AvP:War FRPG Wiki
Advertisement


Zoldmars

A Mars terraformálása nem sokkal a Hold kolonizálása után kezdődött és egy tökéletesen Földszerű bolygó lett a végeredménye, leszámítva, hogy kisebb valamivel a gravitáció. A levegő lélegezhető, és víz is van elég.

A Marson található az ICC székhelye és a nagyobb vállalatoknak is van kirendeltségük ide a föld bukása után. Ipara leginkább ércfinomításból, illetve hi-tech fejlesztésekből áll. E mellet természetesen jelentős mezőgazdaság és állattenyésztés is található itt. A biztonság szinte itt nem olyan nagy, mint a Gatewayen, de itt is leellenőrzik a szállítmányokat, illetve egy kisebb gyarmati hadtest tartózkodik állandó jelleggel a bolygón. A bolygó önellátó, ám mégis kiépült egy furcsa csempész szervezet, ami általában a Földről vagy máshonnan szállít be eladni kívánt árukat.

A bolygó nem nevezhető éppen paradicsomnak, de viszonylagos jólét van. Az élővilág szegényes, nincsenek akkora zsúfolt városok. A kormányoknak különleges ügynökei vannak, hogy észleljék az esetleges idegen aktivitást, ezek általában álmodók, vagy veterán katonák, akik leszereltek. A Mars egy sokszínű világ, gyakorlatilag minden megtalálható itt, ami a régi Földön volt. Sőt a nagyobb városok a földi régi városairól kapták nevüket, például Új Tokyo, Új London, Új Budapest, Új Berlin és Új Boston a legnagyobb városok. Idegen aktivitásról még soha nem számoltak be a bolygón, de spearek már buktak le, ami azt jelenti, a biztonsági korlátok megtéveszthetőek, átléphetőek. Ám cserébe az embereknek jóval nagyobb a szabadságuk, mint a Gatewayen.

Föld visszafoglalása után a bolygó szinte kiürült. Összlakossága 50 millióra csappant, ám továbbá rengeteg városrész vált lakatlanná. Lényegében több millió embernek csak átmeneti élethely volt a bolygó. Mars megmaradt lakosságának morálja romlott, hiszen 17 évig ők voltak központban. Iparuk virágzott. Ám mikor már nem volt rájuk szükség sok minden megromlott. Így kisebb lázadások árnyékolták a Föld felszabadulását.

Advertisement