető sikeresen kiüti a nagydarab fickót és elvonszolja az APC-hez. Egyetlen katona marad vigyázni a két őrültre míg a többiek a bánya mélyére mennek a patkó alakú hajóhoz. A bányában 8 W-Y fegyverest és 5 mérnököt találnak. A katonák meglepik őket és lefegyverzik mindegyikőjüket. Gogolac a W-Y csapat vezére elmondja hogy őket is a mutánsok támadták meg 2-3 napja és ők is a patkó alakú hajhoz mennének. Így hát a CMC és W-Y közösen ér el a hajóhoz ahol kettéválnak. Wolf nem bízik Gogolacban mert a meséje nem stimmel, így is lett a CMC-s embereket elfogják.

Wolf magához tér, fegyvertelenül. Gogolac kísérleti alanynak használná fel ezért beküldi egy terembe ahol egy kés és pisztoly van. Be is ereszt egy mutációt (Gogolac így nevezi a lényeket. Rajtuk kísérletezik és mivel már nincs embere ezért jól jöttek a katonák. A mutációk egyfajta védelmi lények amik folyamatosan pótolják veszteségeiket de nem haladnak meg egy bizonyos számot, azaz ha 10 mutációból 9 meghal az utolsó tudja reprodukálni magát hogy újra 10 legyen)

Wolfot majdnem megöli a lény mint a teremben levő szétszaggatott katonát mikor beront Parker 3 katonával és szétlövik a lényt, Wolf pedig visszakapja felszerelését. 10 szintetikus jön hogy elintézze az embereket, ugyan Parkert megvakítják örök életre (sebét Wolf ellátja) és megölnek egy katonát de mind a 10 szintetikus elpusztul a tűzharcban. Wolf ötletét követve a katonák felveszik a szintetikusok ruháját és úgy hívják fel Gogolacot hogy megvan Parker hadnagy. Gogolac kiküld néhány szintetikust kísérőnek melléjük (őket 3 mutáció támadja meg, ugyan két lényt leszednek de erre 4 szintetikus ment rá). A Gogolachoz vezető úton az egyik katona elcsalja azt a 6 androidot így Wolf és két társa elérheti a hajót. ott 3 mutációt semmisítenek meg mire Gogolac elé érnének. A W-Y embere elárulja hogy számított erre a trükkre és be is hívat egy tucat androidot. A tűzharcban Parker meghal, de sikerül szétlőni a szintetikusokat Gogolaccal (őt Wolf lövi le) együtt.

Kint 35-40 android fogadja a duót, úgy tűnik nincs esély de ekkor 50 tengerészgyalogos ront be és szétlövik az ellenséget. Wolf őrvezető választhat: marad a mutációk ellen harcolni vagy az űrben segít megsemmisíteni a W-Y anyahajót. Az őrvezető az anyahajót választja. 6 fős csapatban landolnak az anyahajón (űrcsata folyik, a CMC-s hajót pedig lelőtték, a két pilóta meghal). Elintézik a 10 őrdroidot majd behatolnak a hajó belsejébe ahol a robbanótölteteket kell elhelyezni. Egy alkalommal meglepnek 5 őrt és egy kivételével mind megölik, Wolf őrvezető a menekülő nyomába megy (ezzel halálra ítélve a tűzharcban megsérült CMC-s katonát). Wolf közelharcban elintézi a férfit (igaz, az őrvezető orrtörést szenved pár borda rúgással). A csapat külön válik, Wolfnak egyetlen szerelőt kellene elintéznie de a véletlennek köszönhetően fogságba kerül és a társai mentik meg (egy őrt és a szerelőt megölik). A bombák elhelyezve, már csak keresni kellene egy hajót. Wolf újra a beöltözős trükköt használva bemegy társaival a dokkba ahol egy parancsra hivatkozva egy hajót és pilótát kér, meg is kapja de a anyahajó kapitánya megérkezik és 3 RPG-s katonával lövet a menekülő hajóra. A CMC-sek sikeresen elmenekülnek (egy társuk meghal de elintézik a 3 RPG-st). A W-Y pilóta landol a CMC-s csapatok fő hajóján (útközben 2 W-Y bombázót szétlő). Wolf őrvezető lemegy a felszínre segíteni visszafoglalni a telepet a W-Y csapataitól de már nem kerül bevetésre mert a CMC-s zászlóalj elpusztítja a mutációkat és a W-Y fegyvereseket. Wolf őrvezető megszemlélheti az űr utas ttemét mielőtt megkapja a parancsot: áthelyezik Ryushira.

