AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Igazság, hogy bizonyos páncélok bekategorizálása lényegében lehetetlen mivel ama típus alatt akár könnyű, közepes és nehéz páncél kategóriák is létezhetnek. Illetve a páncél maga könnyű és mozgékony lehet, benne a katona mégis nehézpáncélként van számon tartva.


Sisakok

M10-es páncélsisak

A tengerészgyalogos fejét ez védi, itt található a taktikai kamera, audió mikrofon, amivel kommunikálhatnak a parancsnokkal és egymással. Barát-Ellenség felismerő rendszert, és egy 489/4-es adó-vevő rendszert, amely állandó kapcsolatban áll a parancsnokkal. A sisakra felszereltek még egy infravörös keresőt is, amit a jobb szem elé lehet helyezni. A páncélmellénnyel, egy optikai kábel kapcsolja össze. Továbbá szokás távcsövet vagy védő szemüveget a sisakhoz kapcsolni.

M10-A

Jelentősen változtatott típus, melyet egy erős plexiüveg kiegészítéssel láttak el. Ennek fő célja az arc megvédése a repeszektől. Egy arctámadót csak pár pillanatig képes feltartani, addig míg az nem választ ki annyi savat ami átégeti ezt a védelmet. A berseker csapatok alap felszerelését alkotja, de más CMC erőket nem látnak el vele, legfeljebb különleges alkalmakkor, hiszen hiányzik az infravörös kereső, továbbá a Barát-Ellenség felismerő rendszer.M30

M4-es páncélzathoz készített

M30

multifunkcionális sisak. Sisakot mind a gyalogos katonák, pilóták és harckocsizók használhatják. Sisakban helyet foglal egy headset, infravörös szemüveg és M56-hoz szükséges célzó rendszer. Valamivel nehezebb az M10-nél.
Sisak számítógépes rendszerét speciális szoftverrel látták el, hogy ekkora szerepkört be tudjon tölteni. A plusz vastagság tehát nem plusz védelmet jelent.35M Rohamsisak

Maradt a régi megnevezés és a stílus. Ellenben új kütyükkel egészült ki, és teljesen új anyagból készül. Turáni Szövetség gyártja főképpen maga számára. Úgy vannak vele, hogy ha a mellkas kap egy repeszt, az túlélhető. Ha a láb, az túlélhető. Ha a fej? Az már nem. Inkább legyen valaki sánta, mint fogyatékos vagy halott.

Fekete ércet tartalmaz a sisak, e miatt roppant ellenálló. Ami eme koncepció hibája, az csupán annyi, hogy ha a lövedék nem kap gellert, akkor a sisak felületén válik lapossá. Vagyis lövés és becsapódás ereje agyrázkódást okozhat. Ellenben az M10-esetében az a lövés át is hatolna a sisakon.

Gyártás költséges, ám minőségi sisak a végeredmény, melyre a modern világ mindenféle alkalmatossága felszerelhető. Sisaklámpa, headset, kamera, nem szenvednek hiányt ebben. Szövetség országai használják eme sisakokat, ellenben a leselejtezetteket bárki megvásárolhatja. Nagy értük a tolongás, és mivel a leselejtezetteket bárki megveheti, így az alvilágban is népszerű. A Gyarmatügy az egyetlen érdekszféra akiknek vadonat újakat is szállítanak. A CMC rohamsisak állományának 80%-a M10-es, 10%-a 35M, a másik 10% az „egyéb, raktárakban porosodó vésztartalék” kategória.


U.A. 3M Katonai Kevlár sisak

U.A

Egyesült Amerikai hadereje által használt kevlár katonai sisak. Olcsó és életet menthet, bár a modern korban már elavult. De 2300-ig az U.A. Army alapfelszereltsége.


