AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

CMC fő harckocsijai

M34A2 Longstreet Könnyű tank

M22A3 Jackson Közepes tank

M40 Ridgeway Nehéz tank

A tengerészgyalogságnál, mint minden modern

M22A3 JACKSON MEDIUM TANK

Méretre és formai világra a három tank hasonló, eltérés a páncélzatban keresendő. (M22A3 Jackson Közepes tank)

hadseregnél pótolhatatlan a modern tűzerő. A Gyarmatügyi Tengerészgyalogság három típust használ hivatalosan. Az M-34-es, az M-22-es, és az M-40-es. A Tengerészgyalogságnál 6 tankzászlóalj áll közepes fegyverzetű M22-es tankokból, és könnyű fegyverzetű M-34-es tankokból, míg az M-40-esből csak egy zászlóalj van. A Föld visszafoglalása végére a tank állományt az Űrgárda megduplázta.

A fegyverzetűk a tengerészgyalogság támogatására szolgál. A tankok a legjobb módja annak, hogy gyorsan tűzet tudjanak szórni az ellenségre, és demonstrálják a tengerészgyalogság tűzerejét. A tankok emelet a pszichológiai hadviselésbe is szerepet játszanak. De van egy kis gond velük.

Ezen fegyverek elterjedését akadályozza az is, hogy a tengerészgyalogságnál kevés az olyan hajó, ami letudná őket vinni a felszínre. Hisz egy ilyen monstrum 35 tonna is lehet. A légkörbe csak akadályozná a csapatszállítókat a repülésnél. Ezért 2180-ra új fajta leszálló hajót is hadrendbe állítottak, az UD-24-et.

Fegyverzetűk: 90 vagy 115 mm-es cső, amin keresztül 1 kilowatt energiával képesek lövedéket kilőni. Lövedék fajták: plazma és hagyományos mellet a rakéták is találhatóak, igaz ez csak a 115 mm-es csőből indítható. 60 lőszert lehet bezsúfolni a tankokba. Védelmi fegyvere egy 20 kW szakaszos plazma fegyver ami a járműre kilőtt rakéták semlegesítésére van felszerelve illetve légi járművek ellen. Továbbá található radarzavaró is, mely az ellenséges rakéták ellen szándékozik fellépni. Sajnálatos módón a nem irányított rakéták ellen hatástalan. A torony oldalain található kis csövek pedig képesek füstfelhőbe rejteni a páncélost.

Reaktív páncélzat nem képzi az alapfelszereltséget. Bár az idegenek feltűnése miatt nem is erre volt nagy szükség. Az új példányokat egy elektromos lecsapó rendszerrel látták el. Egy perces feltöltődési idővel rendelkezik. A tank felszínét átjáró elektromos töltés az idegenek lényegében lecsapja magáról ám a xenomorphok nem pusztulnak bele ebben. Embereket 70%-os eséllyel ez a töltés mennyiség elpusztítja.

A 90mm-es lövegek a Longstreet és Jackson tankok elsődleges fegyverzete. A 115mm-es pedig a Ridgeway páncélosoké. Méretük viszonylag ugyanakkora, viszont szállítható lőszer és sebességet a páncélzat vastagságából adódó súly szabja meg. Míg a könnyű tank csak 19 tonna, a könnyű páncélzata miatt, addig a nehéztank 35 tonna. Papírforma szerint a legénység 3 fő, ám 2 fő is képes helyt állni harcközben.


M34A2 LONGSTREET LIGHT TANK

M40 RIDGEWAY HEAVY TANK

M40 Ridgeway Nehéz tank

Súly: 19 tonna

Maximális végsebesség: 100 km/h

M22A3 JACKSON MEDIUM TANK

Súly: 28 tonna

Maximális végsebesség: 90 km/h

M40 RIDGEWAY HEAVY TANK

Súly: 35 tonna (ez már túl nehéz az UD-4 számára)

Maximális végsebesség: 70 km/h


M23 Jackson támadó tank

Föld bukása után szükségessé vált egy gyalogságot támogató páncélos mire nem kell vigyázni, mint egy csecsemőre az aknamezőn. Lényegében az összes harcjárműnek van egy nagy gondja az idegenekkel szemben. Nem savállók. Természetesen a más bolygók harcmezeire tervezett páncélosok olyan ötvözetből készülnek mik hihetetlenül ellenállók, ám ettől függetlenül a CMC tankjai nem gázolhatnak idegenekbe tövig. Pár idegenen még átmehet egy tank, de a lánctalpat az idegen sav erősen korrodálja, végül a tank használhatatlanná válik, amint a sav megeszi a lánctalpakat.
Megoldásként az M22 Jackson közepes tank ötvözetét lecserélték a MAX-oknál is használt saválló ötvözetre. A lánctalpakra külön ügyeltek, hogy szívósak legyenek. Jármű súlya 40 tonna az új ötvözet miatt. Sebessége pedig 55 km/h-ra csökkent. Elektromos lecsapó rendszerrel is ellátták. A jármű elvesztette közepes tank jellemzőit, ám nehéz tanknak nem megfelelő. Idegenek ellen viszont tökéletes. Így támadó tank besorolást kapott. (Ironikus, hogy a Hideg Háború elején leváltott könnyű, közepes és nehéz besorolást lecserélték támadó, főtámadó besorolásra, majd a CMC visszahozta a könnyű, közepes és nehéz rendszert. Majd végül a kettőt összekeverte.) Második háború elején készültek az első prototípusok, de csak 2200-ban kezdődött meg a sorozatgyártás. Az I.M.F. erők fő harckocsija.