Kaland sikeres!

Biztosítás

Egy Sötét klán vezért kellene Bliorról a Ryushin található ideiglenes táborban található klánvezérhez szállítani. Vash és Steg-in egy Zazin (NJK) nevű nem rég beavatott társukkal fogják S'yuit-de Sötét klánvezért felügyelni. Három Hunter hajó lesz használva, az egyiken a fogoly és kísérői míg a többi hajó védi őket.

Az út során Zazin nem tudja magát türtőztetni és nekimegy apja gyilkosának. Még időben sikerül lefogni, viszont megjelenik egy Sötét klán hajó ami szétlövi az egyik Huntert, a fogolyszállítót pedig súlyosan eltalálja ami kénytelen Tartaruson landolni az alkony zónában.

Csupán S'yuit-de sérült meg de nem komolyan. A rossz hír hogy több száz arató lehet a közelben. Kettő arató meg is találta a hajót, Steg-in megy ki hogy elintézze őket míg Vash bent marad. Zazin kiszabadítja a rossz vér egyik kezét (nem azért hogy megszöktesse), de a rossz vér a lánccal majdnem megfojta Zazint és csak Vash közbenjárása mentette meg (levágta S'yuit-de kezét). Vash kimegy segíteni társának aki nem áll túl jól a két aratóval, igaz így ketten is nehezen bírnak velük de végül Steg-in mindet elintézi. Az egyik arató gyomrából előkerül egy Sötét klán tag teteme ami bizonyítja hogy az ellenség itt van. A yautják feladata túlélni amíg nem jön segítség vagy egy hajót találni.

Elindulnak Tartarus napos oldala felé, Zazin magába roskadva, a rossz vér pedig úgy összeláncolva hogy alig tud mozogni. Találnak egy kis atmoszferikus emberi hajót ami évek óta itt lehet. A yautják azzal a tervel állnak elő hogy a foglyot felhasználva csalogatják elő a Sötéteket. A fogoly inait elvágják hogy ne tudjon menekülni, illetve egy völgybe rúgják le ahonnan nem menekülhet. Órák telnek el mire megjön az ellenség, két idegen és egy Sötét klán tag. De velük van egy sötét páncélos elefántfej formájú sisakot viselő lény (egy mérnök) aki a rá támadó Zazin karját az ostorával levágja majd négyfelé vágja a testét. Steg-in rá támad de gyorsan megsemmisül váll-lövege és csuklópengéje. Végül több perces harc után sikeresen megöli a lándzsájával, viszont Steg-in nem találja Vasht és csak a két idegen, a rossz vér illetve a fogolyszállítónak a pilótáját találja holtan. A yautja követi a nyomokat amik arról árulkodnak hogy Vasht egy hajóra vitték (Steg-in Zazin fegyvereit előtte elveszi). A ragadozót egy Sötét klán hajó orbitális pályáról próbálja kilőni, sikertelenül. A yautja sikeresen elküld egy üzenetet társainak akik úton vannak hogy kimentsék. Előtte viszont rá támad egy arató amit legyőz. (Ezután Steg-in inaktívvá vált és további sorsa ismeretlen)

Eközben Vash maghoz tér egy Sötét hajón (az egyik idegen elkábította farokmérgével Tartaruson), a vallatója kikérdezi mi volt az úti célja illetve miért szövetkeznek az emberekkel. Vash egy cellába kerül, közelében fogoly CMC-s katonák vannak akik sikeresen kinyitják cellájuk ajtaját és Vashét. Eljutnak az elkobzott fegyverekhez ahol felszerelkeznek, itt van egy giff amulett ami segítségével Vash tud beszélni az emberekkel. A kínzókamrában (ahol egy halott yautja van, mellkasán annak jele hogy egy idegen született meg belőle) Vash bejut a rendszerbe és megtudja hogy egy piramis hajón vannak ami mellett egy másik ismeretlen hajó van. Megtalálja a dokkba vezető legrövidebb utat ami egy fészken át vezet. Az emberek aktiválják a fegyverek között talált kis nukleáris töltetet ami 10 perc múlva robban.

