AvP:War FRPG Wiki
Advertisement
Predator1 fej

Szemeik, elöl, helyezkednek el, mélyen ülnek, igazi ragadozó szempár. Környezet hőjét érzékelik első sorban. Szemszíneik sokfélék lehetnek. Hangképző szervük a szájüregben található, közel az orrukhoz. Fogaik hegyesek, számuk rasszoktól függően lehet 3-6 pár között. Ugyan így fajtától függ a fejforma, és a száj körül elhelyezkedő négy agyar formája is. Az agyarak valószínűleg fogóeszközként játszanak szerepet, segítve a táplálkozást, valamint őseik az agyarak méretével dönthették el a dominanciát. A koponya széléből húsos, csápos raszták nőnek, melyek díszítési, valamint érzékelési szerepet töltenek be. A csápok hossza egyedenként eltérő. Idős predatorok rasztái megfakulnak, kékes árnyalatot vesznek fel. Előfordult, hogy harcközben a yautja elvesztette a csápjainak egy részét, ilyenkor ideiglenesen egyensúly zavar lép fel.

Predatot 2 testaélatok

Testalkatok

Izomzatuk rendkívül fejlett és rugalmas, lehetővé téve bármilyen terepen a könnyű mozgást. Kezük hatalmas, karmos ujjakban végződik. A yautják melegkedvelők, mondhatni forróságkedvelő lények. Akár a 40-60 Celsius fokos hőmérsékletet is elviselik, rövid ideig 70-80 fokos forróságot is elviselik. Ettől függetlenül ember számára csak védőruházatban elviselhető hideg környezetben is hosszú ideig képesek életben maradni védő eszközök nélkül. Bőrük ennek megfelelően erősen párologtat, nedves, nyálkás váladékot izzad. Egyes rasszok kezeit és lábait pikkelyek borítják, ezek feltehetően az evolúcióból visszamaradt ősi jegyek. Bőrszínűk változatos, bézs, kék, zöld, szürke és barna a leggyakoribb. A hímeknek erős pézsmaszaguk, Dai-shui-uk, N'dui'se-uk van, melyet a vadászatnál is felhasználnak, álcaszagként funkcionál. Egyes kutatók Therapsidákhoz hasonlítják őket abból a téves berögződésből, hogy a Therapsidák emlősszerű hüllők. Ez se a Therapsidákra nem igaz, sem a predatorokra. Predatorok látszólag egész talpukat használják járásra, lábizmaik nagyon erősek. 6-8 méteres ugrásokra is képesek lehetnek. Feltehetően rasszfüggő, hogy hány lábujjuk van. 4 és 6 közt változik a lábujjak száma, néhány lábujj nem feltétlenül éri a talajt.

AvP1 film pred

AvP1 filmhez készült modell.

Vérük, a Thwei színe zöld, és foszforeszkál. A vérük hemoglobint is tartalmaz, ezért szükségük van oxigénre is. Mivel egyes mikrobák foszforeszkálnak, és metánt igényelnek, feltételezhető, hogy a ragadozók vérében szimbióták élnek, olyan mikroorganizmusok, melyek kölcsönös segítséget nyújtanak a predatorok számára. Lehetséges talán, hogy ezért élnek oly hosszú ideig? Tehát a szimbiota mikrobák metánon és foszforon élnek, viszont cserébe a gazdájuknak hosszabb életet biztosítanak és serkentik a regenerációt. Ha egy ember megeszi egy yautja szívét, vagy vérét issza, megfiatalodik, és akár több száz évig is élhet tőle.A földi légkörtől eltérő, metánban gazdagabb levegőt kedvelik. Oxigénnel és metánnal dúsított levegőt lélegeznek mind a hajóikon, mind a maszkokban. Ez a levegő összetétel ember számára is lélegezhető.Nem ismerjük a predatorok élettartamát. Az átlag élettartamukat rendszerint 500 évre teszik. Bár volt olyan vadász kit közel 1000 éves korában szólított magához a Fekete Harcos.

A hímek testmagassága 2-2,5, a nőstények jóval nagyobbak a hímeknél és minimum kétszer erősebbek. Egy átlag hím pedig háromszor erősebb egy embernél. Nőstények csak az arra érdemes hímmel hajlandóak párosodni. Ezt pedig vadászat révén tudják bizonyítani. Nőstények emlőből szoptatják utódaikat. Egy átlagos vadásznak élete folyamán 2-3 tucat utódja is születhet különböző nőstényektől. (Házasság speciális esetekben van.)

Advertisement