AvP:War FRPG Wiki
Advertisement


Régmúlt

Cirka 3.2 milliárd évvel ezelőtt a mala'kak faj eléri hatalma csúcsát, hatalmas birodalommal rendelkeznek, gyarmataik közt meglelhető a Föld is. Ez a fénykor 1.6 milliárd év múlva bukásba megy át, hiszen megjelennek az alienek. Nem tisztázott hogyan is kerültek elő a xenok, de egy biztos, ezeket nem a természet alkotta meg, egyes rossz nyelvek arról beszélnek, hogy az űrutasok is "belefutottak" a lényekbe, amiket aztán felhasználtak saját célokra (eme adatokat a Gehelgod egyik nagy agya, Dr. Lucien Keitel szerezte meg, akinek alkalma volt évekig tanulmányozni egy űrutas várost, bár ki tudja ennek mennyi a valóságtartalma). Bármi is legyen az igazság, ez talán soha nem derül ki, a lényeg, hogy az alienek szabályos fajirtást vittek végbe, az űrutas népből alig maradtak túlélők, birodalmuk semmivé vált. Ekkorra datálható egy szakadás, vannak azok a pilóták, akik ha tehetik irtják az alieneket, míg vannak azok, akik meg háborús célokra használják őket.

Ismeretlen időpontban a yautja faj kirajzik a világűrbe, hogy ígéretes prédát találjanak. Az alienek személyében ez be is teljesül, bár az első próbálkozások véres kudarcba fulladtak. Egy Lord nevű vadász dicsekedhet azzal, hogy elejtett egy kemény húsút. Aztán sikerül már királynőket befogni, hogy a tojásaikat szétszórják és a kikelt "halálra" vadásszanak. Bár a vadászat szabályai megkövetelik, hogy a vadászat addig nem érhet véget, amíg az utolsó idegen el nem pusztul, mégsem sikerül ezt mindig elérni. Értelmes fajok sokasága pusztul ki, no meg lakatlan bolygókra jutnak el az idegenek, a mala'kak faj után a yautja nép hordja szét az alien fertőt a galaxisban.

Kr.e. 30 000 körül aztán a vadászok népe felfedezi a Földet, ember és predator ekkor találkozik először, bár eme alkalmak véres vadászatban testesülnek meg, vagy rabszolgaságban, ahogy a yautják embereket hurcolnak el más világokra. Egy elmélet szerint a neandervölgyi ember így halt ki. Aztán Kr.e. 10 000-ben fordulat történik, a yautják tanítani kezdik az embereket, nem jó szándékból, hanem hogy a Földön is épüljenek piramisok, ahol beavatást lehet tartani (ettől függetlenül az emberek elhurcolása megmarad). A beavatások során ha az infesztáció túl nagyra nőne, akkor szimplán elpusztítják a helyet, számtalan civilizáció tűnik így el.

Aztán a vadászok népe elhagyja a Földet, az istenjátszás véget ér, az emberiség pedig elfelejti az egészet, bár az épületek azért megmaradnak, dacolva az idővel, ami felőrli ezeket. Nincsenek dokumentált esetek a predatorokról, elvétve akad egy-kettő, bár biztosra vehető, hogy több is akad, csak nem tudunk ezekről. Ilyen a Szent György legenda, ahol a mítosz mellett valóság van, itt a sárkány helyett ugyebár egy predalien értetendő. Szerencsére vannak békés fajok is, mint a giffek, akik rendszeresen látogatták az emberiséget, minimum a Római Birodalom óta. Ám eme fajt, a giffeket a mala'kak faj kiírtja 1000 körül. Béketárgyalásokat színlelve alien tojásokat helyeztek el az Unbreakable Womb fedélzetére, az eredmény nem maradt el. Ez csupán előfutára volt, hogy mi is vár a giff népre, a faj egyetlen élő tagja a Japetuszon hibernálja magát, nem is sejtve, hogy mi történik népével (bár lehetséges, hogy léteznek még mások is, akikről senki sem tud).

Fejlődő emberiség

Az emberek fejlődése nem áll meg, bár még messze járnak az űrutazástól. A predatorok szemében egyre ígéretesebb prédák lesznek, hiszen az emberek nemhogy megsebezni, de akár megölni is tudják a vadászt. Japánban egy szabályos csata alakul ki 1700-1709 között. A sógun, Tokugawa Tsunayoshi katonákat küld ki, a végeredmény katasztrófa, 1000 ember marad a csatatéren. A vérontások elkerülése végett inkább 1 az 1 elleni küzdelmet választanak, ami... 300 év múlva veszi kezdetét a reinkarnálódásnak hála.

