AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Tartarus szektor egyik leggazdagabb lehetőségekkel bíró bolygója. A Weyland Yutani fedezte fel és fúrásokat végzetek a bolygón, természetesen idegen tojásokkal teli barlangokba ütköztek, mi másba. Persze ez nem állította meg a WY-t a kolónizálásban. Bányászat, állattenyésztés lett a bolygó fő ága.


Idegenek terjedéséhez hozzájárultak a szektások. WY kísérleteket ismeretlen fegyveresek szabotálták és a CMC sem maradt ki ebből. Az Ősök Tanácsa pedig itt rendezett egy vérre menő viadalt két klán közt, hogy a nyertes klán legjobbjai a Tanács seregét gyarapítsák, és hogy a mely klán vezére legyen tanácstag. Így a tengerészgyalogságnak nehéz dolga volt, ám ügyes taktikai manőver keretében kiépítettek egy kommunikációs hálót és a maximalitásért nem védekező, hanem támadó harcokat folytattak. Így még a predator Ősök Tanácsa által kiküldött predator erőket is felmorzsolták. Később pedig az idegen fészkeket is felszámolták. A harcokban a WY és CMC közös idegen kísérleteket folytatott.

Persze a fagyi évtizedekkel később vissza nyalt. Mivel a három faj csatározásában a Weyland Yutani elvesztette az idegen kutató létesítményeit és a K szériát, így kénytelen volt új fegyverkutató részleget létrehozni, ám ezt a bolygó egy távoli zugában tette. A fagyi itt nyalt vissza 2211-ben. Néhány predator úgy felforgatta eme létesítményt, hogy csak egy kiérkező tengerész maradt életben: Vassili Rykov

Bolygó felszínére sivatagok, erdőséges, szavannák és kanyonrendszerek jellemzőek. Éghajlat emberszámára megfelelő, sőt a vadvilágban akadnak olyan fajok melyek könnyen háziasíthatóak és kitűnő hústermelő jószágok, ilyen az oswoc. E mellet a bolygó gazdag ércekben is. WY két legyet ütött egy csapásra. Bolygó jelentős bevételt hoz állattenyésztésből és bányászatból.


Gro’tye

Gro’tye

Egy kifejlett yautjánál nagyobb, és sokkal erősebb. Képes túlélni egy felfegyverzett yautja csoport támadását. Képes észlelni őket annak ellenére, hogy álcázó eszközöket használnak. Ragadozó, a barlangja tele van az általa elejtett állatok csontjaival. Általában négy lábon halad, de amikor támad a medvééhez hasonlóan a két hátsó lábára áll.
A yautják egyik nem igazán kedvelt vadászzsákmánya és az egyik legnehezebben elejthető. Vannak mítoszok, mi szerint ezek a teremtmények egész yautja klánokat irtottak ki.


Oswoc

Oswoc

Ezek a teremtmények legjobban egy szarv nélküli, barna rynthre hasonlítanak, csak nagyobbak annál. A kisebb ragadozók ellen a méretük védi meg, azonban a nagyobbak elől már futnak, szervezetlen a csoportos életük. Rendezetlenül menekülnek, ha esetleg megzavarják őket.


Kurn

Kurn

Vaddisznóhoz hasonló életmódot folytató mindenevő csoportos jámbor állat. Háti tüskék védelmet nyújtanak számára. Ha egy fajtársuk bajban van, akkor megsegítésére sietnek, ám hamar inába száll a bátorságuk, ha egy is elhullik közülük.


Kriltic

Kriltic

Hatalmas skorpióra emlékeztető ragadozók. Négy lábon járnak és nagyon agresszívak. A támadásra a farkuk végén lévő éles tüskét használják, amibe veszélyes idegméreg található, továbbá mellső égtagjaikat az áldozat földhöz szegezésére használják. Minden élőlényre rátámadnak, ami számukra ehető.


Trenket

Trenket

Krun rokona, ám ő nem mindenevő, hanem ragadozó, abból is az offenzív lesből lerohanó fajta. Fiatal egyedek magányosan portyáznak és keresnek territoriumot. Territoriális állat, rendszerint párban uralják a területet.
Artityla

Rózsaszínlámaizé

Jámbor növényevő patás állat. Lámához lehetne hasonlítani, tehát igen. Ne zavard, mert képen köp a gyomor váladékával. Amúgy tipikus első gyanús neszre menekülő növényevő.
Pterodraco

Pterodraco

Hogyan tölthet be egyetlen egy faj rengeteg ökológiai fülkét? Nehezen, de eme faj megoldotta. Testméretük növekedése sosem áll le. Legnagyobb ismert egyed szárnyfesztávolsága 12 méter volt. Ekkora mérettel bizony embert is megebédelné.
Egy méteres szárnyfesztávolság elérése után az egyedek ivarérettek lesznek. Ekkora testmérettel egy nőstény 2-3 tojást tud rakni. Viszont minél nagyobb annál több tojást képes lerakni. Tojásokat magára hagyják, majd az utódok amint kikeltek boldogulnak, ahogy tudnak. Nagyon gyorsan szaporodnak, ám valljuk be kannibálók. Testméretüktől függően választanak zsákmányt. Minél nagyobbak, annál nagyobb prédát is elejtenek. Nagyobb egyedek a kisebbeket is megeszik.Csatolmányforrások:

Köszönet pyt26-nak - http://pyt26.deviantart.com/

Advertisement