S.G.H. 20

S.G.H

Az SGH (Security Guard Helmet) egy alapvető kevlár sisak erős plexi védővel és beépített kommunikátorral. VII. Osztályú Pókselyem Páncél-hoz tervezték. Háború harcmezején nem szolgál olyan jó védelmet, mint egy rendes hadi sisak. Sima biztonsági célokra viszont meghaladja jelentősen a követelményeket. Ami nem baj. Egy objektum őrt bármikor fejbe vághat egy illetéktelen behatoló, a sisak nem csak megvédi a hordózójának életét, de gondoskodik arról is, hogy ne veszítse el eszméletét, vagy legalább is ne olyan könnyen. Civil fegyveres szférának tervezték, annak maximálisan megfelel.


Gázmaszkok

Gázmaszkok

Különböző típusok vannak rendszeresítve a CMC-nél. A jobb minőségűek megfelelő saválló anyaggal ellátva képes egy arctámadót feltartóztatni, illetve megállítani, viszont egy kifejlet idegen simán letépheti..

Könnyű páncélok

PrM2

Legalapabb mellvértezett a Gyarmatügynél. Alap katonai ruházatra felhelyezendő. Békeidős bázisok őrségei szokták hordani. Ezzel súlyt spórolnak, ám valami gond esetén mégis rendelkeznek némi védelemmel, mely csak a mellkasra és a hasra vonatkozik. Továbbá gyorsan fel és levehető a csattoknak köszönhetően.

Idegenek rohamos elterjedésével arányosan csökkent a jó minőségű felszerelés. Így számos újsütetű gyarmatügyi szakasz M3-as helyett ezt a mellvértet kapta meg. Ellenben ennek még van minősége...


VII. Osztályú Pókselyem Páncél

Szintetikus pókselyem szálakból szőtt golyóálló mellény. Sokkal könnyebb társaihoz képest. Képes M41A-ból leadott lövést felfogni. (Bár az M41A vagy automata, vagy 4-es sorozat módban képes lőni. Ugyan oda bekapott sorozat már átszakítja a páncélt.) Meas Corp. terméke, eme termékük nagy löketett adott nekik, hiszen a Weyland Yutani is nagy mértékben vásárolja eme mellvértezetet. Páncél 2188-ban került piacra, majd fokozatosan ívelt fel a karrierje. 2230 egyik legelterjedtebb a biztonsági szervezeteknél.
Weyland Yutani három színben használja a kiegészítő ruházatott a mellényhez. Kék a telepek biztonsági szolgálatáé. Khaki a felügyelőké. Míg a narancssárga a képzettebb biztonságiaké, ők általában csoport/osztag vezetői posztot töltenek be a telepeken, vagy ők adják a kutató részlegek fegyveres személyzetét.


Békeőr

United Americas közbiztonsága megalapulás után egyre jobban romlott. Végül a rendőrséget az egész országban megreformálták, korrupciót megpróbálták felszámolni, ám az mindig vissza nő, örökös harc ez. Helyenként a közbiztonság romlása miatt nemzeti gárdát kellet bevonni, majd az U.A. hadseregét. Végül a CMC-t is be kellet már vonni. Ideiglenesen a közbiztonságot sikerült megszilárdítani, ám ennek megtartásáért a rendvédelmi szerveket átszervezték. Ennek kereteiben a békeőr páncélzat rendszeresítve lett.
Ellenálló kevlár páncélzat és digitális szemvédővel ellátott sisak. Digitális szemvédő képes éjellátó módban üzemelni, illetve háromszoros nagyításra is képes. Hétköznapi bűnözők által használt fegyvereket kivédi a kevlár páncél. Szükséges is ez. Főleg mivel a rendvédelmi szervek is végig ott voltak az első idegen háborúban a Földön. Sok rendőr és seriff ragadt a Földön több U.A. katonával egyetemben, mikor a CMC kivonult. Az „ott felejtett” CMC csapatok nagy része útonálló lett és a túlélőket védő UA katonák és rendvédelmisek közt háború alakult ki, meg persze ez több milliárd idegen közt. Békeőr páncélzat ekkor is megállta a helyét.Közepes páncélok

M2 típusú személyi páncél

M2 típusú személyi páncél

Egyesült Amerika által használt páncélzat. Hasonló az M3-hoz, révén az elődje. Bár valamelyest rosszabbak az értékei, viszont olcsóbb is. 3M sisak alap tartozéka.M3 típusú személyi páncél

Ez a páncél könnyű, és szinte tökéletes védelmet nyújt.