Az emberiség történelme dugig van háborúkkal, ha eldobunk egy kavicsot, az biztos ott áll meg, ahol egyszer volt harc. A yautják kihasználják ezeket az alkalmakat, mint például az 1. világégést. A nyugati fronton több katona lát szellemalakokat, illetve olyan tetemeket, amiknek a feje és gerince hiányzik, esetleg megnyúzva vannak fellógatva. A második világégésnél szintén feltűnnek a vadászok, Sztálingrádban ráadásul sikerül egy fotó készíteni egyről.

Az emberek számára végre eljön az űrutazás ideje, bár még a gyarmatizálás jó egy évszázadot várat magára. Ez idő alatt rohamosan megszaporodnak a yautja vadászatok száma, 1987 egy fontos dátum, ugyanis Val Verde dzsungelében emberére akad egy predator. Bár Schaefer nyer, de ezzel elindított egy folyamatot, a predatorok elkezdtek a Földre jönni és látva azt, hogy megéri itt vadászni, mert a "puha húsúak" képesek legyőzni a ragadozót, egyre csak jöttek. Van olyan év, amikor többször is érkeztek magányos, vagy klánba verődött vadászok. Ez egészen a 2020-30-as évekig ment így, amikor is az emberiség "ellentámadást" hajtott végre, a vadászból csináltak prédát. A Borgia Industries, a Spearhead és Gideon Sun Lee elérte azt, hogy a yautják felfogják: jöhetnek vadászni, de nagy eséllyel itt is pusztulnak el és a felszerelésük, az értékes technológiájuk emberi kezekbe kerül.

Bár még elvétve akad egy-egy yautja támadás, de elmondható, hogy a három titkos szervezet nyert, igaz ebbe bele is rokkantak. Az emberek ezekből mit észleltek? Azt, hogy néha egyes helyeken ismeretlen eredetű robbanás következik be (mint mondjuk a Bouvet szigeten, vagy Gunnison városában), vagy valami kegyetlen gyilkos fellógatja és megnyúzza az embereket. Persze a kormányok is titkolnak mindent, ott tusolnak el mindent, ahol lehet, az 1989-es new yorki incidenst repülőgép balesetnek állították be, jóllehet, a rendőrök, az OWLF és a bűnözők együtt harcoltak a predatorokkal fényes nappal a nyílt utcán. Ugyanakkor szerencsések azok, akik "csak" a normál vadászokkal kerültek szembe, mert nem kevés rossz vér is a Földre jött, ekkor nem csak bűnözők, rendőrök, katonák, stb. estek áldozatul, de civilek is. Bár vannak olyan szerencsétlenek, akiket meg elraboltak, Roycék is így jártak.

Űrkorszak

A globális felmelegedés következtében megemelkedik a víz szintje. Néhány elöntött területet újra lakhatóvá tesznek, ilyen pl.: a Long Island Rig House Project, az olajfúrók alapzatát használják, amiből 87-et összekapcsolnak és megrakják egy csomó földdel, hogy lehessen növényt ültetni, a hely elég erős ahhoz, hogy egy hurrikánt is kibírjon.

Ismeretlen időpontban a Titánon megkövült mikroorganizmusokat találnak, ez egy bizonyos Eli Reynoldsnak köszönhető, de a cikkekben alig említik meg a nevét, nézeteltérések miatt pedig kizárják a Titán project további menetéből, ami a még élő organizmusokhoz vezeti el a kutatókat. Hivatalosan ekkor találkozik az emberiség földönkívüli élettel (pedig az évszázadok alatt nem egy földönkívüli faj jött a Földre, de ezeket eltusolta a felsőbb hatalom). Az elkövetkező időben minden fajról, amit hivatalos expedíciók fedeztek fel, azokról pontos adatok készülnek. Ha a lehetőség adott, akkor egy-egy mintapéldányt elvisznek további vizsgálatokra. A más fajokkal való találkozások többnyire veszélytelenek, többnyire (amik meg félresikerültek, ott jobb esetben kórház, rosszabb esetben temető vár a kutatókra). Az emberek már több száz naprendszert fedeztek fel a szondákkal, illetve elkezdődtek az első kolonizációk.