SU-T-86/2B-9 Nehéztank

SU-T-862B-9 Nehéztank

Oroszország érezve a feszültséget a több pólusi világban, drasztikus fegyverkezésbe kezdet. Teljesen új fegyvereket fejlesztettek ki. Erre jó péld

a a SU-T-86. Újfajta nehéztank, mi harmadik világháborúban bizonyított. Fölényesen győzedelmeskedett az NATO és a KÁNE harckocsijai fölött.
SU-T-862B-9 Nehéztank 2
Miben lakozik hatékonysága? Válasz roppant egyszerű: egy ember is elég az irányításához.
Alapjáraton szükséges egy sofőr, egy rádiós, egy tüzér és egy harckocsi parancsnok. Viszont fejlett számítógépes rendszert alkalmazva mind a négy főt képes egy fő pótolni. Hogy is működik eme rendszer?
SU-T-862B-9 Nehéztank 3

Sínen két gördülőszék található a járműben. Eme két szék a tüzelésért és a vezetésért felelős személyeknek rendeltetett. A közös sínnél lehetséges az, hogy középen található az egyik szék, míg a másik férre van tolva. Így középtájról mind a két funkció „joystick”-ról irányítható. Tank sebessége beállítható, így csak az irányításával kell foglalkozni, míg a másik „joystick” a torony mozgásért és a löveg elsütéséért felel. Két dologra kell figyelni állandó jelleggel, ehhez még hozzá jöhet a rádió kapcsolat is. Így az egy fős személyzetet maximálisan vészhelyzetben alkalmazzák. Ám nagy előny, hogy ilyen „könnyen” egy fő is képes a teljes fegyverarzenált kihasználni. Ennek hála az arab világban nagysikert aratott.

Fő fegyverzete a 152mm-res ágyúcső. E mellé még betársul a tornyon található géppuska, melyet manuálisan, de a jármű belsejéből is lehet működtetni. De akár barát-ellenség felismerő rendszer aktivizálása után önálló módban is alkalmazható. Bár ekkor nagy az esélye, hogy civileket vagy más mozgó semleges célpontokat is tűz alá vesz.

Elsődleges fegyverzethez 60 lőszer található a tankban, melyet automatatöltő berendezés kezel. Másodlagos fegyverhez közel 2000 golyóval rendelkezik.

Hadisúly 85 tonna. Reaktív páncélzattal felszerelhető. Maximális sebessége 70 km/h.

Alapjáraton a burkolat kerámia-műanyag borítása képes a enyhébb lézer és plazma fegyver támadásokat hárítani.

Idegenek megjelenése idején a 2B-9-es változat szolgált az orosz, a turáni és az arab tank zászlóajakban. A Gyarmatügy ekkor közel 100 db-vel rendelkezet kölcsönbérleti szerződés keretében. Ebből alig 20 élte túl az egy éves harcokat, a veszteségek pótlása pedig lassan haladt.


CDC-80 tank

EU fő harckocsija volt 2165-2193-ig. Orosz és turáni harckocsikkal szemben lett kifejlesztve, francia mérnökök dolgoztak rajta és franci gyárak építették meg. Tankok hármas szentsége a mozgékonyság, páncélzat és tűzerő harmóniában van eme páncélosban. Ettől függetlenül a turáni tankok reggelire eszik meg. Feketeérc páncélzattal nem lehet versenyre kelni. Még titánium/narkon ötvözettel sem. CDC viszont sosem került bevetésre azok ellen mikkel szemben kifejlesztették. Nem volt eme érdekszférákkal harc. Legfeljebb pár kolónián.
Pár kolónián. A CMC pórul is járt Linna 349-en. A HIMAT nem volt kalibrálva eme tankokra, így lövedék találomra csapódott be a tankokba, vagyis a festéket talán leszedték. Kis eséllyel gyenge pontot értek a lövések és akkor volt tank, nincs tank. Viszont az EU mért adott el a gerilláknak csúcsminőségű tankokat? Volt ebből bőven pereskedés, vádaskodás és hasonló.
60 tonna + üzemanyag, lőszer, reaktív páncélzat. Tehát még pár tonna ehhez hozzá jöhet. Ezzel súlyosabb, sőt erősebb, mint a CMC hivatalos nehéz tankja az M40. Nem csoda, hogy Linna 349-en bajban volt a CMC.
Három különböző löveggel van a páncélos ellátva.
75 mm revolvertáras felszereltség tűzgyorsasága egy lövés per három másodperc. Revolver tár hat töltényt képes befogadni. Revolvertár újratöltése a töltőtől függ. Elméletileg 40 másodperc. Leginkább repeszlőszert használnak, révén ez lenne a gyalogság támogatására szolgáló felszereltség.
120 mm átmérőjű csőhöz nincs revolver tár. 20 másodpercenként képes egy lövést leadni. Más páncélosok elleni fegyver.
180 mm-res csővel a tank tüzérségi egységként funkcionál. A CDC-80/B stabilizáló talpakkal van ellátva, mint egy rendes tüzérségi egység. Elméleti tűzgyorsasága 30s/lövés.

