AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Bevezető

430080 182780678497916 100002979555485 289600 828157149 n

Ragadozó, predator, ahogy magukat nevezik: Yautja. Láthatatlan csúcstechnológiával felszerelt idegen lények, melyek embereket ölnek, kedvtelésből. Mennyire nem igaz. Társadalmuk, kultúrájuk és technológiájuk a vadászatra és az által szerzett megbecsülésre épül. Mért így alakult ki? Erre a magyarázat a predatorok biológiájában keresendő. Fejlettebbek technológiailag az embereknél, attól függ miben. 21. század elején nagyot fordult a Földre érkező predatorok szerencséje. Egyes csoportok szisztematikusan vadászták le őket. Nem csak technológiájuk került ember kézre, de még idegenek is. Kész csoda, hogy nem volt nagyobb katasztrófa lokális összecsapásoknál.

2192, Korari volt a fordulópont. Ugyan azaz év mikor az Első Idegen Háború elkezdődött. Gyarmatügyi Tengerészgyalogság legyőzte az Ősök Tanácsának elit haderejét. Az emberiség csak néhány dologban marad le technológia terén a yautjáktól. Űrhajók nem képesek olyan gyors csillagközi utazásra. A többi technológiai eltérés inkább abból fakad, hogy a cégek ezeket visszatartják. Predatorok valamiben lekörözhetetlenül jobbak. Biológiai adottságaikban.

Mindezek ellenére, a predatorok nem indítottak totális háborút. Sőt, egy rossz vér klán ellen még össze is fogtak pár évvel a vereségük után a CMC-vel. Sosem lesz baráti a viszony, mindig fognak emberre vadászni. Örökös adok-kapok ez.Rangok

Yautja társadalomban fontos szerepe van az egyén rangjának. Játék szempontjából a magasabb rang több megbecsüléssel jár, új fegyverek válnak elérhető. Megbecsült rang után a játékosnak el kell döntenie melyik specializálódást választja.

Vadász ranggal választott út a „klasszikus” predator élet. Préda becserkészése és levadászása. Könnyebb felszerelés, gyors mozgás és inkább távharci fegyverek jellemzik.

Harcos ranggal választott út offenzívabb. Jóval kisebb hangsúlyt kap a préda becserkészése, inkább a közelharc a jellemzőbb. Felszerelés nehezebb, fegyverek is pusztítóbbak.

Beavatatlan – Un Blooded
Beavatott – Blooded (JK alap rang)
Tapasztalt – Proficient
Megbecsült – Honored
Vadász – Hunter Harcos – Warrior
Cserkésző – Stalker Elit – Elite
Vadászat vezető – Hunting Captain Veterán – Veteran
Rangidős – Elder (JK nem lehet)
Klán vezér – Clan Leader (JK nem lehet)
Ős – Ancient (JK nem lehet)


Megbecsülés

Yautják életében fontos dolog a megbecsülés. Minél megbecsültebb egy predator, annál magasabb rangot érdemelhet ki és jobb felszereléseket szerezhet. No és a nőstények kegyét is könnyebben nyeri el. A játékos küldetések teljesítéséért megbecsülés pontokat kapnak. Eme pontok képzik a fizetőeszközt miért cserébe a játékos új fegyvereket, eszközöket szerezhet meg. Minél magasabb a játékos rangja, annál nagyobb szorzót kap a megbecsülésre.

Tehát, kaland jutalma 300 megbecsülés, a játékos viszont harcos rangú. Így a játékos jutalma ténylegesen 435 megbecsülés.

Rang Bónusz
Beavatott 0%
Tapasztalt 15%
Megbecsült 30%
Vadász / Harcos 45%
Cserkésző / Elit 60%
Vadászat vezető / Veterán 70%


Trófeák

Trófeafal

Senki ne kérdezze, hogy 2004-ben honnan van Triceratops...

Régen trófeákért járt megbecsülés, mert úgy reális. Ám mivel úgy reális, így a trófeák értékét befolyásolta, hogy a játékos közel- vagy távharcban ölte-e meg. Plusz ugye mennyi trófeát bír el a játékos. Hiába öl meg közelharcban egy királynőt, ha nem hoz belőle testrészt. Illetve milyen királynő volt… túl sok változó miatt ez el lett törölve. Megbecsülés már csak kalandokért jár.

Játékosokra van bízva, hogy jegyzeteli-e miből mennyit ölt meg. Trófeának minősül egy egész idegen tetem, de szekundernyelve is. Illetve felesleges játék nehezítés mellőzése végett, nem követjük nyomon, hogy a játékos éppen mennyi trófeát cipel. Ha a kaland úgy zárul, hogy nem tud visszamenni egy nagyobb lény trófeájáért, vehetjük úgy, hogy karmát, fogát vitte el trófeaként.

Tehát a trófeagyűjtés mellékes elem, nem kötelező. (Kánon szerint viszont ez lenne a lényeg, de ez a játék rovására menne.)

Felszerelés

Predator

Mennyi és milyen dolgot vihet magával egy predator. Nehéz megsaccolni, különböző művekben különböző felszereléssel vannak megáldva a predatorok. Szinte mindig rendelkeznek egy csuklópengével és egy váll-löveggel. Gyakori fegyver még a lándzsa és valamiféle dobófegyver. Egyes predatorok két váll-löveget használnak, háton hordják a lándzsájukat és e mellet még a hátukon lévő „táskában” van a szükséges medikai felszerelés is. Övükre több dobófegyver is lehet aggasztva, más közelharci fegyver pl. maul. Combjaik oldalán vagy bokánál is lehet valamiféle fegyver, pl. hálóvető vagy diszk. Kevés fegyver nem mindig jó, sok fegyver pedig hátráltathat.

Predator játékosoknál felszerelés helyeket (FH) számolunk. Arra azért célszerű figyelni, hogy reális legyen, hogy miből mennyit visz magával a játékos. Tehát három maul már „érdekesen” nézne ki rajta, vagy négy plazmakarabély.

Játékos alapból 10 FH-val rendelkezik. Terhelés skill megtanulása után ez 20-ra növekedik.

Energia

Energia

Predatorok rengeteg eszköze működik energiával. Eme eszközöknél fel van tüntetve az energia igény (EI). Játék mechanika miatt ezek az eszközök mind egy energia forrásból gazdálkodnak. Ez az akku (akkumulátor röviden). Ha a játékos ágyékkötőben van, akkor az akku nulla egyértelműen. Akkuhoz egységeket leginkább az energia fogyasztó eszközök adnak illetve a páncélok. Ezen felül a játékos vehet plusz energiacellát, mely természetesen FH-be kerül.

Játékos teljes energia készletét el tudja veszíteni, ha bekap egy EMP-t. Feltöltésre többféle mód van. Alkaripanel egy fejlesztése vagy nullpont generátor használata.


Skillek

Predator skillek ide kattintva megtekinthetőek.

Advertisement