AvP:War FRPG Wiki
Advertisement
Maszk1 classic

Ára:

  • Első ingyenes
  • 75 megbecsülés

A maszk vagy sisak értelemszerűen a ragadozó fejét hivatott megvédeni. Ezen kívül ez a ragadozó legbecsesebb kincse, benne rejtőzik a vadász legnagyobb segítsége, a komputer. E mellet a szűrőrendszerének köszönhetően pedig mindig megfelelő összetételű levegőt szívhat, akár szárazon, akár vízben tartózkodik viselője. Belsejében kis műszerek vannak, oldalain csövek húzódnak (ezek tartják fent a sisakot a yautja arcán), a szemnyílások csukva vannak, de valamilyen színjátszó üvegszerű lencse van belül.

A komputer kapcsolatban áll a vadász elektronikusan működtetett fegyvereivel, mint a vállágyú, dobókorong, és az időzített bomba. Ezeket, a fegyvereket csak beavatás után kapják meg, addig is megtanulják a komputer használatát, mely nem csak a fegyverekhez kapcsolódik, de a célzó rendszert irányítja, javítja a vadász látását a visor, vagyis a Gkinmara segítségével, hangfelvevőt tartalmaz, valamint digitálisan tárolja minden vadászat minden jelenetét. A komputer részét képzik az alkarokra erősített interfészek is. Alkarpanel képes a maszk néhány funkcióját pótolni, ám egyik nincs meg a másik nélkül. Kezdő yautja nem képes még gondolatával kezelni a maszk funkcióit így azt az alkarpanel segítségével irányíthatja. Maszkba van rendszerint beépítve a három vörös pontból álló lézeres célzó.

A maszk legfontosabb képessége mégis a látás javítása. Látásmódokból sok féle van, ám nem található meg mind egy maszkban. Leggyakrabban 2-4 látásmóddal bír egy maszk. Látásmód váltásnál a sisak szeme felvillannak. Ez hibának is betudható lehetne, ám akkor már rég javították volna. Feltehetően ez direkt van így, a préda megrémítése miatt.

A sisak orr része úgy van kialakítva, hogy a ragadozó mind a négy agyara kényelmesen elférjen benne. Vannak speciális maszkok melyek sisak jellege már eltűnt. Lényegében csak száját, és a szemeket takarják, a komputer, látásmód és légszűrő funkciót töltik be, csekély védelmet adva. 22. században elég kezd elterjedni egy maszk típus mely szabadon hagyja az alsó csáprágókat.


Fejlesztések:

Játékos alábbiak közül csak három fejlesztéssel rendelkezhet. Alapból rendelkezik a Látásmódok I fejlesztéssel. Továbbá alapjáraton háromszoros zoomra képes.

Fejlesztés Leírás Költség
Látásmódok I

Szabad látáson felül 3 másik látásmód használatát engedélyezi. Ezeket a játékos maga válogathatja össze.

Alap
Látásmódok II

Szabad látáson felül 6 másik látásmód használatát engedélyezi. Ezeket a játékos maga válogathatja össze.

150
Hanglejátszás

Bár a maszkok rögzítik a vadászatot, a hang lejátszás speciális opció, nem rendelkezik vele minden maszk. Lejátszott hangot sok mindenre használhatja a yautja. Préda csalogatására, demoralizálására, vagy ha a szükség úgy hozza, akkor a kommunikációra.

30
Zoomolás

Eddigi maximális háromszoros zoomon felül hatszoros zoomot engedélyez.

60
Diagnosztika

Az maszk felismeri az adatbázisa alapján a célpont faját, lehetséges képességeit, fegyvereit és eszközeit. Ezeket pedig a maszk kijelzőjén kilistázza.

200
Levegőpalack

Sisakban helyet kap egy kis hipersűrített levegőpalack. Ez nyugalmi állapotban maximálisan 30 percre elegendő levegőt tartalmaz, aktív folytonos harc esetén csak 10 percre elegendő.

200
Búvármaszk

Maszk teljes mértékben alkalmas vízből való levegő kivonásra, így a nincs limitált levegő készlet.