Sofőr, tankparancsok, tüzér és opcionálisan egy kisegítő személy a személyzet. 70 km/h kiépített úton a sebessége.
Képzett legénység mellet a CMC tankjai fölé kerekedik. Képzetlen legénységgel mi a helyzet? Mint Linna 349-en. Szétlövik őket. Gerillák CDC tankjait a CMC páncélosok szétlőtték különösebb taktikázás nélkül.
2193-ban minden gyár megsemmisült vagy idegenek fészkelték be magukat, így több CDC-80 nem készült már. A maradék EU-s állomány a CMC-hez került.


M520 Tankvadász “Rettegett Iván”

A Gyarmatügy számos pályázatot bocsájtott kis új modern fegyverek számára. Az M577 APC elődje az M520 volt. Mely, lehet hogy gyorsabb volt, mégis leváltotta az új típus.

M520 Tankvadász “Rettegett Iván”

Oroszország felvásárolta a jármű jogait és a kiselejtezett példányok nagy részét, és a mára már szinte kiveszett tankvadász páncélosokat élesztette fel vele. Nagymértékben megváltoztatták a terveket. Egy kissé átalakított iker Republic Electric RE700 20 mm golyószóró található másodlagos fegyvernek a jármű jobb oldalán. Ennek a tulajdonságai egyeznek az M577 ugyan ilyen fegyverével.

Elsődleges fegyverzete egy 120 mm-es ágyúcső. Képes hagyományos szilárd és plazma lőszert használni

Elsődlegesen páncélosok ellen kifejlesztett jármű, bár hála a másodlagos fegyvernek, vészesetben a szemből és oldalról támadó gyalogságot is képes megritkítani. Lesből támad, hisz nincs forgatható lövegtornya, a löveg a jármű ball oldalán található. 15 fokban a cső mozgatható, továbbá 45 fokban felfele.

Nagy előnye, hogy egy UD-4es is képes szállítani, így a CMC is hamar rendszeresítette. Eddigiekben nem volt túl sok bevetése, de azokon kiérdemelte a Rettegett Iván nevet.

Maximális sebessége: 100 km/h.
Lőszerkapacitás: 45 Lőszert képes szállítani.

Hadsúlya: 18 tonna.

Személyzete: 1 sofőr, 1 elsődleges fegyverkezelő, 1 másodlagos fegyverkezelő, 1 harckocsi parancsnok és 1 töltő.M292A2 Self Propelled Gun

Az M292-es a CMC-nél a nagyágyú. A 28 tonnás jármű fegyvere egy 41-es

M292A2 SELF PROPELLED GUN

kaliberű 158 mm átmérőjű cső. Az M292-es figyelemreméltó képessége az, hogy lövedékből egymás után hatot lőhet ki töltés nélkül. A hat égő üzemanyaggal megtámogatja robbanótöltetet tíz másodperc alatt képes kilőni. És tíz másodperc múlva már lőheti ki az újabb kört.

A Standard ERFB célzó rendszer eszményi pontosságot ad a nagylánynak. Képes 48000 méteren belül nagy eséllyel bármit eltalálni. 3900 méteren belül viszont tökéletes a pontossága. Speciális toló sugaras rakéta lövedék viszont 62000 méteres hatókörrel is rendelkezik. Többféle robbanófejet képes kilőni eme önjáró tüzérségi egység.

A különböző repesz és páncéltörő lőszerek mellet képes csövéből rakétákat is indítani. Melyek közt található földi illetve levegő célpontok elleni is. Eme rakéták hatóköre 6,2 kilométer, rakéták pontosságát a fronton lévő lézeres célzóval felszerelt katonák nagyban elősegíthetik.

Az önjárótüzérség tetején találtható egy légelhárító lézertorony, mely elsődlegesen lézerrel az esetleges repülő célpontok ellen alkalmas. Bár ha erre van szükség az már réges-rég rossz.

Emellett teljesen automatizált. Arra tervezték, hogy saját maga álljon rá a célra, és tüzeljen. És a bevetés után térjen haza. De azért lehet vezetni is, ha szükséges.

Kapacitása: 78 lőszer.

Ha ember irányítja, akkor három fő elég hozzá, egy sofőr és egy tüzér és egy töltő.

Maximális sebessége 70 km/h.

Advertisement