A liftnél az emberek elintéznek egy Sötétet majd lejutnak a fészekig aminek kijárata nem nyílik így a katonák vezérének időt kell hagyni mire sikerül kinyitnia. Ez sikerül is, a katonák elintéznek két rossz vért, egy PredAlient és több tucat xenot. A dokknál viszont 4 Sötét és egy PredGun várja őket. Vash elintézi a PredGunt, a Sötéteket pedig az emberek pilótája egy yautja hajóval. A kis csapat felszáll a hajóra és elhúzzák a csíkot mielőtt a piramis hajó felrobban, azonban a mellette levő patkó alakú hajó sértetlen marad.

A pilóta rájön hogy a legközelebbi bolygó Ryushi, a terv szerint Machiko házából üzennek majd az embereknek viszont arra nem számítottak hogy egy CMC-s flotta van a bolygó körül ami tüzet nyit rájuk. A hajót a pilóta úgy ahogy leteszi a sivatag közepére, azonban egy idegen észleli őket így várható hogy hamarosan még több jelenik meg.

Kaland sikertelen! (A fogolyt nem sikerült leszállítani, a kaland folytatása Ryushin lesz az első globálban).

Ryushi, a globál kaland

 • Bevezető

Az eddigi legjelentősebb összecsapás ahhoz képest hogy egy sivatagos bolygóért folyik a harc. A három faj nem csak egymással de néha saját magukkal is harcban állnak.

Az idegenek durván 3.000 fő körül vannak, "bázisuk" az empress fészek, ezen kívül még két fészkük van. Erejüket növeli az a néhány ravager amik igen komoly ellenfélnek számítanak, illetve néhány Bug-Men akik Eloisszal érkeztek. A xenok feladata egyszerű: megtartani a bolygót.

A yautjáknak van egy kis vadásztáboruk, az ott élőket kiegészíti még a nem rég érkezett néhány vadász akiknek feladata elintézni a Sötét klán tagjait. Az emberekre nem vadászhatnak csak ha azok támadnak előbb, így a yautjáknak csak két ellenfele van: a xenok és a Sötétek (nem számítva a rossz vérek irányított idegenjeit). A yautják létszáma úgy durván 1-2 tucat főt tesz ki.

Az emberek létszáma a következő:

1 Razzisa (20 légi jármű, 25 földi, 600 fő) 2 Bougainville (8 légi jármű, 10 földi jármű, 128 fő) 1 SV 100 Reliant (20 légi jármű, 13 fő + az adott légi járművek személyzete… úgy durván 40 fő)) 2 Neptun (4 jármű, 50 fő) 2 Patfinder (2 légi jármű, 2 földi, 48) 1 Erkaméder (2 légi és 2 földi jármű, 20 fő) 2 Snakefigther (6 földi jármű, 60 fő) Össz. légi: 52 Össz. földi: 45 Össz. fő: 959

Megjegyzés: Számokban a kiszolgáló személyzet is benne van, a katonai teherautók stb. Ám pl. 1 földi jármű egy APC pl, ám két homokfutó egy értéknek minősül, és két exo is egynek. Így kell kalkulálni. Az űrben egyedül a Razzia és az Erkaméder marad, ezek úgysem tudnak leszállni.

A későbbiekben az emberek még kapnak erősítést de erről majd később lesz szó a kalandokban. A tengerészgyalogság feladata a bolygó megtisztítása és alkalmazni az új taktikákat élesben. Viszont egy háttérből irányító csoport nem csak ezért van itt, nekik ennél grandiózusabb tervük van. Az emberek ellenfelei a rossz vérek, az idegenek és a háttérből irányítók a Halálfejesekkel. A harc kezdete 2195 karácsony előtt egy nappal veszi kezdetét és egészen 2196 januárig tartanak.

 • Az idegenek lecsapnak

Eloise megérkezett az Új Japánról hozott xenokkal. Köztük van Gyilkos, Préda és DeathFist. Az empress azonnal egy feléjük tartó CMC csapat ellen küldi őket hogy pusztítsák el őket, Elois csak annyiban módosítja a tervet hogy egy élő parancsnokot kell elhozniuk hogy kihallgassa. Egy 19 főt számláló idegen horda indul el Szolga (mesélő) vezetésével, a 3-4 runner halad elől mint felderítők, őket követik a többiek.

Útjukba 20 tövisfarkas kerül, megtámadják őket és mind el is pusztítják de egy drone életébe kerül az egész. Tovább haladva összeakadnak a katonákkal, az 5 CMC-s komoly veszteségeket okoz nekik. Préda gyorsan végez a lángszóróssal és az egyik M41A-s katonával miközben DeatHFist megöli az M5 illetve az M41A fegyvert használó embereket. Gyilkos pedig végez a minigunossal, eme kis győzelemért 3 runner és 9 drone áldozta életét.