M3 típusú személyi páncél
Préselt fémlemezekből áll. A külső burkolat titánium-aluminid ötvözet, mely védelmet nyújt a lézer és plazma ellen, bár folyamatos támadások ellen alkalmatlan. (Kisebb erejű lövéseket kibír) A középső réteg bór-karbid, mely gyantával kötődik a belső grafit-
M3 típusú személyi páncél 3

Tankelhárítós - Mesterlövész - Gránátvetős

kompozit karbon-rost réteghez. Ezek ellenállnak a szilárd lövedékeknek, bár többszöri találat ugyan arra a pontra már áttöri a páncélzatot. (legfeljebb 10 millis lőszerek ellen alkalmazható) Végül a páncél bélése 1500 venlár-rost fonatából áll, mely semlegesíti a maradék becsapódási energiát és, megállítja az azokon átjutó repeszeket. Védelmet nyújt még gránátok, és tüzérségi tűz repeszei ellen. Ennek is ugyan így infravörös elnyelő burkolata van. Valamint lekerekített élei csökkentik a radar visszaverődést. A páncélzatban bioscannereket szerelt
M3 típusú személyi páncél 2

ek, amivel a katonák egészségi állapotát ellenőrzik.

A mellény bal vállrészén egy halogénlámpát helyeztek el, ami kézilámpaként is funkcionálhat. A hátára egy 24 kg-os hátizsákot is pakolhatnak, amiben minden alapfelszerelés megtalálható. A páncélzathoz lábszárvédők is tartoznak.

Nehézfegyvert használók (pl. Smart gun) még egy extra felcsatolható réteget kapnak előre a páncélzatukhoz. Tehát különböző fegyvernemek számára vannak változtatások a páncélzaton.

A katonák rendszerint díszítik saját páncélzatukat,M4 típusú személyi páncél

Az M3 leváltására készült. Maga a páncélzat anyaga sűrűbb. Jobban felfogja a lövéseket, még a plazmának is sokkal jobban ellen áll. Továbbá mozgékonyabb, de ennek ára van. M56 és hasonló nehézfegyverek csatlakoztatása nehezebb, továbbá a hordmellény hiánya a fegyver súlyát a karokra helyezi. Másik hiányosság a szelvényes hasi rész. Könnyebb a guggolás, hajolás, ülés, ellenben az ide becsapódó golyóknak kis esélye, de van, hogy két szelvény közt menyen át. Eme esetben még a páncél alatt lévő BDU életmentő lehet. Ellenben az idegenek könnyűszerrel szétkapják a páncélzat eme részét, és a szelvények közti rés miatt az idegenek pengés farka sokkal hatékonyabban nyársalja fel a páncélzat gazdáját.

Ez két alapvető hiányosság, ami miatt a páncélzat nem terjedt el, ellenben magasan képzett szakaszok szert tehetnek rájuk, mivel mégis vannak előnyeik. Viszont az M3-at sokáig biztos nem fogja leváltani


