AvP:War FRPG Wiki
Advertisement
Királynő 1

Nehéz az idegen királynőket jellemezni. Első Idegen Háború elején San Francisco belvárosáért indított harcok alatt elfogtak egy királynőt. Természetesen azonnal vizsgálatok alá vetették. A lény 175 pontot ért el az Irwin-Schlatler skálán, ami azt jelenti, hogy a valaha élt emberek többségénél is intelligensebb. Ez csak egy normál fiatal királynő volt, nem empress, nem anyakirálynő. Viszont ha valami ennyire intelligens, mért irtanak ki bolygókat, mért nem használnak eszközöket? Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy az idegenek biológiai fegyverek lehetnek. Így egy bizonyos „program” szerint működnek. Magas intelligencia, mégis ösztön lények. Bár mutatnak hajlandóságot újfajta módszerekre. Ilyen a spears szektások kezelése.

Királynők mentálisan nagyon fejlettek. Az alattvalóikkal nem csak feromonok révén kommunikálnak. Királynő mentálisan kapcsolódik minden alattvalójához, telepatikusan képes velük kommunikálni. Tudja hol van, mit tesz, ha szükséges utasítást is ad neki. Királynők egymással is kapcsolatban állnak és kommunikálnak. Királynőket nem lehet feromonokkal megtéveszteni, sőt aurablokkoló eszközöket is hamar felismerik. Királynők termelnek olyan feromont, mi megtapad a fészekbe tévedő élőlényeken és hosszú ideig érezhető az idegenek számára és tudják követni.

Királynők elsődleges feladata fészek irányításán túl a tojásrakás. Királynő van, hogy nálánál akár ötször nagyobb sárgásbarnás, viszonylag átlátszó falú zsákszerű szervhez csatlakozik. Ezt a királynő növeszti, erről a szervről szükség esetén el tud szakadni, újra nem tud csatlakozni hozzá, újat kell növesztenie. Ez a szerv nem más, mint a királynő méhe és tojócsöve. Ebben a szervben termeli a tojásokat és rakja le őket, miket a dolgozók szállítanak el. Fészekben gyakran a királynő és a tojászsák fel van függesztve, nem érik a talajt. Királynő másodlagos feladata a pempő termelése.


Királynő 2

Királynők jóval nagyobbak, mint a harcos idegenek, plusz egy pár kézzel rendelkeznek, melyek csökevényesnek tűnnek, egy embert mégis könnyen ketté szakít vele. Egyik legszembetűnőbb jellegzetesség a lapított pajzsforma koponya, mi igazából a valódi koponyán található plusz védő réteg. Királynő ide vissza tudja húzni fejének elülső részét is.
Királynők megtesznek mindent a tojások védelme érdekében. Hiába tépethetnék szét a támadót az alattvalóival, amennyiben az veszélyt jelenet a tojásokra, inkább visszavonja őket. Ha nincs más megoldás, akkor szinte az eszüket vesztik, képesek letépni magukat a tojócsőről is, hogy megvédjék a tojásokat. Viszont így zsarolni is lehet őket, mint ahogy Thomas A.W. Spears dandártábornok is tette.
Fiatal királynők képesek szájon át bejutatni az embriókat a gazdatestbe. Ilyenkor szekunder nyelvét használja a lény arra a célra, mire az arctámadók a tojócsövet. Amennyiben a gazdatest vemhes, az anyaméhben lévő magzatok is megfertőződnek.


Empress

Királynők fölött áll a császárnő. Egy bolygón csak egy empress lehet. Tulajdonságai és kinézete megegyezik a királynőkével, csak még nagyobb. A bolygón lévő empress alá tartoznak a bolygón lévő királynők. Amennyiben nincs empress, az erősebb fészek királynője válik empressé. Ha legalább két azonos erősségű fészek van, akkor ezek elkezdenek egymással harcolni, hogy melyikük királynője legyen az empress. Pontos menet nem ismert, hogy a harc addig folyik-e, míg az egyik királynő meghal, elfogynak egyik fészek alattvalói, esetleg behódol az egyik fészek. Első Idegen Háború alatt nem volt a Földön fészkek közti harc. Lehetséges, hogy ha a szükség úgy hozza, akkor az anyakirálynő beleszól, melyik királynő lehet empress.


Anyakirálynő

Egyszerre csak egy létezik belőle. Empresseknél nagyobb, erősebb. Mentálisan a legfejlettebb idegen, hisz minden idegen ő alá tartozik. Ha egy sima királynő 175 pontot ért el az Irwin-Schlatler skálán, akkor az anyakirálynő mennyit érne el? Két anyakirálynő ismert. Feltehetően a legelső valaha élt anyakirálynő, melyet Ripley által álmodókból verbuvált csapat rabolt el az idegenek feltételezett szülőbolygójáról és a Földön lelte később a halálát. A második, melyet csak azért keresett fel a CMC és GrantCorp, hogy kifossza. Anyakirálynő pempő megszerzése után végeztek az anyakirálynővel.

Anyakirálynők koponyája nem olyan, mint a királynők vagy empressek koponyája. Jobban hasonlít a harcos idegenekére. Szembetűnő dolog a fejen lévő csápok, melyek funkciója ismeretlen.

Advertisement