A további úton 3 M41A-s katonával illetve egy APC-vel kerülnek össze, Gyilkost azonnal eltalálja a jármű lövedéke egy másik fajtárssal együtt. Préda segítséget kér és kap az úrnőtől 10 arctámadó, egy praetorian és 4 drone képében. Az idegenek további veszteség nélkül győznek, az APC kétfős legénységét egy gyalogossal együtt megfertőzik.

Kaland sikeres! (bár nem sikerült élve elhozni a katonák vezérét kihallgatásra)

 • Törött Agyar sírhelye

Dachande kriptája és szentélye Ryushin található. A sír előtt kicsi yautja falu terül el, szükség is van rá mert a savvérűek nagyon elszaporodtak a bolygón. A Sötétek néhány tagja megakarja becsteleníteni a nagy vadász sírját, ezt a tiszta szívű vadászok nem hagyhatják annyiban. Hogy tervüket megakadályozzák megérkezik Thla'loc, Basil'isk, Kraug'na és néhány más vadász is, mindegyikük fejében ott a kérdés: mit keres a bolygó körül egy emberi flotta? Mind tudják hogy az emberek szövetségesek ezért nem kellene velük harcba kerülni.

Éjpenge már felderített a rossz vérek táborát, háromszoros túlerőben vannak így nyílt harcban esélyük sincs szembeszállni velük. A tiszta szívű vadászok két részre oszlanak: az egyik csapat az ellenséges hajókat teszi tönkre, a másik csapat (itt vannak a JK-k) pedig capdát fog állítani a rossz véreknek. Thla'loc és Basil'isk mint felderítők mennek elől, egy ligetben kemény húsúak támadnak rájuk, elintézik a fejenkénti 2-2 lényt mikor megérkezik Kraug'na és elintézi az utolsót. A trió közösen halad tovább egészen egy oázisig ahol különválnak:

Kaug'na a cserjeszint felől halad, egy odúban megöli a rátámadó tövisfarkast de nem élvezheti ki győzelmét mert a lényből és annak két kicsinyéből megszületnek a mellkasrobbantók, a yautja egy kivételével mindegyik alient megöli és folytatja útját. Ekkor újra találkozik Basil'iskkal.

Thla'loc egy sziklás rész felől haladt, az ő útja eseménytelenül telik amíg újra találkozik társaival.

Basil'isk a vízcsobogás felől indul el, az ő útja is eseménytelenül telik.

A trió mikor újra egyesül hamar észreveszik hogy egy tucat tengerészgyalogos dolgozik egy előretolt táboron, nem is sejtik hogy idegenek tartanak feléjük. A trió közül Thla'loc lesz megbízva hogy menjen jelenteni a yautjáknak a helyzetről, nem jut el messzire mert 4 alien veszi körül. Basil'isk és Kraug'na egy fáról figyelik a harcot az emberek és idegenek között amíg rájuk nem támadnak, fejenként 1-1 kemény húsút intéznek el majd közösen elintézik a társukat körülvevő lényeket is. A harc végetért, az emberek veszítettek de különös hogy az idegenek elvitték a hullákat is pedig csak egy embert fertőztek meg. Csupán Thla'loc indul kideríteni mi történt, társai visszamennek a sírhoz.

A magányos vadász egy sziklás csapáson leereszkedik, több xeno alkotta járatot talál de kemény húsút egyet sem. Az egyik járaton keresztül elér egy fennsíkra ahol egy szakasz tengerészgyalogos van, fele ennyi savvérű támad rájuk, a harc gyorsan véget ér, csupán 8 katona marad életben de az utolsó idegen elmenekül, a vadász őt követi és elér egy víz vájta járatba, váll-lövegével végez egy kemény húsúval de a kijárat beomlik így kénytelen lesz a yautja előre haladni.

A Sötétek és idegenjeik elérik a sírt, egy tiszta szívű yautja felrobbantja magát hogy beomlassza a bejáratot. A sírt így nem gyalázták meg de a kis yautja falu legtöbb lakója meghal, ahogy az ide érkezett harcosok is mint Thla'loc, Basil'isk és Kraug'na. A Sötétek felszállnak a hajókkal de nem hagyják el a bolygót.

