AvP:War FRPG Wiki
Advertisement
Nikkel
Nikkel, mint fizetőeszköz alatt kis nikkel tömböket értünk. Persze egy kilós ipari öntecsnek is van értéke.

1 nikkel =

30 gramm

1 nikkel =

20$

1 nikkel =

15 megbecsülés

Nikkel egyike a legfontosabb alapanyagoknak, alkalmazzák ötvözetekben, fémbevonatokban, por formában katalizátorként, akkumulátorokban és fizetőeszközönként. Pénzérmék nikkel tartalma akár 25% is lehet. Pénz allergia tulajdonképpen nikkel allergia. Rossz az ilyen allergiában szenvedő csempészeknek, kalózoknak és más piszkos üzletekben érintett egyéneknek.

Nikkel elterjedt fizetőeszköz az alvilágban. Különböző alvilági csomópontok közt akad olyan, melynél csak nikkelt fogadnak el fizetőeszközként. Űrkorszak előtt a bitcoin volt olyan fizetőeszköz, mit sok kormány nem ismert el valós valutának, mégis különböző bankok váltottak át valós valutát bitcoinra és vissza. Űrkorszak idején a nagy kommunikációs távolságok miatt a digitális fizetőeszközök háttérbe szorultak. Bűnözőknek is új megoldást kellet keresniük. Arany, ezüst, platina, trimonit túl értékesek voltak, hogy holmi egyszerű pénz szerepét betöltsék. Nikkelre esett a választás. Bár ICC nem fogadta el valutának, számos bank mégis valós valutaként kezeli a nikkelt és váltanak át is nikkelt, más valutákra.

Nikkelt, mint fizetőeszközt az emberek használják, ismeretes hogy feketepiacokon fel szoktak tűnni predatorok, de nem vadászni. Amennyiben nem cserekereskedelemmel akarnak üzletelni, számukra is jó megoldás a nikkel. Bár maguk közt a yautják nem alkalmazzák fizetőeszköznek. Honnan jutnak predatorok fizetőeszközként használt kis nikkel tömbökhöz? Találhatják, levadászott embernél lehetett, vagy feketepiacon túladnak valamin, ami nekik nem kell.
Ha nem rossz vérről van szó, akkor saját technológiájukat nem adják el természetesen. Ez lehet valamilyen ritka organizmus, értékes anyag, vagy csak az előzőleg levadászott emberek holmiai. Nyelvi nehézségek, vagyis a kommunikáció teljes hiánya ellenére sem szokták átverni a predatorokat a feketepiaci árusok. Ha rájön a yautja az átverésre, akkor nem kompenzációt fog követelni, hanem levágja az árus fejét, esetleg az egész bűnbarlangot kiirtja.

Mért menne egy predator más fajhoz (amire akár vadászik is) üzletelni? Tőlük kellene megkérdezni. Az tény, hogy ritkán fel szoktak tűnni és elég értékes dolgokon hajlandóak túladni, amikhez bűnözök nagyon nehezen tudnak hozzájutni. Legfeljebb csak a vért kell letörölni róla.

Advertisement