AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Pilóta, űrutas, vagy ahogy saját magukat hívják: Mala’kak. (Magyar nyelvben a többes szám kissé komolytalan hangzása miatt, többes számot mala’kák-ként lenne ildomos használni.) Nem összekeverendők a mérnökökkel. Van sejtésünk, hogy a pilóták honnan származhatnak, mi történhetett velük és hogy jelenleg mit tesznek.


Amit tudunk a mala’kákról

A tudományos kifejezés a pilótákra a biomechanoid szó, összhangba kerültek a gépeikkel, ami fejlődésüknek és természetüknek volt köszönhető. Az intelligenciájukat senki sem ismeri igazán. Két karjuk, lábuk és szemük van és egy szájuk. Nagyon magasak, 5-8 méter közt változhat a testmagasság. Hihetetlenül erős karokkal és lábakkal rendelkeznek. A testszínük bézs és sötét barna közt mozog. Képesek bizonyos szintű alakváltásra, ez viszont magába foglalja bizonyos szerveik és szervrendszereik átalakulását is. Legjobb példa erre az a pilóta, aki 2196-ban megpróbálta elfoglalni a Földet, kihasználva az emberiség legyengülését. Proteuson Wilks és Billet megmentő pilóta volt ez. 2192-ben eme pilóta másképpen nézett ki. Négy év alatt jelentősen megváltozott a külleme. 2192-ben még nem volt orrlyuka, hanem feje két oldalán kopoltyúra emlékeztető képletek voltak. Szája szélén pedig csápok voltak. 2196-ban pedig már volt orrlyuka, kopoltyúk és csápok pedig teljesen eltűntek. Élettartamuk nem ismert, feltehetően nagyon hosszú, és szaporodásuk is lassú lehet. Így ez evolúciós megoldás lehetett, hogy az egyed könnyen képes legyen alkalmazkodni az új körülményekhez. Egyes példányok rendelkezhetnek farokkal is, úgymint valami féle pofaszakáll vagy hajszerűséggel. Különböző formák nem csak az alkalmazkodást jelentheti a pilótáknál. Feltehetően társadalmi berendezkedéstől is függ egy pilóta kinézete.
Az ormányszerűség rendeltetése ismeretlen, főleg azért, mert a fejből a mellkas vagy has tájékba csatlakozik. (Talán ez a légcső, ez meg is magyarázná, hogy arctámadók, hogy tudják őket könnyen megfertőzni.) Hogy a fej könnyen mozgatható legyen, eme ormány könnyen nyúlik, ám elég masszív és erős. Körmeik hasonlóak az emberi körömhöz. Nem tudni milyen a látásuk, pupillájuk hasonló a földi polipokéhoz. De a pupilla nem vízszintes, kereszt alakú. A pilóták reprodukciójáról annyit tudni, hogy valószínűleg hermafroditák, de két egyed kell a reprodukcióhoz és közös megegyezésen alapulhat az, hogy ki vállalja az „anya” és az „apa” szerepét.

Az agyuk teljesen más szinten működik, ezzel olyan erőknek parancsolva, amiről soha nem is álmodnánk. Képesek telepatikus kommunikációra, képesek a fejletlenebb lények (pl. emberek) gondolataiba „belenézni” és megzavarni őket. Talán még irányítani is őket, vagy csak szimplán megölni őket mentális erejükkel. Az egyszerűbb eszközeiket képesek telepatikusan működtetni, egy hajó irányításához már össze kell olvadniuk a hajóval.
Ezzel elérkeztünk a legbizarrabb tulajdonságukhoz. Képesek a technológiájukkal összeolvadni. Ha egy létesítményt akarnak irányítani, vagy egy hajót, akkor bele ülnek egy pilóta székbe, mivel oly mértékben képesek, jobb szó nincs rá, összeolvadni, hogy megkülönböztethetetlen, hol kezdődik a lény és hol a gép.

Vallásuk, ha volt, nem ismert. Művészetük, ha annak lehet nevezni, nagyon groteszk. Az még inkább, hogy az idegenek biomechanikus felépítése, és fészkeik belső struktúrája sok hasonlóságot mutat. Hajóik és épületeik bio-ötvözetből készülnek. Nem olyan plasztik, mint a giffeké, organikusnak hat, idegenekhez hasonló rengeteg bordázata, biomechanikus elemekkel, csövekkel. Eme bio-ötvözetből készült ajtók, kapuk nem olvadnak bele a falba, jól láthatóak. Pilóták bio-ötvözete is képes regenerálódásra enyhe sérülés esetén. Sok pilóta hagyatéknál figyelhetőek meg roncsolódások, mik nem gyógyultak be. Ezek az objektumok már túl régóta nem voltak karbantartva és kimerítették regenerációs lehetőségeiket.


Ismert technológiák:

  • Kontroll
  • Zeta Site


Advertisement