A világ két fő részre szakad az ENBT-re és a kommunista KÁNE-ra (utóbbi 2048-ban elfoglalja Dél-Koreát). A két szövetségi hatalom között hidegháborús helyzet alakul ki, ami háborúhoz vezet, szerencsére épp azelőtt fejeződik be, mielőtt nukleáris fegyvereket vetnének be, újra hidegháborús helyzet alakul ki és elég egy szikra, hogy világháborúba kezdjenek. Az évek során az ENBT egyre inkább gyengül, a Weyland-Yutani viszont egyre nagyobb befolyást szerez a szövetség felett, maga a cég ekkor kezd hatalmassá válni. Már ekkor is a pénz érdekelte őket, a 2040-es években Pakisztánban nem kicsit sikkasztottak, a katonáknak szánt pénz nem jutott ki a frontra. A Társaság szépen megszedte magát a hidegháborús viszonyból, hiszen szinte az egész ENBT számára ők adták a fegyvereket, felszereléseket, élelmet.

2058-ban az ENBT (értsd: W-Y) a Japetuszhoz küld ki egy hajót, hogy egy anomáliát foglaljanak le. Ez az Unbrekalbe Womb, a giff hajó, amit sem az ENBT, sem a KÁNE nem szerez meg, mert a feltehetően utolsó élő giff a Napba vezeti, megmentve a világot az alienektől. Az eset két túlélője gazdag anyagot biztosít a Társaság számára, hiszen a felvételeken látszódnak a xenok. A W-Y már ekkor sem volt híján az adatoknak, hiszen a xenok nemegyszer tűntek fel a Földön (Bouvet sziget, Neonopolis, Gunnison, stb).

A 21. század második felét pár szóban kellene összegeznünk, akkor azt mondhatjuk, hogy hatalmas technológiai fejlődés történt, az emberiség kirajzik a világűrbe, hogy azt a saját képére formázza. Igen ám, de az űrben már várt rájuk a "Halál". Szerencsére a találkozások száma kevés volt, a katasztrófák izoláltak voltak.

Az emberiség létszáma drasztikusan megnő, hiszen egy egész galaxis van, amit birtokba vehetnek, illetve jó pár halálos betegség könnyen gyógyíthatóvá válik. A HIV, ebola, vagy rák már semmis, bár az agyrákot még necces kezelni.

A felfedezés kora

2101-ben megalapul a CMC, kezdetben 165.000 főt számlál. 3 évre rá Észak-, Közép- és Dél-Amerika egyesüléséből megszületik az Egyesült Amerika. A még gyerekkorban lévő giga állam, 2106-ban bajba kerül, hiszen a Torin Prime nevű gyarmat fellázadt ellenük. A lázadás könnyedén továbbterjedhet a többi gyarmatra is, így az UA döntött: bevetik a "bőrnyakúakat" más alakulatokkal együtt, akik 2 év alatt leverik a felkelőket a lojalista nép segítségével.

2116-ban Ausztráliában a Gehelgod különös fossziliát ás ki. Ez egykor egy alien volt, Dr. Lucien Keitel még nem sejti, hogy karrierje most kezd beindulni. A következő évtizedekben egyre többet tud meg a furcsa lényekről, a W-Y aktáiba is belenéz, ahol olvashat a 2122-es Nostromo incidensről. Mi is volt ez? A USCSS W-Y teherszállító az LV-426-on egy űrutas roncsban alien tojásokat talál. Hivatalosan ez az első találkozás ember és alien között, bár a nyilvánosságra kerülés cirka egy évszázadot várat magára. A mészárlás egyetlen túlélője Ellen Ripley, aki elpusztította a hajót és az idegent. De térjünk vissza Keitelhez, aki 2137-ben saját maga fedez fel egy űrutas hajót a Shambleau rendszerben, a következő évben egy csapattal tér vissza, ám pár év múlva megszakad velük a kapcsolat. 2142-ben a Gehelgod egy csapatot küld ki utánuk, akik a tudósra egy űrutas városban talál rá. A tudós szentül hiszi, hogy a xenok rászabadulnak az emberekre, ez csak idők kérdése. Persze nem hisznek neki, bolondnak tartják. A csapat visszatér a céghez, átadják a tudós kutatási anyagát, aztán... a Gehelgod mindenkit megölet, az anyagot elzárják. Néhány kisebb alien fertőzés játszódik le, egyre többen futnak bele a xenokba, bár ezeket sikerül eltusolni. Az emberiség mit észlel? Azt, hogy a gyarmatokért megy a harc, ott van Tientsin, Helene 215, Linna 349 esete. A cégek közül mamutvállalatok jönnek létre, amik már-már országnak is nevezheti magát. A galaxis hatalmas, az emberek már 300 bolygót gyarmatizáltak, egyes bolygókat kizsákmányolnak (hiszen a Földön alig van már nyersanyag), másokat tönkretesznek (lásd: Nova Terra). Úgy tűnik semmi sem vethet véget az emberek terjeszkedésének...