M4X

M3 frissített változata, amit az CMC kivételezett gyalogosai és a Berserkerek használnak. Páncélzat párhuzamosan készült az M4-el. Kezdeti M4X típusokat a Weyland Yutani élesben a Berserker osztagoknál próbálta ki és a tapasztalatok alapján modfikálta. Legelső nem hivatalos típusok majdnem megegyezzetek az M3-al. Végül 2192-ben Korarin a cég ellátta a helyi CMC erőket eme páncélzattal. Talán ennek is köszönhető, hogy mind az idegenek, mind az Ősök Tanácsa fölé sikerült kerülnie a CMC-nek.
A végleges páncélzat teljesen lefedi a testet. A vödörsisak (M10-A) eleje képes a könnyű ballisztikai csapásokat kibírni. Vastag kesztyű és páncélozott ujjú. Maga a páncél elődjénél azért jobb, mert nagyobb biztonságot nyújt a gyorsan becsapódó tárgyak ellen (kilőtt lőszer illetve repeszek) és a plusz súly nem megy a mozgékonyság kárára. Maga a páncélzat rendelkezik egy olyan tulajdonsággal, hogy viselőjét nehezebb kibillenteni egyensúlyából. A páncélzat minimálisan, ugyan de képes ellenállni a savas vérnek. Ha időben alkalmaznak savsemlegesítőt vagy lúgot, akkor a sav nem okoz jelentős károkat. M4X Dirty

M57D Smartgun miatt átalakított változat. Fegyver muníciójából származó sugárzástól megvédi a gazdáját.


M3.5 típusú személyi páncélzat – Későbbi M5

Átmeneti páncél típus volt. A gyarmatügy végül az M4-et rendszeresítette, ám annak leszereplése az idegenekkel szemben és a fokozatosan fellépő hiányok miatt ezt az „átmeneti” típust is rendszeresítette. Igazából nem egy típusról van szó, hanem több különböző páncélzat összeállításról. Földi háború előestéjén végül a gyártó átnevezet M5-re.
M5 igazából három fő páncélzatot takar, miknek meg van a maga funkciói. Adott vértezett adott harcstílust követel meg, és összhangot a többi típussal.
Páncélzathoz infravörös váll-lámpát használnak.

Könnyű M5
Alapkoncepció a szerint könnyűfegyveres gyors helyváltoztató képesség révén az ellenséges erőket oldal illetve hátba támadják. A páncélzat védelmi értéke az M3-al egyezik meg. Ezzel felszerelt egységek M10 rohamsisakkal vagy M20A rohamsisakkal vannak felszerelve. (Bár mint az M3 esetében itt is van olyan katona ki basebollsapkát vagy más fejfedőt húz fel a fejére sisak helyet.)

Közepes M5
A nehéz M5-ösök támogatása a fő céljuk. Páncélzat a könnyű és nehéz M5 védelmi értéke közt van. M20B sisakkal szokás egyűt használni.

Nehéz M5
Lángszóró és nehézgéppuska (pl. M56) kezelőkre aggasztják rá. Az ő feladatuk az arcvonal kialakítása, míg a közepes M5-ösök fedezik őket, e közben pedig a könnyű M5-ösök pedig átkarolják az ellenség egységeit. Nehéz M5 védelmi értéke nem olyan jó, mint a ZTC pajzsruháé, ám egy sima M3-nál sokkal jobb védelmet nyújt. Préselt páncélzat bár ugyan olyan vastag, mint a közepes M5, sokkal nagyobb védelmet nyújt és nehezebb is. M20C sisakkal szokás egyűt használni.

Sisakok:

M20A
M20 könnyű sisak. Valamivel többet véd mint az M10, viszont az arcot csak műszövet védi.

M20B
Sisak kialakításának hála a látólencsék kétszeres zummolásra is képesek, ezen felül gázmaszkkal is el van látva.

M20C
Nehéz M5-höz tervezeték, sisak beépített barát/ellenség felismerő rendszerrel van ellátva, mely összekapcsolható a Smart Gunnal.

Új Éden MARK4

Új Éden MARK4

Új Édenhez tartozó cégek és bolygók fegyveres szervei által alkalmazatott páncélzat. Évtizedek alatt alig változott. Civil szervezetek által is alkalmazott páncélzat, révén könnyen hozzá lehet jutni. Könnyű fegyverek és legfeljebb kutyák ellen alkalmazható. Nem támadó páncélzat..

