AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Legelterjedtebb klán hajó típus. A hajó eredeti tervei ősrégiek, már csak kiindulási alapként alkalmazzák. Mikor új kagylót építenek, sok mindenben el szoktak térni az eredeti tervektől az adott klán igényei szerint. Iskola klánok általában ilyen hajókat használnak. 2-5 tucat yautja is utazhat egy ilyen hajón.

Leginkább ifjoncok képzésével és beavatásukkal foglalatoskodnak eme hajókon. Klán hajókon rendszerint található egy megbéklyózott idegen királynő és egy tojás válogató rendszer. Az ifjoncok és alacsony rangú beavatottak folyosókon, nem használt termekben vagy ahol tudnak, ott alszanak, csak pár főnek szokott magánszállás jutni. Mivel az ifjoncok marakodnak egymással, így az ilyen hajókon alap tartozék a párbajterem, ahol egymásnak eshetnek szabályszerűen.

Fegyverzetüket csupán 3 plazmaüteg alkotja. Hajó kialakítása révén négy csatlakozó van, mivel képesek más hajókhoz csatlakozni. Ezek rendszerint leszálló hajók. Hasi részen lévő uszonyszerűségnél pedig négy űrszonda képes kapcsolódni. Általában a klán hajók ezt ki is szokták használni, így mind a négy űrszonda és leszálló hajó megtalálható.

Advertisement