Aztán eljön 2179 és az Acheron. A telepesek megtalálják az űrutas roncsot a tojásokkal. A kolóniával megszakad a kapcsolat, a USS Sulacot küldik ki, ám ők is eltűnnek. Hogy mi történt? A telep reaktora felrobbant, ami igaz, csak a média megfeledkezett a xenokról. A tengerészgyalogság kiküldi a USS Sephorát, első körben sikerül megsemmisíteni egy UPP telepet, illetve kipucolni a phobosi W-Y telepet és megakadályozni a Társaságot az alienek begyűjtésében. Második alkalommal (új, nagyobb létszámú alakulattal) meg sikerül az LV-426-on teljesen hazavágni a W-Y telepeit, igaz, szinte az összes katona élete rámegy. De mi történt a USS Sulaco túlélőivel? Évtizedek múltán is csak rebesgetik, hogy Ripley talán túlélte a robbanást és valahogy egy börtöntelepre (Fury-161) került, ahol meghalt. A pletyka igaz, Ripley a Fury-161-en ébredt fel, ahol feláldozta magát, hogy a Társaság ne kaparintsa meg a benne lévő idegent. Ha csak sejthette volna, hogy ez semmit sem változtatott meg!

A W-Y az LV-426-on tucatnyi mintapéldányt szerzett, igaz, a Sephora tesz róla, hogy ne éljenek sokáig, utána a USS Diomos bevégzi a maradékot az Extermination hadműveletben. Az LV-426 megtisztul, de nem csak itt vannak alienek! Az LV-742-n 2188-ban leltek xenokra, a Társaság alibiként bányászik, állatokat tenyészt itt. A Weyland-Yutani számlájára azért írható jó dolog is, rájöttek, hogy ezek a lények veszélyesek, valami kellene, hogy kordában lehessen őket tartani, ha elszabadulnának. Így születnek meg a berserker egységek (ahol a MAX nevű gépistenek találhatóak), illetve az idegen szakértők, akik a leendő fertőzést csírájában fojtják el.

Előjelek

Cirka a 2190-ben a Ryushin szellemek és szörnyek tűnnek fel. Chigusa kivonja a rendszerből az érdekeltségeit, csak Machiko Noguchi marad itt, két évig, utána eltűnik. Egy év múltán tűnik fel a Bundán, ahol a 949-es állomásról megmenekült berserker egységnek segít legyőzni az idegeneket és a vadászokat. Noguchi ezután visszatér az emberek közé, senki sem tudja, hogy mit csinált az elmúlt 3 évben.

Ryushi, Bhunda, két bolygó, ahol az emberek a xenokba futottak. Volt több is, 2189-ben az LV-426-on lévő W-Y és CMC telep elnémul, a xenokat csak az űrben sikerül megfékezni. Egy alien egy ismeretlen űrben lévő templomból egészen eljut a Gateway állomásig, ahol a W-Y és CMC tojásokat tárolt, hogy a Földre vigyék. Egy predator az Area 52-es bázist megsemmisíti, majd a Fury-161-en közvetve segít a CMC-nek a purgálásban, majd egy ismeretlen bolygón elpusztít egy CMC által kontrollált fészket.

2192-ben az LV-742 hadszíntérré válik. A xenok túlszaporodtak, a predatorok két erős klánnal és az Ősök katonáival érnek ki, miközben a CMC több száz katonával vonul fel, ezt színesti néhány Salvaje követő és pár BioNat zsoldos, nem is beszélve a Kadinsky által készített K-szériás xenokról. A küzdelmet a CMC nyeri meg, sikerül az infesztációt (feltehetően) kipurgálnia és az Ősök piramis alakú hajóját az örök vadászmezőkre robbantania.

Ám mit keresett a BioNat a bolygón? A W-Y-t akarta szabotálni a xeno kutatásokban, hiszen a BioNat az év elején szerzett egy leendő királynőt és a Földön tárolják. Sikeresen megbuktatják a kormány akcióját a xenok bolygójára és a W-Y-t is (a K-széria kihal), ám nem számoltak Salvaje követőivel. A szektások áprilisban betörnék a királynőhöz és megfertőzik magukat.