Nehéz páncélok

Z-110 ACID NEUTRALIZING COMBAT WARDROBE

„Az asszisztensen egy áramvonalas ezüstös kék fémlemez-halmot aggatott magára, amitől úgy nézett ki, mint egy teknősbéka és egy bogár kombinációja. A hátán egy komplett raktáregységet cipelt, a fejét egy szűk látóréssel ellátott sisak fedte, a tarkója magasságában pedig egy antenna meredezett.”

Részlet: Aliens: A királynõ nevében

A páncélon semmilyen saválló réteg sincs. Helyette egy savközömbösítő (Nutra gél) gyorsan megkötő anyag amolyan keringési rendszert add a páncélnak. Amikor xenomorph sav éri a páncélt, az elkezdi magát azon átrágni, de a savközömbösítő gél közömbösíti azt, és egy kis idő múlva megkeményedik és felveszi a páncél korábbi állapotát.

A páncél fémből és műanyagból épül fel. Szokatlanul könnyű. A savsemlegesítő rendszer egyedül a sisak látórését nem védi. Sav ellen magas védelmet nyújt, míg az ember nem vessz savfürdőt (sok sav éri a páncélt egyszerre és a rendszer nem képes semlegesíteni) vagy el nem fogy a savsemlegesítő gél.

A páncél közelharcban nem teljesít túl rosszul, egy kicsit korlátozza a mozgást. Viszont lövedékek, vagy az élőlények karmai ellen kifejezetten gyenge. (a savval való szembeni védelem ezzel jár)

Éjellátó és reflektorokkal alapból el van látva. A GrantCorp gyártja maga és a CMC részére.A.P.E.

A Weyland Yutani Társaság elit kommandós páncélzata. Használóját képes hermetikusan lezárni a környezettől. (ekkor a hátán lévő raktáregységből kap levegőt, de űrben nem használható) A páncél jól véd, védelmi értéke kétszerese a tengerészgyalogsági páncéloknak. Gyárilag nem látják el saválló réteggel és nincs olyan savközömbösítő mechanizmusa, mint a Z-110-nek, révén még az idegenek feltűnése előtt készült. A páncél korlátozza a mozgást, viszont lövések/karmolások ellen bizonyos fokig jobban véd.

A sisaki rész direkt alakították úgy ki, hogy ne lehessen a páncél viselőjének szemét látni.

A WY saját használatra gyártja, nem árulja, de ha valaki vásárolni szeretne. akkor annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. A Gyarmatügyet is ellátták ilyen páncélokkal.

Létezik kifejezetten szintetikusoknak készült könnyítet változat. Továbbá a cég féltve őrzi a lopakodó változatát, melyet senkinek sem mutat be és csak kritikus esetekben alkalmazza. (Révén a predator álcázó mechanizmust használja.)


WY AADA

Állat támadás védő ruha. Az A.P.E. civil változata, melyet veszélyes állatokkal foglalkozók alkalmaznak. Megtalálható állatkertekben, laborokban és persze a WY kezdeti idegen befogási kísérletinél. Igazából egy emberből kikelt dolgozó idegen nehézkesen tépi fel a páncélzatot, csakhogy a fejet védő rostély alien ellen nulla védelem.
Halogén váll-lámpával is ellátható mely egybe van építve egy medikus csomaggal mibe fecskendőket lehet helyezni, hogy ha az illetékes állat megmarná/szúrná az embert, azonnal kéznél legyen ellenanyag.


ZTC-1 Pajzsruha

Hasonló a Weyland Yutani A.P.E. páncélzatához, bár annál lassabb.

ZTC-1 Pajzsruha

Lényegében egy M3-as páncélzat felerősítve. Elég kényelmetlen. Előnye, hogy közel ötszöröse az M3 védelmi értékének eme monstrum védelmi értéke, és olyan ötvözetből készült, ami bírja az xenomorphok savát. Bár az õ esetében sem bírja örökké. A tengerészgyalogság, használja, de csak akkor, ha más lehetőség nincs. Mivel nincs ellátva külön oxigénpalackkal, csak gázmaszkkal. A ZTC gyártott le a CMC részére százezer db-t. Ezenfelül használja is eme cég, no meg bárkinek ad el, aki kitudja fizetni. Így sok helyen előfordul.