150
Célzás

Alapjáraton a maszk a látásmódnak megfelelő célpontot fogja be. Tehát alient nem fogja be célpontnak, ha a hő látás aktív. Eme fejlesztéssel kicsit késlekedve is, de látásmódtól függetlenül befogja a felismert célpontot.

50

Látásmódok:

Játékos maga állíthatja össze milyen látásmódokkal rendelkezik a maszkja. Ám a látás skill bizonyos szintjeihez vannak rendelve. Látásmódok nem kerülnek megbecsülésbe. Bármikor, akár kalandok előtt is átvariálhatja őket a játékos.

Név Leírás Szint
Normál hő

Emberek által is használt színpalettát használja a hőmérséklet különbségek jelölésére.

I
Vörös hő

Ugyan azon elven működik, mint a normál. Ellenben a színpaletta a fekete, bordó, vörös, piros, narancssárga és sárga.

II
Környezeti hő

Hasonló a vörös hő látáshoz, ellenben hangsúly a környezeten van, jobban kirajzolódik a környezet eme hő látásban.

I
EM

Alienek különleges elektromos erőterét érzékeli illetve bizonyos elektromos gépeket is képes megkülönböztetni a környezettől. Érdekessége, hogy egy működő számítógépet nem érzékel, ám pl. egy droidot igen.

I
Ultraibolya

Névtől eltérően zöldes árnyalatban látszódnak az élőlények, ebben a látásmódban leginkább külső vázas élőlények látszódnak. Pl. skorpiók vagy az alienek.

I
Életciklus felismerés

Ez a látásmód a sisak adatbázisa alapján kielemzi az idegen életciklusát és annak megfelelő színnel jelöli azt meg.

Arctámadó / Mellkasrobbantó - Sárga
Kifejlett idegen / Köpő / Boiler / Hím - Zöld
Praetorian - Narancssárga
Ravager - Vörös
Carrier - Barna
Királynő – Barnás sárga

III
PredTech

PredTech, ezzel a móddal a foszfor és a fémek érzékelhetőek. Mivel a predátorok vérében jelentős mennyiségű foszfor van, így magukat is látják. Továbbá saját fegyvereiket is ki hangsúlyozza ez a látásmód.

I
Hangrezgés

Hangrezgések érzékelésével nagyon finom hangrezgéseket is lehet érzékelni, pl. a szívdobbanások keltette apró lökéshullámokat. Hátránya, hogy sok dolog okozhat interferenciát, főleg ha több élőlény, vagy más, halk hangrezgéseket kiadó tárgy van a közelben.

III
Belső váz

Eme látásmóddal ignorálhatóak a „puha” szövetek. Ember esetén a csontváz látható. Külső vázas lények esetén a külső váz. Belsővázas ám páncélos lények esetén, mint pl. teknős, az ő esetén páncél látható. Ám ugye a lábakat nem fedi kemény szövet, így a csontok láthatóak.

I
Belső szervek

Eme látásmód többé-kevésbé jól elkülöníti a belső szerveket a hústól és csontokról.

I
Abnormális sejtek

Látásmód elsődlegesen a rákos sejteket jelzi ki. Alkalmas még mutálódott sejtek kijelzésére is. Bioformer fertőzöttség diagnosztikálására is alkalmas.

II
Sugárzásérzékelés

Geiger–Müller-számlálót használnak az emberek. A yautják a sugárzás mérésére eme látásmódot alkalmazzák. Ezzel sokkal távolabbról is érzékelhető a sugárzás.

II
Fémek érzékelés

Fémek, fémet nagy mértékben tartalmazó objektumok láthatóak. Ha egy embernek van pl. cybernetikai beültetése, akkor eme látásmóddal azonnal kiszúrható.

II
Elektromosság érzékelése

Aktív elektromos műszereket vörössel jelzi ki. Ez a látásmód nem jelzi ki az idegeneket.

II
Nyomáskülönbség

Nyomás különbséget érzékeli eme látásmód. Alkalmas víz és levegő nyomáskülönbségének érzékelésére.

I

Advertisement