Kaland sikertelen!

 • Sáslegelők

A USS Nautilus vezeti az emberi flottát, a katonák feladata a bolygó megtisztítása és az új taktikák élesben való kipróbálása. Yautjára csak akkor lehet lőni ha támad (Sötétekre alapból lehet lőni), ossz hír hogy az utánpótlást csak nehezen lehet megoldani.

Egy UD-4 landol és kiteszi az APC-t. A szakasznyi katonának feladata kiépíteni a tábort de előtte megtisztítani azt a veszélyes elemektől. 3-3 fős csoportban indulnak el a katonák, az egyik ilyen csoportban van Frank Mustang közlegény, Joe Johnson közlegény és Natasha Eicca őrvezető. Gyorsan rájuk támad egy óriás rák de elintézik, ezután egy rynth csordát kell megvizsgálniuk (fertőzöttek-e), Natashát a kisebb jószágok lefoglalják miközben a két férfi újabb adagnyi skorpiót intéz el. A harc után Joe szétlövi azt a kis élőlényt ami a csizmáját harapta, két okból is rossz döntés volt. Egyrészt W.B. (aki a tudományos felelős a hadjáratban) a triót W.C. ásásra osztja be, másrészt a kis lény szülei nagyon nem örülnek gyermekük halálának és amint tehetik megkergetik a néger katonát.

Szerencsére W.B. egy S.E.B.B. gránáttal kiüti a lényeket (nem mellékesen megrázva Joet), a közlegényt pedig beosztja egy akcióra. Az akció lényege: TSAPC-vel néhány katona (köztük W.B., Duke, Pattson és Amanda) landol az Iwa George kanyon közelében ahol egy Sötét hajó van, a cél a hajó megsemmisítése. Erre a célra a katonák kapnak éjjellátót, illetve csendben kéne majd haladniuk. Az eligazítás után Joe magára haragítja Amandát (megkérdezte tőle hogy kamatyolnának-e), a nő egy mű arctámadót vág a négerhez. Ettől fogva jó ideig "ölni" fogják egymást.

A kis csapat este meg is érkezik a célhelyre, csendben kellene haladni de Joe frappáns szavakkal adja a világ tudtára érzéseit. Nem is kellett várni a Sötét klán irányított xenoira hogy támadjanak. Joet a sors többször is sújtotta, először néhány normál idegennel (Joe leszakadt társaitól), de sikeresen életben marad de csak plazmapisztolya maradt meg. Ekkor sikerül bevizelnie ami az egyik ok lehetett hogy egy predator miért is ment hozzá megölni, az APC ágyúi pedig lekaszálták a vadászt. A harc nemsokára véget ér de még egy praetorian megpróbálja megölni Joet, értelemszerűen nem volt esélye a katonának lézerpisztollyal a lény ellen. A lény kiüti a katonát aki mire feleszmél addigra a harcnak vége, a hajó elpusztítva, a 6 rossz vér holtan terül el kb 50 idegenjükkel. Az emberek vesztesége 0, jó hír lenne ha nem tudnák hogy a Főtábort éppen megtámadták. A kis csapat amilyen gyorsan csak tud elindul a táborba segíteni.

Kaland sikeres!

 • Tengerészgyalogos tábor

B.J. Wolf őrvezetőt beosztják munkára három társával hogy nézzenek utána az eltűnt lövegeknek. A nyomok egy barlangig vezetnek ahol az egyik löveg rájuk lőtt, Wolf nem vállalva a felelősséget erősítést kér (ha elintézte volna a löveget találkozott volna Eloisszal), amint ez megérkezik Wolfot és társait visszarendelik. Éppen hogy a tábor bejáratához érnek a műszakiak jármű felrobban, kezdetét veszi a harc a Bug-Men ellen. Wolf jelentést megy tenni a főparancsnokságnál, itt majd kap egy új parancsot miszerint menjen segíteni a nyugati bejárathoz mert nincs ott összeköttetés de xenok tartanak arra.