Föld bukása után dobta piacra a cég. Így is jól keres vele, bár nagyobb haszna lett volna, ha Földi háborúkor rukkolnak elő vele.


AN MARK2

AN MARK2

A Tüzérség formáció számára készített vegyvédelmi páncélzat, mely fizikális támadásokkal szemben is hatásos. Persze egy normál idegen hamar képes széttépni, de a sav az szinte semmi számára.


EM MK4

Brit elit osztagok által használt multifunkcionális páncélzat a Második Idegen

Brit páncél

háború idején. Anglia a Föld bukása után, mint a legtöbb földi ország a megszűnés szélén volt, utolsó mentsvára Angliának az űrben elszórt kolóniái jelentették, ám a Gyarmatügy a földi háború után fél lábbal a sírban volt, így nem bízhatták a CMC a kolóniáikat. Ám Angliának nem állt rendelkezésére mérvadó hadierő, ezért földi veteránokból kis számú, de hatékony elit egységeket hoztak léte. - Nekik készült eme páncélzat.
Páncél hermetikusan zár és 3000 mSv sugárzásnak is ellenáll. Csak légkörben használható a sisak gázmaszkja szűri meg a levegőt. Sisakba infravörös háromszoros nagyítású optika is be van építve. Sisak tartalmazza az alap audiovizuális felszereltséget (mint az M10). Infravörös váll-lámpa tartozik a páncélzathoz.
Savnak tovább ellenáll, mint az M3, de így is célszerűbb savval való érintkezés esetén megszabadulni tőle. Kisebb kaliberű lövedékeket a páncélzat képes felfogni.


Egyéb védelmi eszközök

MK50-es szkafander

Ennek a tervei nem változtak az elmúlt száz évben. Az emberek az űrben, vagy ellenséges környezetű bolygókon használják ezeket az öltözeteket. A sisak összekötetésben áll a hátukon lévő levegőpalackkal. 24 órán keresztül képes szállítani a friss levegőt. De ha valami történik, akkor lejjebb lehet venni a levegőztetést, így még 6 órán keresztül fel tudja használni a levegőt. Persze az űrruha használója inkább ilyenkor ne csináljon semmit, felesleges mozgás elkerülésével oxigént lehet spórolni. Az extrém hőmérsékleti körülmények ellen is védelmet nyújt. De a szkafander nem harci páncél. Ha kilyukad. akkor az űrhajósnak annyi.

Ezen kívül számtalan másmilyen szkafander létezik még, de ez a legbiztonságosabb a tapasztalatok szerint.


IRC. Mk.35

Űrruha amit főként az CMC használ a 2170-es évektől. Terjedelmes öltözet, de jól védett, nem kell hozzá semmiféle védelmi vagy termál ruhát felvenni alá. Változatlan tömege és alakja az illesztéseknél ami kombinálva van a hajlékonysággal a felsőtest és a végtagoknál jól passzol és a viselő mozgékony tud maradni még vákuumban is. A ruha a viselőjének el tudja látni a 100%-os oxigén ellátását alacsony nyomásnál vagy 2%-os oxigént nitrogénnel és héliummal a magas nyomású környezetben. Habár komfortos és könnyű használni az Mk.35 ritkán van használva alacsony nyomáson és nehéz vákuumban. Részben mert le kell ereszteni néha nehogy a kezelő egy élő ballonná váljon, részben pedig a terjedelmes élet fenntartó rendszerek miatt hogy a ruhát karbantartsák.

