AvP:War FRPG Wiki
Advertisement
Melkasrobbano

Az idegen életciklus harmadik fázisa. Amint az arctámadó elvégezte feladatát (az embriót a gazdatestbe ültetni), az emberió el kezd fejlődni. Kifejlődési ideje lehet egy nap, de akár órák alatt kifejlődik a lény. A mellkasrobbantó tápanyagokat kezd elszívni a gazdatesttől, nem fájdalmas, de azért érezhető, hogy valami van a testben, valami ami nem odavaló, e mellet a fertőzött éhség érzete is megnő. A gazdatest epinefrin-szintje a növekedéskor nagy szerepet játszik, ugyanis minél nagyobb a szint, annál gyorsabban fejlődik a lény, magyarán ha a gazdatest irtózatosan fél, hamarabb robban ki a testéből.

Aztán bekövetkezik a lény megszületése, szó szerint kirobbantja magát a gazdatest mellkasából, irtózatos halált okozva annak. Inkubáció kezdeti időszakában van esély arra, hogy kiműtsék a lényt. Ekkor viszont még a röntgen sem képes kimutatni az emberiót, az általa kiválasztott anyag miatt. A fertőzés előrehaladtával a lény a környező szövetekkel szinte összenő rákos daganathoz hasonlóan. Röntgen ekkor már képes kimutatni a lényt a rákos sejtburjánzás mellet. Ilyenkor már nem lehet megmenteni a megfertőződött egyént.

Emberből kikelt mellkasrobbantó születése pillanatában inkább kígyóra emlékeztet, kis koponyájával és éles fogaival, teste hossza 30-60 cm körül van (nagy gazdatestből nagyobb mellkasrobbantó jön elő). A születés után azonnal biztonságos helyre igyekszik, ahol majd növekedésnek indulhat, bár ha veszélyben érzi magát, hajlamos támadni is, akár halált is okozva. Fogai borotva élesek, könnyedén harapja le egy ember ujját, így torkot is könnyedén tép fel.

A kis kígyószerű lény táplálékot keres, ha a kikelés egy fészekben történt. Valószínűleg a dolgozók már gyűjtöttek elég táplálékot nekik is, aztán, ha eleget evett, egy idő után levedli bőrét és elkezd átalakulni. Változó hogy hány vedlés megy végbe, ideális esetben egy, leveti bőrét és növekszik, míg ki nem fejlődik. Amennyiben erre nincs lehetősége, akkor mozgásban kell lennie, többször vedlik és csak kis mértékben növekszik ilyenkor. Teljes kifejlődési idő néhány óra, fél nap, de egy egész napig nem szokott tartani. Minél több táplálékhoz jut, annál gyorsabban fejlődik. Ha abszolút nem jut táplálékhoz, akkor húzódik el a kifejlődési idő, ekkor kénytelen környezetéből kivonni a megfelelő anyagokat, miből testét felépítheti.

Előfordul, hogy végtagokkal jön világra. Normál idegen esetén lehetnek kezek, más gazdatest esetén, mint kutya, ló, szarvasmarha, pedig mind a négy végtag megtalálható, fej külön áll a testtől, lényegében a felnőtt kicsinyített mása. Predator gazdatest esetén megfigyelhetőek a csáprágók, röpképes gazdatest esetén a szárnyak már születésnél megtalálhatóak. Királynő mellkasrobbantók rendszerint fejletten jönnek világra, függetlenül a gazdatesttől, minden végtagjuk kifejlődött, koponyájuk jellegzetes lapított.

Mivel a királynő mellkasrobbantók kifejlődése több napig, akár hétig is eltart, ez az egyetlen ismert esett, hogy amennyiben a gazdatest elhalálozik, a még fejletlen embrió képes új gazdatestbe mászni és ott tovább fejlődni. Alien3-ban valóban Newt volt megfertőzve, ő viszont landolás közben meghalt. A királynő embrió túlélte és átmászott Ripleybe.

Míg a mellkasrobbantó a gazdatestben van, képes átvenni emlékeket. Ezért is veszélyesebb egy elit katonából kikelt idegen, mint egy szimpla átlag civilből. Tehát az így átvett tudást felnőttkorában képes alkalmazni. Így öröklődő tudás nem fogja az idegent atomfizikussá tenni, csupán annyi az eredménye, hogy képes lehet így felismerni dolgokat, mikkel a gazdatest találkozott. Például támadás előtt az elektromos vezetékeket tépi szét, felismeri a különböző fegyvereket. Ritka, hogy az átvett tudás/emlékek jelentősen befolyásolják az idegen viselkedését. Néha predalieneknél megfigyelhető, hogy letépik áldozatuk koponyáját, ezeket pedig egy bizonyos helyen gyűjtik, esetleg lenyúzzák az áldozatot és nyálkával felragasztják valahova. Hasonló viselkedést mutatott Raven az Acheronon, saját magának kialakított kis „kuckóban” gyűjtötte a megölt tengerészgyalogosok sisakjait.

Míg a mellkasrobbantó a gazdaszervezetben fejlődik és összeköttetésben van vele, érzékeli a külvilágot. Bizonyos esetekben előfordul, hogy a mellkasrobbantó fájdalomkeltéssel próbálja a gazdatestet rábírni valamire. Fészket megtisztító katonákra van, hogy a megfertőzött emberek támadnak, mivel a fájdalom olyan elviselhetetlen, hogy inkább engedelmeskednek a parazitának.

Advertisement