Kitör az Alien-Föld háború (Első Idegen Háború), ami gyökerestől forgatja fel az emberiséget. A nagy felfedezések és hódítások ideje lejárt, most az emberiség a túléléséért küzd.

Háború

Augusztusban Madagaszkáron több alien fészket elpusztítanak a Dr. Wadidslaw Orona vezette csapatok (Orona az alienek elleni harc vezetője). Jakartát egy nukleáris bombával elpusztítják, mivel rengeteg alien volt ott. Februárban Ausztrália elesik, karantén alá kerül, a menekülőket a Parti Őrség szatellitjei porlasztják el. Az emberek védelembe mennek át és később menekülni kezdenek. Az országhatárok átmenetileg megszűnnek és megalapul a Katonai Szövetség. A Szövetség néhány tette: eltörlik az emberi szabadságjogokat a háború végéig, a fertőzött gyanús emberek lelövését minden ezredesnél nagyobb rangú katona parancsba adhatja (ez később lemegy a közlegények szintjére), sok ember meghal azokban a kísérletekben, amik az idegen fertő megállítását tervezték. A CMC elitegysége (a halálfejesek) likvidálja a politikai ellenfeleket (felsőbb utasítás parancsára), a többi tengerészgyalogos egység pedig egyáltalán nem volt felkészülve a háborúra a szervezési hibák miatt, így már a harcok elején sem lehetett rájuk támaszkodni (pedig a Marine 70 program idején nagy reformokat értek el, ekkor jelent meg az M41A és M56 Smartgun a csapatoknál).

A Földön 500-600 millió ember reked, akiket nemcsak az idegenek, hanem a melléjük állt emberek is vadásznak. Mivel sok hajót nem tudtak átvizsgálni, több bolygón alien infesztáció zajlik le. Orona öngyilkos lesz. A háború első szakasza lezárul, az emberiség a kihalás szélére került. Első Idegen Háború az emberiség veszít. Kezdetét veszi a Második Idegen Háború.

2193 novemberében egy Thomas A.W. Spears nevű dandártábornok, CMC-s alien kommandóval próbálja visszafoglalni a Földet, Natal tartományban (Dél-Afrika). Alaposan felsül, a nézők élő adásban látják, ahogy a királynője megöli. Miközben az emberiség haldoklik, a Blioron valami történik. Noguchi cirka 50 predatorral és pár zsoldossal megakadályozza egy másik mániás, Livermore Evanston világuralmi terveit. A xenoborg gyár megsemmisül, a férfi trófeaként végzi. A bolygón furcsa helyzet alakul ki, az emberek (Machiko és Attila vezetésével) együtt élnek a yautjákkal (Bakuub vezetésével).

2195-ben a Gateway állomáson a szintetikus Ripley elindul egy álmodókból álló kis csapattal, hogy elfogják az anyakirálynőt és a Földön atomtöltetekre tegyék le. Ez 2196 februárjára sikerül, az úrnő alienek milliárdjait csalja magához, egyenesen az időzített bombákhoz.

Jelen

Augusztusban robbannak a bombák, ám a várt hatás elmaradt (bár így is számos alien válik semmivé). Egy mala'kak ugyanis számos töltetet hatástalanított, mert neki nem lenne jó, ha a Föld még évtizedekig lakhatatlan lenne, neki most kell. Elkezdi terraformálni a Földet, csak a mérsékelt égövön 40 Celsius fokkal lesz hidegebb. Mindeközben Melnitz hadseregtábornok vezetése alatt már katonai alakulatok vetették meg a lábukat a Föld különböző pontjain. Az űrutast a hajójával együtt majd csak szeptemberben sikerül likvidálni, igaz, erre rámegy az UA elnökének élete is.

Miközben az emberiség a Föld visszaszerzésén van, addig ezzel egy időben nagy erőkkel zajlik a Bug-Men és alien horda visszaszorítása a Peremvidéken, nem beszélve a Killers klán elleni hadjáratról. A Killers klán elleni hadjárat rendhagyó, a történelem folyamán ez az első alkalom, hogy ember és predator együtt harcol. Kétség kívül eme időszak a Második Idegen Háború fordulópontja, a kocka fordult és az emberiség védelemből támadásba ment át.

Advertisement