Egy névtelen katona meg is jegyezte, hogy muszáj megtanulni különböző módokon mozgatni a végtagokat, mert ha rosszul mozgatod a ruha illesztései megbénítanak és mire a kezelő pár másodperc alatt korrigálja a hibát addigra az ellenség már rég lelövi.


MK60-as harci szkafander

Nem űrbéli munkákra készítették. Esetleges űrben történő harcra készült. Mozgékonyság az elsődleges szempont. Így ellenséges légkörű bolygón is alkalmazható. Minden mozgást hátráltató dolgot kispóroltak, így viszont védtelenebbé tették a katonát. Kompenzálás képen ahol lehetet, ott a páncélzatot megerősítették. Ott lapul minden katonai űrhajó raktárában, bár csak végsőmegoldásként használják.


MK70-es nehéz harci szkafander

Weyland Yutani által gyártott és tervezett harci szakafander. Lomhább mint az MK60-as, ám sokkal nagyobb védelmet nyújt.


E.V.A. Suit

Gyarmatügy fejlesztett harci űrruhája. Mozgékonyabb, mint más harci szkafanderek, ám védőértéke kicsit alacsonyabb. Egy 10 millis impulzuslövést képes kiírni, de ha ugyan oda bekap még egy lövést, akkor le lehet mondani az életről. Mágneses talpaknak hála űrben fém felületen is alkalmazható és stabil járást biztosít.Geholgod Space Armor Suit Mark I.

Geholgod speciális harci űrruhája, mely bolygón is alkalmazható, mint biológiai vagy vegyvédelmi ruházat. Kényelemre lehet panasz, védelemre viszont nem. Bár eme változat még prototípus, a cég kutatóit ellátta ezekkel. Ám hamar befejezték a gyártást, mivel jobb Mark 2 elkészült.


Geholgod Space Armor Suit Mark II.

Fejlett harci űrruha, mely megőrizte elődje képességeit. Mozgékonyabbá és kényelmesebbé vált. E mellett környezetett folyton elemzi, így mint kutatásra alkalmas ruházat is tökéletes. Multifunkcionalitása miatt sok területen elterjedt.


AlphaTech SP IX

Cég harcászati űr és veszélyes környezeti védőruhája. Más hozzá hasonló ruházatokkal megegyezik, bár ez mozgékonyabb. Leginkább csak a cég őrszemélyzetében terjedt el és magán szektorban.Pilótaruha

Pilótaruha

Nem sokat változott külsőre. Ugyanolyan, mint amit régen használtak a vadászgéppilóták. Ezzel a ruházattal egy megfelelően edzett pilóta 11 G-és gyorsulást is képes kibírni. Kevés védelmet nyújt, ellenben célnak tökéletesen megfelelő.


Lopakodó ruházat

Ezt a ruházatot a CMC olyan alakulatainak fejlesztik ki, akiknek a

Lopakodó ruházat

beszivárgás a feladatuk. A leveleket imitáló álcázás a tengerészgyalogost elrejti, míg az öltöny alsó rétege a radarok lokátorhullámait nyeli el. A ruhába lehet helyezni egy hűtőberendezést, ami el is rejti a katona hő jeleit. Ezeket a ruhákat csak az igazán rátermett tengerészgyalogosok kapják meg, éppen ezért méretre szabják. A ruhához jár egy BiMex szemüveg mely segítségével a tengerészgyalogos húszszorosan tud zoomolni, és éjjellátó mód is van rajta.MK7 Thermal Gear

MK7 Thermal Gear

Mikroszálákkal átszőtt védőruházat könnyű és közepes páncélzatok alá vehető fel. A mikroszálákban egy nem mérgező vegyület kering. Vegyületet egy övre felhelyezhető szerkezet melegíti fel a beállított hőfokra. Energiacella 24 óráig képes 30 fokon fenntartani a fűtést.
Mínusz 40 celziuszfokos környezetben még meghibásodás nélkül alkalmazható. 60 celziusz esetén már a nagy hőmérséklet különbség szétrepeszti a mikroszálákat. Mellesleg páncélértéke úgy a nullával azonos, sérülés esetén pedig használhatatlanná válhat.CM35 Vegyvédelmi ruházat