Wolf megérkezik a bejárathoz ahol vele együtt már 5 fő van (meg a sentryk), pár tucat rohamozó idegen ellen. Mikor már úgy tűnt hogy a katonákat lerohanják akkor jelenik meg két Puma és 3 M-40-es tank amik szép veszteséget okoz az alieneknek. Ettől függetlenül néhány idegen bejutott a táborba és nagy felfordulást okoznak (az egyik tank el is pusztul). A védőknek visszavonulás van, Wolfot merengéséből Ellen Ripley rángatja ki. Az őrvezető a táborban felfordulást talál, egy arctámadó kinézte őt de Niki egy plazma lövéssel elintézi (Wolf nem látja hogy ki mentette meg). Egy runner praetorian akad az őrvezető szeme elé ami egészen az orvosi sátorba ökleli. A katona felkel de egy tank majdnem legázolja, közösen mennek a landoló zónáig ahol a TSAPC-s csapat fogadja őket.

A TSAPC-s csapat mikor megérkezett alapos zűrben találta magát. Természetesen Joet gyorsan kinézte a runner praetorian, ezúttal sem tudott kicsikarnia a lény halálát ellenben egy normál idegent sikerült megölnie (aminek hullája le is terítette, majd egy másik xeno mászott rá amit Pattson leszed). Mire Joe feláll addigra a praetorian halott, a tábor elleni idegen támadás is véget ér, a carrier ami arctámadókat hozott szintén halott, az admirális viszont eltűnt. 3 tucat katona meghalt de jó pár tucat idegen is elpusztult.

Karácsony köszöntött be, Wolfot és Joet más katonákkal együtt az áttört kerítéshez vezénylik de újabb harcra már nem kerül sor így távozhatnak. A két katona ekkor fog majd összebarátkozni és mint két kemény ember megtréfálják Amandát (félig sikerül de a viccben szerepelt egy döglött idegen is ami miatt riadót fújtak). A nő a tréfáért cserébe golyót röpített a két katona lábába akiket a tábornok büntetőszázadba küldött (számukra alapítottak egyet), az egész tábor pedig szidta a duót akiknek reggel 07:00-kor indulniuk kell az előretolt táborig ami 10 km-re van innen (gyalog a sivatagon).

Kaland sikeres!

 • Előretolt tábor

Hamarosan

 • Vash

A homoktenger, éjjel. A katonák és Vash kelet felé veszik az irányt mert egy tábor van ott amit még anno a parancsnok zuhanás közben látott. Egy sziklás terepen úgy egy tucat savvérű támad rájuk de sikerül legyűrni őket (Vash személyesen két idegennel végzett de ráment az egyik váll-lövege), további ellenállásba nem ütköznek. A távoli hegy felől harc fényei és zajai jutnak el a kis csapathoz akik oda is mennek. Elérik a távoli fényforrásokat.

Kaland fagyasztva!

LV-499

Kopár kietlen életre alkalmatlan bányabolygó. Az ásványkincsek kiaknázása szempontjából fontos az embereknek, azonban a felszín alatt olyan lények is megbújnak mi a yautják figyelmét is felkelti: idegenek.

Basil'isk feladata a mellkasrobbantó életstádiumban levő új királynőt elfogni (egy eme célra kialakított ketrecbe) és visszajutni vele a landolási helyre ahol majd társai felveszik. A fészek a bányában van, a járat viszont beszakadt így más helyen kell bejutnia. Basil'isk a bányatelep egyik házába megy be ahol szeme előtt fertőznek meg egy embert. a yautjára ekkor támad rá egy drone amit sikeresen megöl. Ekkor érkezik meg Kraug'na akinek feladata a fészek figyelmének elterelése hogy társa esélyeit növelje (megjegyzés: hamar inaktív lett így a kaland kimenetelére nem volt hatással).

Basil'isk talál egy térképet a lehetséges fészek bejáratokról, az egyiken keresztül be is jut de megtámadják. Sikerül végeznie egy kemény húsúval de további kettő rohan rá, ekkor jelenik meg a legendás bogárirtó, a félelmet nem ismerő Herk Mondo. Nem habozik, lelövi a két dronet és tovább folytatja feladatát: a fészek teljes felszámolását. Szerencsére a kis királynő még él de Basil'isket egy normál mellkasrobbantó annyira lefoglalja hogy a célpontját felkapja egy idegen és elviszi. A yautja amilyen gyorsan csak tud végez a kis támadójával és üldözőbe veszi célpontját ami a telepen rejtőzködik. Egy drone próbálja lefoglalni a vadászt de Mondo ismét közbeszól és elintézi a dögöt, majd felrohan az egyik ház lépcsőin és kilövi onnan az utolsó idegent aminek kezei között volt a kis királynő. Basil'isk gyorsan elfogja a lényt és már indul is a kivonási pont felé.

Kaland sikeres!

Advertisement