M560C Nehézlángszóró

Katonai bevetésekre készített hő-kémiai-biológiai védelemmel ellátott 100%-ban szigetelt ruházat. Biohazard – főleg vírusokkal foglakozó laborok, vagy más veszélyes tevékenységet folytató laborokból érkező vészhívásokra ilyen ruházattal felszerelt egységek reagálnak.
Ritkán kerülnek elő eme vegyvédelmi ruházatok, de mikor előkerülnek akkor az azt jelzi, hogy a nagy a baj.
Ruházat rendelkezik egy légszűrővel, de oxigénpalackkal is felszerelhető. Legtöbb kémiai anyagnak ellenáll, ez sajnos az idegenek vérére nem mondható. Rövid idegig tűznek is ki lehet tenni, bár nem ajánlott. Külső támadásokkal szemben nem nyújt védelmet.Exoskeleton

Már a XXI. században próbáltak kifejleszteni az emberi erő növelésére és a

Exoskeleton

mozgássérültek segítésére exoskeletonokat, magyarul külső csontvázakat. Később ezeknek az úgy mondd leszármazottai lettek a katonai és magán szektorban használt rakodó és harci EXO ruhák.
Azonban az eredeti koncepciót se felejtették el a tervezők. Kialakítottak egy kényelmes és visszafogottabb típust. A szerkezetet egy miniatűr lítium-kobalt akummulátor hajtja, míg a viselője végtagját szénszálas kompozitból készült rudak erősítik meg. A szerkezet segítségével a használója akár 100-400 kg súlyt is megemelhet.Pajzs

Modern korban a pajzs szerepe lekorlátozódott, a tömegoszlatások elleni rendőri egységek, swat csapatok és különleges katonai alakulatok arzenáljára. Idegenek feltűnése utáni pánikból kitört lázongások esetében természetesen előkerült, sőt sok CMC hajón is helyet kapott jó pár darab. Mint lenni szokott a káoszban vagyis pl. egy lázongó kolónián jó eséllyel feltűnnek az idegenek.
Meglepő módon egy az egy elleni küzdelemben egy jó minőségű pajzs az ember esélyeit gyarapítja, de két idegennek már nem kihívás. Természetesen az idegenek nem portyáznak egyedül, így nem változott meg a pajzsok szerepe.


YT specialista kesztyű – (Yautja Tech)

YT kesztyű

A predatorok alkari számítógépének emberi változata. Nem titok, hogy róluk is lett le lesve az alapelv. Elvégre szükség esetén a kesztyű számítógépe önmegsemmisítő és öt méteres körben a robbanás kicsinál minden élőlényt.
A kesztyű 24 órán át képes üzemelni feltöltés nélkül. Rendelkezik egy maximálisan 35 méter hatóerejű mozgás detektorral. Érintő képernyővel, hacker berendezéssel, hang fel- és lejátszóval, továbbá jó pár más programmal, mint pl. videókép lejátszás, kisebb holográf kivetítő. Képes vezetéses és vezeték nélküli hálózatokra rákapcsolódni. Igen akár netezni is lehet róla, de nem erre találták ki.
CMC speciális egységei alkalmazzák, céges ipari kémek, úgymint szabadúszók is előszeretettel alkalmazzák. Igazából mindenki szeretne egy ilyet, csupán csak a költségek az ami miatt ritka eszköz.
EMP észlelés esetén a készülék megpróbál vészleállást végre hajtani, ha ez sikerül neki, akkor a kezelőjének csak újra kell indítania. Ha viszont a készülék nem állítja le magát időben, mert nem érzékelte előre a közelgő elektromágnesességet, akkor bizony esélyesen lehet kukába dobni a tönkre ment eszközt, jobb esetben. Rosszabban felrobban.

Advertisement